Не знам дали на някой му се е случвало, но ми се налага да пиша възражение, относно изплатена щета. Проблемът е следния - прекалено забавяне на изплащането, както и нищожната сума, която е изплатена.
Ето малко подробности:
Застрахователя е Булстрад, плащането е по "експертна" оценка. ПТП в Румъния, тежкотоварен автомобил.
Само за сведение - ремонтът излезе ок. 12 хил. без ДДС + репатриране 1050 евро.
Изплатената сума след близо 4 мес. чакане и накрая скандал от моя страна е 3266 лв.
Досега не ми се е случвало такова нещо и не знам как да подходя така, че да ме вземат насериозно, а аз твърдо съм решила да ги гоня до дупка. Всякакви съвети ще са ми от полза.
Малко помощ ми е нужна ...
- Nejimaki-dori
Re: Малко помощ ми е нужна ...
съдNejimaki-dori написа:Всякакви съвети ще са ми от полза.
ако не изпълнят решението на съда - кфн.
just perfect
- Nejimaki-dori
Сигурно и до там ще се стигне - първо ще пиша жалба и възражение, чудя се дали да се обърна и към Комисията за защита на потребителите (заради забавянето, пък и за другото) Върти ми се в главата и до централния офис на Виена Иншуранс Груп, дали да не пиша.
Абе много питанки ми се въртят ...
:roll::roll:
Абе много питанки ми се въртят ...
можеш да пишеш и да се жалваш на много места, въпросът е кои са ефективните действияNejimaki-dori написа:Сигурно и до там ще се стигне - първо ще пиша жалба и възражение, чудя се дали да се обърна и към Комисията за защита на потребителите (заради забавянето, пък и за другото) Върти ми се в главата и до централния офис на Виена Иншуранс Груп, дали да не пиша.
Абе много питанки ми се въртят ...:roll::roll:
just perfect
- snowprincess
ужас, търси добър адвокатNejimaki-dori написа:Не знам дали на някой му се е случвало, но ми се налага да пиша възражение, относно изплатена щета. Проблемът е следния - прекалено забавяне на изплащането, както и нищожната сума, която е изплатена.
Ето малко подробности:
Застрахователя е Булстрад, плащането е по "експертна" оценка. ПТП в Румъния, тежкотоварен автомобил.
Изплатената сума след близо 4 мес. чакане и накрая скандал от моя страна е 3266 лв.
Досега не ми се е случвало такова нещо и не знам как да подходя така, че да ме вземат насериозно, а аз твърдо съм решила да ги гоня до дупка. Всякакви съвети ще са ми от полза.

По-скоро потърси връзки сред хора, които се занимават със застраховки и имат влияние. Аз имах горе-долу същите проблеми след (за щастие) единствената си катастрофа и един съсед, който е брокер, се обади на моите застрахователи и уреди нещата за няма и два дни.
Успех!
Успех!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Ами ти имаш право да избереш начина- експертна оценка, изплащане на фактури или ремонт в техен сервиз. Още при първата ми катастрофа ми предложиха вариантите и аз избирах...Nejimaki-dori написа:Не знам дали на някой му се е случвало, но ми се налага да пиша възражение, относно изплатена щета. Проблемът е следния - прекалено забавяне на изплащането, както и нищожната сума, която е изплатена.
Ето малко подробности:
Не съм сигурен дали го правят във всички дружества, но тогава в "Орел" беше така.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Nejimaki-dori
След консултации с разни хора стана ясно едно - редът е следният
1. Жалба до самия застраховател с искане за преразглеждане на оценката. (В повечето случаи било достатъчно и се оправяли нещата) Ако откажат, следва
2. Жалба до КФН, ако и там не стане
3. Съд
Ън, това което на мен ми казаха, беше че щом МПС-то е над 10 г. - по оценка. Пропуснали са да ми кажат, че ако плащам малко повече, вече минава в техен доверен сервиз.
1. Жалба до самия застраховател с искане за преразглеждане на оценката. (В повечето случаи било достатъчно и се оправяли нещата) Ако откажат, следва
2. Жалба до КФН, ако и там не стане
3. Съд
Ън, това което на мен ми казаха, беше че щом МПС-то е над 10 г. - по оценка. Пропуснали са да ми кажат, че ако плащам малко повече, вече минава в техен доверен сервиз.