въпроса е на тази табуретка кво ще стоиме и държиме в ръка като снимки
всъщност това не винаги е и въпрос .
мен специално не ме интересува.
Рисуваш каквото си искаш бе. Аз съм го казал вече.Ън написа:Рем ако каже, мога и друга илюстрация да направя. Само да каже каква. Както и за другите приказки... Иначе рискува да са все така отвлечени... За мен има връзка. Но, ако за повечето няма, то каква полза?
За жената трябва малко фантазия. Най- отгоре е хоризонтално, с главата на дясно и гледа нагоре. Всъщност, духът и като демон се завърта и се спуска надолу... Не знам това дали го е видяла Мнемо...
Мнемо-
От думите, които изчетох вчера, само тези запомних, за дядо ти. И правя каквото правя и все това се сещам. Не мога да си обясня защо. Може някой цял ферман да изпише, а може и една дума с много емоция. И се чудя аз ли я усещам или не, другият ли я влага или не, защо точно нещо определено ми засяда в главата, а не друго. И да знаеш, Куиде, от вчера така се присещам за думите ти и за дядовата ми къща на село, където в антрето имаше точно такива снимки...Quid написа:дядо ми преди да умре поиска да му увелича 3 снимки.
и да седне на двора на стол и да си гледа снимките.
и на трите снимки имаше следното
дядо ми ,баба ,майка и леля ми/като деца на 2-4 годинки/
тва е.
вероятно от 90 и кусур години тва са му били силните години.
vyara написа:Quid написа: И се чудя аз ли я усещам или не, другият ли я влага или не, защо точно нещо определено ми засяда в главата, а не друго...Това е магия направо - да ти каже точните думи Авторът, ама да не прекалява с многотията на думите и със собстевените се емоции, да ен иска да ти натрапи единствено своите мисли и чуства, а да ти остави пространство да понаместиш своите емоции между тях.
На прозаичен език му викат талант.
Магия си е, да.vyara написа: От думите, които изчетох вчера, само тези запомних, за дядо ти. И правя каквото правя и все това се сещам. Не мога да си обясня защо. Може някой цял ферман да изпише, а може и една дума с много емоция. И се чудя аз ли я усещам или не, другият ли я влага или не, защо точно нещо определено ми засяда в главата, а не друго. И да знаеш, Куиде, от вчера така се присещам за думите ти и за дядовата ми къща на село, където в антрето имаше точно такива снимки...

Мерси!maggot написа:Браво, човече! Напредваш и то с големи крачки! Браво и за търпението, и за усилието и най-вече - за таланта!
![]()
Великолепна картина!

Са ще ти кажа защо. (Дано да приемаш конструктивни критикиЪн написа:... Но не знам защо точно тази графика ви прави толкова силно впечатление. Не е по- сложна от децата, конете, човека с ръката, окото... Може би, заради силата и изразителността на лицето му. Като картина може би е по- добра, като техника- не.
П.П. Утре ще ви покажа едни ръце, дето от три дни ме мъчат...
maggot написа:
Са ще ти кажа защо. (Дано да приемаш конструктивни критики)
Предишните ти графики бяха наистина добри, но имаше нещо дето да им куца. Нещо така нарисувано, така че самата картина стои някак криво. Ако ме разбираш какво искам да кажа.
Тази обаче... тук всичко си е на мястото. Реализма в нея направо ме удря в слънчевия сплит. От нея лъха живот. Нищо че е графика, нищо, че е черно-бяла, но всеки момент очаквам небето да се стовари върху стареца, а той да стане, да си вземе стола и бавно да се прибере в къщата.

Техниката е важна, но не е всичко. Ами чета "към приказка за младостта" отварям и виждам един старец. Добро заглавие, ударно.Ън написа: Но не знам защо точно тази графика ви прави толкова силно впечатление. Не е по- сложна от децата, конете, човека с ръката, окото... Може би, заради силата и изразителността на лицето му. Като картина може би е по- добра, като техника- не.![]()
Въпроса е веднъж да опиташ. Както писах по- горе, светлина няма, всичко е илюзия. И аз преди се чудех как се постига, ама не е много трудно. По- друдно е с водата. Мдааа, с водата ми е най- трудно...TerE написа:от първата ми стана тъжно
от лицето на човека... направо ме заболя, честно
и женски силует има, наистина... като се загледа човек
аз го виждам горе хоризонтално..
а тази към "Приказката към нищото" ме заслепи
светлината
и ми създава усещане за движение
това да предизвикаш с нюансите на два цвята и молив реално физическо чувство
не знам какво трябва да има, за да го можеш
при теб явно го има, та и в излишък
шапка ти свалям
(то затова шапки не нося, тъкмо реша и някой такъв като тебе срещна, и...![]()
)

Въпросът е и да искаш да опиташ, нещо да те тегли натамЪн написа: Въпроса е веднъж да опиташ. Както писах по- горе, светлина няма, всичко е илюзия. И аз преди се чудех как се постига, ама не е много трудно. По- друдно е с водата. Мдааа, с водата ми е най- трудно...
Не я знам тая приказка. Но на мен ми създава асоциация - Човекът е качен в каросерията на товарен автомобил Молотов и пътува към "нищото". Малко преди това е изведен на сила от къщата си от полит комисар и шайка разбойници. Престъплението му е, че е завършил в престижен европейски университет, а след това е създал фабрика/работещо предприятие в родния си град, както и за това, че обича България. Верен на добрият вкус и възпитание, обаче, е успял да се облече като за важен прием, стои уверен и спокоен в очакване да се срещне с "нищото" и в същото време погледът му е зареян в труда на неговия живот, и в това което оставя в ръцете на голтаците. А, извергите бързат - имат петилетен план за изпълнение в ударни/съкратени срокове.
БоЕВ написа:
Не я знам тая приказка. Но на мен ми създава асоциация - Човекът е качен в каросерията на товарен автомобил Молотов и пътува към "нищото". Малко преди това е изведен на сила от къщата си от полит комисар и шайка разбойници. Престъплението му е, че е завършил в престижен европейски университет, а след това е създал фабрика/работещо предприятие в родния си град, както и за това, че обича България. Верен на добрият вкус и възпитание, обаче, е успял да се облече като за важен прием, стои уверен и спокоен в очакване да се срещне с "нищото" и в същото време погледът му е зареян в труда на неговия живот, и в това което оставя в ръцете на голтаците. А, извергите бързат - имат петилетен план за изпълнение в ударни/съкратени срокове.
пп Към никого нищо лично - само асоциация!:bigsmile:

Хм. При Франк Милър има доза фатализъм и обреченост дори, малко Чандлърово настроение, които тук не виждам.Quid написа:сега се сетих!
Франк Милър!
само комикси яки братчед блъскай и дано да ги филмират!:winkw:
за кви пари става дума?!БоЕВ написа:Я, по-добре споделете нещо за тираж на хартиен носител обмисляли ли сте?Remmivs написа:+1Ън написа:Какво? Къде? Защо аз съм пропуснал?