Аз се чуствам ужасно безсилна опитвайки ес да споря по тези въпроси - виж само реакциите тук, където все пак кръга на хората е ограничен, "познаваме" се, макар и повечето виртуално, всички са нормални, интелигентни хора и т.н. И помисли кво става навън...Амаранта написа:И мен ме притесняват тези неща,pocti_bezobidna написа:
Това, което ме притеснява, е че вече стигнаха твърде далеч нещата и кръга се е затворил.
То не е и кърг, ми спирала.
А излизането е много трудно.
но да се търси вина само в циганите и да се разпалва етническа вражда и саморазправа е още по-опасно. Честно казано, начетох се в последните дни из нета на подобни призиви, и чак не мога да повярвам, че у толкова много хора има подобни настроения.
Толкова много време е изгубено, не знам дали може изобщо да се навакса. И то при положение, че се започне веднага, ама венгага, моментално, без оглед на кризи и мризи. Щото тоя инцидент е много лош знак.
Няма друг начин освен интеграция и социализация - да, може да е скъп, бавен, и какво ли още не, но всичко друго е тъпкане на бурето с барут.