Отново?

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Отново?

Мнение от Stranniche »

Можете ли да си представите на попрището жизнено в средата да започнете всичко отначало?

Онзи ден посетих един колеж и жената в канцеларията ми каза, че там идвали и хора на по 65 години, които се записвали да учат това, което цял живот са си мечтали, или което ги е привлякло в по-"зряла" възраст.
Самата администраторка ми сподели, че е на 36 години и от есента щяла да започне да учи за медицинска сестра.
annonymus

Мнение от annonymus »

Не само си го представям, но и адмирирам подобни стъпки. Много е хубаво човек на години да има хъс и воля да започва нови неща или всичко отначало. Дори да не е по необходимост, а просто така, да си държи мозъка буден - в този случай е още по-гот.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Имам два живи примера за хора, които на по 40-50 години промениха коренно живота си
Важното е вътре в себе си да нямаш граници, да си освободен от страхове и предразсъдъци, и да си достатъчно целеустремен.
Тогава /почти/ всичко е възможно.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Отново?

Мнение от сър Айвънхоу »

Stranniche написа:Можете ли да си представите на попрището жизнено в средата да започнете всичко отначало?

Онзи ден посетих един колеж и жената в канцеларията ми каза, че там идвали и хора на по 65 години, които се записвали да учат това, което цял живот са си мечтали, или което ги е привлякло в по-"зряла" възраст.
Самата администраторка ми сподели, че е на 36 години и от есента щяла да започне да учи за медицинска сестра.
честно казано регламента на европейската комислия ли беше на европейския парламент ли, за учение през целия живот не е случайна...

смятам, че това е единственият начин за прогрес...

между другото в програма 2020 на ес се предвижда много сериозен дял на повишаването на процента на висиштите в европейската общност. изобщо яко са наблегнали на образованието и науката...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Да! Всеки ден е едно ново начало!
Успех!
:kiss:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Stranniche написа:Можете ли да си представите на попрището жизнено в средата да започнете всичко отначало?
смяната на професия не я разбирам като да "започна всичко отначало", а просто като следващо стъпало. може да е трудно, интересно, по-доре платено, но така или иначе част от естествения ход на нещата. виж, преместването в пространството за мен би било по-стресиращо - събуждам се в софия и заспивам в джакарта... :blink:
just perfect
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:

честно казано регламента на европейската комислия ли беше на европейския парламент ли, за учение през целия живот не е случайна...

смятам, че това е единственият начин за прогрес...

между другото в програма 2020 на ес се предвижда много сериозен дял на повишаването на процента на висиштите в европейската общност. изобщо яко са наблегнали на образованието и науката...
Щото инак азиатците ше ни издухат, цЕлото ЕС със се разни кандидат-членки като Исландия, Босна и Турция (дето я изобщо се доредат до членство в близките 20 години, я не).
annonymus

Мнение от annonymus »

bead_ написа:
смяната на професия не я разбирам като да "започна всичко отначало"...
Да, и това е така. "Всичко отначало" е нещо доста стресиращо, ако е "всичко".
На една приятелка баща й намери нова любов на близо 70г. :-) В нета.
Цялата тумба идиотчета, дето той ни знае от тийнейджъри изпадна в телешки възторг и го четкаше нон стоп, а той наду перките много здраво. :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

А, всичко си представям.
Човек понякога има нужда от ново начало.
Малко по-особено е, когато усеща целия си живот като постоянно начало... и разни такива. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Да!
Даже си мисля, че извърших нещо подобно, но това не е важно - имам да свърша още толкова много неща.:bigsmile:
Публикувай отговор