Странно, но красиво
Странно, но красиво
http://www.youtube.com/watch?v=0DfHm1x44uw
И още едно красиво и вкусно - лято, мастика и....
http://vimeo.com/5646785
Re: Странно, но красиво
Харесах динята.inj написа:http://www.youtube.com/watch?v=0DfHm1x44uw
Горното малко като китайско изкуство ми прилича. Тоест за левче- кефче.
А за динята, красиво, но нетрайно. Никога не съм разбирал, защо на някого му носи удовлетворение да хвърли сумати зор за нещо, което след минути няма да го има... Ледени статуи, пясъчни и т.н. Много нетрайно за толкова зор...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- windcolours
красиво е,inj написа:http://www.youtube.com/watch?v=0DfHm1x44uw
да!
Подобни динени произведения имам тук някъде на снимки, но друг път ще ги потърся.
"Спаси си деня!" - Green Light
Ън, трайно е като се снима,Ън написа:Харесах динята.inj написа:http://www.youtube.com/watch?v=0DfHm1x44uw
А за динята, красиво, но нетрайно. Никога не съм разбирал, защо на някого му носи удовлетворение да хвърли сумати зор за нещо, което след минути няма да го има... Ледени статуи, пясъчни и т.н. Много нетрайно за толкова зор...
нали виждаш!
"Спаси си деня!" - Green Light
Заради самото удоволствие в момента на сътворението.Ън написа: Никога не съм разбирал, защо на някого му носи удовлетворение да хвърли сумати зор за нещо, което след минути няма да го има... Ледени статуи, пясъчни и т.н. Много нетрайно за толкова зор...
Ти защо рисуваш?
Изпитваш удоволствие от рисуването
или
от евентуалните "овации" за нарисуваното???
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ще ми е много жал да отхапя от такава диня. Добре че са видеото и фотографията.
Благодаря за удоволствието!
Ами, аз всичко което правя предпочитам да остане по- дълго време. А не мимолетно- пуф и да изчезне. И не заради "овациите", а за да остане. Просто да го има. Нещо красиво, когато се разруши е тъжно...Елинида написа:Заради самото удоволствие в момента на сътворението.Ън написа: Никога не съм разбирал, защо на някого му носи удовлетворение да хвърли сумати зор за нещо, което след минути няма да го има... Ледени статуи, пясъчни и т.н. Много нетрайно за толкова зор...
Ти защо рисуваш?
Изпитваш удоволствие от рисуването
или
от евентуалните "овации" за нарисуваното???

- сър Айвънхоу
аз, пък, помислих, че си ги държиш в шкафа за спомен!Неф написа: Подобни динени произведения имам тук някъде на снимки, но друг път ще ги потърся.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
то и динята е така май... или аз съм се изметнала. но в ресторантите на турските хотели подобна украса от дини, пъпеши и други плодове е някак обичайна за блок-масите, красиво е, но повече на занаятчийско бие.Ън написа:Харесах динята.
:
just perfect
bead_ написа:то и динята е така май... или аз съм се изметнала. но в ресторантите на турските хотели подобна украса от дини, пъпеши и други плодове е някак обичайна за блок-масите, красиво е, но повече на занаятчийско бие.Ън написа:Харесах динята.
:
преситени очи. но затова пък жадни за истинска храна вкусови рецептори. разменям една изпипана по всички закони на гурмето порция пиле беарнез с глазирани моркови и гуакамоле за градински домат и домашно овче сирене.Мнемозина написа:Добре де, но не хвърлихте ли сега в кошчето цялото кулинарно изкуство?
just perfect
- Глас в пустиня
Как беше оная приказка за пътуването и пътя?Ън написа: Никога не съм разбирал, защо на някого му носи удовлетворение да хвърли сумати зор за нещо, което след минути няма да го има... Ледени статуи, пясъчни и т.н. Много нетрайно за толкова зор...
Съгласих се!bead_ написа:то и динята е така май... или аз съм се изметнала. но в ресторантите на турските хотели подобна украса от дини, пъпеши и други плодове е някак обичайна за блок-масите, красиво е, но повече на занаятчийско бие.Ън написа:Харесах динята.
:

Знаеш ли и колко неща съм виждал по нета, наистина доста стойностни- склуптори от дини, тикви, пясък, лед...всичко това, ако се направи от глина, примерно, ще остане с години. Ще може повече хора да го видят, спомени ще носи и т.н.БоЕВ написа:Как беше оная приказка за пътуването и пътя?Ън написа: Никога не съм разбирал, защо на някого му носи удовлетворение да хвърли сумати зор за нещо, което след минути няма да го има... Ледени статуи, пясъчни и т.н. Много нетрайно за толкова зор...

- windcolours
Предполагам в крайна сметка тези хора казват с нетрайните си произведения- знаехте ли, че красота може да бъде създадена дори от това???Ън написа:Знаеш ли и колко неща съм виждал по нета, наистина доста стойностни- склуптори от дини, тикви, пясък, лед...всичко това, ако се направи от глина, примерно, ще остане с години. Ще може повече хора да го видят, спомени ще носи и т.н.БоЕВ написа:Как беше оная приказка за пътуването и пътя?Ън написа: Никога не съм разбирал, защо на някого му носи удовлетворение да хвърли сумати зор за нещо, което след минути няма да го има... Ледени статуи, пясъчни и т.н. Много нетрайно за толкова зор...
Аз не съм творец, не знам какво е усещането да създадеш нещо с много усилие, а после да го гледаш как се скапва пред очите ти.... Ти знаеш най-добре.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аз си обичам нещата, които правя. Не мога с лека ръка да ги хвърля...или разруша- то е същото...windcolours написа: Предполагам в крайна сметка тези хора казват с нетрайните си произведения- знаехте ли, че красота може да бъде създадена дори от това???
Аз не съм творец, не знам какво е усещането да създадеш нещо с много усилие, а после да го гледаш как се скапва пред очите ти.... Ти знаеш най-добре.

- windcolours
не те ли привлича идеята да строиш пясъчни замъци с децата си? Винаги съм обичала да го правя. Въпреки, че знам- някоя вълна всеки момент ще го отнесе... Но не съм влагала по-малко страст в строежа - търчала съм из целия плаж да събирам водорасли, миди, даже медузи за украса:-) Дълбаела съм лабиринти, издигала съм етажи, кули, стени....това увлича....точно както рисуването /понеже и аз рисувах доста едно време ;)/Ън написа:Аз си обичам нещата, които правя. Не мога с лека ръка да ги хвърля...или разруша- то е същото...windcolours написа: Предполагам в крайна сметка тези хора казват с нетрайните си произведения- знаехте ли, че красота може да бъде създадена дори от това???
Оооо, да! Ама тва е игра! Различно е.windcolours написа:не те ли привлича идеята да строиш пясъчни замъци с децата си? Винаги съм обичала да го правя. Въпреки, че знам- някоя вълна всеки момент ще го отнесе... Но не съм влагала по-малко страст в строежа - търчала съм из целия плаж да събирам водорасли, миди, даже медузи за украса:-) Дълбаела съм лабиринти, издигала съм етажи, кули, стени....това увлича....точно както рисуването /понеже и аз рисувах доста едно време ;)/Ън написа:Аз си обичам нещата, които правя. Не мога с лека ръка да ги хвърля...или разруша- то е същото...windcolours написа: Предполагам в крайна сметка тези хора казват с нетрайните си произведения- знаехте ли, че красота може да бъде създадена дори от това???
Но донякъде съм съгласен, де- може и да е нетрайно изкуството. Но е тъжно така.

- windcolours
може би изкуството е в нас. произведенията са само външното му проявление. В крайна сметка кое е по-важното- те или то?Ън написа: Оооо, да! Ама тва е игра! Различно е.
Естествено, че изкуството е в нас- то без нас не може да съществува. Тъй че в крайна сметка важните сме ние.windcolours написа:може би изкуството е в нас. произведенията са само външното му проявление. В крайна сметка кое е по-важното- те или то?Ън написа: Оооо, да! Ама тва е игра! Различно е.

- windcolours
именно!!!! но е важно и какво оставяме след себе си. защото това сме също и ние:-)Ън написа:Естествено, че изкуството е в нас- то без нас не може да съществува. Тъй че в крайна сметка важните сме ние.windcolours написа:може би изкуството е в нас. произведенията са само външното му проявление. В крайна сметка кое е по-важното- те или то?Ън написа: Оооо, да! Ама тва е игра! Различно е.
- Глас в пустиня
Всичко е преходно, дори и изкуството!Ън написа:Знаеш ли и колко неща съм виждал по нета, наистина доста стойностни- склуптори от дини, тикви, пясък, лед...всичко това, ако се направи от глина, примерно, ще остане с години. Ще може повече хора да го видят, спомени ще носи и т.н.БоЕВ написа:Как беше оная приказка за пътуването и пътя?Ън написа: Никога не съм разбирал, защо на някого му носи удовлетворение да хвърли сумати зор за нещо, което след минути няма да го има... Ледени статуи, пясъчни и т.н. Много нетрайно за толкова зор...
Слаба идея с трайни материали :

и антипод :

Има изкуства, които по условие са нетрайни. И по принцип това са изкуствата, които протичат във времето - музика, театър, разни такива.Ън написа:
Оооо, да! Ама тва е игра! Различно е.
Нещата са се променили, откакто може да се правят записи, на не изцяло.
Ако си бил на върховен театрален спектакъл, който те е хванал за гърлото и те е разтърсил - и после гледаш същия спектакъл на запис, е съвсем различно. Защото всеки спектакъл си е уникално нещо и публиката също участва в създаването на цялото. Той е съчетание от обстоятелства, единственото им съвпадение, нещо "тук-и-сега-и-никога-повече".
Следващият спектакъл вече е различен.
Така че това също е мимолетна, мигновена история...
Последно промяна от Мнемозина на 17.07.10, 10:11, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Странно, но и аз.Амаранта написа:А аз харесвам мимолетните неща. И всичко, което ми напомня за нях -
кратък жест, усмивка, сълза... обожавам свежестта на момента.
натрупването на прекалено много "непреходни" ценности и история ме подтиска. Но не винаги сам била такава, де.
Винаги съм искала да удържам памет за разни неща, а едно разсъждение за нечупливите коледни играчки ме вкара в съвсем друга посока - че крехките неща са много по-истински.
Но не съм изгубила и първото, ужасно е странно.
Panta rhei...
- windcolours
Наскоро четох някъде - обаче трябва да се сетя къде точно беше - за разликата между факт и истина.windcolours написа:един кристален монолитен блок е също толкова истински колкото една снежинка според мене:-)Мнемозина написа:едно разсъждение за нечупливите коледни играчки ме вкара в съвсем друга посока - че крехките неща са много по-истински.
Фактът е нещо, което може да бъде доказано.
Истината е нещо, в което се вярва - или се преживява.
От кристалния блок и снежинката по-истинско ще е това, което аз (или ти) би(х) възприела като такова.
П.П. Сетих се, Владислав Тодоров го беше написал.
Panta rhei...
- windcolours
фактите са част от истината. без тях тя не може да съществува. Може уловката да е в това, че за хора с различно мислене различни факти формират истината.Мнемозина написа:Наскоро четох някъде - обаче трябва да се сетя къде точно беше - за разликата между факт и истина.windcolours написа:един кристален монолитен блок е също толкова истински колкото една снежинка според мене:-)Мнемозина написа:едно разсъждение за нечупливите коледни играчки ме вкара в съвсем друга посока - че крехките неща са много по-истински.
Фактът е нещо, което може да бъде доказано.
Истината е нещо, в което се вярва - или се преживява.
От кристалния блок и снежинката по-истинско ще е това, което аз (или ти) би(х) възприела като такова.
П.П. Сетих се, Владислав Тодоров го беше написал.
Всъщност не виждам разлика между кристалния блок и снежинката, ако измерваме кое е по-истинско.... Ти кое би приела за такова?
Могат да съществуват всякакви истини. Дори и неподкрепени от факти.windcolours написа:
фактите са част от истината. без тях тя не може да съществува. Може уловката да е в това, че за хора с различно мислене различни факти формират истината.
Всъщност не виждам разлика между кристалния блок и снежинката, ако измерваме кое е по-истинско.... Ти кое би приела за такова?
Ако се замислиш за религиите, ще видиш, че е така.
Не знаем дали е факт Възкресението на Христос, но за много хора това е било или е истина. Примерно.
Друг е въпросът, че човек обикновено се стреми да подкрепи своята истина с нещо доказуемо.
По-истинско за мен ще е това, което съм усетила по-силно. Което съм запомнила, докоснало ме е... мога да продължа и още.
Така снежинката ще бъде истинска много след времето, в което вече не е факт.
Panta rhei...
- windcolours
наистина мирогледа определя истината за всеки от нас. Личната истина. Тази, която виждаме, когато сложим фокуса върху себе си. Колкото повече отдалечаваме фокуса от себе си обаче, с толкова повече факти разполагаме и се доближаваме до самата Истина. С главно И.Мнемозина написа:Могат да съществуват всякакви истини. Дори и неподкрепени от факти.windcolours написа:
фактите са част от истината. без тях тя не може да съществува. Може уловката да е в това, че за хора с различно мислене различни факти формират истината.
Ако се замислиш за религиите, ще видиш, че е така.
Не знаем дали е факт Възкресението на Христос, но за много хора това е било или е истина. Примерно.
Друг е въпросът, че човек обикновено се стреми да подкрепи своята истина с нещо доказуемо.
По-истинско за мен ще е това, което съм усетила по-силно. Което съм запомнила, докоснало ме е... мога да продължа и още.
Така снежинката ще бъде истинска много след времето, в което вече не е факт.
Аз съм агностик и не смятам,че религиите са добър пример за истина. Там става дума за вяра!
Няма Истина, единствена и тотална.windcolours написа:
наистина мирогледа определя истината за всеки от нас. Личната истина. Тази, която виждаме, когато сложим фокуса върху себе си. Колкото повече отдалечаваме фокуса от себе си обаче, толкова повече се доближаваме до самата Истина. С главно И.
Аз съм агностик и не смятам,че религиите са добър пример за истина. Там става дума за вяра!
Има много истини. Лични, споделяни от повече хора и т.н.
Но една-единствена няма. Защото истините са интерпретации, винаги от някаква гледна точка.
Религиите са прекрасен пример за човешко мислене, мироглед и т.н.
Историята е също много полезно упражнение в тая посока.
Panta rhei...
- windcolours
И все пак Земята се върти:winkw:Мнемозина написа:Няма Истина, единствена и тотална.windcolours написа:
наистина мирогледа определя истината за всеки от нас. Личната истина. Тази, която виждаме, когато сложим фокуса върху себе си. Колкото повече отдалечаваме фокуса от себе си обаче, толкова повече се доближаваме до самата Истина. С главно И.
Има много истини. Лични, споделяни от повече хора и т.н.
Но една-единствена няма. Защото истините са интерпретации, винаги от някаква гледна точка.
Религиите са прекрасен пример за човешко мислене, мироглед и т.н.
Историята е също много полезно упражнение в тая посока.
- windcolours
Прочети сега най-първия ми пост за фактите и истините и виж откъде тръгна той, защото говорим за различни неща.windcolours написа:може би няма да е твоя лична истина, но дали пък не е верен?:winkw:Мнемозина написа:Това е факт. И ако не вярвам в него, той за мен не е истина.windcolours написа:
И все пак Земята се върти:winkw:
Panta rhei...
- windcolours
може би схващаме истината по различен начин.Мнемозина написа:
Прочети сега най-първия ми пост за фактите и истините и виж откъде тръгна той, защото говорим за различни неща.
За мене тя се измерва с доказуеми факти. От тази гледна точка не съществува разлика между истинността на снежинката и кристала. И двете съществуват. Това ми е достатъчно, за да приема, че и двете са истински. А ти разсъждаваш така -"По-истинско за мен ще е това, което съм усетила по-силно. Което съм запомнила, докоснало ме е... мога да продължа и още"
просто в този случай мерим с различни теглилки. Лошо няма.