И защо не си поръчаш копие при някой художник?Амаранта написа:
Също много се търсят копия на известни картини. Моят мъж например търсеше копие на нещо от Никола Танев (и двамата сме му големи фенове), те вървят по около 600-1000лв., а оригиналите са към 10 - 15 000лв., за съжаление ние не можем да си позволим нещо такова,
Кога за последен път купувахте произведение на изкуството?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Правя проучване на пазараБоЕВ написа:Правиш някаква алабалистика ми се чини! Не мога да нося отговорност за тоя с кинтите що не дава за изкуство, както и той не би ми дал хилядарка за картина.Ън написа:
И като тях сложа в кюпа, а те не са малко, нивото от 20-40 лв. не се вдига много мисля...
За хората с пари, с много пари не ми се говори направо. Имам щастието или нещастието да живея в малък град и да познавам хайлайфа, както и историята на забогатяването им.

Ааа, добреMegi_Koleva написа:Забравих да кажа, че всички картини и икони съм си ги купувала сама. Импулсивна съм в покупките. Имам само един- единствен подарък- иконата от дърворезба, която ми е подарък от автора- художник от Етъра. За картина бих дала до 1000 лв. Над тази сума бих прекрачила разумната си воля и и финансовия си лимит за подобен род покупки. /това е за статистиката на ЪН/. Но ако ме обземе импулсът, съм способна и на много неразумни глупости.

И любовта е суета!Мнемозина написа:Само не знам на тези хора доколко купуването им е от любов към изкуството и доколко - просто вложение. Или суета.Амаранта написа:Не е точно така. Горе-долу към 300 - 500лв. срува картина от не твърде известен автор (но добър, все пак:winkw:).Ън написа:Това го знам. Обаче знаеш ли колко хора с пари, с много пари, има?.. Сигурен съм, че знаеш. Но и те не дават за изкуство. Що? Манталитет?
И като тях сложа в кюпа, а те не са малко, нивото от 20-40 лв. не се вдига много мисля...
Също много се търсят копия на известни картини. Моят мъж например търсеше копие на нещо от Никола Танев (и двамата сме му големи фенове), те вървят по около 600-1000лв., а оригиналите са към 10 - 15 000лв., за съжаление ние не можем да си позволим нещо такова,
но има хора - купуват.
И даже колкото по-скъпо, повече интерес има, такива са ми наблюденията. Но хората, които не разбират са по-консервативни, защото ги е страх да не се набутат за някоя глупост (съвсем основателно, според мен:winkw:).
Не че изключвам възможността всичко да е едно, но...

Д ти скова едно дървено сънъдче, ако искаш...frisky lioness написа:Бих купила вски, което ми харесва и мога да си позволя
Не ме интересува дали е кич или уникат някакъв
А, забравих едно много важно допълнение-трябва да има и къде да го държа
Щом ми доставя удоволствие
Същото е с дрехите и обувките
Лесна съм на харчове
стига да има какво:winkw:
Обаче....
в крайна сметка...
всичко е суета
Онази вечер си мислех, че ако скоро умра, а и да не е скоро, де-пак, искам в ковчега да ми сложат в ръцете една дървена табела, т.е. табелка:winkw:, която в момента виси над спалнята. Правена е от мъжа ми.
На нея пише:"Always remember to kiss me goodnight"
Последно промяна от Ън на 22.07.10, 19:24, променено общо 1 път.

Ако е шир потреба по калъп си е сувенир. Ако е уникат е произведение на изкуствотоЙон написа:Преди месец и нещо си купих Мечка(скулптура). Не знам, дали е произведение на изкуството, но е произведение и ми хареса. Май по-скоро минава за сувенир, а? Точно си бях накупувал дрехи и бях профукал 1/2 заплата и като го видях тоя мечок... Сега стои върху един шкаф с вирнат нос и наблюдава гордо.
Иначе, като се замисля, май произведения на изкуството не съм купувал, никога. Ама съм простак, не мога и да се засрамя даже.
Простак, простак, ама европеец.
Ох, сетих се за тая сигнатура

Брао! Ей такива мнения харесвам! За 1499лв. и човека готов да купи!Green Light написа:Не знам колко пари бих дал. Педполагам че има горна граница. Колко ли е при мене?! 1500 лева ще кажа. 1501 ще дам ако се консултирам, за да разбера дали това които си мисля че ми харесва днес, ще ми харесва и след две години, като на Бийд. Ако има смисъл, дълбочина, там, каквото трябва да има за да е издържана по правилата на харесването, вероятно не си въобразявам и не вкусното кафе и добрия обяд в стомаха ми ме карат да купувам, ами "вкуса" ми.Ън написа:Не само. Искам да знам колко пари би дал човек за нещо, което му харесва, без да му е необходимо.Stranniche написа:Вероятно имаш предвид произведения на изобразителното изкуство, които не сме ги купували за подаръци.
20-40лв.- повече не. Така ми се струва. За повечето хора май е така.
Пак ще кажа аз и изкуството сме в сложни взаимоотношения. Мисля че съм ужасно, самонавиващо се, сантиментален човек и една хубава картина може да ме спира и да ме шашардисва ден след ден, цял живот.

Duf r i'wmrt r old u,dud ye e udjf m,frpleoekre kd Legor <dtroflЙон написа:Ръчна изработка била, имаше и една бяла![]()
Единствена беше, а ако не е ...да и счупя носа освен, все ще я уникатирам(ммм, нова дума!)
Пфууу, писна ми!
Исках да кажа, че ако и счупиш и два крака ще е като произведение на Вежди Рашидов

- Глас в пустиня