Шиндлер

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Шиндлер

Мнение от Глас в пустиня »

Първо гледах Пианиста, а след това и списъка. Чесно казано във втория филм видях един бохем, авантюрист и предприемач, който в едно гадно, вълче време на война се поддаде на чисто човешки чувства...и биде разорен, и изоставен тъкмо в момента когато имаше нужда "спасените" да се застъпят за него, както това правеше той с риск за живота си. Взема вече да ми писва от натрапване и натъртване за еврейския народ мъченик, сякаш в тия лагери не са методично избивани всякакви други народности. Всъщност, то май нещата не са точно такива каквито ни се представят, няма да се впускам в догатки, предположения и конспирации, а само ще кажа - "Ционизъм", движение - партия създадено през 1897г. имащо за цел създаването на държава Израел. Нямам представа от методите с които си е служило движението, но е факт, че е особено активно през 1917-33г.(има док. податки, че ционистките водачи са си сътрудничели с хитлер и Мусолини, на тях им е бил необходим"катализатор" на едно голямо народно преселение в "обетованата земя", на тях им е било пределно ясно, че по доброволен път това преселение изключително трудно, да не кажем невъзможно ще стане), а в 1975 движението е осъдено от ООН като расистко, подклаждащо расовата дискриминация....и каква стана тя, еврейте са си имали расистка организация много преди фашистите на мусолини и националСОЦИАЛИСТИте на Хитлер.

пп Съдбата на българите е подобна, как ни се отблагодариха еврейте за спасението си, като ни оставиха на Сталин!!!

ппп Няколко мисли изказани от много по-умни от мен, относно назоваването на нещата с истинските им имена:

„Нали знаете, че тези, които се опитват да кажат истината, ги наричат антисемити.“ Георги Ифандиев

„Израел е единствената страна в света, където можеш да наречеш някого евреин, без да те изкарат антисемит.“ — Жан-Пол Сартр
annonymus

Re: Шиндлер

Мнение от annonymus »

Кой е Георги Ифанидев?

ПС. Евреите са подлагани на гонениея и са били затваряни в гета много преди Хитлер.

ПС2. Ако някой ден попаднеш в Израел - пожелавам ти го, има страшно много неща за гледане - ще имаш възможност да провелиш как се променя отношението към теб в момента, в който разберат, че си българин.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Няма да се впускам в размисли за световния еврейски заговор :winkw:

Само ще споделя, че син ми гледа с огромен интерес филма (както и други напоследък за Втората световна), много пита, много говорихме, и се радвам всъщност, че има и такива филми, които да запалят пламъчето на любопитството в децата.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:Първо гледах Пианиста, а след това и списъка. Чесно казано във втория филм видях един бохем, авантюрист и предприемач, който в едно гадно, вълче време на война се поддаде на чисто човешки чувства...и биде разорен, и изоставен тъкмо в момента когато имаше нужда "спасените" да се застъпят за него, както това правеше той с риск за живота си. Взема вече да ми писва от натрапване и натъртване за еврейския народ мъченик, сякаш в тия лагери не са методично избивани всякакви други народности. Всъщност, то май нещата не са точно такива каквито ни се представят, няма да се впускам в догатки, предположения и конспирации, а само ще кажа - "Ционизъм", движение - партия създадено през 1897г. имащо за цел създаването на държава Израел. Нямам представа от методите с които си е служило движението, но е факт, че е особено активно през 1917-33г.(има док. податки, че ционистките водачи са си сътрудничели с хитлер и Мусолини, на тях им е бил необходим"катализатор" на едно голямо народно преселение в "обетованата земя", на тях им е било пределно ясно, че по доброволен път това преселение изключително трудно, да не кажем невъзможно ще стане), а в 1975 движението е осъдено от ООН като расистко, подклаждащо расовата дискриминация....и каква стана тя, еврейте са си имали расистка организация много преди фашистите на мусолини и националСОЦИАЛИСТИте на Хитлер.

пп Съдбата на българите е подобна, как ни се отблагодариха еврейте за спасението си, като ни оставиха на Сталин!!!

ппп Няколко мисли изказани от много по-умни от мен, относно назоваването на нещата с истинските им имена:

„Нали знаете, че тези, които се опитват да кажат истината, ги наричат антисемити.“ Георги Ифандиев

„Израел е единствената страна в света, където можеш да наречеш някого евреин, без да те изкарат антисемит.“ — Жан-Пол Сартр
Абсолютно! Но това е само една малка частица от цялата гнусна истина!

Например цялта тая история с "отвлечените израелски войници", всъщност бе една гадна инсинуация. Оказа се, че същите тия "войници" са били офицери от тайните служби, които е трябвало да изпълнят определени "задачи" на палестинска територия.
А цялата тая "спасителна война" е... за... вода!!!... Да, вода! В териториите на Палестина минават две сравнително големи реки, докато израелците разчитат на едно езерце. Това е истинската същност на израелските "совободители"!

Нещо както Буш да търси американски петрол в Ирак и затова го "освобождава" от "диктатора"...

Да се готвят Иран, Сирия, Северна Корея... после ще видим и Монголия какви "атомни бомби" е забъркала... сигурно от говежди тор...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

4avdar4e написа:Няма да се впускам в размисли за световния еврейски заговор :winkw:

Само ще споделя, че син ми гледа с огромен интерес филма (както и други напоследък за Втората световна), много пита, много говорихме, и се радвам всъщност, че има и такива филми, които да запалят пламъчето на любопитството в децата.
Да, ама... нали знаеш, че тези, които изнесоха войната на плещите си (СССР), сега ги отричат. Оказа се, че ако не бил Западния фронт, нямало да победят "добрите сили".

И цялата Втора световна война всъщност се свежда до спасяването на един редник и спасителя на евреи...
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

Погледнах в Гугъла - Ифандиев - журналист на ТВ СКАТ.
Т. нар. "Национална Телевизия СКАТ."
Бивш служител на Филателията и в-к "Демокрация"
Не, благодаря.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Доколкото се сещам, когато се е решавало къде да бъде създадена държавата Израел са им били предложени три възможности на различни континенти. Те са избрали тази, въпреки, че е насред пустинята, щото много четат библията сигурно и се смятат за богоизбрани и че имат права върху тези именно територии. То не случайно арабите вкупом ги нападат тогаз. Работата е, че те наистина се смятат за по-специални и затова се държат здраво един за друг. Фанатизирани и самовлюбени са колкото си искат.
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

сър Айвънхоу написа: Да, ама... нали знаеш, че тези, които изнесоха войната на плещите си (СССР), сега ги отричат. Оказа се, че ако не бил Западния фронт, нямало да победят "добрите сили".

И цялата Втора световна война всъщност се свежда до спасяването на един редник и спасителя на евреи...
Е, аре ся, аз не съм толкоз елементарна, моля ви се. Плюс че съм руски възпитаник. Та, не ми вменявай разни вини :winkw: Важно е да възникнат въпросите, отговорите лесно се намират, особено в къща, задръстена от книги...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Доколкото се сещам, когато се е решавало къде да бъде създадена държавата "Израел" са им били предложени три възможности на различни континенти. Те са избрали тази, въпреки, че е насред пустинята, щото много четат библията сигурно и се смятат за богоизбрани и че имат права върху тези именно територии. То не случайно арабите вкупом ги нападат тогаз. Работата е, че те наистина се смятат за по-специални и затова се държат здраво един за друг. Фанатизирани и самовлюбени са колкото си искат.
Доколкото знам териториите са си ги купили. А после, не арабите са нападнали Израел, а Израел е нападнал арабите...
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:...тези, които изнесоха войната на плещите си (СССР), сега ги отричат. Оказа се, че ако не бил Западния фронт, нямало да победят "добрите сили".

Кой какво отрича?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:
vyara написа:Доколкото се сещам, когато се е решавало къде да бъде създадена държавата "Израел" са им били предложени три възможности на различни континенти. Те са избрали тази, въпреки, че е насред пустинята, щото много четат библията сигурно и се смятат за богоизбрани и че имат права върху тези именно територии. То не случайно арабите вкупом ги нападат тогаз. Работата е, че те наистина се смятат за по-специални и затова се държат здраво един за друг. Фанатизирани и самовлюбени са колкото си искат.
Доколкото знам териториите са си ги купили. А после, не арабите са нападнали Израел, а Израел е нападнал арабите...
Мисля, че бъркаш. Арабите са ги нападнали едновременно, но Израел ги е отблъснал и дори е завзел спорните територии - Гулан, ивицата Газа и т.н.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

4avdar4e написа:
сър Айвънхоу написа: Да, ама... нали знаеш, че тези, които изнесоха войната на плещите си (СССР), сега ги отричат. Оказа се, че ако не бил Западния фронт, нямало да победят "добрите сили".

Е, аре ся, аз не съм толкоз елементарна, моля ви се. Плюс че съм руски възпитаник. Та, не ми вменявай разни вини :winkw: Важно е да възникнат въпросите, отговорите лесно се намират, особено в къща, задръстена от книги...
Хей, не вменявам вини на никого. Просто се възмутих, че с лека ръка се опитват да подменят историята.

Обвиняваха, че "комунизма" (то такова нещо никога не е имало...) е промивал мозъци имал много мощна пропагандна система, ама... тази на братята хамериканци все още действа в пълна сила...

П.С. Да си виждала скоро някой американски филм, където да не побеждават американци и то най-обикновени граждани при това...;)
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа:...тези, които изнесоха войната на плещите си (СССР), сега ги отричат. Оказа се, че ако не бил Западния фронт, нямало да победят "добрите сили".

Кой какво отрича?
Ами... например... в британския музей за втората световна война на участието на СССР в нея е отделено... едно малко местенце - един мотор с кош и се казва, че това са мотори, с които германците нападнали СССР... и нищо друго...
Bella Ciao
опърничава

Мнение от опърничава »

БоЕВ написа: Взема вече да ми писва от натрапване и натъртване за еврейския народ мъченик, сякаш в тия лагери не са методично избивани всякакви други народности.
На мен отдавна ми е писнало от това. Списъкът го пропуснах.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
Мисля, че бъркаш. Арабите са ги нападнали едновременно, но Израел ги е отблъснал и дори е завзел спорните територии - Гулан, ивицата Газа и т.н.
Това къде го чете???
Bella Ciao
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:
vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
Това къде го чете???
Чела съм го доста отдавна. Недоволни от създаването на Израел, съседните й арабски държави обединяват усилия и я нападат. Израел отвръща на удара и именно тогава окупира няколкото територии, за които по-късно толкова кръв се пролива.
Предполагам може да се намери нещо из нета.
Изображение
Звенения

Мнение от Звенения »

сър Айвънхоу написа:
vyara написа:
Това къде го чете???
Египет напада Израел през канала като на майтап.
Израел спи.
Никакви контраатаки не са могли да уредят!

Верно - къде прочете - дай източник? :?
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа: Ами... например... в британския музей за втората световна война на участието на СССР в нея е отделено... едно малко местенце - един мотор с кош и се казва, че това са мотори, с които германците нападнали СССР... и нищо друго...
Ти сериозно ли? виждал ли си го това или цитираш някой?
Щото това ми изглежда невъзможно направо, особено от страна на англичани.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
Това къде го чете???

Чела съм го доста отдавна. Недоволни от създаването на Израел, съседните й арабски държави обединяват усилия и я нападат. Израел отвръща на удара и именно тогава окупира няколкото територии, за които по-късно толкова кръв се пролива.
Предполагам може да се намери нещо из нета.

А да си чула, че евреите купуват земята от арабите?! За доста кила злато.
А после решават, че имат право да си "върнат" и останалите земи?!?!?!
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
сър Айвънхоу написа: Ами... например... в британския музей за втората световна война на участието на СССР в нея е отделено... едно малко местенце - един мотор с кош и се казва, че това са мотори, с които германците нападнали СССР... и нищо друго...
Ами... имам приятели-очевидци. И те навремето не повярвали на една статия в бг списание. На една екскурзия до Лондон първата им работа била да отидат и да видат...

Видели...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа:
сър Айвънхоу написа:
vyara написа:
Това къде го чете???
Египет напада Израел през канала като на майтап.
Израел спи.
Никакви контраатаки не са могли да уредят!

Верно - къде прочете - дай източник? :?
Хименно!

Говорим за седемдневната война. Ама там... май е имало някакви "пререкания". В тях израелците са майстори. (Все едно да се оплезиш на мутрата и после да кажеш, че те е бил без нищо...
После Израелците доста добре го връщат на египтяните... Поради една единствена причина... Мюсюлманите се молят на Аллах по часове... и тогава... идват еврейчетата и...
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

сър Айвънхоу написа:... и тогава... идват еврейчетата и...
Аз ако бях на хала на околните - нищо нямаше да диря в териториите на Израел - просто няма нищо! :lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа:
сър Айвънхоу написа:... и тогава... идват еврейчетата и...
Аз ако бях на хала на околните - нищо нямаше да диря в териториите на Израел - просто няма нищо! :lol:
Именно де - нищо няма. Затова Израел се опитва да си го "набави" от съседите ;)

Едно само може да се признае на евреите - от пустиянта са направили райско кътче (ние май правим обратното ;) ).
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа:
Само не разбрах едно: Боев хвърли бомбата и изчезна... :rotfl24:
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

сър Айвънхоу написа:
Звеневия написа:

И кво?
Ако беше темата за Аляска, кЪк ли щеше да протече спора? :winkw:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа:
сър Айвънхоу написа:
Звеневия написа:

И кво?
Ако беше темата за Аляска, кЪк ли щеше да протече спора? :winkw:
Е, там вече е страшно дори да си го помисли човек, ако решат руснаците да си я искаш според договора на цар Николай...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Звеневия написа:
Тука съм бре! :grin:

Наблюдавам и си водя записки.:cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:
vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
Това къде го чете???
В резултат на суецката криза избухва шестдневната война Израел е нападнал, но по всичко личи не е имал друг избор.

Все пак след всички тия войни и алкайди аз лично, се питам, как ли щеше да изглежда близкия изток ако Израел не е бил създаден. Може би като райско кътче за почивка. "Арабин" може би щеше да извиква асоциация на ухилен дебел чичо, който ти носи коктейла, а не на брадат автоматчик.

Интересно каква асоциация щеше да предизвиква "евреин"? Брадат автоматчик?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:
Звеневия написа:

Ти да не тренираш за 6-ти отдел на 6-то Управление, м?

Да ти кажа, те го разформироваха... е, официално де... неофициално не знам :blum:
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

сър Айвънхоу написа:
pocti_bezobidna написа:
Ами... имам приятели-очевидци. И те навремето не повярвали на една статия в бг списание. На една екскурзия до Лондон първата им работа била да отидат и да видат...

Видели...
Къде ли са гледали, питам се, безценни, питам се:

Second World War material includes a collection of hand-stencilled posters (rare in the UK) produced for the Soviet Union Telegraph Agency (TASS) and satirical anti-Nazi posters designed by the Kukryniksy group.

Imperial War Museum
Lambeth Road
London
SE1 6HZ
United Kingdom

Това е само част от колекцията. Направих си труда да поровя в нета. Не мога да допусна просто, че британци ще проявят подобна мърлящина.[/b]
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:Кой е Георги Ифанидев?

ПС. Евреите са подлагани на гонениея и са били затваряни в гета много преди Хитлер.

ПС2. Ако някой ден попаднеш в Израел - пожелавам ти го, има страшно много неща за гледане - ще имаш възможност да провелиш как се променя отношението към теб в момента, в който разберат, че си българин.
Я дай пример за гето? По информацията която имам, гетото се е оформило като квартала населен с евреи е бил ограден и изолиран, преди това гетото не е имало нищо общо със сегашните ни представи за гето(филиповци/факултето)

Благодаря - ама виждала ли си ги ония табелки над раб. места на майсторите - "мерси" не ядеме.:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:
сър Айвънхоу написа:
vyara написа:
сър Айвънхоу написа:
Това къде го чете???

В резултат на суецката криза избухва шестдневната война Израел е нападнал, но по всичко личи не е имал друг избор.

Все пак след всички тия войни и алкайди аз лично, се питам, как ли щеше да изглежда близкия изток ако Израел не е бил създаден. Може би като райско кътче за почивка. "Арабин" може би щеше да извиква асоциация на ухилен дебел чичо, който ти носи коктейла, а не на брадат автоматчик.

Интересно каква асоциация щеше да предизвиква "евреин"? Брадат автоматчик?

В едно от предаванията на "Наблюдател" преди години Дмитрий Иванов направи такова историческо представяне на конфликта межу арабите и евреите, че свят ми се зави. Тръгна още от библейски времена. Ако някой може да ми го намери това, ще съм му много благодарен.

П.С. Мисля, че това предаване беше "римейк" на едно същ негово още от времето на "Всяка неделя"...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:
Звеневия написа:

Да ти кажа, те го разформироваха... е, официално де... неофициално не знам :blum:
Не бе, сметам да си лафим с МИ-6.:grin:
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:Няма да се впускам в размисли за световния еврейски заговор :winkw:

Точно. Гледах и "На безименната височина". Въпросите са хубаво нещо, стига отговорите да не са поднесени твърде едностранчиво.:-)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:
Звеневия написа:

Не бе, сметам да си лафим с МИ-6.:grin:
Като те гледам какви "фишеци" пускаш срещу евреите, май работиш за Мосад :blum:
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Я дай пример за гето? По информацията която имам, гетото се е оформило като квартала населен с евреи е бил ограден и изолиран, преди това гетото не е имало нищо общо със сегашните ни представи за гето(филиповци/факултето)
Ей, на чети за гетото, ама на руски
ТУК
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа: Благодаря - ама виждала ли си ги ония табелки над раб. места на майсторите - "мерси" не ядеме.:lol:
Не.

Дубровник и Станбул са имали еврейски гета със сигурност. Туй по време на Империята още.
Гета - имам предвид квартали, населени определен етнос, в случая евреи.
Не твърдя, че е било като Филиповци.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа: В едно от предаванията на "Наблюдател" преди години Дмитрий Иванов направи такова историческо представяне на конфликта межу арабите и евреите, че свят ми се зави. Тръгна още от библейски времена. Ако някой може да ми го намери това, ще съм му много благодарен.

П.С. Мисля, че това предаване беше "римейк" на едно същ негово още от времето на "Всяка неделя"...
Велик е Дмитри. Много го обичам. Може би защото е беспристрастен.
Антисемитизма е безсмислица, както и анти-ъъъ- арабизма. Дали обаче да търсим под вола телето чак в библейските времена? Простотията на "великите сили" е в дъното на всичко, мене ако питаш. Египет не може да изкара никаква файда от собствения си суецки канал понеже Израел и пречи и колелото се завърта, бам, бум, мамка ви, неверници мръстни, аллах акбар, сипете се снаряди над бебета и майки...ets
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:Погледнах в Гугъла - Ифандиев - журналист на ТВ СКАТ.
Т. нар. "Национална Телевизия СКАТ."
Бивш служител на Филателията и в-к "Демокрация"
Не, благодаря.
Кофти биография, но това не омаловажава казаното по въпроса с антисемитизма. Парадокса е там, че арабите и евреите са от едно семейство, водят началото си от сина на Ной Сим/Сем, оттам семити.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа: Благодаря - ама виждала ли си ги ония табелки над раб. места на майсторите - "мерси" не ядеме.:lol:
Не.

Дубровник и Станбул са имали еврейски гета със сигурност. Туй по време на Империята още.
Гета - имам предвид квартали, населени определен етнос, в случая евреи.
Не твърдя, че е било като Филиповци.
Проблемите с евреите идват още от разбягването им по цял свят. Никой не е искал да идват "чужденци" в страната му. (Това да ви прилича на някои неща в съвремието?!)

И по тази причина им е било забранено притежанието на всякаква собственост (недвижима). Е, именно католиците са "виновни" евреите да станат най-големите лихвари и банкери в момента. Просто не са им оставили друг шанс за оцеляване.
Bella Ciao
Публикувай отговор