Още съм там...

Все същите
TerE

Мнение от TerE »

holi_day написа:
имам на плочи на руски няколко приказки :cool:
една от тях е
все се каня да ги запиша на друго... или да ги дръпна отнякъде...
страхотно са дублирани
все ги има по нета някъде
няма начин да няма :bigsmile:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

TerE написа:все ги има по нета някъде
мда
от сичките тази ми е най-най...
«Стари́к Хотта́быч» — советская повесть-сказка Лазаря Лагина о приключениях юного пионера Вольки Костылькова и его друзей с джинном по имени Гассан Абдуррахман ибн Хоттаб, он же — старик Хоттабыч. Этот джинн прожил последние три с половиной тысячи лет в кувшине, из которого был освобождён Волькой. Как своему спасителю, Хоттабыч стал служить Вольке, творя всевозможные чудеса. В начале джинн имеет барские, рабовладельческие замашки, что, конечно, и сказывается в его чудесах — но не фатально, так как джинн оказывается весьма добрым существом. Со временем Волька перевоспитывает Хоттабыча в советского гражданина.

Широкой публике известны два варианта сказки — оригинал 1938 года и немного изменённая версия 1955 года, по которой был снят фильм в 1956 году. Изменения были сделаны самим Лагиным. Доработанная версия учитывала перемены, произошедшие в Советском Союзе и в мире с 1938 года, а также содержала вставки антикапиталистической направленности. В постсоветское время переиздавался первоначальный вариант, как менее идеологизированный.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
TerE

Мнение от TerE »

holi_day написа:
TerE написа:все ги има по нета някъде
мда
от сичките тази ми е най-най...
«Стари́к Хотта́быч» — советская повесть-сказка Лазаря Лагина о приключениях юного пионера Вольки Костылькова и его друзей с джинном по имени Гассан Абдуррахман ибн Хоттаб, он же — старик Хоттабыч. Этот джинн прожил последние три с половиной тысячи лет в кувшине, из которого был освобождён Волькой. Как своему спасителю, Хоттабыч стал служить Вольке, творя всевозможные чудеса. В начале джинн имеет барские, рабовладельческие замашки, что, конечно, и сказывается в его чудесах — но не фатально, так как джинн оказывается весьма добрым существом. Со временем Волька перевоспитывает Хоттабыча в советского гражданина.

Широкой публике известны два варианта сказки — оригинал 1938 года и немного изменённая версия 1955 года, по которой был снят фильм в 1956 году. Изменения были сделаны самим Лагиным. Доработанная версия учитывала перемены, произошедшие в Советском Союзе и в мире с 1938 года, а также содержала вставки антикапиталистической направленности. В постсоветское время переиздавался первоначальный вариант, как менее идеологизированный.
:bigsmile:
http://kinozal.tv/details.php?id=379703
иска регистрация, обаче
ама много ценен сайт, има кво ли не
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

мерси
вариантът, който е само аудио за плочи, а не филм - можеш ли да намериш
задавах разни "пленки", ама нищо
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
TerE

Мнение от TerE »

holi_day написа:мерси
вариантът, който е само аудио за плочи, а не филм - можеш ли да намериш
задавах разни "пленки", ама нищо
може би е това? http://kinozal.tv/details.php?id=505148
Аватар
snowprincess

Re: Още съм там...

Мнение от snowprincess »

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

latrevw написа:
Green Light написа:И аз бях там. И аз ядох, и аз пих, и по брадата ми тече.
:grin:
ми и аз пък бях там :lol:, не се въздържах

ама ми е много гадно сега
И ти ли Брутке!?:grin:
Са остава да кажеш, че сте били и заедно с ония двамата и напрао...:grin:... да се ебем у артистите.:rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:...

ПП. Тва мнение не знам що го писах. Нито имам необходимост да се оправдавам, нито искам някого да агитирам. Не го четете, плс.
:)
Са, не знам дали требе да се разписвам изобщо у тая тема за напред, щото току виж и ти си ми се разсърдил за нещо си.:lol:
Кой те кара да се оправдаваш или да агитираш и за каквото и когото и да било?:bigsmile:
Мода, прост(а)о мода - преди година/две бяха Турция с нейните "перли", сега гърция, утре кой знае какво/къде. Световният империализъм има крещяща нужда от консуматори и агресивни потребители. А икономиката има нужда от движение на хора, стоки и капитали - средностатистическият румънец идва по нащо черноморие, защото е модно и защото не може да си позволи гръцко; средностатистическия българин отива в гърция защото е модно и не може да си позволи адриатика или балеарите да речем.
Нищо лошо! А снимките, подводните са хубави, надземните показват някаква пустош и цигания не по различна от наща. Сори за откровеноста!:bigsmile:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: Мода, прост(а)о мода - преди година/две бяха Турция с нейните "перли", сега гърция, утре кой знае какво/къде. Световният империализъм има крещяща нужда от консуматори и агресивни потребители. А икономиката има нужда от движение на хора, стоки и капитали - средностатистическият румънец идва по нащо черноморие, защото е модно и защото не може да си позволи гръцко; средностатистическия българин отива в гърция защото е модно и не може да си позволи адриатика или балеарите да речем.
Нищо лошо! А снимките, подводните са хубави, надземните показват някаква пустош и цигания не по различна от наща. Сори за откровеноста!:bigsmile:
едва ли е мода, просто разстоянието и цената определят къде да отидеш. в Турция все още много хора ходят. Зависи кой какво търси, в Турция са големите луксозни комплекси и много народ, в Гърция имаш възможност да се усамотиш, много е спокойно, чувстваш се откъснат от света. Да, пущинак е, но на тази географска ширина не е ли навсякъде така? Аз лично предпочитам Гърция, на първо място, защото имам гаранция, че ще има слънце през цялото време (от 2 седмици - само 1 ден дъждовен), докато тук, във Варна, вали цяло лято вече, не съм ходила тук на плаж все още. На второ - качеството е поне два пъти по-добро от тук, общо взето са много любезни и мили. Пълно е с румънци и там, поляци, словенци, сърби. Питал ли си се защо последните не идват тук?
и последно всеки тръгва на почивка с идеята да прекара добре, според това, което търси и не мисли в коя икономика налива.
Боев, преди да си съставяш мнение, не трябва ли да си видял и двете страни. Отиди в Гърция, отиди в Турция, направи сравнението с тук и дай после да говорим. Само гол патриотизъм не стига.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Gaspode написа:
ПП. Тва мнение не знам що го писах. Нито имам необходимост да се оправдавам, нито искам някого да агитирам. Не го четете, плс.
:)
Тва ти мнение много ме накефи.
И много се радвам, че сте си изкарали супер.
И ти пожелавам следващия път да налееш пари в икономиката на някой остров от карибския басейн.
Пред тамошните подводни преживявания и Гърция ще ти избледнее :)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:
Са, не знам дали требе да се разписвам изобщо у тая тема за напред, щото току виж и ти си ми се разсърдил за нещо си.:lol:
Кой те кара да се оправдаваш или да агитираш и за каквото и когото и да било?:bigsmile:
Мода, прост(а)о мода - преди година/две бяха Турция с нейните "перли", сега гърция, утре кой знае какво/къде. Световният империализъм има крещяща нужда от консуматори и агресивни потребители. А икономиката има нужда от движение на хора, стоки и капитали - средностатистическият румънец идва по нащо черноморие, защото е модно и защото не може да си позволи гръцко; средностатистическия българин отива в гърция защото е модно и не може да си позволи адриатика или балеарите да речем.
Мода, приятелю БоЕВ, е да ходиш посред зима с голо пъпче. Да си облечеш топло яке е просто проява на здрав разум...
Ходя там, където ми е приятно. И се надявам да мога да ходя на повече места :).

А напоследък ми се струва, че национализЪма се превръща в мода. Което не ми харесва. Ма кой ли ме пита...
Човек може да е патриот и без да е краен националист.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:...
Боев, преди да си съставяш мнение, не трябва ли да си видял и двете страни. Отиди в Гърция, отиди в Турция, направи сравнението с тук и дай после да говорим. Само гол патриотизъм не стига.
По-добре гол патриотизъм отколкото с гол гъз към всяка чуждоземска врана която донесе вятъра.:lol:
Бе, не съм много в час с математиката, ама тук, в условието не станаха ли три страните?!:roll:
И, ако ми позволиш един нетактичен въпрос - А, бе, мацка, ти какво знаеш за мен: поминък;статус;образование;интереси;къде и как прекарвам свободното си време - та си позволяваш да ми препоръчваш каквото и да било?:-)
Ако бех некой простак директно да съм те пратил да вземаш уроци по надуване на вувузела, ама няма да го направя, ей на, та да видиш, че съм пич.:-)
Казах вече, че точно тая почивка повече няма да я коментирам, пък и автора на темата получи в поста над мен похвали и потупване по рамото от името на гръцкото правителство и целия гръцки народ за "убийствената" критика която направи на България, българите и българския туристически бизнес! Гасподе е много точен и слънчев човек и не заслужава да му спамя темата с критики, но ти, ако ти стиска пусни тема за почивките в чужбинско и там ш`ти скъсам шортите с къси пасове.:-) А, докато се чудиш дали да го направиш, ш`ти задам един въпрос - да`н би гърция да се е преместила наскоро по къмто нас, та тая година спец да е атракция в почивното дело?

пп А! Печелиш и един музикален спец поздрав лично от мене - www.youtube.com/watch?v=M0crQAjI-CA&NR=1 :bigsmile:

ппп Замени само софиянки с варненки и всичко е ОК! :lol:
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:
Мода, приятелю БоЕВ, е да ходиш посред зима с голо пъпче. Да си облечеш топло яке е просто проява на здрав разум...
Ходя там, където ми е приятно. И се надявам да мога да ходя на повече места :).

А напоследък ми се струва, че национализЪма се превръща в мода. Което не ми харесва. Ма кой ли ме пита...
Човек може да е патриот и без да е краен националист.
Прав си!:bigsmile:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:
По-добре гол патриотизъм отколкото с гол гъз към всяка чуждоземска врана която донесе вятъра.:lol:
Бе, не съм много в час с математиката, ама тук, в условието не станаха ли три страните?!:roll:
И, ако ми позволиш един нетактичен въпрос - А, бе, мацка, ти какво знаеш за мен: поминък;статус;образование;интереси;къде и как прекарвам свободното си време - та си позволяваш да ми препоръчваш каквото и да било?:-)
Ако бех некой простак директно да съм те пратил да вземаш уроци по надуване на вувузела, ама няма да го направя, ей на, та да видиш, че съм пич.:-)
Казах вече, че точно тая почивка повече няма да я коментирам, пък и автора на темата получи в поста над мен похвали и потупване по рамото от името на гръцкото правителство и целия гръцки народ за "убийствената" критика която направи на България, българите и българския туристически бизнес! Гасподе е много точен и слънчев човек и не заслужава да му спамя темата с критики, но ти, ако ти стиска пусни тема за почивките в чужбинско и там ш`ти скъсам шортите с къси пасове.:-) А, докато се чудиш дали да го направиш, ш`ти задам един въпрос - да`н би гърция да се е преместила наскоро по къмто нас, та тая година спец да е атракция в почивното дело?

пп А! Печелиш и един музикален спец поздрав лично от мене - www.youtube.com/watch?v=M0crQAjI-CA&NR=1 :bigsmile:

ппп Замени само софиянки с варненки и всичко е ОК! :lol:
БоЕВ, приятелю, мисля, че леко поизпусна добрия тон с това си мнение. Девойката ти предлага да придобиеш собствени вчепетления преди да правиш оценки. За това, мисля, не е необходимо да знае кой си и какъв си.

А за потупването - трябва да призная, че аз съм причината Грийн и Латревю да отидат в Гърция. Разпни ме :blum:

С тази тема, обаче, не съм имал намерение да агитирам някого, да убеждавам или каквото и да е. Споделям нещо с хора, които чусвам близки. Не мога да си кривя душата - щом ми е харесало, казвам си го. Да, природата там е доста постна и суха, чудили сме се от къде намират вода тия хора. Да, тук също има прекрасни места - по-късно ще пусна темичка за Разбоишкия манастир ако не ми мине жена ми път :bigsmile:
Но това, че И тук е хубаво не значи, че САМО тук е хубаво.

Както и да е.

:beer:

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Гасподе земи иди в Сърбия и пусни някой снимка па се готви за разчеклък:lol:
п.п. Кажи за колко зе противоводния бокс.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Kent написа:Гасподе земи иди в Сърбия и пусни някой снимка па се готви за разчеклък:lol:
п.п. Кажи за колко зе противоводния бокс.
Днес бях на крачка :)
Бтв, като минавахме през Сръбско преди няколко години забелязах доста потенциално интересни места... Пък и не е толку далеч чак :)

Някои от сминкте са правени с мойто олимпус, което няма нужда от бокс до 10м дълбина. Другите са с на Грийна фотопапарака - за нула време му го зех :). А той го зел преди туй от сестра си май, та нямам никва идея за пари.
Но съм гледал доста де - не за всеки фотопапарак има бокс и обикновено бокса е колкото апарата като цена :(

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: Бе, не съм много в час с математиката, ама тук, в условието не станаха ли три страните?!:roll:
двете страни на медала, двете страни на въпроса, ей такива неща имах предвид :-)

понеже току ме наричаш "мацка", "моето момиче" и други подобни мили обръщения, ако съм ти под нивото просто ме подмини следващия път

тема за пътувания в чужбина няма да пусна, защото няма какво толкова да пиша. за мен е ясно - бих пътувала навсякъде, абсолютно навсякъде, и в Албания, и в Афганистан, и на Сейшелите. Пътуванията само обогатяват човека и му дават възможност да види как различното може да е много общо навсякъде, може да си "открадне" по нещо ценно отвсякъде, ако е късметлия и т.н. Иска ми се да опозная цялата земя, а не само късче от нея. това лош човек ли ме прави?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

latrevw написа:
тема за пътувания в чужбина няма да пусна, защото няма какво толкова да пиша. за мен е ясно - бих пътувала навсякъде, абсолютно навсякъде, и в Албания, и в Афганистан, и на Сейшелите. Пътуванията само обогатяват човека и му дават възможност да види как различното може да е много общо навсякъде, може да си "открадне" по нещо ценно отвсякъде, ако е късметлия и т.н. Иска ми се да опозная цялата земя, а не само късче от нея. това лош човек ли ме прави?
Като спомена Албания- не подценявайте тази страна като дестинация! Има невероятен потенциал! Едiнствените запазени и почти непосещавани средиземноморски плажове-километри пясъчни ивици без хора! А Албанските Алпи в северната част са уникални...За съжаление инфраструктурата им куца сериозно!

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Аз лично от години мечтая да я посетя! Има какво да се види там :-)

ПП В Афганистан -тоже...обаче..мноого неспокойни там бе...:roll:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

windcolours написа:
Аз лично от години мечтая да я посетя! Има какво да се види там :-)

ПП В Афганистан -тоже...обаче..мноого неспокойни там бе...:roll:
Навсякъде има какво да се види...

Аватар
Глас в пустиня

Я, виж, ти!
Каква любов и разбирателство цари в темата и между народите.:lol:
И аз ви обичам!:kiss:
Поздрав, вместо финални думи от мен по темата: www.youtube.com/watch?v=E2olxqtH3lk&feature=related

Едно е да тръгнеш на път с мотивацията да откриеш и видиш нещо ново, а съвсем друго да твърдиш, че бягаш от пренаселването, мръсотията, лошото обслужване, високите цени...Дано сте ме разбрали тоя път, ако не - здраве!
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

заради определени "елементи" от моята персонална история..
за поредна година не посрещнах "Джулая"
и за поредна година няма да ида да ми осоли морската вода кожата
независимо на кое крайбрежие :crying:
а вие си слагайте банове колкото искате
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Наисина много съжалявам за всички, които пропускат отпуската си и почивката си, заради неприятности. Синусоидата е истина, рагаци. Днес сме така, а утре обратно.
annonymus

Мнение от annonymus »

windcolours написа:[
Като спомена Албания- не подценявайте тази страна като дестинация! Има невероятен потенциал!
Аз се разходих там преди ... колко беше - 3-4 години?
Леле! Тия могат да правят страхотен туризъм - кеф ти по курортите, кеф ти за катерачи и пещерняци, могат дори да дръпнат рафтърите от Черна гора!

Малко време им трябва, че техния соц е бил доста по-страше от нашия...
Битовите условия хич ги няма в момента, ама то зависи кво търсиш...
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:
Прекаляваш с грубиянщината.
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа:
Прекаляваш с грубиянщината.
Да съм ти искал мнението?
Или си мераклийка да се включиш в духовия оркестър?!:roll:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа: Да съм ти искал мнението?
уф, това пък истинските мъже като вземете все да пращатате жените да го духат... хем оригинално, хем мъжкарско :(
annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа:
уф, това пък истинските мъже като вземете все да пращатате жените да го духат... хем оригинално, хем мъжкарско :(
Добре, че не се много такива "мъжкари."

Благодаря, Лат. :-)
Аватар
Глас в пустиня

latrevw написа:
Ми кво, не е ли?:roll:
Нали Господ за тва ни е дал "вентилчетата" - некоя сгодна кака отвреме на време да ни понапомва самочувствието. :rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
latrevw написа:
Добре, че не се много такива "мъжкари."

Благодаря, Лат. :-)
<<<А, другите ги поят с шампанско и с трюфели ги ранЪт>>> :rotfl24:

:chalga:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Gaspode написа:
bead_ написа:
точно между очите! часовникар :grin:
Само от скромност не разказвам за всички други рибки, които... ъъъъ... оставих да порастнат повече за другия път
:grin:

:grin: льшо, госин Гаспод, льшо ...ши трябва да ходят други след вас.
а може и аз, а може и аз ..
пък както във вода не влизам..ще остане и за други

ПП да не пробвАхте новият път до Гърция?
ако някой е, то определено шансът да сте вие е най-голям :blum:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Semiramis написа:
:grin: льшо, госин Гаспод, льшо ...ши трябва да ходят други след вас.
а може и аз, а може и аз ..
пък както във вода не влизам..ще остане и за други

ПП да не пробвАхте новият път до Гърция?
ако някой е, то определено шансът да сте вие е най-голям :blum:
Цъ, не позна. Пробвах новия път ОТ Гърция... ако думаш за Златоград де :)

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

същия.
и? и? :lol: ного зле? средно? бива?

споделете.
плс

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:същия.

споделете.
плс
Няма вече пътища за Гръция. Всичко е затворено. Има свлачище и е затрупало вси- чко. Едва ли ще го отворят преди 1ви октомври
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

трудоваците ще резчистят.
дърветата ще пораснат.
ще потпрат.
до септември
100%
:lol:

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:трудоваците ще резчистят.
дърветата ще пораснат.
ще потпрат.
до септември
100%
Не, не, няма, откажи се! До Гъция няма пътища. А самолетите стачкуват до един. Квот беше беше, край. Пловдив си е добре, бе, кво. Басейнче, тва онва, Марица...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Semiramis написа:същия.

споделете.
плс
Уффф

Начи там сагата започва още от китното гръЦко градче Ксанти - от там според картата трябва да се отклоним за некво Термос и после може би едва ли не да има път до Златоград. Влизаме в Ксанти, перем към центъра, гледаме за табелки... табелки няма. По чуство хващам една посока и тръгвам нананатам. Представете си кръстоска от Стария Пловдив, Велико Търново в старата му част и още някой друг град със стръмни, но за сметка на това тесни улици - е това е Ксанти. Тъкмо вече изпадам в ужас, че уличката, която постоянно се стеснява и увеличава наклона си, ще свърши пред някоя къща и няма да мога да се повърна обратно, и виждам една кола със СА регистрация. Викам си, няма начин да не е за границата и тръгвам след нея. След малко, на поредното място, което изглежда като път без изход ме хвана шубето и се отказах- направих завой към центъра, обиколих още три пъти града... питах едни таксиджии и в крайна сметка се върнах на същото това място. Плюх си в пазвата, тръгнах нагоре и след още няколко такива притеснителни моменти се намерих на некъф път, без табелки, без знаци, но поне в правилната посока... Имаше още 2-3 такива момента... Иначе пътя в гръЦката част е нов, супер хубав асвалт, но тесен и с такива завои, че се наложи да спирам за пръв път от абе от винаги... Изненадващо дълъг ми се видя и крив. След това една будка вестникарска, в която стояха наш`те полицаи, минаваме границата за по-малко от минута и в нашата част следва прекрасен нов широк път... за следващите 3 километра до Златоград. След това родната действителност - дупки колкото да потъне трактор, яко хванат за волана за да не изпадна през джама, и така. Не знам те на нас ли приличат или ние на тях, но и в Бг нямаше знаци - повъртяхме се малко, минах на 2-3 пъти ситуация - Кърджали 33 км, карам 5-6 км и нова табелка - Кърджали 35 км... а уж в правилната посока карах...
Като цяло на мен този път ми спести доста обикаляне... имаше доста коли в посока нананатам... нананасам бяхме 2-3 коли...
Та това е :)
Аз лично се надявам да пуснат Маказа - тогава ще се пътува много по-бързо до бяло море... А това лято може да мина още веднъж по пътя през Златоград - обещал съм да отидем с наш`те да ми покаже баща ми къде е прекарал детството си...

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Gaspode написа: Та това е :)
Аз лично се надявам да пуснат Маказа - тогава ще се пътува много по-бързо до бяло море... А това лято може да мина още веднъж по пътя през Златоград - обещал съм да отидем с наш`те да ми покаже баща ми къде е прекарал детството си...
Ясно. Мерси! И предварително - за жокера обади се на приятел, който така щедро ми предлагаш.:bigsmile:

:bigsmile: и баща ми колко чакаше този път...
от дете слушам, че един ден ще ни е по-близо Бялото море.

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:
Semiramis написа:трудоваците ще резчистят.
дърветата ще пораснат.
ще потпрат.
до септември
100%
Не, не, няма, откажи се! До Гъция няма пътища. А самолетите стачкуват до един. Квот беше беше, край. Пловдив си е добре, бе, кво. Басейнче, тва онва, Марица...

:lol: Ей...мисли четеш!!! Най-обичам да ми казват кое е добре.:blum:

Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:
Уффф
...
Нямах предства че търсиш пъта. Към <Беломорие> - то.
Ако съм те разбрал правилно, де. Щото Леля Любка е единствената която познавам и със сигурност знам че е преживяла това.
Бих тръгнал с теб, ако някой ден решиш да поискаш бащиното и да потърсиш сметка, макар да знам че ти не би тръгнал с мен когато поема по пътя към Пирот и Ниш!:cool:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа: Нямах предства че търсиш пъта. Към <Беломорие> - то.
Ако съм те разбрал правилно, де. Щото Леля Любка е единствената която познавам и със сигурност знам че е преживяла това.
Бих тръгнал с теб, ако някой ден решиш да поискаш бащиното и да потърсиш сметка, макар да знам че ти не би тръгнал с мен когато поема по пътя към Пирот и Ниш!:cool:
Правилно си ме разбрал.. май :)
Дядо ми е бягал на два пъти. Оставили са имоти, стока, кво ли не. Баща ми е прекарал детството си там...
Пробваха да искат некви компенсации преди години - сещаш се каква комбинация от пръсти получиха...

Но за търсенето на сметка - от кого? Хората, които живеят там сега едва ли имат някаква вина. Историята не ми е сила, но тия изселвания не са ли били резултат от решенията на наши политиквеници? От тях ли да търся отговорност... Трябва да се ограмотя първо май :)

А за тръгването с теб - не знам защо искаш да си докажеш сам на себе си, че нямаш приятели тук...

Публикувай отговор