БоЕВ написа:почти безобидна написа:БоЕВ написа:
Ето ти няколко цитата от Тора-та или тн Стар завет:
:
Ама си повтаряш, повтаряш

Колко повторения раждат една истина?
Нищо против мнението ти, разбира се. Казах ти - могат да имат опасен ефект.
Според Гьобелс 100 пъти трябва да се повтори нещо, за да стане истина... Ако това искаш да намекнеш...
Но в дадения случай се цитира "Светата" книга!!!
Не знам дали си имала вземане даване (търговски взаимоотношения) с израелци?
Аз съм имал... и все още (за жалост) имам. Знаеш ли как действат????
Идват с големите кошници с обещания. Показват как, като работиш с тях ще печелиш и ще станеш като Крез.
После ти "дават" много... отложени срокове, цени, доставки на материали...
Мда... виждаш светлото си бъдеще. Бачкаш и печелиш. Без проблеми! Големи поръчки, редовни доставки, редовни плащания.
Да, ама... на третия-четвъртия месец... ами... установяваш, че в цените, които ти дават всъщност не са калкулирани няколко "скрити" разхода. Например, назначават си за тяхна сметка "консултант", който да ти дава съвети за качеството и технологията. Мдаааа... интересно защо след "консултациите" му част от продукцията ти я отхвърля качествения контрол??????????? И започват едни глоби, неустойки...
Да, ама се оказва, че доставчика, от който трябва да купуваш се оказва собственост на същия израелец. И цената, която дава е... ами... доста по-висока отколкото трябва.
А плащанията?! Плащат да... до 1 седмица след обещания срок... естествено при най-изгоден за израелците курс...
И така... да обобщим: Цени със некалкулирани разходи, материали, които той ти доставя по негови си цени, "съветник", който генерира "лошо" качество, изгоден курс на плащанията...
Абе, мамка му и прасе! Това не ти ли напомня мутренския период в България, когато се заставаше на входа и изхода на една фирма и се източваше?!?!?!?!?!?!?!?!
П.С. Щях да забравя: обещават да ти доставят машини в "перфектно състояние"... да, ама се оказва, че като ги докарат и трябва да сваляш от своите машини части, за да тръгнат техните...
Е, продължавай да ги харесваш! Успех!