windcolours написа:аз вярно, че не знам за какво иде реч, или поне не в детайли, но когато не искам да се размирише на аки, не стъпвам в акото.
ако някаква негативна емоция е на път да ме повлече и да ме изпълни с гняв, а не мога да променя дразнителя-просто я избягвам.
Наистина смятам, че ако замълчите и свиете платната корабът ви ще устои по-лесно на бурята.
Лично аз никак не обичам подобни сравнения, а е имало много подобни за форума, за дадена ситуация тук и т.н. Аз лично не ги приемам тези сравнения, но ще ти кажа друго - преди много години гледах интервю на един полицай, когото по-късно убиха, този човек едва ли някой го помни, та човекът казваше (понеже сравненията му бяха пак подобни, но наистина ставаше въпрос за мръсни неща, като престъпност, корупция и прочие): не можем да си запушваме носа и само да ситним около ямата, трябва да нагазим в нея, ако искаме да я изчистим.
Но, пак казвам, за мен тези сравнения в случая са неуместни и освен това като не искаш да се намесваш, не се намесваш действително.