Хм, тук ходих на едни курсове, където те учат как да си търсиш работа, как да си пишеш АНТИбиографията и т.н.Sweety написа:...с две думи да ти кажа само (щото съм на голяма ракия и малка бира)...БоЕВ написа:...Често коментирахме тук с Чавето за "гетоизацията" на българското общество - всеки търси себеподобни: професия; образование; материално положение; та, ако щеш и семейно положение.Sweety написа: тъй, тъй...
ама то нямаше нужда от това пояснение Боев, градските кръгчета и селските кръгчета е почти невъзможно да се омешят, ...Всичко това се дължи, поне според мен, на не изживени междукласови отношения - България "скача" от турския феодализъм направо в индустриалната ера, където дори и ролята на буржоазията е вече размита, та затова сега, мнозинството от тези дето са се сдобили със заветната диплома за виШе се смятат и за едва_ли_не аристократи.
![]()
...
Аферим ще кажа на всеки който успее да събира поне веднъж седмично на маса в заведение адвокати, счетоводители, преводачи, автомонтьори, строителни работници, леари от кремиковци, работници от чистотата и трактористи от близката ферма.
не знам какво сте коментирали; според мене класовото разделение на българското общество, предимно според образование и материално положение, тепърва предстои т.е. започнало е, но не е завършило...неизживените и неосъзнати бих казала аз междукласови отношения и разделения все още са причината хората в БГ да си мешат кръгчетата...
мисля си, че Гасподът все пак имаше впредвид кръгчета от едно и също гето: демек едно и също образование и еднакъв бюджет за почивка на море
Трябваше да изтъкнем положителните си качества и аз казах, че общувам добре с хора от различни слоеве на обществото /не така звучеше на английски, но това беше смисълът/. Тогава лекторката подскочи, и каза, че в никакъв случай не бива да споменавам подобни различия /не посмя да употреби думата "класови"/, било все едно да кажа, че някои са черни /негри/, щели да ме обвинят в дискриминация и т.н. За моя изненада другите курсисти, които бяха живели по-дълго в това общество, също ме изгледаха свирепо.