Да се включа по темата за панелите...не е за пренебрегване и градушката
Никой не стреля по облаците като едно време
На работа слагаме едни луди фотоволтаици по евр. програми и се кръстим здраво...
Positive "proof" of global warming
не знам дали икономиката на ЕС е по-голяма от тази на САЩ или на Китай. Но това не е най-важното. Скоро Китай ще е нъмбър уан. Не знам точно колко скоро, но ще е скоро. И все пак не разбрах какво казваш - аз ти думам - ЕС иска да търси алтернативни източници. Така прави политика да не е напълно зависима от нефт и газ от араби и Русия. Умно. Другото - да не търсиш и да не опитваш да намериш е тъпо. Покрай това сигурно има много изцепки. Нефтените компании (също американски, но и европейски - Шел, БиПи...ако скоро не фалира и др), както и Русия и арабелите са противници на това и при всяка възможност ползват методи или пропаганда да няма алтернативни източници. Та - според мен е умно да се влагат кинти за алтернативни източници. То и в момента, ако има хубави изолации, събиране на вода за тоалетните и т.н. - една къща може да е далеч по-енергийно/еко ефективна. Но все още е скъпо. И все пак има подобрения, което е правилна и необходима посока. Политика се прави трудно, но е важно поне посоката да е правилна. А че много ще изклинчат кинти от която и да е политика - спор няма.Green Light написа:
ЕС е най- голямата икономика. Замислял ли си се за това? По- голяма е от САЩ. Двойна е на Русия и Китай взети заедно. Кой от другите управлява парите си по този начин и кой от другите се присъединява към тия глупости? Къде въобще има фотоволтаична централа на печалба. Вятърна има, но БЕЗ АМОРТИЗАЦИИТЕ(каква пък идиотщина трябва да е това. Дори не искам да се замислям).Накрая като свърши живота на перките ако печели както е планирано ще излезе на печалба. Добре бе мойта фирма ако върви както е планирано струва милиард и половина. Паунда. Продавам я, най- бързия печели! ...Ох чакай за малко да спра
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Green Light
Начи едно добро начало е Крадаш. Там са ЕС, САЩ, Русия, Япония, Китай, Индия и Южна Корея. Ако всичко е наред нещата ще струват 16 милиарда и ще тръгне през 2019. http://www.obekti.bg/dnes/6-nauka/1084- ... rez-2019-gELBI написа: ...Така прави политика да не е напълно зависима от нефт и газ от араби и Русия. Умно. Другото - да не търсиш и да не опитваш да намериш е тъпо. ...
Ако успеят, ще обърнем страницата за енергийната политика
да - за това бях чел преди години (2 или 3 - не помня), като това си е също алтернатива. Но е добре да се работи по доста линии - не е ясно от къде ще изкочи заека. Аз съм фен и на био-енергията - да усъвършенстват процеса на усвояване на енерия от био източници - ти (т.е. машината) хапва 2 домата (или купа сено) и те закарва от къщи до бачкането. Примерно. Спор няма, че водородните клетки са по-по-най, та и от там може да изкочи нещо.Green Light написа:Начи едно добро начало е Крадаш. Там са ЕС, САЩ, Русия, Япония, Китай, Индия и Южна Корея. Ако всичко е наред нещата ще струват 16 милиарда и ще тръгне през 2019. http://www.obekti.bg/dnes/6-nauka/1084- ... rez-2019-gELBI написа: ...Така прави политика да не е напълно зависима от нефт и газ от араби и Русия. Умно. Другото - да не търсиш и да не опитваш да намериш е тъпо. ...
Ако успеят, ще обърнем страницата за енергийната политика
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня