за всеки влак си има пътнициRemmivs написа: Кой мъж прави жената истински щастлива? Кои отношения? На равнопоставеност във всичко от затварянето на буркани до щангите или половия диморфизъм и произтичащите от него фукционални, физиологични, емоционални и прочее следствия?
Маминото синче, което дундуркате след мама или този, който е ваш щит и меч във всичко?
Мацки...
Re: Eгати!
Това е точно противоположно твърдение на горното Ви, Лейди Вяра!vyara написа:Напротив, прекрасно е да сме заедно, но като го няма, няма да се свърши света я. 8)Remmivs написа:Това значи, че отричаме чувствата и всичката любов на земята отива в тъмната страна.vyara написа:Зависимостта в каквато и да е форма не е хубаво нещо. И за двата пола.
Така е. И всеки локомотив има по няколко машиниста.Zmeu написа:за всеки влак си има пътници
Че що пъкRemmivs написа:Това е точно противоположно твърдение на горното Ви, Лейди Вяра!vyara написа:Напротив, прекрасно е да сме заедно, но като го няма, няма да се свърши света я. 8)Remmivs написа:Това значи, че отричаме чувствата и всичката любов на земята отива в тъмната страна.vyara написа:Зависимостта в каквато и да е форма не е хубаво нещо. И за двата пола.
Ако ти е приятно да пиеш бира, значи ли, че си алкохолик
Принципите са крайности. 8)vyara написа:Ти говориш само за крайностите, които освен, че са крайности, са и рядкост.Remmivs написа:
Маминото синче, което дундуркате след мама или този, който е ваш щит и меч във всичко?
Освен това, така подчертавам и удибилявам за какво говоря, за да стане ясно. Щото нали това не беше...
всеки гьол, да си знае жабитеRemmivs написа:Така е. И всеки локомотив има по няколко машиниста.Zmeu написа:за всеки влак си има пътници
Твърдение 1: Всяка зависимост е лоша.vyara написа:Че що пъкRemmivs написа:Това е точно противоположно твърдение на горното Ви, Лейди Вяра!vyara написа:Напротив, прекрасно е да сме заедно, но като го няма, няма да се свърши света я. 8)Remmivs написа:Това значи, че отричаме чувствата и всичката любов на земята отива в тъмната страна.vyara написа:Зависимостта в каквато и да е форма не е хубаво нещо. И за двата пола.![]()
Твърдение 2: Прекрасно е да сме зависими един от друг - любов.
Поправка - не съм казала "прекрасно е да сме зависими", а "да сме заедно". Защо слагаш равенство?Remmivs написа:Твърдение 1: Всяка зависимост е лоша.vyara написа:Че що пъкRemmivs написа:Това е точно противоположно твърдение на горното Ви, Лейди Вяра!vyara написа:Напротив, прекрасно е да сме заедно, но като го няма, няма да се свърши света я. 8)Remmivs написа:Това значи, че отричаме чувствата и всичката любов на земята отива в тъмната страна.vyara написа:Зависимостта в каквато и да е форма не е хубаво нещо. И за двата пола.![]()
Твърдение 2: Прекрасно е да сме зависими един от друг - любов.
Какво значи заедно? Какво значи любов?vyara написа:Поправка - не съм казала "прекрасно е да сме зависими", а "да сме заедно". Защо слагаш равенство?
-
Гост
И за мен е важно да знам, че мога да направя нещо сама. И не мога да чакам,maggot написа:По-скоро едно от нещата, които спомагат за щастието. И не толкова независимостта сама по себе си, а това, че знаеш, че можеш.Remmivs написа: E ли това щастието за жената? Независимостта?
Т.е. знам, че мога да направя нещо сама. Обаче знайш ли къф е кефффф когато половинката се нагърби и го направи? Както и обратното - очакваш от половинката да направи нещо, ама той - не. Инат ли, мързел ли, не знам. Ама усещането е много гадно. И лека полека, щастието отива да гледа кино.
когато ми се офлянкват - не сега, след малко, утре, в събота...
Хайде де!
Уфффф, тежък случай си ти, дървена главоRemmivs написа:Какво значи заедно? Какво значи любов?vyara написа:Поправка - не съм казала "прекрасно е да сме зависими", а "да сме заедно". Защо слагаш равенство?
:kiss1:
Нямаме противоречие тук. Прочетете по-нагоре. Освен това идеални хора няма.Anonymous написа:И за мен е важно да знам, че мога да направя нещо сама. И не мога да чакам,
Хайде де!
ний сега шъ се чукаме ли или ще си приказваме глупостиAnonymous написа:И не мога да чакам,
Хайде де!
ПатAлогичен направо.vyara написа:Уфффф, тежък случай си ти, дървена главоRemmivs написа:Какво значи заедно? Какво значи любов?vyara написа:Поправка - не съм казала "прекрасно е да сме зависими", а "да сме заедно". Защо слагаш равенство?![]()
Не е дървена глава, а софист.vyara написа:Уфффф, тежък случай си ти, дървена главоRemmivs написа:Какво значи заедно? Какво значи любов?vyara написа:Поправка - не съм казала "прекрасно е да сме зависими", а "да сме заедно". Защо слагаш равенство?![]()
Едва ли.pocti_bezobidna написа:Не е дървена глава, а софист.
Може би съм бил докъм 18-тата си година.
Сега не мога да твърдя, че отричам ирационалното. Нито вярата. Пък и съм непоправим оптимист. 8)
че е тежък случай, то е ясноvyara написа:Уфффф, тежък случай си ти, дървена главоRemmivs написа:Какво значи заедно? Какво значи любов?vyara написа:Поправка - не съм казала "прекрасно е да сме зависими", а "да сме заедно". Защо слагаш равенство?![]()
обаче аз твърдо поддържам тезата, че няма независимост, зависими сме от какво ли не. просто го приемаме и продължаваме напред, ако ни харесва тази зависимост, ако не - търсим друга
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
псилютно съм съгласен.latrevw написа: обаче аз твърдо поддържам тезата, че няма независимост, зависими сме от какво ли не. просто го приемаме и продължаваме напред, ако ни харесва тази зависимост, ако не - търсим друга
престана ли да съм зависим и
започвам да си търся друга ... зависимост.
ама аз съвсем сериозно, мисля, че започнах да приемам нещата по-спокойно, когато се усетих, че няма начин да съм независима и че не искам да съм независимаZmeu написа:псилютно съм съгласен.latrevw написа: обаче аз твърдо поддържам тезата, че няма независимост, зависими сме от какво ли не. просто го приемаме и продължаваме напред, ако ни харесва тази зависимост, ако не - търсим друга
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Нека да ти кажа все пак какво разбирам под "зависим":latrevw написа:ама аз съвсем сериозно, мисля, че започнах да приемам нещата по-спокойно, когато се усетих, че няма начин да съм независима и че не искам да съм независимаZmeu написа:псилютно съм съгласен.latrevw написа: обаче аз твърдо поддържам тезата, че няма независимост, зависими сме от какво ли не. просто го приемаме и продължаваме напред, ако ни харесва тази зависимост, ако не - търсим друга
Например - финансова зависимост - да чакам той да изкарва пари за всичко, да се грижи за всичко, включително за най-насъщните ми нужди.
Емоционална зависимост - да ми е много гадно, когато го няма, нищо освен неговото присъствие да не ме радва, да чакам до телефона да ми се обади и да не мога да се концентрирам върху нищо друго, да изпитвам радост само и единствено ако преживяваме заедно нещата.
Битова независимост - да не мога да пипна нищо вкъщи без негова помощ.
и т.н....
Съгласно моите дефиниции, аз не съм зависима
Това не е точно зависимост Мъж<->жена, по-скоро е зависимост от собствените ни чувства и потребности.vyara написа:Напротив, прекрасно е да сме заедно, но като го няма, няма да се свърши света я. 8)Remmivs написа:Това значи, че отричаме чувствата и всичката любов на земята отива в тъмната страна.vyara написа:Зависимостта в каквато и да е форма не е хубаво нещо. И за двата пола.
Един има нужда да се чувства силен, оцеляващ и отговорен, следователно се нагърбва с всичко, което би му донесло задоволяване на егото.
Друг има нужда от обратното - да е слаб, безащитен, обгрижван и по този начин да си осигурява вниманието и дундуркането, което вероятно за него е доказателство, че е значим.
Абе всеки с диагнозата си, а оттам и със зависимостите си.
много са ти крайни дефинициите; черно и бяло, или поне така ми звучиvyara написа: Нека да ти кажа все пак какво разбирам под "зависим":
Например - финансова зависимост - да чакам той да изкарва пари за всичко, да се грижи за всичко, включително за най-насъщните ми нужди.
Емоционална зависимост - да ми е много гадно, когато го няма, нищо освен неговото присъствие да не ме радва, да чакам до телефона да ми се обади и да не мога да се концентрирам върху нищо друго, да изпитвам радост само и единствено ако преживяваме заедно нещата.
и т.н....
аз явно съм си ги преиначила според опита, чувставата и т.н.
Ами крайни са. Тя и зависимостта е крайна форма на обвързване.latrevw написа:много са ти крайни дефинициите; черно и бяло, или поне така ми звучиvyara написа: Нека да ти кажа все пак какво разбирам под "зависим":
и т.н....
аз явно съм си ги преиначила според опита, чувставата и т.н.
Глей сега къде се отплесна.Remmivs написа:Едва ли.pocti_bezobidna написа:Не е дървена глава, а софист.![]()
Може би съм бил докъм 18-тата си година.
Сега не мога да твърдя, че отричам ирационалното. Нито вярата. Пък и съм непоправим оптимист. 8)
Какво общо има вярата тука? Кара, нема везе...
Тъй де, и аз това имах предвид - да не можеш да се оправиш в ежедневието без друг човек.vyara написа:Нека да ти кажа все пак какво разбирам под "зависим":latrevw написа:ама аз съвсем сериозно, мисля, че започнах да приемам нещата по-спокойно, когато се усетих, че няма начин да съм независима и че не искам да съм независимаZmeu написа:псилютно съм съгласен.latrevw написа: обаче аз твърдо поддържам тезата, че няма независимост, зависими сме от какво ли не. просто го приемаме и продължаваме напред, ако ни харесва тази зависимост, ако не - търсим друга
и т.н....
С най-елементарни неща. Щото познавам едно такова чудо. Един хляб не може да купи, щото била с малко дете и не може да персече улицата. То е страшно, направо...
Re: ?
Тц! Лукас леко е изплагиатствал в случая. Мисля, от Шекспир. Тази сентенция ми е направила впечатление в далечната 1985г. Записъл съм си я надлежно в едно тефтерче от преди казармата още... Не си спомням със сигурност от къде съм я прочел, но съм почти сигурен, че е на Шекспир. При всички положения не е от "Междузвездни войни" . Анакин тогава още не съществуваше... 8)Remmivs написа:?pocti_bezobidna написа:"Да властвуваш над себе си щом искаш, то сдържай ти пороите на своите чувства"
Тва откъде е? Мастър Йода или греша?
YODA
Careful you must be when sensing the future, Anakin. The fear of loss is a path to the dark side.
ANAKIN
I won´t let my visions come true, Master Yoda.
YODA
Rejoyce for those around you who transform into the Force. Mourn them, do not. Miss them, do not. Attachment leads to jealousy. The shadow of gread, that is.
ANAKIN
What must I do, Master?
YODA
Train yourself to let go of anything you fear to lose.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

аз, какво, на несериозен ли ти изглждам?latrevw написа:ама аз съвсем сериозно, мисля, че започнах да приемам нещата по-спокойно, когато се усетих, че няма начин да съм независима и че не искам да съм независимаZmeu написа:псилютно съм съгласен.latrevw написа: обаче аз твърдо поддържам тезата, че няма независимост, зависими сме от какво ли не. просто го приемаме и продължаваме напред, ако ни харесва тази зависимост, ако не - търсим друга
дето вика един клубар - какво означава да си сериозен ?
още по-спокойно ще ги приемаш, ако не си сериозна (каквото и да означава)
az!...az!...Remmivs написа:"I am afraid," she said.vyara написа:Хубу де, тогаз жена кво значи
"I will defend you, as I can," he said.
"Do not risk your life for me," she said.
"Why not?" he said.
"Because I am really only a slave girl, " she said.
"It is for such that men most cheerfully risk their lives," he said.
"Oh?" she said.
"Certainly," he said, "you would not expect them to go to all that trouble for a mere free female, would you?"
"Monster," she said.
The wholisticality of the female response is interesting. Their response is a whole, physical, emotional, and intellectual. Men have sex. Women are sex.
A woman's defenses are not steel, but such things are her helplessness and vulnerability, and her capacity to give astounding pleasure.
da kaja li otkude e citatyt?
glasuvam s dve ruce,Sir...
da pobedi edna jena,naistina znachi da se otdade na syshtnostta si!
celuf,celuf...che mi go napomniate ot vreme na vreme... :kiss1:
revenge of the sith.[unknown] написа:Тц! Лукас леко е изплагиатствал в случая. Мисля, от Шекспир. Тази сентенция ми е направила впечатление в далечната 1985г. Записъл съм си я надлежно в едно тефтерче от преди казармата още... Не си спомням със сигурност от къде съм я прочел, но съм почти сигурен, че е на Шекспир. При всички положения не е от "Междузвездни войни" . Анакин тогава още не съществуваше... 8)Remmivs написа:?pocti_bezobidna написа:"Да властвуваш над себе си щом искаш, то сдържай ти пороите на своите чувства"
Тва откъде е? Мастър Йода или греша?
YODA
Careful you must be when sensing the future, Anakin. The fear of loss is a path to the dark side.
ANAKIN
I won´t let my visions come true, Master Yoda.
YODA
Rejoyce for those around you who transform into the Force. Mourn them, do not. Miss them, do not. Attachment leads to jealousy. The shadow of gread, that is.
ANAKIN
What must I do, Master?
YODA
Train yourself to let go of anything you fear to lose.
Master Yoda si govori s Anakin za negovite synishta...sedqt edin sreshtu drug....
"attachment leads to jealousy,the shadow of greed..."
moite pozdravleniq ,Sir....:-*:-*:-*....
liubim citat....
Snoshti vidiah meteor...Prosto poglednah i go vidiah...Pojelah si...tova,za koeto misleh v momenta..
sled tova chakah da vidia drug ,za da go "nareka" na nqkogo...
i vidiah...
Ej takava zavisimost iskam ...da mislia ,da chusvtavm ,da se smeia i da placha..da sym dovolna ii iskashta oshte...i vse s edin i sushti chovek...
Emociata,koiato me stoplia,da idva ot misulta za drug....
s vsichko drugo moga da se opravia sama...
S tova vutre...mi mai sum kato Tin man...triabva niakoj da mi dade kadifeno surce,ushito na ruka,za da sym shtastliva...
ama kakvi temi ste zaformili..i vse kato me niama!!!!!!
narochno!
mi ti kade se gubish, a?doktorka написа: ama kakvi temi ste zaformili..i vse kato me niama!!!!!!
narochno!
ne iskash da znaesh!....Zmeu написа:mi ti kade se gubish, a?doktorka написа: ama kakvi temi ste zaformili..i vse kato me niama!!!!!!
narochno!
samo deto v momenta, v koito se poiaviih i 3-ma vdnaga mi skochiha!!!..
No az se otbraniavam smelo....
3-ma..ne edin ...!
v chudo se videh...!..
Kazah im:"Alooooouuuuu...az iskam da rabotiq po-malko i da poluchavam povech pari..."
"kolkoto iskash tolkova...!..."Samo dva dena s sedmicata raboti ,ako iskash....samo edin ,ako iskash....(tova stariat mi shef....)...az shte ti plashtam"
Drugiat,.....:"napravo ostavai...zapochvash ot ponedelnik"..
"de bre,chovek!...ne shta...!"...
Tretata me e podgonila ot dva meseca....daje se obadila na staria mi shef damu kaje ,che tia shte me vzema..da ne se nadiava toj!...:)))))))))))))))))))))))))))))))))).....
Vikam mu :"shefeeee...shefe....izturva me ti!"...
I toi vkliuchi tejkata artileria:"Jenata kaza,che i pr..."...
Kupon..Absoliuten!....
Ama ne ostava vreme za kluba...:-*....
a mi lipsvate....
ama az sia shte pochna po telfonite da se obajdam....
ot koga sym se naglasila da zvunia,znaete li?
tova e hubavo - ot mnogo mesta da te iskatdoktorka написа:ne iskash da znaesh!....Zmeu написа:mi ti kade se gubish, a?doktorka написа: ama kakvi temi ste zaformili..i vse kato me niama!!!!!!
narochno!
i az sega sum se zasilil da se mestia, ta shte vidim niakoi dali
shte me iska izobshto
ama to ne e kato edno vreme da burzam - i az chakam,
puk kato ne - eto go liatoto zad ugula i s deteto na plaja,
mladi maiki i az tam iztupanchen
niama samo da im rabotim ia
tui ia!...Zmeu написа:tova e hubavo - ot mnogo mesta da te iskatdoktorka написа:ne iskash da znaesh!....Zmeu написа:mi ti kade se gubish, a?doktorka написа: ama kakvi temi ste zaformili..i vse kato me niama!!!!!!
narochno!
![]()
i az sega sum se zasilil da se mestia, ta shte vidim niakoi dali
shte me iska izobshto![]()
ama to ne e kato edno vreme da burzam - i az chakam,
puk kato ne - eto go liatoto zad ugula i s deteto na plaja,
mladi maiki i az tam iztupanchen![]()
niama samo da im rabotim ia
i az s decata cialo liato..pochivka...na plaja....
tochno taka..i az ne burzam...
krotko i poleka/....
chakam si...
i si mi e got....;)...
cunk..
biagam pri supruga...che sa mi nagotvili....
a az sym gladnaaaaaaaaaa.....
(nali trebe da se slabee....pusto da ostane!)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Мацки...
Аз щях да съм таен агент (Бонд. Джеймс Бонд) например 8) Или наемен убиецesti написа:Как мислите, какви щяхте да бъдете ако се бяхте родили мъже?
Подобен въпрос четох преди време на едно друго място и......абе с една дума крадната тема.![]()
Питам жените, защото знам, че повечето мъже биха отговорили, че ако се бяха родили жени, щяха да са лесбийки.![]()
Аз за себе си мисля, че ако бях мъж, първо задължително щях да тренирам някой силов спорт, да налитам на бой, да изглеждам страшно и недостъпно, но с магнетичен чар за жените, от което пък следва, че и щях да съм непоправим флиртаджия и сваляч![]()
Вероятно щях да имам огромни изисквания към жените, както към външен вид, така и към вътречерепно съдържание.
А за съпруга, щях да си избера кротка и мила женица без особени претенции.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
А защо не и аптекар-бръснар.frisky lioness написа:Аз щях да съм таен агент (Бонд. Джеймс Бонд) например 8) Или наемен убиецesti написа:Как мислите, какви щяхте да бъдете ако се бяхте родили мъже?
Подобен въпрос четох преди време на едно друго място и......абе с една дума крадната тема.![]()
Питам жените, защото знам, че повечето мъже биха отговорили, че ако се бяха родили жени, щяха да са лесбийки.![]()
Аз за себе си мисля, че ако бях мъж, първо задължително щях да тренирам някой силов спорт, да налитам на бой, да изглеждам страшно и недостъпно, но с магнетичен чар за жените, от което пък следва, че и щях да съм непоправим флиртаджия и сваляч![]()
Вероятно щях да имам огромни изисквания към жените, както към външен вид, така и към вътречерепно съдържание.
А за съпруга, щях да си избера кротка и мила женица без особени претенции.А може би свещенник или дори монах
На времето те са били най-страшните хайрсъзи и учредители на тайни общества
Memento mori.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аптекар-да, ама бръснарин....Set написа:
А защо не и аптекар-бръснар.
На времето те са били най-страшните хайрсъзи и учредители на тайни общества

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Честно ли?esti написа:Как мислите, какви щяхте да бъдете ако се бяхте родили мъже?
А за съпруга, щях да си избера кротка и мила женица без особени претенции.
Тези които ме познават казват че имам "мъжка"психика.Ако бях мъж задължително щях да положа усилия да изглеждам максимално добре.Не понасям мръсотия,нечистоплътност,бради,мустаци,косми и сланини.Щях да съм с умна и готина жена до себе си,и надали някога щях да се оженя и да бъда само с нея занапред.Нощна птица обичаща удоволствията/без алкохола обаче/определено.Не си падам по домашни сбирки и софри. Семплите неща ,хора и чувства не са ми по вкуса.Максималните емоции предпочитам и лукса,а мизерията
Нищо лично, само изказах мнение!
А защо не изглеждате добре като жени?
- Dark Angel
как пък изпадна в такова заблУждение?Strunz написа:А защо не изглеждате добре като жени?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 1%81%D1%82pocti_bezobidna написа:Глей сега къде се отплесна.![]()
Какво общо има вярата тука? Кара, нема везе...