А тези дни си купих списание GEO, хубаво списание, и там в предговора главният редактор разказва следната история на негов познат:
"Излязъл той една сутрин на улицата да си изхвърли боклука, нагазил в преливащите от контейнера отпадъци и изведнъж нещо със сетни сили изврякало в краката му. Стреснал се човекът, навел се и какво да види: едно проскубано, омазано в лютеница, плюшено същество от онези китайските, с батерии, се взирало в него с едничкото си останало читаво стъклено око.
Някакво странно нежно чувтсво надделяло над погнусата му. Моят познат отнесъл вкъщи жалката играчка, изпрал я, два дни я сушил, сресал я, купил й нова батерия и накрая взел, че я сложил в колата си.
- И сега - завърши той, - седя си аз, да речем, насред някое идиотско задръстване в София, отвсякъде ме притискат тия тенекиени ковчези - колите, физиономиите вътре мрачни, нервни, мрачен и нервен съм и аз... Тогава взема, че чукна с пръст по коремчето на това мъниче с жилаво сърчице, окачено на таблото, и то веднага се обади: "I love you!..."
- Знаеш ли - казах му, - ти си един щастлив човек!"