"Археолози съобщиха, че са разчели и целия надпис върху по-малката кутия, открита под реликвария. В нея са били пренесени мощите в България от мъж на име Тома. На кутийката пише: "По волята Божия раба Тома пренесе мощите на свети Йоан." Има и дата - 24 юни, рождения ден на Йоан Кръстител."
предполагам за същото време...докато са се огледали
аз за толкова си избирам гадже бре
мноу ми е странна цялата тая патаклама
като няма кинти в държавата, или сменят номерата на колите с "европейски" или докИментите лични, па после се оказва, че не били баш европейски..
от една страна им правя евала за опитите
щот някои народи от струпани набързо камъни правят сензация и туризъм
или открити кокали от мечка у някоя пещера
и кат идеш...ни кокалите са там, /само е обозначено мястото дет са намерени/, а камъните са натрупани от туристи..
е, има и някои дето успяват яко да експлоатират вековните си наследства оставени там от доста по-умни от тях
тия днешните просто са по-меркантилни и знаят как се "продава" история
ние нямаме ли?!
имаме
ама наще не се научиха, че туризъм се създава с условия
обслужване, пътища, комуникации*, сигурност, ..
е те такива дребни на вид неща
* комуникации= ток, вода, канализация, телефония, интернет, климатизирана цивилизована сянка, питие включено към 5-те евра за шейзлонг и чадър, ... кво ли да изброявам като е ясно.
и за да не му дигам мощите на дедо Йоан /или май Josef се пише
му се извинявам, щот може и наистина да са неговите
чудя се само още един път ли требе да рисуваме извънземни с ботушки по стените на храмове с цел да ги "реставрираме" като у "Царевец" по един соц.почин?!
и още се чудя..това дето попитах.
колко струва кутийка от алабастър на 2 000 години и колко кило сребро с днешна дата?!
а колко ли ще струва климатизирането на средата в която се съхраняват, за да може и да се виждат?
а колко ли ще струват останалите "екстри" по пътя към мощите..
с режим на тока 5/1 това не се прави
еле у 21-ви век
казах
всъщност кой ли ме и прочете...
освен колегите от данс
ваш Тома