Не може то без поводи за пиене...
ЧИД на Сноу!
ЧИД на Сноу!
Носи си името с радост, а то на теб все така да ти носи късмет и да отваря врати! 
Panta rhei...
Re: ЧИД на Сноу!
Мнемозина написа:Носи си името с радост, а то на теб все така да ти носи късмет и да отваря врати!
Ама може без поводи да се пие. Доказан факт!:lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- windcolours
Тамън щях да почна да споря, че Сноу май е Козирог и няма РД днес, но в крайна сметка фокусирах, че става дума за имен ден, а не ЧРД:lol:
Сноу, да ти е живо и здраво името и ти покрай него!
:bigsmile: 
Сноу, да ти е живо и здраво името и ти покрай него!

Последно промяна от windcolours на 15.08.10, 07:45, променено общо 1 път.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Бе сигурно може, ама с поводи все пак е по-така.Ън написа:Мнемозина написа:Носи си името с радост, а то на теб все така да ти носи късмет и да отваря врати!
Ама може без поводи да се пие. Доказан факт!:lol:
Тостовете за какво са измислени, мислиш, еле пък грузинските.
Питай Пияндурника.
Panta rhei...
- snowprincess
мерси, МнемоМнемозина написа:Носи си името с радост, а то на теб все така да ти носи късмет и да отваря врати!
http://vbox7.com/play:3f013749
наздраве! тази седмица бях на куба либре

във вторник ме отвлякоха и снощи се прибрах, за да празнуваме РД на голямата ми принцеса, днес става на 14, тя ми е най-големия подарък за ИД

- snowprincess
благодаря, Ън!Ън написа:Честит имен ден, Сноу!
ако знаеш само какво невероятно шоу гледах
бяхме на безлюден плаж и към 4 часа следобед дойдоха стадо делфини на 5 метра от брега
никога досега не съм ги виждала на друго място освен в делфинариума
жалко, че нямах апарат да ги снимам, но поне ще ми остане в спомените

- snowprincess
мерси, Уиндиwindcolours написа:Тамън щях да почна да споря, че Сноу май е Козирог и няма РД днес, но в крайна сметка фокусирах, че става дума за имен ден, а не ЧРД:lol:
Сноу, да ти е живо и здраво името и ти покрай него!:bigsmile:
козирог са избрали да съм родителите ми, а аз съм май змиеносец, все някога ще разбера със сигурност
Ако сте родени между 27 ноември и 17 декември, Вие се оказвате не Скорпион и не Стрелец, а Змиеносец с черти на Скорпион и обичайните описания на Скорпиона и Стрелеца съвпадат с Вас само отчасти.
Вие съхранявате в себе си основните качества на тези знаци, но сте личност с невероятна съдба. Може да изчезвате завинаги без да се прощавате и без да оставяте следи след себе си, притежавате способност напълно да се прераждате и да ставате друг човек. На едни хора носите невероятна радост и щастие, с на други – мъка и разруха. След вас се стеле като шлейф поредица от странни и необясними събития, които и Вие самите не сте в състояние да обясните.
Обикновено Змиеносците много пътуват, като по своя път срещат много и различни хора, и към всеки от тях те умеят да намерят свой ключ и да сформират особени отношения.
Те може да имат няколко семейства в ралични градове, даже няколко живота или слоя на живот и различни слоеве на общуване. Това по същност е истински Хамелеон, който променя цвета си и маниерите на поведение и който във всеки момент е готов да промени живота си и да превърне миналото в пепел в буквален и преносен смисъл на думата.
Змиеносците биват особено опасни. Ако причините нещо лошо на Змиеносеца, той в отговор може да си донесе големи неприятности, разрушения, даже смърт. И не защото Змиеносците са лоши хора и правят това нарочно. Природата на този знак – това е ефекта на „изгаряне на мостовете”.
Когато напуска мястото на своето пребиваване, той изгаря зад себе си всички мостове. Този човек започва от нула във всеки етап от живота си и винаги, въпреки всичко, успява да се справи наново.
Змиеносецът може „да изтрие” своето минало и да започне да живее от нулата, като че не е имало нищо по- рано.
Той не се бои от опасни ситуации и риск. Не чувства страх. Обича авантюрите и приключенията. И в най- опасните ситуации обикновено оживява. Той е необикновено жизнеспособен. Ако стане автомобилна катастрофа, всички умират, но Змиеносецът обикновено оживява.
Древноримския астролог Манилий пише, че за хората, родени в момента на възход на Змиеносеца, змиите са съвършено безвредни. Такива хора „ще носят змии в пазвата си с разгърдени дрехи, ще ги целуват , без да се страхуват от тяхната отрова”.
На латински това съзвездие се нарича Serpentarius, което в превод действително означава Змиеносец – „този, който носи на себе си змии”
За 13 зодия не мога много да кажа, зная, че момичета родени в този знак са обслужвали храма на Веста, спазвайки целомъдрие до 33-тата си година. В средновековието потомките на тези весталки били заклеймявани като наследствени вещици, тъй като незнайно как весталка момче не е раждала. Други древни представители на 13-тата зодия били оракулите на Делфи, безспорният авторитет в целия Медитерански район, този на Двуречието и Близкият изток. Естествено е обаче дори зачеването на тези деца да е забулено в мистерия или по-скоро в липса на писмени данни. В древни елински хроники се говори, че хората родени под знака на Змееносеца, не се раждали само и единствено в отрязъка от време между залеза на Слънцето в Скорпион и неговия изгрев в Стрелец, което твърдение може да се тълкува многостранно и различно, тъй като не са изложени никакави обяснителни данни.

Ох, знаех, че е тия дни, но в кой точно беше ми е излетяло от главата.snowprincess написа:мерси, МнемоМнемозина написа:Носи си името с радост, а то на теб все така да ти носи късмет и да отваря врати!
http://vbox7.com/play:3f013749
наздраве! тази седмица бях на куба либре
във вторник ме отвлякоха и снощи се прибрах, за да празнуваме РД на голямата ми принцеса, днес става на 14, тя ми е най-големия подарък за ИД
Жива и здрава да ти е и да си говорите сладко-сладко с нея.
И да не я ядосваш, ей!
На ти куба либре...
Panta rhei...
-
Megi_Koleva
- snowprincess
blagodarqMegi_Koleva написа:ЧИД, Сноу! Да си жива и здрава, както и всички около теб! С радост да си носиш хубавото име! Много усмихнато настроение в днешния ден!
/и аз съм Мария![]()
/.
i na teb hubav praznik, adashke
http://vbox7.com/play:3ca07a0e

- windcolours
хванах се за зодията ти не за друго, а защото зодиите ги помня по-добре от датите и имах някакъв спомен, че си Козирог:-)snowprincess написа: козирог са избрали да съм родителите ми, а аз съм май змиеносец, все някога ще разбера със сигурност![]()
Честит празник и на щерката!!

- windcolours
- Stranniche
- Обратна връзка:
Честит имен ден!
Да си здрава все така енергична, устремена и никога да не те напуска оптимизмът!

Да си здрава все така енергична, устремена и никога да не те напуска оптимизмът!

Последно промяна от Stranniche на 16.08.10, 09:43, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
Като се има предвид, че Мария е едно от най- разпространените женски имена в света, логично е, че много хора имат мерак да опипат некоя МарияБоЕВ написа:А, бе, все се питам откъде идва изразът: Мека Мария.
Да не би някой да я е опипвал тая мария бре?!:lol:
Честит празник на всечки именички - много здраве, щастие, късмет и с гордост да носят името си!:bigsmile:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Последно промяна от holi_day на 15.08.10, 21:18, променено общо 1 път.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- windcolours
замислих се днес...познавам една единствена Мария..и един единствен Иван /добре де, от горе-долу близките. от неблизките познавам по още един, носещ това име/Ън написа: Като се има предвид, че Мария е едно от най- разпространените женски имена в света:shy:
А казват,че това са най-разпорстранените имена в БГ:roll:
- Глас в пустиня
- windcolours
- Глас в пустиня
Нещо подобно казало и птичето когато надникнало над ръба на гнездото и пред него се ширнала гледката на безкрая.windcolours написа:ай стига бе, и аз да не знамБоЕВ написа:За сетен път се убеждавам че живееш в много тесен кръг.windcolours написа: А казват,че това са най-разпорстранените имена в БГ:roll:
- windcolours
брей! познавам доста хора, които живеят в БГ и носят имена Айлин, Ренгинар, Айше, Ахмед, Ариф и т.н. Ама нали знаеш, че все пак част от родата ми са етнически турци. И съм завършила руска гимназия. А двамата ми най-близки приятели са немец и италианец. Това доста ограничава кръга като се замислишБоЕВ написа: Нещо подобно казало и птичето когато надникнало над ръба на гнездото и пред него се ширнала гледката на безкрая.
лайноБоЕВ написа: Нещо подобно казало и птичето когато надникнало над ръба на гнездото и пред него се ширнала гледката на безкрая.
кравешко
рожден ден на малкото глистче
и за подарък го извеждат на повърхноста
седи, гледа, чувства...и почва да мисли
-мамо, виж какви цветове, какви миризми, вятър, пеперуди, ...
защо живеем в това лайно?!
-родина сине, родина...
п.п. не си прави аналогия ся с наща Родина
говоря за средата на обитание
Последно промяна от WALL-E на 15.08.10, 21:38, променено общо 1 път.
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
-
Megi_Koleva
Наистина е рядкост да чуеш днес имена, които са били широко използвани в близкото бъдеще. Сега родителите си кръщават наследниците с много странни и чудати имена. Например преди два дена, мой първи братовчед ми се обади, че му се родил син, когото кръстил Ваян /на баба му Васка/. Дъщеря му, пък, е кръстена Персиана /на дядо й Пенко/.windcolours написа:замислих се днес...познавам една единствена Мария..и един единствен Иван /добре де, от горе-долу близките. от неблизките познавам по още един, носещ това име/Ън написа: Като се има предвид, че Мария е едно от най- разпространените женски имена в света:shy:
А казват,че това са най-разпорстранените имена в БГ:roll:
А Мария си е прекрасно име. Жалко, че и него го "модифицираха" по странни начини. Съвременното звучене не е никак приятно и е далеч от оригинала. Ама какво да се прави.
Аз, например съм Мария сигурно пето поколение /поне до там ми стига осведомеността/. Кръстили са ме на баба ми Мария, която е кръстена на нейната баба Мария, която е..... Затова си знам и именния ден и не се чудя като някои хора със странни имена кога да си честват името.
- windcolours
Да. На мене ми липсва това име в ежедневието. Красиво е.Megi_Koleva написа: Мария, която е кръстена на нейната баба Мария, която е.....
Днес обаче в автобуса една майка наричаше дъщеря си Макарена... Бих предпочела да го беше нарекла Мария. Но това са просто сантименти.
-
Megi_Koleva
това ти ли го измисли?!:blink:sandmaN написа:лайноБоЕВ написа: Нещо подобно казало и птичето когато надникнало над ръба на гнездото и пред него се ширнала гледката на безкрая.
кравешко
рожден ден на малкото глистче
и за подарък го извеждат на повърхноста
седи, гледа, чувства...и почва да мисли
-мамо, виж какви цветове, какви миризми, вятър, пеперуди, ...
защо живеем в това лайно?!
-родина сине, родина...
п.п. не си прави аналогия ся с наща Родина
говоря за средата на обитание
да не би затова да те дискриминират за православните ритуалиwindcolours написа:брей! познавам доста хора, които живеят в БГ и носят имена Айлин, Ренгинар, Айше, Ахмед, Ариф и т.н. Ама нали знаеш, че все пак част от родата ми са етнически турци. И съм завършила руска гимназия. А двамата ми най-близки приятели са немец и италианец. Това доста ограничава кръга като се замислиш:blum:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
-
Megi_Koleva
Може и да не са точно сантименти. Аз не бих нарекла нещата така. Но това си е предмет на друга тема.windcolours написа:Да. На мене ми липсва това име в ежедневието. Красиво е.Megi_Koleva написа: Мария, която е кръстена на нейната баба Мария, която е.....
Днес обаче в автобуса една майка наричаше дъщеря си Макарена... Бих предпочела да го беше нарекла Мария. Но това са просто сантименти.
Смешно ми е много, когато собственото име е някак измодерчено, превзето... А презимето и фамилията са си чисто български. И комбинацията си е направо смехотворна. Нещо като Ричард Груев или Георг Краев, примерно /поне за това се сетих на прима виста/.
- windcolours
Ако си чела темата Дилема внимателно си разбрала, че съм агностик . Не съм религиозна.holi_day написа: да не би затова да те дискриминират за православните ритуали
така и не разбрах защо ме дискриминираха. Но обещаха да е за пръв и последвн път. Спрямо детето де. Това е важното.
Последно промяна от windcolours на 15.08.10, 22:04, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
Брей! Познавам доста хора, които живеят в БГ и носят български, източно православни имена и т.н. Ама нали наеш, че все пак родата ми са етнически българи.windcolours написа:брей! познавам доста хора, които живеят в БГ и носят имена Айлин, Ренгинар, Айше, Ахмед, Ариф и т.н. Ама нали знаеш, че все пак част от родата ми са етнически турци...БоЕВ написа: Нещо подобно казало и птичето когато надникнало над ръба на гнездото и пред него се ширнала гледката на безкрая.
Та по отношение на христианското име Мария, кой кръг е ограничен?:bigsmile:
- Глас в пустиня
- windcolours
нали не искаш да ми насаждаш съмнения относно етническата ми принацлежност?:winkw: Защото нося чисто българско име. Елица.БоЕВ написа:
Брей! Познавам доста хора, които живеят в БГ и носят български, източно православни имена и т.н. Ама нали наеш, че все пак родата ми са етнически българи.
Та по отношение на христианското име Мария, кой кръг е ограничен?:bigsmile:
Самосъзнанието ми е на българка, която е с отворено съзнание към чуждите култури. Това ме обогатява, а не ограничава
когато с бившата избирахме имена на децата сиMegi_Koleva написа: Смешно ми е много, когато собственото име е някак измодерчено, превзето... А презимето и фамилията са си чисто български. И комбинацията си е направо смехотворна. Нещо като Ричард Груев или Георг Краев, примерно /поне за това се сетих на прима виста/.
ровихме из "железният светилник", "дъщерята на Калояна"...такива
и имената им заедно с фамилиите звучат напевно по нашенски
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Глас в пустиня
- windcolours