Уважаеми Господа, пък и Дами

Все същите
Звенения

Уважаеми Господа, пък и Дами

Мнение от Звенения »

Някой от Вас, случайно да притежава и да му прашасва със или без видими следи от употреба дърводелски струг? ЪЪЪ?
Ако ли пък не - наздраве!
Аватар
Глас в пустиня

Re: Уважаеми Господа, пък и Дами

Мнение от Глас в пустиня »

Звеневия написа:Някой от Вас, случайно да притежава и да му прашасва със или без видими следи от употреба дърводелски струг? ЪЪЪ?
Имам. Но не е точно дърводелски - сбирнак, собствено производство. Какво точно те интересува? Първата ми и единствена(за сега) професия е, стругаро-фрезист, пък имам и няколко години труд зад такава машина, връткам свещници, крачета за легла, маси и др, за изработката на които е необходимо въртеливопостъпателно движение. Смея да твърдя, че съм един от малкото стругари които могат да направят "шише"(форма), сега съм събрал няколко бъклици, намеренията са ми когато имам време и разгадая добре тайната, да си врътна няколко.:-)
Звенения

Мнение от Звенения »

БоЕВ написа:... да си врътна няколко.:-)
Понеже нямам намерение да купувам нова машина, идеята е сбиртак, с въртеливо движение - ексцентрик (да хваша асиметрични детайли) патронник и център с механизъм за захващане на пробиващи инструменти... ако е на маса с водачи и някаква мерителна схема -още по-гот. Две неща ще се обработват бриар и вулканит. Разстояние между центровете не повече от 15-20 см. Мощност до 500 вата май е достатъчна. :roll:
Аватар
Глас в пустиня

Звеневия написа: бриар и вулканит :roll:
Срам! Изложих се.:shy:
Тия материали нищо не ми говорят.:?
Няма как ще трябва да се бръкнеш. Моят е от доста години, основата е на оригинален струг с направляващите и главния супорт, а вретеното и мотора са изработвани и монтирани допълнително. Мисълта ми е, че да постигнеш някаква точност ще ти трябват неща които се изработват и купуват ... бях вземал едно стругче (временно от приятел) което се доближава до описанието което си дал, не си спомням марка и модел, но струваше някъде около 500лв(цената на един ел. двигател). Ако имаш път минй и разгледай в Киров(това беше магазин за инструменти и машини май), твърде възможно е, тава което търсиш да се предлага в готов вид на цена близка до "събраното".
Гост

Мнение от Гост »

БоЕВ написа:

То ще е бъркане, но идята бе до 350...

Бриар - корен от изтравниче. Служи за направата на огнището на лулата.
Вулканит - Вулканит за мундщук

Като това нацяло...
Звенения

Мнение от Звенения »

Anonymous написа:
БоЕВ написа:

Като това нацяло...
Друг път ще се регвам! (ЦЪК) :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Звеневия написа:
Като това нацяло...
Друг път ще се регвам! (ЦЪК) :grin:[/quote]

Понеже, нали ние шти дяламе свещник, та сега е момента да си изпрося идна лулъ:grin: Нали знаеш, че само това пушъ или поне се опитвам, щото ощи ни съм съ научила:(:shy:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа::(:shy:
По реката плува лодка. На носа седи чукчата, пуши лула. Отзад жена му гребе усилено срещу течението.
Друг чукча се провиква от брега:
- Накъде си тръгнал?
- Карам жената в родилния дом.
Курение.

При заполнении трубки табаком важно делать это поэтапно. По мере наполнения чаши табак надо утрамбовывать, но по заполнении табак должен немного прогибаться под пальцами. Когда трубка забита слишком плотно, она тянется с трудом, её тяжело курить. А когда слишком свободно, то табак тлеет быстро, трубка сильно нагревается и бурлит. Табак должен гореть равномерно, без усилий со стороны курильщика. В процессе курения можно иногда утрамбовывать табак. Если трубка погасла, то надо удалить из неё все золу и раскурить трубку снова.

Каждый раз, когда курильщик забивает трубку, он совершает ритуал. Курение трубки - это своеобразная медитация. Человек отвлекается от окружающей действительности и оказывается в мире лишенном суеты. В этот момент время останавливается и все что остается в фокусе восприятия - это любимая трубка.

Правильный уход за трубкой не менее важен, чем правильное её курение. При правильном уходе она не только будет лучше выглядеть и дольше сохранится, но будет и лучше куриться. Трубка должна куриться только чистой и абсолютно сухой.

Первое, необходимо удалить всю золу и остатки горения из чаши. Потом просуньте ершик сквозь дымовой канал и оставьте трубку остывать. Через некоторое время выньте ершик и отделите мундштук от чубука. Чистите дымовой канал до тех пор, когда ершик не будет выходить наружу чистым. Внутренняя чистка закончена. Теперь можно отполировать наружную часть трубки при помощи шерстяной материи. Это подчеркнет блеск дерева. Теперь трубку можно ставить на полку, желательно чашей вниз.

Если у вас эбонитовый мундштук, и он начал постепенно сереть, то это результат окисления каучука. Берегите трубку от прямого солнечного света, а если серый цвет все же появился мундштук можно отполировать специальной влажной шкуркой.

После некоторого времени слой нагара внутри трубки увеличивается. Если нагар увеличивается более чем на 0.15-0.20 сантиметра, то он может расколоть трубку, и его необходимо удалять с помощью специального трубочного ножа.
Звенения

Мнение от Звенения »

Советы курильщикам трубок.

Если Вы хотите начать курить трубку, но не знаете с чего начать, то постарайтесь следовать этим простым советам, которые помогут Вам получить наслаждение от этого божественного занятия с первого раза. Хотя, конечно, лучше иметь опытного советчика. Ведь с трубкой, как с женщиной, - если дефлорация прошла грубо, то ей не скоро захочется новых с вами контактов. Если в первый раз вы неправильно набьете трубку, или возьмете пересохший табак, то неприятная горечь на языке может надолго отбить у вас охоту прикасаться к трубке.

1. Всегда курите свежую, отдохнувшую, чистую и сухую трубку. Если в трубке остался недогоревший табак с последней раскурки, то она не успевает надышаться и будет горчить. Всегда, выбив трубку после курения, дайте ей остыть, прочистите и оставьте ее на отдых как минимум на сутки.

2. Всегда пользуйтесь достаточно хорошо увлажненным табаком. Если вы не покупаете свежий табак в табачной лавке и не храните его хорошо упакованным, табак легко пересыхает. Сухой табак горит быстро и жарко, и совсем не полезен ни трубке, ни вам. С другой стороны, табак нельзя переувлажнять. Такой табак трудно раскурить, он плохо горит, им трудно затягиваться, что вынудит вас "пыхтеть" более усердно, и вы будете вдыхать более горячий дым. Такое курение совсем не доставит вам радости. Идеальные условия для хранения табака - примерно такие же, как и для сигар: около 70% влажности и 18 С. Конечно, точно поддерживать такие условия сложно и не строго необходимо. Если вы носите кисет в кармане, то там будет явно больше 18 С, а влажность 70% достигаема только при условии, что вы живете в болоте. Если вы делаете запасы табака, то храните его как в магазине - в специальных табачных стеклянных или фарфоровых хумидорах, или больших герметичных стеклянных банках. Пачки табака обычно герметизированы, так что, если вы не храните их долго в открытом состоянии, вы успеете выкурить табак, пока он свежий. Если вы курите не часто, то имеет смысл положить в кисет маленький кусочек пропитанной водой губки. (В России чаще практикуется другой способ - класть в кисет тонкий ломтик яблока. Его, правда, придется менять ежедневно, иначе он закиснет и испортит табак.)

3. Прикуривать трубку лучше всего деревянными спичками или газовой зажигалкой. Не пользуйтесь картонными спичками или бензиновыми зажигалками (хотя существуют специальные ZIPPO для трубок). Табак очень легко впитывает посторонние запахи, поэтому использовать для прикуривания табака что-либо кроме спичек и бутана не стоит. Спички, кстати, предпочтительнее, так как температура горения бутана выше, чем дерева, и пламя зажигалки может обжечь трубку.

4. Не стесняйтесь прикуривать свою трубку часто. Многие новички полагают, что опытные курильщики прикуривают с первого раза, и что, если использовать для раскурки несколько спичек, это выдаст в них начинающего. Не стесняйтесь - используйте столько спичек, сколько надо. Две спички для прикуривания вам будут нужны только на чемпионатах по курению трубки. Используйте столько спичек, сколько надо - производители спичек вас будут любить!

5. Не бойтесь пользоваться ершиками во время курения. Нередко, когда куришь, трубка начинает булькать. Особенно часто это случается с кривыми трубками, где легко скапливается влага. И звук противный, и капли насыщенной никотином влаги при попадании в рот оставляют очень неприятное ощущение. Поэтому, как только трубка забулькала, смело засуньте ершик и промокните влагу. И спокойно курите после этого. Правда, этот совет особенно хорош для трубок без фильтра. Но и в фильтрованных трубках ершик дойдет до половины мундштука, вобрав избыточную влагу.

6. Помните, что трубки нужно менять каждый день. Трубка должна отдохнуть не менее суток прежде, чем вы снова будете ее курить. Трубок не бывает много. Поэтому можете смело использовать эту статью как повод лишний раз сходить в табачную лавку и купить новую трубку, с тем, чтобы перед сном лишний раз попрактиковаться в обкурке трубки.

7. Никогда не разбирайте трубку, пока она еще теплая. Так ее можно запросто сломать. Трубка должна полностью остыть, прежде чем вы достанете из нее мундштук и приступите к чистке.

8. Если вы купили предварительно не обкуренную трубку, то вы обязательно должны создать на стенках трубки "рубашку" - тонкий обожженный слой, который будет предохранять трубку от горения. Способов обкуривания трубки множество. Самый распространенный - смажьте внутреннюю поверхность чашки тонким слоем меда. Это поможет скорее создать нагар, называемый "рубашкой". "Рубашка" необходима для того, чтобы ваша трубка курилась прохладно и чашка не прогорала.

9. И главное - чтобы получить удовольствие от курения трубки, нужно время. Это сигарету вы можете выкурить на бегу, на работе, в туалете. Трубка - это ритуал. Выберите часок - другой, расслабьтесь. Пусть суета оставит вас на время. Медленно и аккуратно забейте трубочку. Удобно откиньтесь в любимом кресле. Любовно прикурите ее и наберите полный рот ароматного дыма. Выпустите клуб дыма и почувствуйте, как в нем растворяются ваши проблемы. Вашу руку греет нежная и преданная подруга, а в красоте ее, в извилинах узоров дерева и плавных линиях, вы каждый раз будете открывать для себя что-то новое. Такую красоту и преданность в женщинах иногда найти сложнее, чем в трубках. Поэтому, любите трубки - они, по крайней мере, никогда не изменяют.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
Советы курильщикам трубок.

Если Вы хотите начать курить трубку, но не знаете с чего начать, то постарайтесь следовать этим простым советам, которые помогут Вам получить наслаждение от этого божественного занятия с первого раза. Хотя, конечно, лучше иметь опытного советчика. Ведь с трубкой, как с женщиной, - если дефлорация прошла грубо, то ей не скоро захочется новых с вами контактов. Если в первый раз вы неправильно набьете трубку, или возьмете пересохший табак, то неприятная горечь на языке может надолго отбить у вас охоту прикасаться к трубке.

1. Всегда курите свежую, отдохнувшую, чистую и сухую трубку. Если в трубке остался недогоревший табак с последней раскурки, то она не успевает надышаться и будет горчить. Всегда, выбив трубку после курения, дайте ей остыть, прочистите и оставьте ее на отдых как минимум на сутки.

2. Всегда пользуйтесь достаточно хорошо увлажненным табаком. Если вы не покупаете свежий табак в табачной лавке и не храните его хорошо упакованным, табак легко пересыхает. Сухой табак горит быстро и жарко, и совсем не полезен ни трубке, ни вам. С другой стороны, табак нельзя переувлажнять. Такой табак трудно раскурить, он плохо горит, им трудно затягиваться, что вынудит вас "пыхтеть" более усердно, и вы будете вдыхать более горячий дым. Такое курение совсем не доставит вам радости. Идеальные условия для хранения табака - примерно такие же, как и для сигар: около 70% влажности и 18 С. Конечно, точно поддерживать такие условия сложно и не строго необходимо. Если вы носите кисет в кармане, то там будет явно больше 18 С, а влажность 70% достигаема только при условии, что вы живете в болоте. Если вы делаете запасы табака, то храните его как в магазине - в специальных табачных стеклянных или фарфоровых хумидорах, или больших герметичных стеклянных банках. Пачки табака обычно герметизированы, так что, если вы не храните их долго в открытом состоянии, вы успеете выкурить табак, пока он свежий. Если вы курите не часто, то имеет смысл положить в кисет маленький кусочек пропитанной водой губки. (В России чаще практикуется другой способ - класть в кисет тонкий ломтик яблока. Его, правда, придется менять ежедневно, иначе он закиснет и испортит табак.)

3. Прикуривать трубку лучше всего деревянными спичками или газовой зажигалкой. Не пользуйтесь картонными спичками или бензиновыми зажигалками (хотя существуют специальные ZIPPO для трубок). Табак очень легко впитывает посторонние запахи, поэтому использовать для прикуривания табака что-либо кроме спичек и бутана не стоит. Спички, кстати, предпочтительнее, так как температура горения бутана выше, чем дерева, и пламя зажигалки может обжечь трубку.

4. Не стесняйтесь прикуривать свою трубку часто. Многие новички полагают, что опытные курильщики прикуривают с первого раза, и что, если использовать для раскурки несколько спичек, это выдаст в них начинающего. Не стесняйтесь - используйте столько спичек, сколько надо. Две спички для прикуривания вам будут нужны только на чемпионатах по курению трубки. Используйте столько спичек, сколько надо - производители спичек вас будут любить!

5. Не бойтесь пользоваться ершиками во время курения. Нередко, когда куришь, трубка начинает булькать. Особенно часто это случается с кривыми трубками, где легко скапливается влага. И звук противный, и капли насыщенной никотином влаги при попадании в рот оставляют очень неприятное ощущение. Поэтому, как только трубка забулькала, смело засуньте ершик и промокните влагу. И спокойно курите после этого. Правда, этот совет особенно хорош для трубок без фильтра. Но и в фильтрованных трубках ершик дойдет до половины мундштука, вобрав избыточную влагу.

6. Помните, что трубки нужно менять каждый день. Трубка должна отдохнуть не менее суток прежде, чем вы снова будете ее курить. Трубок не бывает много. Поэтому можете смело использовать эту статью как повод лишний раз сходить в табачную лавку и купить новую трубку, с тем, чтобы перед сном лишний раз попрактиковаться в обкурке трубки.

7. Никогда не разбирайте трубку, пока она еще теплая. Так ее можно запросто сломать. Трубка должна полностью остыть, прежде чем вы достанете из нее мундштук и приступите к чистке.

8. Если вы купили предварительно не обкуренную трубку, то вы обязательно должны создать на стенках трубки "рубашку" - тонкий обожженный слой, который будет предохранять трубку от горения. Способов обкуривания трубки множество. Самый распространенный - смажьте внутреннюю поверхность чашки тонким слоем меда. Это поможет скорее создать нагар, называемый "рубашкой". "Рубашка" необходима для того, чтобы ваша трубка курилась прохладно и чашка не прогорала.

9. И главное - чтобы получить удовольствие от курения трубки, нужно время. Это сигарету вы можете выкурить на бегу, на работе, в туалете. Трубка - это ритуал. Выберите часок - другой, расслабьтесь. Пусть суета оставит вас на время. Медленно и аккуратно забейте трубочку. Удобно откиньтесь в любимом кресле. Любовно прикурите ее и наберите полный рот ароматного дыма. Выпустите клуб дыма и почувствуйте, как в нем растворяются ваши проблемы. Вашу руку греет нежная и преданная подруга, а в красоте ее, в извилинах узоров дерева и плавных линиях, вы каждый раз будете открывать для себя что-то новое. Такую красоту и преданность в женщинах иногда найти сложнее, чем в трубках. Поэтому, любите трубки - они, по крайней мере, никогда не изменяют.
Тва много интересно...Требе да го прочета на спУкойствие, щото покрай мене много шумно, и ни могъ съ концентрирам, пък тоз ейезик ни ми е толкуз силен:grin::winkw:

Благодаря ти
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Ржевски

Мнение от Ржевски »

Anonymous написа:
БоЕВ написа:

Като това нацяло...
Мммм, аз имам 2, ама от едната не съм особено доволен - ето значи към кого ще се обърна за трета :-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Ржевски написа:
Мммм, аз имам 2, ама от едната не съм особено доволен - ето значи към кого ще се обърна за трета :-)
Две лули или две машини? Не стана ясно:lol::lol::blum:

Щото ако са 2 лулу, значи можеш (поне се предполага) да ги пушиш. Ако е така, значи има кой да ми дава частни уроци:grin::winkw:
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

Тука съм без думи!

Разгледах сайта, стругарската работа е малко, почти никаква, но пък е достатъчно трудна, необходими са много приспособления, дорници, план шайби...Естествено за започване на работа и проба, поне според мен, докато "хванеш" пътя на изделието от заготовка до краен продукт, няма да ти е необходимо много, един шмиргел (40 лв) и настолна бормашина (около 100,140лв, последно гледах едни в Метро, но не съм запознат отблизо с тях). Главата - рязане, оформяне, разпробиване, шмиргилене, пилене, полиране; мунщук - началните бройки можеш да дадеш на стругар за грубо оформяне, а шмиргилене, пилене и тнт си ги правиш сам...ако процеса сработи, чак тогава инвестиция в по-сложни машини.

Работил съм с текстолит, гетинакс, полиамид, но за вулканит нямам спомен, всичките са на азбестова основа и по принцип ги ползват за изолатори, притесняваме факта, че съдържат азбест, тоя материал нещо него долюбват напоследък, та не знам дали трябва да се афишира.

Пожелавам ти успех, каквото и да решиш!
Наздраве!

пп Това дърво/коренче за сефте го чувам, тенкс за инфото.
Ржевски

Мнение от Ржевски »

БоЕВ написа: Работил съм с текстолит, гетинакс, полиамид, но за вулканит нямам спомен, всичките са на азбестова основа и по принцип ги ползват за изолатори, притесняваме факта, че съдържат азбест, тоя материал нещо него долюбват напоследък, та не знам дали трябва да се афишира.
Боев, не мъ шашкай!
Къде има азбест в текстолита и гетинакса? :shocked:
Първия обикновено се прави на база текстилно или стъкло-влакна, а вторият е нещо като пресован картон и епоксидна смола.
Полиамида пък е просто вид пластмаса, демек въглеводород.

Фриски - две лули бре, не 2 машини! :-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Ржевски написа:
На следващата среща, когат и ти, и аз присъстваме, да си ги носиш. Чу ли?:winkw:
Изображение

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

frisky lioness написа:
Ржевски написа:
На следващата среща, когат и ти, и аз присъстваме, да си ги носиш. Чу ли?:winkw:
това кога се планира - га цъфнат налъмите? :blink:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Dark написа:
Абе кой ти гледа...Важно е да има желание:lol::lol::lol:
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

Ржевски написа:
БоЕВ написа: Работил съм с текстолит, гетинакс, полиамид, но за вулканит нямам спомен, всичките са на азбестова основа и по принцип ги ползват за изолатори, притесняваме факта, че съдържат азбест, тоя материал нещо него долюбват напоследък, та не знам дали трябва да се афишира.
Боев, не мъ шашкай!
Къде има азбест в текстолита и гетинакса? :shocked:
Първия обикновено се прави на база текстилно или стъкло-влакна, а вторият е нещо като пресован картон и епоксидна смола.
Полиамида пък е просто вид пластмаса, демек въглеводород.

Не бе, това за азбеста го прочетох в линка за вулканита, грешката е моя, ама така е като пиша и се опитвам да осмисля прочетеното.:grin:
Да, полиамида е пласмаса, удоволствие е да се работи с него, а текстолита и гетинакса са отврат.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

frisky lioness написа:
Dark написа:
всъщност, мен от миналата седмица ме тормози въпроса дали Боев няма да обяви ,че ще идва в София точно като мен ме няма :crying:

нда, такива ми ти работи
Аватар
Глас в пустиня

Dark написа:
frisky lioness написа:
Dark написа:
всъщност, мен от миналата седмица ме тормози въпроса дали Боев няма да обяви ,че ще идва в София точно като мен ме няма :crying:

нда, такива ми ти работи
Споко, нямам планувано идване в близките месеци.:(
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа: Споко, нямам планувано идване в близките месеци.:(
а би ли планирал? примерно Докторка като заидва? тя веднага ще ни организира :-)
Звенения

Мнение от Звенения »

Dark написа:
frisky lioness написа:
Dark написа:

нда, такива ми ти работи
Уф голЭма си Дарка/Драка.
Ае - среща 08/02/2007 - ениуере, към ту 18/30...
Измисляйте място повода е ясен!
ЩЪ ПУШИМЪ Разни бльоджи (майтап бЭ) !
Аз имам три лууууи, ама нямам готина смеска.
Фриски петък вечер в София, щото днес слещнаФ ЕЛБИ и той рече, че ако Пловдив не доди ние отива!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа: Фриски петък вечер в София, щото днес слещнаФ ЕЛБИ и той рече, че ако Пловдив не доди ние отива!
Да бе, петък вечер на 2-ри ли? Га почвам да гладувам....

По-бобре вие да додите, щом толкуз ни ви е проблем:blum::winkw:
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

БоЕВ написа:Тука съм без думи!

Наздраве!

Благодаря за пожеланията.
...току виж докато почна, и докато се похваля ще забранят тАтуна като вид в световен мащаб :(
Най-тегават част е бриара и неговата доставка, щото чини майка си и баща си (30-50 Ойротаааааааааа) , а едно парченце мож гу бастиса по 1001 начина...
Щсъ черпим и без струг - то сЪ е видЭло! :P
Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа: Га почвам да гладувам....
:blum::winkw:
ТОШОТ СИ МНОО ДЕБЕЛА?!!! :rotfl24:
За осми(8) с пръсти //////// (брой мЪ~!) иде реч! да са уведомени повече ора!
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Звеневия написа: Уф голЭма си Дарка/Драка.
Фриски петък вечер в София, щото днес слещнаФ ЕЛБИ и той рече, че ако Пловдив не доди ние отива!
да бе да, напоследък съм толкова добричка, чак се усъмнявам аз ли съм или не съм :blum:
Звенения

Мнение от Звенения »

Dark написа:
Звеневия написа: Уф голЭма си Дарка/Драка.
да бе да, напоследък съм толкова добричка, чак се усъмнявам аз ли съм или не съм :blum:
Тва шотси Ойропчанка, вече - Keep Smylling! :lol:
Вече не си ти! :blum:
Аватар
Глас в пустиня

Звеневия написа:
БоЕВ написа:Тука съм без думи!

Наздраве!

Благодаря за пожеланията.
...току виж докато почна, и докато се похваля ще забранят тАтуна като вид в световен мащаб :(
Най-тегават част е бриара и неговата доставка, щото чини майка си и баща си (30-50 Ойротаааааааааа) , а едно парченце мож гу бастиса по 1001 начина...
Щсъ черпим и без струг - то сЪ е видЭло! :P
Наздраве!
Трудности винаги има, а най-големите обикновено са в края - пласмента. Тоя пич от сайта е "нишър".:-)
Аватар
Глас в пустиня

Dark написа:
БоЕВ написа: Споко, нямам планувано идване в близките месеци.:(
а би ли планирал? примерно Докторка като заидва? тя веднага ще ни организира :-)
Ще поживеем, ще видим...
Звенения

Мнение от Звенения »

БоЕВ написа: Тоя пич от сайта е "нишър".:-)
Георги Бояджиев гу знам лично!
А Геца е нейде извън София и дали е България изобще не знам!

"НИШЪР" - преведи , ко УбичЪш!
Пласмент, според качеството и хрумките.
Бояджиев работи само по поръчки вече. Щото е адвокат и преводи организира...
Аватар
Глас в пустиня

Звеневия написа: "НИШЪР" - преведи , ко УбичЪш!
Пласмент, според качеството и хрумките.
Бояджиев работи само по поръчки вече. Щото е адвокат и преводи организира...
Термин от маркетинга. Става въпрос за хора или предприятия заемащи определени ниши на пазара, ориентирани към определени клиенти с точно определено изделие. Един е малко - двама са много, трудно се дефинира какво кара клиентите да търсят точно определено изделие(нишъра), марка?, цена?, качество?...трудно се заема ниша, а още по-трудно се изтласква конкурент оттам...точно това се опитах да ти кажа, не е проблем да произведеш/направиш, проблема е как ще стигнеш до клиента и ще го накараш да купи, а след това пак, и пак...иначе няма логика да продадеш 10-тина бройки, а след това да чакаш месеци до следващата продажба.
Звенения

Мнение от Звенения »

БоЕВ написа:...иначе няма логика да продадеш 10-тина бройки, а след това да чакаш месеци до следващата продажба.
Ехо... Най-изявените HAND-MADE майстори правят най-много до 100 за година! 10 да продам(вам)... никак не е зле!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Звеневия написа:Някой от Вас, случайно да притежава и да му прашасва със или без видими следи от употреба дърводелски струг? ЪЪЪ?
Струг нямам, ама мога да ти продам....ъъъъ....ИЗГОДНО...ъъъъ.../ЗА МЕНЕ/ деведесет и осем кутии с по шест броя в кутия титанови машинни стоматологични пили "К3". На 75 лева кутията. Кажи ДА и да си стискаме ръцете. :lol: :lol: :lol:

П.П. Днес получих идиотската оферта, че ако си купя 99 кутии пили ще получа безплатно ендомотор "Ендо 3" и наконечник. Та 98 кутии са ми в излишък... :blum:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Звеневия написа: Ехо... Най-изявените HAND-MADE майстори правят най-много до 100 за година! 10 да продам(вам)... никак не е зле!
За какви пари говорим бе човек?!:shocked:
Май трябваше първо да се интересувам за цена на бройка, а чак след това да ръся мозъци.:crying:
Погледнато от друга страна 100:12(месеца)=8,3333..., което се доближава до 10бр месечно.:grin:
Както и да е, пожелавам ти ги!:-)
Звенения

Мнение от Звенения »

[unknown] написа: П.П. Днес получих идиотската оферта, че ако си купя 99 кутии пили ще получа безплатно ендомотор "Ендо 3" и наконечник. Та 98 кутии са ми в излишък... :blum:
ВРЪЗКАР!
Ма прЕдстави си, че ти дойде на стола някой ТИТАНОЯД???
:grin:
А едни бракуван стоматостол(легло) знАйш ли кЪк ще пасне на идеята...
Седиш си(лежиш си), дялкаш дръво с турбината бързо и бавно, осветление -бол, има и пневматична система за обдухване, а "храчилото" ще отвежда сружките и праха от полирането направо в канализацията! КэФ...
ДАВАЙ ЕДИН СТАР КАБИНЕТ (БРАКУВАН ДЕ... :grin: )
:huhthink: :huhthink: :huhthink: А къде отиват бракуваните столове?
Един такъв пред теУевизора уха... Отдясно масата с мезетата, отляво по гръцки(старо) повръщаш... Само трябва да се пригоди един канал за отделяне...
Звенения

Мнение от Звенения »

БоЕВ написа: За какви пари говорим бе човек?!:shocked:
Ако си малко нагъл, много сръчен и не ти пука от времето мож започна от 200 Ойрота... А има разни моделчета, дето могат да гонят хилядарка, при добро стечение на обстоятелствата... :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
frisky lioness написа: Га почвам да гладувам....
:blum::winkw:
ТОШОТ СИ МНОО ДЕБЕЛА?!!! :rotfl24:
За осми(8) с пръсти //////// (брой мЪ~!) иде реч! да са уведомени повече ора!
Уведомлявайте де:grin:
Изображение

Ржевски

Мнение от Ржевски »

Звеневия написа: А едни бракуван стоматостол(легло) знАйш ли кЪк ще пасне на идеята...
Седиш си(лежиш си), дялкаш дръво с турбината бързо и бавно, осветление -бол, има и пневматична система за обдухване, а "храчилото" ще отвежда сружките и праха от полирането направо в канализацията! КэФ...
Един такъв пред теУевизора уха... Отдясно масата с мезетата, отляво по гръцки(старо) повръщаш... Само трябва да се пригоди един канал за отделяне...
Aко можеш да се справиш с ръчна турбинка стол ти не требе. Отиваш в.... да кажем "Практикер", "Бриколаж" и прочие. И си взимаш комплект минибормашина с удължител (жило), демек "турбинка". Плюс, че в комплекта ще има един кош разнообразни инструменти. Всичко това на цена под 100, да не кажа под 50 лева. Ужасно са удобни - аз работя с такава.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

И аз имам лули. Май са три или четири. Много са готини и периодично ги подлагам на мъчения. От десет опита един ми се получава, но тоя един е голям кеф. Гледам високомерно, оставям лулата нарочно задълго без да пуфкам, подчертано леко дръпвам, правя плътни кръгчета и простосмъртните пушачи ме гледат като бог. Останалите девет опита също са кеф понеже обяснявам на всички как и защо точно не се получава. Много е интересно и с лекота затапвам всякакви други теми и опити да ми вземат думата. Най- често виновно, освен влажноста на въздуха е атмосферното налягане. Друг път ще ви разправям
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Ржевски написа:
Звеневия написа: А едни бракуван стоматостол(легло) знАйш ли кЪк ще пасне на идеята...
Aко можеш да се справиш с ръчна турбинка стол ти не требе. Отиваш в.... да кажем "Практикер", "Бриколаж" и прочие. И си взимаш комплект минибормашина с удължител (жило), демек "турбинка". Плюс, че в комплекта ще има един кош разнообразни инструменти. Всичко това на цена под 100, да не кажа под 50 лева. Ужасно са удобни - аз работя с такава.
Само да уточня, че тва дето се продава по магазините по- прилича на нашите микромотори, а най- вече на зъботехническите микромотори. Макар, че далеч няма нито същата мощ нито същата прецизност. Но е на същият принцип- статор, ротор, четки и т.н.
Турбината е съвсем различно нещо. В главата на турбината/работната и част/ има турбинен пропилер, който се завърта от мощна въздушна струя. Затова се казва и турбина. За да се постигне скорост от 360 000 об/сек и да няма биене дори на хилядна от милиметъра, всичко трябва да е много прецизно изпълнено иначе ще се разпадне при тази скорост. Затова са и доста по- скъпи.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Публикувай отговор