Изкуствен интелект
- Green Light
Изкуствен интелект
Докато световните средства за информация, политиците и философите обсъждат доколко е възможно и желателно създаването на изкуствен интелект, учени от американския университет в щата Мичиган ( Michigan State University) успяха да създадат нови форми на интелектуален живот, отбелязва изданието. Това са сложни компютърни програми - т.нар. „цифрови организми". Тези електронни организми притежават собствени „ДНК" - изначални програмни кодове. Американските учени са заложили в тези „ДНК" способност към мутация и самостоятелно придобиване от изкуствения разум на нови свойства и способности, отбелязва БГНЕС.
Цифровите организми са се научили да се ползват от дадената особеност, характерна досега единствено за биологичните структури. Възникна процес на „размножение" на тези организми, в резултат на който всяко ново тяхно поколение става все „по-умно и изкусно", пише още „Ню Сайънтист".
И кое тук и сега отличава човека от машината? Защо да не е машина, това което ви пише в момента? И има ли значение?
Цифровите организми са се научили да се ползват от дадената особеност, характерна досега единствено за биологичните структури. Възникна процес на „размножение" на тези организми, в резултат на който всяко ново тяхно поколение става все „по-умно и изкусно", пише още „Ню Сайънтист".
И кое тук и сега отличава човека от машината? Защо да не е машина, това което ви пише в момента? И има ли значение?
Re: Изкуствен интелект
И след 20 години идва Бат Арни и ги избива до крак...Green Light написа:Докато световните средства за информация, политиците и философите обсъждат доколко е възможно и желателно създаването на изкуствен интелект, учени от американския университет в щата Мичиган ( Michigan State University) успяха да създадат нови форми на интелектуален живот, отбелязва изданието. Това са сложни компютърни програми - т.нар. „цифрови организми". Тези електронни организми притежават собствени „ДНК" - изначални програмни кодове. Американските учени са заложили в тези „ДНК" способност към мутация и самостоятелно придобиване от изкуствения разум на нови свойства и способности, отбелязва БГНЕС.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Е, да ама цветето не може да държи калашник, нито да изнамира гениални начини за масово изтребление.vyara написа:Човека едно просто цвете не може да създаде (или дори семенце на цвете, от което да се пръкне цвете със заложена "програма), а те - интелект.
Оооох!...
Нема за кво да се инвестира в некво си цвете...

Всичко е суета на суетитеGreen Light написа:...
и прах
във вятъра.
(много ми съ искаше да напиша нещу умно тука, ама на - пак не можах
Ън написа:идва Бат Арни и ги избива до крак...
Блажени са бедните духом
машините не са суетни, само са интересни...Амаранта написа:Всичко е суета на суетитеGreen Light написа:...
и прах
във вятъра.
(много ми съ искаше да напиша нещу умно тука, ама на - пак не можах:shy:)
човеците са много суетни!
И ще научат машините и те да са суетни...и няма да може да се различават:-)
Блажени са бедните духом
Според мен, Грийна иска да си говорим за жени с изкуствени...ъъъъ....гърди, устни, коси и так дале, обаче му е неудобно, че се такива теми пуска (виж темата за Бургас, там е очевидно, че иска да си говорим за бургаските жени...) и затва е завоалирал заглавието- Изкуствен интелект, а ти се сещай жени с изкуствени...sandmaN написа:туканка в тая тема за блондинки дето са си боядисали косата тъмна ли ще си говорим?![]()

Ън написа:Според мен, Грийна иска да си говорим за жени с изкуствени...ъъъъ....гърди, устни, коси и так дале, обаче му е неудобно, че се такива теми пуска (виж темата за Бургас, там е очевидно, че иска да си говорим за бургаските жени...) и затва е завоалирал заглавието- Изкуствен интелект, а ти се сещай жени с изкуствени...sandmaN написа:туканка в тая тема за блондинки дето са си боядисали косата тъмна ли ще си говорим?![]()
![]()
хаааа-ха ха ха:-)
...
П.С. Сега пък се сетих, че пясъчния човек беше писал нещо за номера на сутиена ми в една друга тема:lol:..ох, ще трябва да отговарям, няма как...обаче образа на феминистка, който той ми налага нещо много трудно се поддържа бе!
Блажени са бедните духом
още в зората на компотите..ъъъ компютритеGreen Light написа:- т.нар. „цифрови организми".
/сметай кога е било това
бях си написал една програмка като забавна игра
геометрични организми
просто си измисляш някаква фигура, маркираш квадратчетата за да я "създадеш" в полето и се почват итерациите под определен принцип
та тези фигури се движат, намаляват или увеличават "обема" на квадратчетата, изчезват, биват погълнати или поглъщат други фигури на полето
забавно беше
е, после намираш връзката на "живучест" с броя и разположението на квадратчетата и вече стават жизнеспособни и борки
и тогава омръзва, щото вече знаеш какъв ще е изхода
до "размножаване" не бях стигнал, щото ми беше много малка паметта и "полето" на което се създават и "живеят" тези "организми"
рама беше 64 к
та...представи си до къде е стигнала науката там, където е била насочена целесъобразно и са вмъкнали кинти и ресурси
до наши дни за тези 20 години за които говоря
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
да кажа нещо в защита на други жени?!!!:winkw:sandmaN написа:споко.Sweety написа:...обаче образа на феминистка, който той ми налага нещо много трудно се поддържа бе!
е ся ще "нападнем" блондинките
ти ще кажеш 2-3 думи у тяхна защита
и готово
ама това изобщо не е феминистко бе, САшо!:lol:
...като 'псувам' мъже не значчи, че защитавам жени
отдааааавна се опитах да ти го обясня, ама ти...
Блажени са бедните духом
...които се бият, се обичат:winkw:sandmaN написа:даааа, беSweety написа: да кажа нещо в защита на други жени?!!!:winkw:
...
отдааааавна се опитах да ти го обясня, ама ти...
а кой посягаше и да ме бие на масата у кръчмата, а?![]()
![]()
П.С. а бе?! къде е жена ти?...отивай при нея, където и да е в момента
Блажени са бедните духом
тука у тая тема за интелект се говори бреSweety написа: а бе?! къде е жена ти?...отивай при нея, където и да е в момента
п.с. е ся края на седмицата ще доде за 3 дни
а от 1-ви окончателно
ми и аз искам заедно, но е отпускарски период и не може да се измъкне по-рано и за повече
обичаме се викаш...
ми що не се зехме тогава бре? щехме ся да сме с по неколко пукнати ребра най-малко
п.п.
май забравих
всъщност "интелигентни" организми може да се считат и всички програми за автоматизация
те взимат обикновено решения по предварително заложените сценарии
за да се избегне "адреналиновата атака" на субективния фактор в стресови ситуации в първите 3 минути
особено ако става въпрос за т.н. "вътрешни блокировки" от технологичен или ..аз си го наричам "апокалиптичен " сценарий
/когато става въпрос за здравето или живота на поне 1 човек, а не за това на технологичното оборудване/
и тези програми са със заложени първоначално "модели на поведение"- също като ние
и те имат сорскод-или по нашемо днк
и те имат системи за самовъзстановяване и антивирусни дезинфекции
и те се "учат", макар по малко друг начин - от нас, щото ние им въвеждаме "знанията", но разликата в начина на учене не е голямата разлика
между нас и AI
което ти беше и въпроса

ся следващия е - абре нас кой ни програмира бре?!
и що ни е толку бъгав сорса
п.п.2
компютъра е направен да бачка- значи требе да бачка
а ние с ква цел сме направени?!
май забравих
всъщност "интелигентни" организми може да се считат и всички програми за автоматизация
за да се избегне "адреналиновата атака" на субективния фактор в стресови ситуации в първите 3 минути
особено ако става въпрос за т.н. "вътрешни блокировки" от технологичен или ..аз си го наричам "апокалиптичен " сценарий
/когато става въпрос за здравето или живота на поне 1 човек, а не за това на технологичното оборудване/
и тези програми са със заложени първоначално "модели на поведение"- също като ние
и те се "учат", макар по малко друг начин - от нас, щото ние им въвеждаме "знанията", но разликата в начина на учене не е голямата разлика
между нас и AI
което ти беше и въпроса
п.п.2
- Green Light
- Green Light
Май големия въпрос е в мутациите. Ако ожеда мутира и мутацията е хъм жизнеспособна, значи се развива, еволюира и кво тогава я прави нежива?sandmaN написа:п.п.
май забравих
между нас и AI
което ти беше и въпроса
п.п.2
- Piqndurnik
- Piqndurnik
А де? Може би виртуалността.Green Light написа: Май големия въпрос е в мутациите. Ако ожеда мутира и мутацията е хъм жизнеспособна, значи се развива, еволюира и кво тогава я прави нежива?
Всъщност такива опити са правени. На природата са и били нужни около милиард години за да направи по тоя метод интелект. Колкото и да ускорят еволюцията, обаче, за по-малко от 1000 години едва ли ще се справят.
Наздраве 
ха...ами то и сегашните компютри са мутанти...пишеш си пишеш си...и изведнъж нещо им става
... излизаш, влизаш...и те се оправят
... вадиш им батериите и те се прераждат направо...моя лаптотп бая дълго мисли докато се зареди след това...
и изобщо, която и да е машина, ако не се оправи с гасене и пускане, изобщо не е интелигентна
... излизаш, влизаш...и те се оправят
... вадиш им батериите и те се прераждат направо...моя лаптотп бая дълго мисли докато се зареди след това...
и изобщо, която и да е машина, ако не се оправи с гасене и пускане, изобщо не е интелигентна
Блажени са бедните духом
природата не прави интелект..тя е просто среда за интелекта...или ти искаше да кажеш Господ...Piqndurnik написа:А де? Може би виртуалността.Green Light написа: Май големия въпрос е в мутациите. Ако ожеда мутира и мутацията е хъм жизнеспособна, значи се развива, еволюира и кво тогава я прави нежива?
Всъщност такива опити са правени. На природата са и били нужни около милиард години за да направи по тоя метод интелект. Колкото и да ускорят еволюцията, обаче, за по-малко от 1000 години едва ли ще се справят.
Блажени са бедните духом
- Piqndurnik
бе аз просто залагам на предположението, че нещата просто се случват в природата, а не че тя ги прави...Piqndurnik написа:Казвам "природата", а ти разбирай каквото искаш.Sweety написа: природата не прави интелект..тя е просто среда за интелекта...или ти искаше да кажеш Господ...
Блажени са бедните духом
- Green Light
Piqndurnik написа:А де? Може би виртуалността.Green Light написа: Май големия въпрос е в мутациите. Ако ожеда мутира и мутацията е хъм жизнеспособна, значи се развива, еволюира и кво тогава я прави нежива?
Така погледнато мога да си спя спокоен. Ако обаче се замисляи за тва биолозите кви идиотщини нали творят на полето на генното инженерство, опитите да се създаде андроид, и т.н. може да ги съкратят и тия 1000 години.
По едно време днеска се отплеснах да си мисля за етикета в нета. Нетикет дето му викат вече. Дали в близко или далечно бъдеще в нетикета ще има правила за държание с изкуствен интелект? Можеби ще бъде неприлично да питаш, или да споменаваш, дали ще има тя и той, дали два ИИ могат да се скарат и разсърдят, или пък да се влюбят, е такива работи
- Piqndurnik
Мен повече ме плаши възможността да създадат нещо съвсем без интелект, дето да ни такова таковинката. Щото тая възможност е съвсем реална. Бас държа, че атипичната пневмония от преди няколко години, я изтърваха от някоя китайска лаборатория.Green Light написа:
Така погледнато мога да си спя спокоен. Ако обаче се замисляи за тва биолозите кви идиотщини нали творят на полето на генното инженерство, опитите да се създаде андроид, и т.н. може да ги съкратят и тия 1000 години.
По едно време днеска се отплеснах да си мисля за етикета в нета. Нетикет дето му викат вече. Дали в близко или далечно бъдеще в нетикета ще има правила за държание с изкуствен интелект? Можеби ще бъде неприлично да питаш, или да споменаваш, дали ще има тя и той, дали два ИИ могат да се скарат и разсърдят, или пък да се влюбят, е такива работи
Наздраве 
е това е БЪГPiqndurnik написа: Мен повече ме плаши възможността да създадат нещо съвсем без интелект, дето да ни такова таковинката. Щото тая възможност е съвсем реална. Бас държа, че атипичната пневмония от преди няколко години, я изтърваха от някоя китайска лаборатория.
Чувството за глад, студ и любов към.Green Light написа: Цифровите организми са се научили да се ползват от дадената особеност, характерна досега единствено за биологичните структури. Възникна процес на „размножение" на тези организми, в резултат на който всяко ново тяхно поколение става все „по-умно и изкусно", пише още „Ню Сайънтист".[/i]
И кое тук и сега отличава човека от машината? ...
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
бе, кво са праскат тиа бракя хамериканци, не моа да разбера значи...Green Light написа:
още от древни времена, откогат е имАло перуки, изкуствен интелект е едно нещо: болндинка с черна перука. те тва е!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Американците създали компютър, който пресказвал бъдещето. Барак Обама решил да го попита:
- Ще има ли трета световна война?
- Да.
- Ще я има ли Америка?
- Да.
- Мойте близки ще бъдат ли живи?
- Да.
- А аз ще бъда ли жив?
- Да.Обама решил да си направи майтап и попитал:
- А колко ще стува Кока-Колата след войната?
- Три рубли.
===
Горбачов звъннал на Рейгън по телефона рано сутрин и му казал:
-Сънувах сън, в който над Белия дом се вееше съветското знаме със сърп и чук.
Рейгън отвърнал:
-То и аз сънувах, че над Кремъл се вееше червено знаме, но на него пишеше нещо.
-Какво пишеше? - попитал Горбачов.
-Ами не знам, беше на китайски.
добре, че не е на двоичен
- Ще има ли трета световна война?
- Да.
- Ще я има ли Америка?
- Да.
- Мойте близки ще бъдат ли живи?
- Да.
- А аз ще бъда ли жив?
- Да.Обама решил да си направи майтап и попитал:
- А колко ще стува Кока-Колата след войната?
- Три рубли.
===
Горбачов звъннал на Рейгън по телефона рано сутрин и му казал:
-Сънувах сън, в който над Белия дом се вееше съветското знаме със сърп и чук.
Рейгън отвърнал:
-То и аз сънувах, че над Кремъл се вееше червено знаме, но на него пишеше нещо.
-Какво пишеше? - попитал Горбачов.
-Ами не знам, беше на китайски.
добре, че не е на двоичен