vyara написа:pocti_bezobidna написа:
Мълчанието на (почти) всички останали клубари при тези епистоларни схватки с Боев също ми беше крайно неприятно - още повече, че съвсем очевидно се следяха и то с интерес.
Далеч по-добре би било да се разделят на отбори и всеки да се изпокара с всеки. Тоя филм сме го гледали и е кофти, мерси!
Затова всеки да си се оправя с който си има проблем лично. Сините каски да си въобразяват само разни работи и него филм сме го гледали. Не се сърди, ако някой не се опитва да бъде посредник (ето, Сноу опитва, ама тактиката й не те кефи) или пък да заема някаква позиция, че да могат повече хора да се изпокарат взаимно. Щото то друго няма да стане - ти с Боев няма да се сдобриш, ама аз с него или с теб мога да се изпокарам. И що? Ква ми е файдата на мене? Вие двамата си имате мнение, аз също.
Или аз криво пиша, или ти криво четеш.
Така. не става въпрос за намесван, взимане на страни, сдобряване с този или онзи - това да не детска градина.
Става въпрос на спазване на добър тон в една дискусия.
Доста елементарно нещо. Когато група хора разговарят и (имат претенциите) обсъждат някакъв проблем, те общо взето, или поне мен така са ме учили, гледат да разговарят нормално и различията в схващанията им да не избиват в груби обиди.
Не става въпрос за файда, а за поддържане на нормален разговор.
каква файда, като извън нета дори не се познаваме и шанса да имаме по-близък контакт - конкретно с теб, щото питаш за файда - е минимален. В различни градове сме, на години в които всеки си има доста лични ангажименти, така че е вероятноста да се станем близки приятелки е минимална от чисто практическа гледна точка, не че имам нещо против теб, схващанията ти, мирогледа ти и т.н. и т.н.
когато някой в спора започне да крещи, обижда и нагрубява някой от опонентите, атмосферата се скапва. Когато останалите в спора започнат да разглеждат картините по стените, но надават ухо и око към избухналия между двамата опоненти скандал и се подсмихват под мустак, този срещу който е насочена агресията започва да се чуства зле (моляа, не ми цитирай някой наръчник, че аз съм си виновна, че се чуствам зле, щото неправилно тълкувам нещата

).
не става въпрос за чуствителност, а за уважение.
И честно - много е уморително непрекъснато да давам обяснения защо, какво и как.