Аз бих се хванал за последното ти изречение. Защо ирония да е обратното на вярно? Има много ирония в тази мисъл и е вярна. Добрите хора принасят много вреда в тоя живот защото те са тези, които се опитват да въздействат на лошите по неподходящ начин. Какво има да го мислиш? Тоест интересно е де, игра е за мисълта, просто не е загадка. Помниш ли за прошката? Ако един загазил мързелив льольо е изолиран от приятели и роднини, ако никой от тях му няма доверие и е останал на сухо, тогава той няма друг избор, взима един презрян вестник с обяви, и тръгва да търси работа. (Иначе няма да има дрехи, цигари, кафе. До там го е докарал. Храна ще има, но цигари и дрехи не) И кара така тоя човек няколко месеца и в тоя момент идваш ти и му казваш, ти си мъж, не мога да те гледам така, аз ще ти гласувам доверие и ето ти 200 лева. Ами тия 200 кинта са отрова. По добре цианкалий му дай поне по- малко ще се мъчи. Тва са добрите. Добрите са красотата на тая Земя. Като красиви червени гъби. На бели точици.vyara написа:"Добрите хора принасят много вреда в живота... И главно, защото придават такова огромно значение на лошите." — Оскар Уайлд, "Ветрилото на лейди Уиндърмир"
Има два варианта на отговори на вътрешните ми смутове.
Или тези "добри" не са истинските добри.
Или в тази фраза няма грам ирония, ами е вярна.

В нйикакъв случай не може без тях. Ще ни е грозно и тъпо.
Обаче ако си в беда ти трябват лоши и грозни.