Как сте, бе?
- Green Light
Как сте, бе?
За кризата питам. Как е при вас?
Работа колкото искаш, никой не му се плаща
Предвид, че съм във фирма проектиране в строителството и машиностроенето, мисля че сме от най-тежко ударените, целия бранш де
Пак казвам , работа има, но пари...НЕ
Имахме транспортна фирма фалира и сме в заеми до небето, но мисля че не сме само ние, все пак живота продължава.
Занимаваме се с вестници, и там е мизерия...След 12 год работа за себе си , сега съм при шеф..ново начало благодарение на кризата
Всичко щеше да е ок, ако мъжа ми си беше намерил работа
Трудно е,много трудно...
Предвид, че съм във фирма проектиране в строителството и машиностроенето, мисля че сме от най-тежко ударените, целия бранш де
Имахме транспортна фирма фалира и сме в заеми до небето, но мисля че не сме само ние, все пак живота продължава.
Занимаваме се с вестници, и там е мизерия...След 12 год работа за себе си , сега съм при шеф..ново начало благодарение на кризата
Трудно е,много трудно...
- Green Light
За себе си не написах. Май положението е по- добро отколкото при Снигми. Нищо не е фалирало, нито аз пупу, нито партньорите ми. Но фирмата ми оцелява. За печалби и дивиденти не може да се говори. Съкращенията са факт от миналата година и повече няма накъде.
Положителната лястовичка е че като че ли има работа(и пари, които да се изкарат с нея) за нов човек. Голямо тичане му удрям, големи приказки се приказват, все се надявам да потръгне.
Няма я грандоманията(уви
), клиенти и партньри говорят доста по- смислено отколкото през 2007ма.
Че е трудно трудно е, обаче.
Положителната лястовичка е че като че ли има работа(и пари, които да се изкарат с нея) за нов човек. Голямо тичане му удрям, големи приказки се приказват, все се надявам да потръгне.
Няма я грандоманията(уви
Че е трудно трудно е, обаче.
строителството наистина най-здраво пострадаsnigmi написа:Работа колкото искаш, никой не му се плаща
Трудно е,много трудно...
дано да вървят към оправяне нещата за твоето семейство
а транспортната фирма защо фалира? ако мога да питам де, интересно ми е. въпреки че то зависи с какъв транспорт сте занимавали
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Как сте, бе?
Бе, ти що питаш такива работи ся, а?Green Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
Оня ден виждам една позната и и викам "Как си?"
А тя- "Оцелявам"...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Супер сме, бе!Green Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
Супер е!
- Глас в пустиня
no money = no love = no sexGreen Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
............
- Глас в пустиня
Пие МЕТАХА, вози на ТАХИ, ако няма СЕХ ше има БОХ!Ozzie написа:no money = no love = no sexGreen Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
............
Ozzie написа:no money = no love = no sexGreen Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
............

Блажени са бедните духом
Дянков каза преди няколко месеца, че свърши кризата, а и що да се оплаквам като ще става още по-зле 
до НГ ще работя с почти една четвърт по-малка заплата
а страничните доходи се превръщат в допълнителен разход, за да задържа това, което е
здрави да сме
до НГ ще работя с почти една четвърт по-малка заплата
а страничните доходи се превръщат в допълнителен разход, за да задържа това, което е
здрави да сме
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
при соца беше другоOzzie написа: no money = no love = no sex
............
нъл кумунистите измислили "любовта" за да им излиза безплатно...
а капиталистите ни върнаха на земята
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Green Light
Ozzie написа:no money = no love = no sexGreen Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
............
хахахахаха
Мамка му! Е по тва ще се познае като свърши тая криза.
- Green Light
Ти па. Кажи ква статистика ти требе, ще ти я извадя отмаGreen Light написа:Gaspode написа:Добре сме, благодаря.
Няма сми да се оплаквам...
От тебе и от Боев, никаква статистика не може да извади човек.
.
А иначе, ако трябва сюрьозно... ми добре сме бе, кво? Живи, здрави, таман пред началото на учебната година... Кво повече?
- Green Light
Бе понеже на фона на бодряшките приказки на Дянков, тука се усети някакъв полъх на раздвижване и си викам са въобразявам ли си или има светлина в тунела. Та така. Ма некои хора, нема да ги споменавам падат си по дишане на сгъстен "въздух" под водата, са си все нахилени и не може да им изкараш информациятаGaspode написа:
Ти па. Кажи ква статистика ти требе, ще ти я извадя отма
А иначе, ако трябва сюрьозно... ми добре сме бе, кво? Живи, здрави, таман пред началото на учебната година... Кво повече?
Щото не подхождаш правилно. Все трябва да те уча, начи :)Green Light написа:Бе понеже на фона на бодряшките приказки на Дянков, тука се усети някакъв полъх на раздвижване и си викам са въобразявам ли си или има светлина в тунела. Та така. Ма некои хора, нема да ги споменавам падат си по дишане на сгъстен "въздух" под водата, са си все нахилени и не може да им изкараш информациятаGaspode написа:
Ти па. Кажи ква статистика ти требе, ще ти я извадя отма
Уреждаш малко сгъстен въздух на готино мядсто и ш`ти споделя секва информация... Е, почти секва... Абе секва - квото не знам ш`си измисля бе, въображение имам все още...
- Green Light
Ми октомври ще вдигнем темата значи. Хургада, тва онва. Да позадвижим тая египтска икономика. Може там да е тая пеперуда и глей къв ефект може да стане докато се върнемGaspode написа: Щото не подхождаш правилно. Все трябва да те уча, начи :)
Уреждаш малко сгъстен въздух на готино мядсто и ш`ти споделя секва информация... Е, почти секва... Абе секва - квото не знам ш`си измисля бе, въображение имам все още...
МдаGreen Light написа: Ми октомври ще вдигнем темата значи. Хургада, тва онва. Да позадвижим тая египтска икономика. Може там да е тая пеперуда и глей къв ефект може да стане докато се върнем
А некои гадове и сега таковата движат египетската икономика
ПП. Ш`ти напомня октомври, да знаеш. Ти кажи ква стъкмистика да ти измис...ъъъъ... събирам до тогава...
- Глас в пустиня
Поотминава ... осезателно. Цената на навлото, след неимоверния спад преди година и половинаGreen Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
започва да се покачва. Корабите се пълнят. Е, все още караме на икономичен режим -
икономията от гориво е по-изгодна дори при обезщетения при неспазен график за доставка.
Такивамитиработи :)
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Как ли? Щом другите на дъмпинг, и ние така. Влизаш здраво с двата крака, бачкаш за чест и за трупане на опит, разправяш се с мутри и корумпирани индивиди по цялата верига отгоре надолу и отдолу нагоре, вадиш от левия джоб за да пълниш скъсания десен, мачкаш и газиш всичко под теб, и накрая чакаш някой да ти плати.Green Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
Така че чакам аз.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
парите се фокусираха много. достъпът е мисия невъзможна.Green Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
п.п. мразя банките
just perfect
явно сме добреGreen Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
особено в очите на хората
Вчера един познат ме пита: -Абе за теб криза няма ли? Не се спря това лято от хойкане.
"Спаси си деня!" - Green Light
Мдам. Хименно.Неф написа:явно сме добреGreen Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
особено в очите на хората
Вчера един познат ме пита: -Абе за теб криза няма ли? Не се спря това лято от хойкане.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Оставам без работа.....
Последно промяна от frisky lioness на 03.09.10, 12:40, променено общо 1 път.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Кофти.frisky lioness написа:А аз отново ще се вливам в редиците на безработните
(като че ли не ми стигаха проблемите в къщи....едно зло никога не идва само...)
И всико стна защото шефът ми се опита да ме глоби за нещо, за което не съм виновна, в замяна на което аз поисках да ми се заплаща извънредния труд...
Трябваше ли да си премълча....
Все още се чудя дали да съжалявам....
Но ми писна да ни тъпчат, да се правят на селски тарикати и да не зачитат закони, които са писани за всички, без изключение....
Ще се изправя пред това, с което се сблъсках преди година и половина...и вече ме е страх
По-стара съм с година и половина, а безработните са поне три пъти повече от тогава.....
Но трябва ли за всичко да мълчим.... за да ни е*** във въздуха:mad::evil:
Освен това мисля, че е замесен онзи интригант...
за който ви разказвах преди
Както и да е ...
Не съм тук, за да се оплаквам
Един приятел, мениджър в една от най- големите фирми е принуден да напусне след 12 г. работа.
Нещо като при Рем- подобно.
Аз от една година отлагам закриването на стария кабинет.
Ама май трябва да се реша вече...
А за мълчането всеки сам си преценява.
Друг мой приятел го глобиха една заплата- бачка за Булинс. Ми, мълчи си..
Мен миналата година от РИОКОЗ ме глобиха с 1000лв. От НЗОК редовно- пене веднъж годишно. То им е заложено и в бюджета. Едиколкоси процента от доходите им ид0ват от глоби на лекари. И нищо не можеш да направиш.
Така че дали е частник с малка фирмичка или някой голям с голяма фирма или държавата като работодател- все си прецакан...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Редактирайте цитатите ми, МОЛЯ
Има къртици в интернет пространството
Има къртици в интернет пространството
Последно промяна от frisky lioness на 03.09.10, 12:48, променено общо 1 път.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
КТ дава право на работодателите да налагат финансови санкции - при теб явно става въпрос за сгрешена формулировка.frisky lioness написа:...
Няма в кодекса такаво понятие като "глоба" ...
Майната им - да се задавят дано с тия пари дето са взели от теб и детето ти.
Бъди дръзка, пожелай и ще ти се даде, потърси и ще намериш.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
РЕДАКЦИЯ
Последно промяна от frisky lioness на 03.09.10, 12:48, променено общо 1 път.

- Глас в пустиня
Боев, разсмя ме,БоЕВ написа:Събирай всичко, чрез което би могла да го изнудиш.frisky lioness написа:
съвсем скоро ше има възможносъ да разбере как се държат данъчните:lol::twisted:
но то положението никак не е смешно.
Фриски, най-добре е да плюеш и да отминеш.
Но...
и аз не прекланям глава, като се знам,
така че ... каквото и да сториш- с теб сме
"Спаси си деня!" - Green Light
-
odonata /hope/
За кризата ли питате? хмGreen Light написа:За кризата питам. Как е при вас?
от как се помня все има някаква криза.....
най-страшно ми беше през 1997, когато се роди малкия ,в магазина до нас имаше само макарони:shocked::shocked:
горе-долу от тогава са и моите нблюдения, че кризата ни прати в трета глуха - т.е.всеки си яде от буркана с краставичките САМ в къщи пред телевизора. а думичката ГОСТ ЗВУЧИ ВСЕ ПО ДОСАДНО.
odonata /hope/ написа: т.е.всеки си яде от буркана с краставичките САМ в къщи пред телевизора.
ми кат виках у оная тема а те нахраня /но няма да те мириша после, че македончето не дава
е ся покрай именния ден останаха некви малки парчетии от разни месища било от "ордьоврите", било от маломерните мръвки останали след изрязването на хапките за шишчетата...
е познай ся днес ква супа съм направил
китайска- 4 вида меса със зеленчуци
макето си облиза лъжицата
та и ония шибани години ярко ги помня
сега има кво у супата да се сложи
тогава немаше нищо
е, имаше некви пари у джеба все пак...ама кинтите на супа не ставаха
и се висеше у 4 сутринта на опашка у супера ко може да се доредя до мляко за дребния /90-93/
инженерската заплата 154 лева, майчинството 156, а пакет "хумана" -72
97 вече бях баровец и получавах заплатата у $ еквивалент и ...раздавах половината на бившите си колеги
но пак у самолета обирах хляба, щот у сф. немаше
просто нямаше от къде да се купи
та така и на Гриин отговарям
днес поне нещо има
живи сме, сравнително здрави сме
нямаме енергията, която имахме по ония времена
иначе бих се предал още на момента
но пък някак си оптимизма ми се е влял кат подкожна инжекция за тези години
щот сме видели кво ли не
и знаем, че все пак ще оцелеем
п.п.
забравих песничка да туря
будет АпрелЬ, следует жить :)
а живота е обикновена или не чак толкова обикновена синусоида

въпроса е да не си забравиш къде си си облякъл или съблякъл тишърката
ако не забравиш...и приятелите ще са си същите във всичките тези години
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
и аз помня 95г.sandmaN написа: е, имаше некви пари у джеба все пак...ама кинтите на супа не ставаха
и се висеше у 4 сутринта на опашка у супера ко може да се доредя до мляко за дребния /90-93/
инженерската заплата 154 лева, майчинството 156, а пакет "хумана" -72
кутия "Нан" ок.500лв. и инженерна заплата на мъжа ми, която осигуряваше 4 кутии и половина, т.е. храната за ок.20дни на детето (не споменавам майчинствотото, щото то беше хептен до никъде)
в аптеката докарваха само по една кутия и като се случеше някой да ме е изпреварил, се налагаше някой да "литне" до асеновград...
но не сме ли известни с това, че винаги сме харчили повече отколкото са били заплатите ни?
налагало се е да имаме допълнителни доходи...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа