Мнемозина написа:Най-после имам малко време да ви кажа какво научих наскоро.
Това не е точно диета, а са очистващи дни, които са измислени от Дънов.
На ден ти се полагат:
100 г жито (ама не грухано от магазина, а такова за покълване - купува се от диетичните магазини), което 3 дни е киснало във вода;
9 ореха;
мед;
билков чай;
ябълки на корем;
Процедурата е следната: Първо пиеш голяма чаша гореща вода. След половин час ядеш една-две ябълки, а след още половин - една трета от житото с три ореха и малко мед (ама наистина малко, защото иначе става гадно - не повече от половин лъжичка)
В останалото време пиеш билков чай с мед и рупаш ябълки, колкото си искаш.
Това се прави 10 дни. Вечерта на десетия се захранваш със супа от картофи, лук и магданоз без сол и мазнина, на следващия добавяш и сол, после и млечни продукти и т.н.
Според дъновистите особено подходящ момент било да се започне в следващата сряда (защото било първата сряда след пълнолунието на февруари).
Приятелката, от която го знам, го е правила това четири пъти миналата година и е смъкнала поне петнайсетина килограма, но това е индивидуално, разбира се, зависи колко са ти излишъците.
Реших и аз да се очиствам и вече четвърти ден съм на жито и ябълки и трябва да си призная, че много добре си се чувствам.
Само дето трите зобвания ги правя на обяд, следобед към 6 и вечерта, защото сутрин не мога да ям. И няколко пъти заместих ябълките с мандаринки. И не пия билков чай, защото ми мирише на настинка.
Звучи интересно, обаче ако аз за 10 дни съм само на ...ТОВА, смятай, че на 3-тия вече ще съм мътврец.
Моите очистващи дни изглеждат така. По веднъж в седмицата се яде например 1,5кг. ядълки или 1,5 мляко. Значи избираш си ден, например сряда и ябълките, и през този ден ядеш само това. Водата се разбира от само себе си.
И друго правя понякога. Целият понеделник не ям нищо. Само кафе, чай, вода, сок (тва последното много раядко):-)