Започвам да лунувам

Все същите
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Няма лошо, ама всичко това след като си се изкачвал най-малко два часа към хижата в планината или пък след като си прекопал декара лозе.:grin:
Добре, де, а ние, дето ядем доматето с колците, кво да прайм??? Освен по един марш на скок около НДК... :rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

4avdar4e написа:
БоЕВ написа: Няма лошо, ама всичко това след като си се изкачвал най-малко два часа към хижата в планината или пък след като си прекопал декара лозе.:grin:
Добре, де, а ние, дето ядем доматето с колците, кво да прайм??? Освен по един марш на скок около НДК... :rotfl24:
Ъ-ъ-ъ-ъ....напоследък става модерно един вид предвижване в градовете със страшно много акробатични елемени...горещо го препоръчвам.:grin:

Изображение

Паркур
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

frisky lioness написа:
Винаги ми е било чудно как някои хора могат да изпиват по 1,5-2л. вода:blink::shocked:....
Нали? :lol: Имам колежка, която не може без средно 2 литра на ден. :grin: Жабка.:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Ъ-ъ-ъ-ъ....напоследък става модерно един вид предвижване в градовете със страшно много акробатични елемени...горещо го препоръчвам.:grin:
Паркур
На краставичар краставици ще продаваш:grin: Синковеца е излуднал на тая тема, тренират, скачат, филми гледат... Както беше пухкавичък, се стопи, дръпна и на ръст и на мускули, че и успеха си подобри:shocked:

П.П. Проблемът при мен е, че имам да извървя едно дълго градско разстояние от около метър между спалнята и работното си място. Без особени препятствия по пътя, освен разни кълба от кабели :blum:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Мнемозина написа:Най-после имам малко време да ви кажа какво научих наскоро.
Това не е точно диета, а са очистващи дни, които са измислени от Дънов.

На ден ти се полагат:
100 г жито (ама не грухано от магазина, а такова за покълване - купува се от диетичните магазини), което 3 дни е киснало във вода;
9 ореха;
мед;
билков чай;
ябълки на корем;

Процедурата е следната: Първо пиеш голяма чаша гореща вода. След половин час ядеш една-две ябълки, а след още половин - една трета от житото с три ореха и малко мед (ама наистина малко, защото иначе става гадно - не повече от половин лъжичка)
В останалото време пиеш билков чай с мед и рупаш ябълки, колкото си искаш.
Това се прави 10 дни. Вечерта на десетия се захранваш със супа от картофи, лук и магданоз без сол и мазнина, на следващия добавяш и сол, после и млечни продукти и т.н.
Според дъновистите особено подходящ момент било да се започне в следващата сряда (защото било първата сряда след пълнолунието на февруари).
Приятелката, от която го знам, го е правила това четири пъти миналата година и е смъкнала поне петнайсетина килограма, но това е индивидуално, разбира се, зависи колко са ти излишъците.

Реших и аз да се очиствам и вече четвърти ден съм на жито и ябълки и трябва да си призная, че много добре си се чувствам.
Само дето трите зобвания ги правя на обяд, следобед към 6 и вечерта, защото сутрин не мога да ям. И няколко пъти заместих ябълките с мандаринки. И не пия билков чай, защото ми мирише на настинка.
Да вметна :lol: и аз, че колегите ми редовно я УПОТРЕБЯВАТ :lol: тази диета или хранене, чувстват се добре, смъкват, но после пак качват. :( Сигурно искат прекалено много. :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Niya написа:
Да вметна :lol: и аз, че колегите ми редовно я УПОТРЕБЯВАТ :lol: тази диета или хранене, чувстват се добре, смъкват, но после пак качват. :( Сигурно искат прекалено много. :lol:
Естествено, ако разчитат само на нея и след това си похапват повече.
Но тя би могла да даде начална скорост за промяна на храненето изобщо... е, поне за по-дълго време.

Имах една съученичка, която ядеше колкото много и непрекъснато, а беше слабичка като вейчица.
Много добри приятелки бяхме, обаче ей за това как я намразвах периодично... Дива завист ме тресеше. Особено като тръгнехме на път, защото тогава все ми беше пред очите. :twisted:
Не е справедливо!
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Niya написа:
frisky lioness написа:
Винаги ми е било чудно как някои хора могат да изпиват по 1,5-2л. вода:blink::shocked:....
Нали? :lol: Имам колежка, която не може без средно 2 литра на ден. :grin: Жабка.:lol:
И аз не ги разбирам тия... Че то литър и половина се изпиват на един дъх бе :shocked::shocked::shocked:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Gaspode написа:
Niya написа:
frisky lioness написа:
И аз не ги разбирам тия... Че то литър и половина се изпиват на един дъх бе :shocked::shocked::shocked:
Бира? :grin: Нъл тъй?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Niya написа:
Gaspode написа:
Niya написа:
frisky lioness написа:
Мда. И бира. след, преди и заедно с водата... Не си ме виждала ти как пия вода... :grin:

Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Мнемозина написа:
Имах една съученичка, която ядеше колкото много и непрекъснато, а беше слабичка като вейчица.
Много добри приятелки бяхме, обаче ей за това как я намразвах периодично... Дива завист ме тресеше. Особено като тръгнехме на път, защото тогава все ми беше пред очите. :twisted:
Не е справедливо!
:lol: :lol: :lol: Аааа, познато, познато. Ей, тук имам един образ, 45 килца мокра. Днес три, двойни сандвича и щървалъци на корем до тук. :grin: :grin:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Gaspode написа:
Niya написа:
Gaspode написа:
Niya написа:
frisky lioness написа:
Мда. И бира. след, преди и заедно с водата... Не си ме виждала ти как пия вода... :grin:
:shocked: :shocked: Кога я опита? :winkw: :blum:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Niya написа:
Gaspode написа:
Имам дългогодишен опит аз.
С водата по-дългогодишен
Ама и с бирата наваксвам :grin:

Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Gaspode написа:
Niya написа:
Gaspode написа:
Имам дългогодишен опит аз.
С водата по-дългогодишен
Ама и с бирата наваксвам :grin:
Е, не мога да се стърпя. :winkw: НАЗДРАВЕЕЕЕ! :drink:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Niya написа:
Мнемозина написа:
Не е справедливо!
:lol: :lol: :lol: Аааа, познато, познато. Ей, тук имам един образ, 45 килца мокра. Днес три, двойни сандвича и щървалъци на корем до тук. :grin: :grin:
Това ти ли си? :shocked:
Ама аз вече на такива работи не завиждам вече. Свикнах си със себе си и толкова. :lol: :lol:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Niya написа: Да вметна :lol: и аз, че колегите ми редовно я УПОТРЕБЯВАТ :lol: тази диета или хранене, чувстват се добре, смъкват, но после пак качват. :( Сигурно искат прекалено много. :lol:
С повечето диети е така. Я виж Мъжжжж какво е написал. Май никой не обърна внимание на неговото логично обяснение.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

4avdar4e написа:
На краставичар краставици ще продаваш:grin: Синковеца е излуднал на тая тема, тренират, скачат, филми гледат... Както беше пухкавичък, се стопи, дръпна и на ръст и на мускули, че и успеха си подобри:shocked:

П.П. Проблемът при мен е, че имам да извървя едно дълго градско разстояние от около метър между спалнята и работното си място. Без особени препятствия по пътя, освен разни кълба от кабели :blum:
Браво на младежа!
Точно това имах предвид, човек трябва да промени изцяло начина си на живот, а не да се надява на някакви чудодейни рецепти.:-)
Аватар
Амаранта

Re: Започвам да лунувам

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:
Stranniche написа: Най-доброто средство за отслабване ми се струва спортът, съчетан с умерено хранене - без хляб, пасти и пр.
Най-доброто средство за отслабване си остава...яденето. Странно звучи, нали?
Същото е, като да си лекуваш гърлото със сладолед, вместо с топъл чай.
Обяснявам двата случая...защото има аналогия /природата не мож я излъга/.

Чай, топъл...та даже горещ. :lol: Загрява обилно мястото и разширява кръвоносните съдове. Поразително! :shocked: Че точно това и трябва... повече кръв, повече борци срещу вредителите.
След минути... :roll: Тялото получава сигнал за странно загряване на мястото /гърло/. Веднага започват мерки за погасяването на дразнението- свиват се кръвоносните съдове за да се намали притока на топла кръв. Ефект? Обратен на очакваното. Процеса е доста по-бавен обаче и инертен. След половин час ...гърлото пак ви дере.
Сладолед. :grin: Бързо истудяване на мястото /между другото действа и като анестезия/. Реакция на майката природа: Божекеее понижена температура в участък "гърло"!!! Ефект- разширяване на кръвоносните съдове, повече борци срещу злото нашествие. :salute: Процеса пак е инертен и по бавен. Ефекта е обаче с десетки пъти по-дълъг от ефекта с пиене на горещия чай. :grin:

Манджа. Глад.
Тялото получава сигнали, че не постъпват достатъчно суровини за да си получи веществата. Веднага "заводите" се включват на бясна скорост за да натрупат запас щото явно иде криза.... Ефект? Натрупване на дълготрайни запаси.. всички знаем къде. :winkw: :blum:
Обилно хранене... с по-некалорична храна. Тялото си вика "ебати охолството настана... Произвеждам повече... я пускай поЛвината от бачкаторите в платен годишен отпуск" :winkw: Ефект? Не се трупат запаси. Излишните се изгарат, защото има изобилие от пресни. Е те сега е и момента да поспортува /малко/ човек...или поне да се движи. И после по идно /казах ИДНО! - 1 :twisted: / шоколадче :grin:
Кат индженер да Въ обясня... :lol:
Съгласна съм за яденето (и за сладоледа - и аз така си лекувам гърлото, но не знаех обяснението), но съм забелязала, че с годинките тялото става по-склонно да се запасява, независимо от обстоятелствата. За къде ли?:shy:
І

Мнение от І »

Mila написа:Съгласна съм за яденето (и за сладоледа - и аз така си лекувам гърлото, но не знаех обяснението), но съм забелязала, че с годинките тялото става по-склонно да се запасява, независимо от обстоятелствата. За къде ли?:shy:
Да не би да забравяш зъбите? :-)
Тялото знае, че след определени години дъвкателната способност намалява...(ей незнайния ще ти каже :winkw: ) или би следвало да намалява ако не бяха измислили тия 4х4 ченета :lol:, а от там и пресните ресурси.
esti

Мнение от esti »

МЪЖжжж написа:
Mila написа:Съгласна съм за яденето (и за сладоледа - и аз така си лекувам гърлото, но не знаех обяснението), но съм забелязала, че с годинките тялото става по-склонно да се запасява, независимо от обстоятелствата. За къде ли?:shy:
Да не би да забравяш зъбите? :-)
Тялото знае, че след определени години дъвкателната способност намалява...(ей незнайния ще ти каже :winkw: ) или би следвало да намалява ако не бяха измислили тия 4х4 ченета :lol:, а от там и пресните ресурси.
Ей, тва мъжете на докторки за сичко имате обяснение. Интересно сеха как ви го преподават...:roll::blum:
І

Мнение от І »

esti написа: Ей, тва мъжете на докторки за сичко имате обяснение. Интересно сеха как ви го преподават...:roll::blum:
Скучна работа. Тъкмо да го...и чуеш някое название на латински.. :roll:
:lol:
esti

Мнение от esti »

МЪЖжжж написа:
esti написа: Ей, тва мъжете на докторки за сичко имате обяснение. Интересно сеха как ви го преподават...:roll::blum:
Скучна работа. Тъкмо да го...и чуеш някое название на латински.. :roll:
:lol:
Да, ама тва сигурно ви прави страстни латино любовници :grin:
І

Мнение от І »

esti написа: Да, ама тва сигурно ви прави страстни латино любовници :grin:
Ми Ела прОвери де.. :grin: :lol:

:blum:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

БоЕВ написа:
4avdar4e написа:
Ъ-ъ-ъ-ъ....напоследък става модерно един вид предвижване в градовете със страшно много акробатични елемени...горещо го препоръчвам.:grin:

Изображение

Паркур
На тия им липсва полосата. Време е да се направи платена казарма :grin: Плащаш си и си играеш на войници :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Gaspode написа:
Niya написа:
frisky lioness написа:
Стига бе, това да не е бира :beer:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Niya написа:
frisky lioness написа:
От сутринта съм изпила 2 чаши вода и съм ходила 3 пъти до тоалетната:blink::shocked::mad:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:...Желаещи да споделят с мен новото ми начинание?:winkw:

Ако сме повече си мисля, че ще е по-лесно, пък и ще споделяме мнения и ще се подкрепяме морално:cool:

Започвам на 2-ри февруари:grin:

Без много, много да му мисля:grin::cool:

Цел: 3 до 5 кг. (ма 5 ш'съ ми много)
Днес, по случай началото - да вземеш почерпи :cool:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:

Ако сме повече си мисля, че ще е по-лесно, пък и ще споделяме мнения и ще се подкрепяме морално:cool:

Утре. Днес само вода:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

frisky lioness написа:
ELBI написа:

ELBI имаше в предвид да почерпиш, не да СЕ почерпиш :blum:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Piqndurnik написа:
frisky lioness написа:
ELBI написа:

ELBI имаше в предвид да почерпиш, не да СЕ почерпиш :blum:
Ааааа, аз не разбрах (или поне се направих на неразбрала:winkw:) Т'ва е много трудно. Да черпя без да се почерпвам. По тази причина, ще трябва да ме изчакате:grin:
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Фрискиии!

Оцеля ли? :-)
Panta rhei...
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Мнемозина написа:
Niya написа:
Мнемозина написа:
Не е справедливо!
Това ти ли си? :shocked:
:lol: :lol: :lol: Да, да. :lol: Аз, обаче плюс 10 килца отгоре. :grin: Веднъж само бях 49, тогава родната ми майка не можа да ме познае, след десет дни отсъствие. :-)
Тази героиня е моя посестрима по работа. :lol:
Аватар
Глен

Мнение от Глен »

4avdar4e написа:
Глен написа:Привърженичка съм на тае-бо, разделно хранене и солариум/заради Vit."D" и някои хормончета/;)
Я поразкажи, когато можеш, повечко за опита си с разделното хранене. Щото аз преди време пробвах, ама удържах само два месеца. Не зарад мен, а щото няма кой да готви отделно за мъжовете, отделно - за една глезла :winkw:
Сега спазвам единствено правилото преди 12 само плодове и течности :shy:
При разделното хранене има няколко особености. Не се смесват месо, с ориз, картофи, плодове, хляб, мляко, яйца. Тези винаги се хапват през амплитуда най-малко 45 мин. Доматите са сладко-кисели плодове и се ядат самостоятелно. Ядките и сушените плодове, /сушени без захар/ също са самостоятелни. В нета има доста таблици за съвместимост, могат да се погледнат-полезни са. Съществува и едно особено интересно проучване, което е подкрепено от физиката, че например мозъкът регаира различно на вълните, излъчвани от червеният цвят. Така, че в периодите на диета се препоръчва да се избират храни с червен цвят, както и да се носят такива дрехи. За особеното въздействие на червения цвят се срещат и мнения сред хора, които се занимават с рисуване. Може би защото той създава тонизиращ ефект.
Убедена съм,че само хранителният режим, без движение няма да доведе до желаните резултати, така че трите компонента-правилно хранене-двигателен режим-достатъчна почивка, са неизменно свързани.
Публикувай отговор