Радостите на живота

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Радостите на живота

Мнение от Gaspode »

Радостите на живота могат да се открият навсякъде. Далечните кътчета на планетата предлагат само екзотични начини да страдаш.
Това е от една книга. Малко противоречиво ми звучи...
Идеята му в книгата е, че нямаш нужда да пътуваш за да си щастлив - глаДният герой не бил напускал границите на щата си.
От друга страна, ако радостите могат да се открият навсякъде, що па да ги търся само тук? :bigsmile:
А и екзотични страдания биха могли да се намерят и в радиус 10-тина км от местоживеене :bigsmile:
Аз лично май бих предпочел да проверя далечните кътчета. За всеки случай ей тъй на :bigsmile:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Смисълът според мен е не да не се стремиш към далечни кътчета или радости, а да не изпускаш сегашните възможности около себе си.
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа:Смисълът според мен е не да не се стремиш към далечни кътчета или радости, а да не изпускаш сегашните възможности около себе си.
Що трябва да е или/или? Не може ли да е и/и? Нищо от възможностите около себе си не изпускам, но това не ми пречи да търся и на далечни места :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
vyara написа:Смисълът според мен е не да не се стремиш към далечни кътчета или радости, а да не изпускаш сегашните възможности около себе си.
Що трябва да е или/или? Не може ли да е и/и? Нищо от възможностите около себе си не изпускам, но това не ми пречи да търся и на далечни места :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Ми че той според мен точно това казва. :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Gaspode написа:
Ми че той според мен точно това казва. :huhthink:
Ми то и аз нали казвам "и", ама той така си е решил Гаспода. :lol:
Изображение
Неф

Дийн Кунц

Мнение от Неф »

"Радостите на живота могат да се открият навсякъде. Далечните кътчета на планетата предлагат само екзотични начини да страдаш."

"Самотата се среща в две разновидности. Когато е резултат от желание за
уединение, самотата е вратата, с която ние се затваряме от света. Когато обаче
светът ни отхвърля, самотата е отворена и неизползвана врата."

"Ето едно от най-големите страдания в човешкото съществувание — някои хора не се радват просто на това, че живеят, а намират щастието си само в неволята на другите."

п.п. Много мрачни са му всички мисли на Кунц

За радостите дай други примери:bigsmile:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
windcolours

Re: Радостите на живота

Мнение от windcolours »

Gaspode написа:
Радостите на живота могат да се открият навсякъде. Далечните кътчета на планетата предлагат само екзотични начини да страдаш.
Така си е! Ку знайте колко екзотично страдам, че далечните кътчета на планетата ще си oстанат далечни за мен още доста време /тва, ако не ударя следващия джакпот/ :(
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Неф

Мнение от Неф »

Gaspode написа:
1.Идеята му в книгата е, че нямаш нужда да пътуваш за да си щастлив - глаДният герой не бил напускал границите на щата си.
2.От друга страна, ако радостите могат да се открият навсякъде, що па да ги търся само тук? :bigsmile:
3.А и екзотични страдания биха могли да се намерят и в радиус 10-тина км от местоживеене :bigsmile:
4.Аз лично май бих предпочел да проверя далечните кътчета. За всеки случай ей тъй на :bigsmile:
1.ГлаДният герой си е щастлив, защото не е пътувал. Ако беше, друго щеше да е!
2.Радостите са навсякъде, стига да ги виждаш!
3.Екзотичните страдания са ни нужни!
4.И аз. И го правя във всеки възможен миг! :bigsmile:

Наздраве! :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
Gaspode написа:
Така си е! Ку знайте колко екзотично страдам, че далечните кътчета на планетата ще си oстанат далечни за мен още доста време /тва, ако не ударя следващия джакпот/ :(
Да, всъщност ядката на цитата е дали имаш избор изобщо. И като нямаш избор - как приемаш това.
Panta rhei...
Неф

Мнение от Неф »

"Семейство Флинстоун" стана на 50 години
http://today.actualno.com/news_317545.html

Яба-даба-дуу :lol:
http://vbox7.com/play:8c49e3a2
:party:

п.п. В САЩ свършили инжекциите за екзекуция. И сега кВо?
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа:
Идеята му в книгата е, че нямаш нужда да пътуваш за да си щастлив - глаДният герой не бил напускал границите на щата си.
От друга страна, ако радостите могат да се открият навсякъде, що па да ги търся само тук? :bigsmile:
А и екзотични страдания биха могли да се намерят и в радиус 10-тина км от местоживеене :bigsmile:
Аз лично май бих предпочел да проверя далечните кътчета. За всеки случай ей тъй на :bigsmile:
Споко, бе! Това е просто една парафраза на израза "Опознай себе си, за да опознаеш света." Формулирана е специално за екстроверти.:winkw:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Са да ти пращам ли картички от Сейшелите, Малдивите и Хургада или да не ти пращам? Тва не разбрах
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа:Са да ти пращам ли картички от Сейшелите, Малдивите и Хургада или да не ти пращам? Тва не разбрах
аз ш`му ги пратя :grin:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

sandmaN написа:
Green Light написа:Са да ти пращам ли картички от Сейшелите, Малдивите и Хургада или да не ти пращам? Тва не разбрах
аз ш`му ги пратя :grin:
Изображение

:crying:

Неф

Мнение от Неф »

http://dnes.dir.bg/news/zemja-planeta-g ... 84086?nt=4
Откриха планета-близнак на Земята
:-)
Публикувай отговор