ZDRAVE

Все същите
Аватар
Sweety

ZDRAVE

Мнение от Sweety »

...
Горките лекари ! Умряха от глад ...
Като гледам тези на снимката- точно като манекени на Дахао са - кожа и кости !...

Някой трябва да се пребори със следните постулати на БГ „ доктора” :
" Ще източваме касата, защото нака богатеем !А пациентите да ручат жабетата … „ .

Как ще я източваме:
1. Ще изписваме лекарства от които вземаме комисионни.
2. Ще поддържаме болници навсякъде, които могат и да не предлагат медицинско обслужване, но ще дават заплати на нискоквалифицираните лекари.
3. Ще пишем прегледи и пациенти колкото можем, даже и да не са истински.
4. Ще вземаме все повече пари под масата.
5. В големите болници ще правим толкова инвестиции колкото можем с цел фирмите изпълнители да ни платят умножено по две.
6. Българите може и да намаляват официално заради смъртност и емиграция, но нашият бюджет трябва да се увеличава всяка година .
7. Ще трупаме неразплатени дългове към дос...

Прочитане на целия коментар тавчици като вземаме авансово комисионните и ще чакаме държавата да плати.
Ако ни остане време за друго ще видим и малко пациенти.

Хайде сега , заедно да съжаляваме лекарите !

:lol: От един възхитително верен коментар към статия-
от другата-по-важната страна на проблема...може би тази заради която хората като Гаспода не подкрепят реформата и заради която правителството по един касапски начин се опитва да реши проблема
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/10/ ... nata_kasa/[/i]
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

А какъв ли е некасапският начин за реформа?

Ненужен ли е селският хекимин? :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

сутрешна визитация...
главния доФтур:
-въпреки всичките ни опити, пациентът оживя :?
:rotfl24:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Съжалявам, но медицината е безсилна във Вашия случай!
Вие сте напълно здрав!

PS
Колкото до коментарите и статиите на тема здраве и доктори, ще остана мълчалив, за да остана учтив.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

следя въпросният форум който се цитира.
пишат предимно разни платени клакьори.

не знам но мен са ме учили да уважавам лекари ,учители и т.н.
законите и правилата не ги пишат лекарите а политиците.
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа: не знам но мен са ме учили да уважавам лекари ,учители и т.н.
абсолютно точно... както винаги!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Quid написа:следя въпросният форум който се цитира.
пишат предимно разни платени клакьори.

не знам но мен са ме учили да уважавам лекари ,учители и т.н.
:pray:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Понеже съм споменат пониково...

Декларация, риш`ли
Гаспода от днес насетне е ЗА секви реформи. Само кажете "реформа" и Гаспода е пръФ там.
Гаспода няма да пита за чий, аджеба, ни е тая реформа. Нито какво точно се реформира. Начално положение. Очакван резултат. Как ще стигнем от едното до другото. Цена (не само парична).
Гаспода ще е щастлив да знае, че се прави реформа. Която, всички ще се съгласите, е необходима, неотложна, нетърпимо дълго отлагана и, най-важното, правилната.
Гаспода ще е щастлив да знае също, че ако тази реформа се окаже не точно баш най-правилната, ще направим друга. Която, всички ще се съгласите, е необходима, неотложна, нетърпимо дълго отлагана и, най-важното, правилната.
Бау

ПП. Законите се пишат от политиквениците, но се спазват от всички нас. И факта, че законът е лош, не дава право да не го спазваме.
Или?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Понеже съм споменат пониково...

Декларация, риш`ли
Гаспода от днес насетне е ЗА секви реформи. Само кажете "реформа" и Гаспода е пръФ там.
Гаспода няма да пита за чий, аджеба, ни е тая реформа. Нито какво точно се реформира. Начално положение. Очакван резултат. Как ще стигнем от едното до другото. Цена (не само парична).
Гаспода ще е щастлив да знае, че се прави реформа. Която, всички ще се съгласите, е необходима, неотложна, нетърпимо дълго отлагана и, най-важното, правилната.
Гаспода ще е щастлив да знае също, че ако тази реформа се окаже не точно баш най-правилната, ще направим друга. Която, всички ще се съгласите, е необходима, неотложна, нетърпимо дълго отлагана и, най-важното, правилната.
Бау

ПП. Законите се пишат от политиквениците, но се спазват от всички нас. И факта, че законът е лош, не дава право да не го спазваме.
Или?
Реформа е дума в която са вложени толкова смисли, използваме я по толкова много поводи, че понякога забравяме какво означава. Системите които трябва да се реформират са медицината и полицията. Аз слагам и медиите в това число, ма май само аз ги слагам.
Във всички тези системи има 1- липса на пари и 2 многобройни хора на заплата, които не вършат нищо. Колко сложно е решението?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Реформа е дума в която са вложени толкова смисли, използваме я по толкова много поводи, че понякога забравяме какво означава. Системите които трябва да се реформират са медицината и полицията. Аз слагам и медиите в това число, ма май само аз ги слагам.
Във всички тези системи има 1- липса на пари и 2 многобройни хора на заплата, които не вършат нищо. Колко сложно е решението?
Реформа е дума без смисъл напоследък.
Не знаем какво искаме да променим. Не знаем към какво искаме да го променим. Не знаем как. Но се реформираме. А нЕма нужда.
Който не знае къде отива винаги стига някъде другаде.
:blum:

Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:Понеже съм споменат пониково...

Декларация, риш`ли
...
Или?
е тука ама хич не съм съглсна! законите не се спазват масово! особено що се отнася до разните му там правила и наредби в социалната сфера, осигуровки, здраве и т.н.
всички го знаем, приказвали сме го, сега някой вече може да сте го забравили, но аз все още не съм...
и моля те, не ми казвай, че ти си плащаш всичко, каквото трябва...вярвам ти!
Не знам какво точно значи политиквеници, но добре разбирам защо на много хора им е по-комфортно да са такива и онакива тия със законите, но никога по-добри от тях...
i deto kazva6e po4ti bezobidna, pak vsi4ki sa dobri i otgovorni i mnogo uvajavame lekarite, u4itelite, i tiya on BAN...
Ако беше вярно нямаше да бъдат оставени тези хора да мизерстват доста дълго време...и съсвсем логично, Гасподе, много от тях си продадоха душите..не знам на кой дявол (както и преди съм споменавала)...
И не ми споменавайте и тези от Министерството на здравето конкретно колко са черни...за съжаление знам много добре колко взимат и те , и докторите...и рушветите им и официалните доходи
Блажени са бедните духом
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Sweety написа: Ако беше вярно нямаше да бъдат оставени тези хора да мизерстват доста дълго време...и съсвсем логично, Гасподе, много от тях си продадоха душите..не знам на кой дявол (както и преди съм споменавала)...
И не ми споменавайте и тези от Министерството на здравето конкретно колко са черни...за съжаление знам много добре колко взимат и те , и докторите...и рушветите им и официалните доходи
Честно, не разбирам какво искаш да ми кажеш.

Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа:
Sweety написа: Ако беше вярно нямаше да бъдат оставени тези хора да мизерстват доста дълго време...и съсвсем логично, Гасподе, много от тях си продадоха душите..не знам на кой дявол (както и преди съм споменавала)...
E, ni6to....ZDRAVE da e :cool:
Блажени са бедните духом
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Sweety написа:
Gaspode написа:
E, ni6to....ZDRAVE da e :cool:
И наздраве също.

Но аз наистина не разбрах какво се опитваш да ми кажеш. Ако може да го формулираш по-просто, като за проЗ човек?
Щото тва с продаването на душите ми звучи малко като "няма работа, бате, затуй краднем".

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е кво нищо след като плащаме осигуровки?
богатите се лекуват у частни клиники ,бедните се лекуват без пари и средната класа плаща цялата сметка.
лекарите нека взимат пари.
щото здраве назаем се не дава.
лекарите ,учителите тия ония колко били взимали...
а тия у банките кво взимат а?
що няма една фалирала банка а има закрити болници и училища ?!

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Quid написа:е кво нищо след като плащаме осигуровки?
богатите се лекуват у частни клиники ,бедните се лекуват без пари и средната класа плаща цялата сметка.
лекарите нека взимат пари.
щото здраве назаем се не дава.
лекарите ,учителите тия ония колко били взимали...
а тия у банките кво взимат а?
плащала средната класа в Бг осигуровки...хммм...ГЛУПОСТИ
нали точно средната класа едва появила се, заедно с корумпирани доктори провалиха дори идеята за каквито и да е реформии ксапаха системата...
Хайде някой добър по математикаи финаси намери какви печалби, нетни и брутни, има например Glaxo Smith Kline само от продажвбата на Аугментин и Панадол предписван от семейните лекари?
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Quid написа:а тия у банките кво взимат а?
защото ако банките бяха фалирали следвайки разни пазарни логики и закони, щеше да има много самоубийства сигурно...и то не на банкери, а на хора от средната класа може би...
Блажени са бедните духом
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:
защото ако банките бяха фалирали следвайки разни пазарни логики и закони, щеше да има много самоубийства сигурно...и то не на банкери, а на хора от средната класа може би...
Това не отговаря на въпроса на графа.
Слава богу, че не фалираха. Но защо?
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Gaspode написа: И наздраве също.

Но аз наистина не разбрах какво се опитваш да ми кажеш. Ако може да го формулираш по-просто, като за проЗ човек?
Щото тва с продаването на душите ми звучи малко като "няма работа, бате, затуй краднем".
ОК по-просто
това за учителката съм го казвала...за образУванието това...енда майка дето искаше най-доброто за детето си иказваше, че и стигали на учителката 400-500lv заплата (това 2008 майбеше)..
..за здравето...плаща всеки някавики осигуровки, каквито той намери за добре, разбира се ако може по-малко, колкото може по-малко!, щото нали всеки си мисли, че отиват в някой джоб...
после, като се разболее, всеки отива при добрия чичо доктор и му дава пари, колкото смята, че му се полагат, за да го излекува..КАчЕСТВЕНО! Парите пак отиват в нечий джоб, без кой знае колко да са подобрили качеството на лечението, защото то е толкова качествено, колкото може да се постигне с ония пари дето си дал за осигуровките...
Обаче доктора определено ще е по-щастлив..и любезен...

Точно това каза и моя колега когато го хванаха с 300 лв рушвет. Трябва ми за децата! и прав е човека, защото той смята, че му се полага такъв и такъв стандарт на живот, и е прав (ако изак6 сравнение ето-поне стандарта на някой от Мтел..дето работи на касата)
Ма и аз ги уважавам докторите!
Разбирам ги когато се корумпират!
И не го оправдвам!
Нещо разбра ли сега?
Блажени са бедните духом
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Sweety

ти давала ли си някога рушвет или не си давала?
питам щото да ми стане по ясна гражданската ти позиция.:-)

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:Sweety

глей сега, то нашенците, като излезнат зад граница и всичко забравят какво е било в милата им рОдина... и почват само да критикуват и да ни разправят какви сме мизерници, щом стоим в мизерната си държавица...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:

глей сега, то нашенците, като излезнат зад граница и всичко забравят какво е било в милата им рОдина... и почват само да критикуват и да ни разправят какви сме мизерници, щом стоим в мизерната си държавица...
на мен не са ми казвали такива неща.
не знам защо.:-)

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Реформа е дума в която са вложени толкова смисли, използваме я по толкова много поводи, че понякога забравяме какво означава. Системите които трябва да се реформират са медицината и полицията. Аз слагам и медиите в това число, ма май само аз ги слагам.
Я, я... че какво трябва да им се реформира на медиите? И на кои медии?
Поразгърни, моля, малко тезата, че ми стана интересно. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Трябва да се вземат пари от комерсиалните медии и да се дадат на обществените. Има супер елементарно предложение за финансиране, но нещата опират до горното изречение. За да ги има обществените. Това е в кратце. Защо па да трябва, е разгръщането на нещата. А трябва защото на мене ми липсва. А ми липсва, на първо място- защото няма къде да се дискутира що е национален интерес, национална цел, и мадафака консенсус. Има хора с идеи да се развие транспорта заради магистрали и пристанища, има други с идеи да строим ядрени централи, има такива които могат да приказват по циганския въпрос, по македонския, ако още съществува. По отношението ни към Турция. Фердинанд, генералите от миналото, Списаревски. Киното ни, ЕС. Тия разговори са от обществен интерес, но в тях няма потенциал да се правят пари. Когато затихнат стачките и оставките и се разсее пушека около МВР и МЗ, тогава също и даже тогава най- вече трябва да има дискусия, широка обществена дискусия какво да правим и кога да го направим.
Ето тия неща ми се струват важни. А когато става въпрос за въпроса Кога? Кога кои реформи да направим, аз бих казал сега веднага да направим реформа в медиите. А (ако тя е успешна) тя би отворила вратата на всички по- нататъшни реформи.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Трябва да се вземат пари от комерсиалните медии и да се дадат на обществените. Има супер елементарно предложение за финансиране, но нещата опират до горното изречение. За да ги има обществените. Това е в кратце. Защо па да трябва, е разгръщането на нещата. А трябва защото на мене ми липсва. А ми липсва, на първо място- защото няма къде да се дискутира що е национален интерес, национална цел, и мадафака консенсус. Има хора с идеи да се развие транспорта заради магистрали и пристанища, има други с идеи да строим ядрени централи, има такива които могат да приказват по циганския въпрос, по македонския, ако още съществува. По отношението ни към Турция. Фердинанд, генералите от миналото, Списаревски. Киното ни, ЕС. Тия разговори са от обществен интерес, но в тях няма потенциал да се правят пари. Когато затихнат стачките и оставките и се разсее пушека около МВР и МЗ, тогава също и даже тогава най- вече трябва да има дискусия, широка обществена дискусия какво да правим и кога да го направим.
Ето тия неща ми се струват важни. А когато става въпрос за въпроса Кога? Кога кои реформи да направим, аз бих казал сега веднага да направим реформа в медиите. А (ако тя е успешна) тя би отворила вратата на всички по- нататъшни реформи.
Благодаря.
Да, сетих се, че сме писали и по това.
В такива моменти си припомням смисъла от писането тук. :bigsmile:

Това с взимането от частните медии няма да стане, де, точно затова говорехме тогава. И че задачата на държавата би трябвало да бъде именно във формулирането и защитаването на обществения интерес. То пак е по въпроса с процентите всъщност.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Благодаря.
Да, сетих се, че сме писали и по това.
В такива моменти си припомням смисъла от писането тук. :bigsmile:

Това с взимането от частните медии няма да стане, де, точно затова говорехме тогава. И че задачата на държавата би трябвало да бъде именно във формулирането и защитаването на обществения интерес. То пак е по въпроса с процентите всъщност.
Това че държавата трябва да защитава обществения интерес е един мъгляв такъв въпрос. Като лозунг е добре. Държавата ТРЯБВА да защитава обществения интерес, защото заради обществото съществува. Обаче ако човек подледне нещата откъм труд. Кои хора е държавата и какво работят тия хора, става ясно че обществения интерес е това което е изначалното. То, обществото е активната страна, то кара държавните служиели да работят. И да работят в определена посока. Така че обществото ако има интерес, то много добре си го защитава и няма нужда от друга защита. Има нужда от кадърни хора,които да кара да бачкат здравата и да му го реализират тоя интерес. Иначе им бие шута. Така че това което на мен ми липсва е място за обществен лаф. Та да се ориентирам. Признавам, че на мен ако не ми говорят, нищо не разбирам.
Уви.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Това че държавата трябва да защитава обществения интерес е един мъгляв такъв въпрос. Като лозунг е добре. Държавата ТРЯБВА да защитава обществения интерес, защото заради обществото съществува. Обаче ако човек подледне нещата откъм труд. Кои хора е държавата и какво работят тия хора, става ясно че обществения интерес е това което е изначалното. То, обществото е активната страна, то кара държавните служиели да работят. И да работят в определена посока. Така че обществото ако има интерес, то много добре си го защитава и няма нужда от друга защита. Има нужда от кадърни хора,които да кара да бачкат здравата и да му го реализират тоя интерес. Иначе им бие шута. Така че това което на мен ми липсва е място за обществен лаф. Та да се ориентирам. Признавам, че на мен ако не ми говорят, нищо не разбирам.
Уви.
Хм, и ти се присмиваш сега на щърбела.
Кой според теб трябва да вземе парите от частните медии и да ги даде на другите? И как? :lol:
В крайна сметка иде реч за разпределение на нещо си, което обществото прави чрез кого? Ей това разделение не успявам да си изясня.
А, да, и кои хора са обществото също.
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

"Мога да ви поздравя! Във вас се е зародил нов живот!
- Докторе, но аз съм мъж...
- Е, и? Какво им пука на глистите..."
:lol:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

единствения път когато съм давала пари за здраве беше за раждането на сина ми...банално...
но все пак това беше цената на услугата която аз поисках в частния кабинет на гинеколога и която не ми се предлагаше по т.н. канален ред, а именно на раждането да присъства точно този доктор на който платихме...някъде между 100-200 евро беше, не помня точно
...не знам дали това точно е рушвет
...после разбира се съжалих, защото доктора който беше дежурен тогава беше свестнен и той всъщност се занимаваше с лекото усложнение което имах веднага след раждането...
Рем беше казал нещо много вярно...че, инстинкта за възпроизводство на човека е по-силно от инстикта му за самосъхранение
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:А какъв ли е некасапският начин за реформа?

и да е имало некасапски начини за реформа, хората и авторитетите на знанието, отдавна са загинали по касапския нож...
..първите 5-10 години на прехода всички бяха изпаднали в шок осъзнавайки , че гилотини и снаряди падат отвсякъде, после повечето хора се научиха да си служат добре с касапския нож и други хладни оръжия...
за селския хекимин нищо не знам...но мисля, че е нужен...хекимин или в краен случай бръснар (или млада булка от 75 набор нагоре, изкарала кърсове за фризъортство), поп, пощалъон, даскал, пивница или барче, и селския идиот-ето ти го -едно малко общество :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Я! Спамъри!...Къш от тука, това е темата за здраве, не за медии... :winkw: :winkw: :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

въпрос на време :winkw:
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: ZDRAVE

Мнение от bead_ »

Sweety написа:...
Горките лекари ! Умряха от глад ...

на първо време предлагам да не бъркаме лекарите с мениджърите на здравни заведения
след това да не изсипваме кал върху главите на онези, на чиято врата ще почукаме, когато сме в най-голяма нужда
и след това вече можем да говорим как фармацевтичните фирми лобират сред джипитата, което наистина е доста вредно

п.п. суити, закачих се за теб просто, за да продължа темата, че се беше разводнила къмто медии :roll:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:
Мнемозина написа:А какъв ли е некасапският начин за реформа?

и да е имало некасапски начини за реформа, хората и авторитетите на знанието, отдавна са загинали по касапския нож...
..първите 5-10 години на прехода всички бяха изпаднали в шок осъзнавайки , че гилотини и снаряди падат отвсякъде, после повечето хора се научиха да си служат добре с касапския нож и други хладни оръжия...
за селския хекимин нищо не знам...но мисля, че е нужен...хекимин или в краен случай бръснар (или млада булка от 75 набор нагоре, изкарала кърсове за фризъортство), поп, пощалъон, даскал, пивница или барче, и селския идиот-ето ти го -едно малко общество :winkw:
Сега ти разбрах идеята.

Ми съгласна съм. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа: Я! Спамъри!...Къш от тука, това е темата за здраве, не за медии... :winkw: :winkw: :winkw:
Не си убедителна никак.
По-строго трябва. :lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор