Лелевизията преди няколко дни. Една готина герберка обяснява, как в програма 2020 правителството ще постигне по-добри резултати даже и от юропейските. Ето, например, юропата се стреми към 75% заетост на хората м/у 18 и 60 години, а наш`то правителство, наш`та гордост, ще постигне 76%. А гадния водещ вика - ма чакайте сега, Вие ми казвате, че ще постигнете 24% безработица... ми то сега са 9%... това ли ви е целта... И таз девойка дума не можа да обели и да обясни, че става въпрос за различни процентове най-вероятно. Повтаряше си за 75 юропата, па ний 76...
Банка. Приказваме си за заем. Ипотенузен. Ще ипотекирам новото + едно старо за да си купя новото. Банката финансира до 80%. Аз питам "от какво". Учудени погледи и отговор - ми от цената. Викам "и що?". Нали хипотенузвам две неща, с обща стойност над 2 пъти цената. Та ако говорим за 80% от обезпечението съм доста над 100% от цената... И нали на първо място заговорихме за хипотенузване на 2 неща за да мога да взема 100% от цената... Ми неможе. Е що? Ми щото банката дава кредит до 80%. И аз пак - от какво? И така - въртелешшшшка
А преди години на една девойка и обяснявах два пъти що 50% е половината... не можах...
Такива ми ти работи.