От на дребното нещата возя перманентно само седалката ... и каквото е забравено.Неф написа:...
за колата да не подхващаме, моля
предвид, че съм с миниван и малко дете...
Ето снимка от багажника ми:

http://www.lekove.bg/articles/view/9/146Неф написа:
bead, дай повече инфо, моля те.
Да, освен това си дръж чантата далеч от телевизори, компютри и всякакви такива. Доколкото това изобщо е възможно в наши дни.Неф написа:Благодаря Мнемо.
"хомеопатичните лекарства е да се съхраняват на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, далече от силни миризми и електромагнитно лъчение и при температура не надвишаваща 30 градуса по Целзий."
Моите хомеопатични са Коризалия и Хомеожен 9.
Мисля, че всички изисквания за съхранение ги има в чантата ми, тъй като са си в блистерите и кутийките, на тъмно, хладно, без миризми, но не ми е идвлано на ум, че моб.телефони от джобчетата на чантата ми, могат да ги увредят.
Явно не съм залитнала чак толкова към хомеопатията
и
винаги има какво още да научи човек.
Сега следва да попитам леля ми - химик за подробностите.
Зодак - малко таблетче:lol:, с мощен противоалергичен ефект. Парацетамол - за всичко става /малко болки, втрисане и т.н./ , дексофен - силно обезболяващо /ненаркотично/ него го няма на снимката щото го услужих, активен въглен една таблетка - като универсиален антидот, сиреч противоотрова. От време навреме слагам и една ампула течен аналгин, за махмурлушки главобол и за други разни болки. Има и едно голяма таблетка клацид с удължено освобождаване / тва е антибиотик, така де ама не го препоръчвам всеки да си го носи, се пак се предписва от лекар/БоЕВ написа:Нямам нищо такова - нито едно от изброените.
Напиши нещо повече за хапчетата - кое за какво е и кои за най необходимите.
Тоя Зодак само на книга е мощен.Kent написа:
Зодак - малко таблетче:lol:, с мощен противоалергичен ефект. Парацетамол - за всичко става /малко болки, втрисане и т.н./ , дексофен - силно обезболяващо /ненаркотично/ него го няма на снимката щото го услужих, активен въглен една таблетка - като универсиален антидот, сиреч противоотрова. От време навреме слагам и една ампула течен аналгин, за махмурлушки главобол и за други разни болки. Има и едно голяма таблетка клацид с удължено освобождаване / тва е антибиотик, така де ама не го препоръчвам всеки да си го носи, се пак се предписва от лекар/
имам в автоаптечката ръкавици, колкото до алергозана един беше хлопнал три за по сигурно, ухапала го няква оса и видите ли уплашил се от алергии и бяха го донесли на ръце щото заспал по пътя хубу че не карал той, алергозан и шоферлък категорично не:lol:esti написа:Тоя Зодак само на книга е мощен.Kent написа:
Зодак - малко таблетче:lol:, с мощен противоалергичен ефект. Парацетамол - за всичко става /малко болки, втрисане и т.н./ , дексофен - силно обезболяващо /ненаркотично/ него го няма на снимката щото го услужих, активен въглен една таблетка - като универсиален антидот, сиреч противоотрова. От време навреме слагам и една ампула течен аналгин, за махмурлушки главобол и за други разни болки. Има и едно голяма таблетка клацид с удължено освобождаване / тва е антибиотик, така де ама не го препоръчвам всеки да си го носи, се пак се предписва от лекар/
И другото модерното, как беше - ксизал - същата работа.
Едновремешното алергозанче най-хубава работа върши.
Или най-добре е една спринцовчица с метилпреднизолон
Кенте, аз друго си мислех - няма латексови ръкавици.
Все пак си дофтор и сигурно някога ще ти се наложи да помагаш на някой чужд човек ранен в гората - да кръвоспираш или нещо такова. А нямаш ръкавици.
Не тъ ли е шубе от спин бе?
Нали? Алергозана е голяма работа.Kent написа:
имам в автоаптечката ръкавици, колкото до алергозана един беше хлопнал три за по сигурно, ухапала го няква оса и видите ли уплашил се от алергии и бяха го донесли на ръце щото заспал по пътя хубу че не карал той, алергозан и шоферлък категорично не:lol:
е тва е портомоне а не аптечка е пак:lol:, при алергия към ухапване от насекомо докато ти подейства урбазона можеш да опънеш петълите съвсем реално, там точтно зодак, най добре оригиналния зиртек и адреналин първо, но повтарям това не е аптечка:lol:
поне понеже няма място за касов апарат:rotfl24:
Днеска мислех сериозно да се заема по въпроса, макар да недоумявам кога и за какво може да ми потрябва.Kent написа:Зодак - малко таблетче:lol:, с мощен противоалергичен ефект. Парацетамол - за всичко става /малко болки, втрисане и т.н./ , дексофен - силно обезболяващо /ненаркотично/ него го няма на снимката щото го услужих, активен въглен една таблетка - като универсиален антидот, сиреч противоотрова. От време навреме слагам и една ампула течен аналгин, за махмурлушки главобол и за други разни болки. Има и едно голяма таблетка клацид с удължено освобождаване / тва е антибиотик, така де ама не го препоръчвам всеки да си го носи, се пак се предписва от лекар/БоЕВ написа:Нямам нищо такова - нито едно от изброените.
Напиши нещо повече за хапчетата - кое за какво е и кои за най необходимите.
не се оправдавай!БоЕВ написа: С това ще започна, но не ми остана време.
този кибрит го разкарай и сложи на негово място една магнезиева запалка ;-)Kent написа:и кво носите в тях. Някви предложения? Тва си го нося много отпреди да стана бушкараВтър де:rotfl24:.
http://www.bushcraftbg.com/forum/index. ... 128#msg128
А, да имаш идея къде се продават у нас ?Ozzie написа:... магнезиева запалка ...

лелееее...каква тема...и аз за първи път го чувам това за хомеопатичните, но аз лично не вярвам в ефективността ми..изобщо не вярвам...въпреки, че съм ползвала поне три нещаНеф написа:Благодаря Мнемо.
"хомеопатичните лекарства е да се съхраняват на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, далече от силни миризми и електромагнитно лъчение и при температура не надвишаваща 30 градуса по Целзий."
Моите хомеопатични са Коризалия и Хомеожен 9.
Мисля, че всички изисквания за съхранение ги има в чантата ми, тъй като са си в блистерите и кутийките, на тъмно, хладно, без миризми, но не ми е идвлано на ум, че моб.телефони от джобчетата на чантата ми, могат да ги увредят.
Явно не съм залитнала чак толкова към хомеопатията
и
винаги има какво още да научи човек.
Сега следва да попитам леля ми - химик за подробностите.

охоо..и тази запалка е нова за менеOzzie написа: този кибрит го разкарай и сложи на негово място една магнезиева запалка ;-)
иначе навсякъде си ходя с мулти- инструментчето на "Gerber" и едно скромно швейцарско ножче (и с двете може да си клъцне човек пръста до кокал, без да усети)
вярвам, че последното е такова, 'щото лично ми го подари един капитан от швейцарската армия миналата година
вярвам-не вярвам,Sweety написа: лелееее...каква тема...и аз за първи път го чувам това за хомеопатичните, но аз лично не вярвам в ефективността ми..изобщо не вярвам...въпреки, че съм ползвала поне три неща
и сега какво? няма да си носите мобилните и хомеопатичните на едно?
Линкът е златен! Благодаря!Ozzie написа:... >>click<< все пак в XXI век живеем
един колега има такава, сетих се като ги видях в темата за ножовете...
http://www.stayaliveshop.com/item.php?id=306Sweety написа:охоо..и тази запалка е нова за менеOzzie написа: този кибрит го разкарай и сложи на негово място една магнезиева запалка ;-)
иначе навсякъде си ходя с мулти- инструментчето на "Gerber" и едно скромно швейцарско ножче (и с двете може да си клъцне човек пръста до кокал, без да усети)
вярвам, че последното е такова, 'щото лично ми го подари един капитан от швейцарската армия миналата година
интересен сайт, не бях го виждала!БоЕВ написа:
www.stayaliveshop.com/item.php?id=241
vimeo.com/2604087Неф написа:
http://www.stayaliveshop.com/item.php?id=306
Ози, другия месец за РД я искам!
привързана към подаръка ми съответно
И аз.windcolours написа:интересен сайт, не бях го виждала!БоЕВ написа:
На големия синковец му купих за РД ето това http://www.book.store.bg/p33671/sas-sur ... aknab.htmlБоЕВ написа:И аз.windcolours написа:интересен сайт, не бях го виждала!БоЕВ написа:
От снощи обикалям сайтове за бушкрафт. Ще ми се да си направя от ония комплекти дето стават за оцеляване. И аз не знам що, ама ми се ще.
БоЕВ написа:vimeo.com/2604087Неф написа:
http://www.stayaliveshop.com/item.php?id=306
Ози, другия месец за РД я искам!
привързана към подаръка ми съответно
Виж как работи тази която съм избрал аз. Разполагаш с леснозапалими магнезиеви стружки по всяко време и при всякакви метеорологични условия. Докато тази дето избираш ти само искри.
windcolours написа:
На големия синковец му купих за РД ето това http://www.book.store.bg/p33671/sas-sur ... aknab.html
много интересно и занимателно четиво!
И интересно изглежда.windcolours написа:
На големия синковец му купих за РД ето това http://www.book.store.bg/p33671/sas-sur ... aknab.html
много интересно и занимателно четиво!
Нямам идея обаче нито кога ще започна, нито кога ще приключа.Неф написа:+1БоЕВ написа:
И аз.
От снощи обикалям сайтове за бушкрафт. Ще ми се да си направя от ония комплекти дето стават за оцеляване. И аз не знам що, ама ми се ще.
прави направо 2.
п.п. Поръчвам си подаръците за РД днес
и съм скромна
почни когато искаш,БоЕВ написа:Нямам идея обаче нито кога ще започна, нито кога ще приключа.Неф написа:+1БоЕВ написа:
И аз.
прави направо 2.
п.п. Поръчвам си подаръците за РД днес
и съм скромна
Добре дошъл при хаховците:lol:И аз.
Първом трябваше да си изясня откъде иде и какво означава самото понятие.Kent написа:Добре дошъл при хаховците:lol:И аз.
виж и това ама е на чужбински
тея са хептен ненормалници големи
http://talks.guns.ru/forumtopics/21.html
ози за магн.запалка съм мислил, има газова такава с фенерче което ползвам често като ходя на адрес нощем и може би затова съм още неначупен и ненадупчен