Незавършеност. Мъжете имат нужда от удължители. Ха! Какво си помислихте?! Ножът като продължение на ръката... дрън-дрън... Излъгах!windcolours написа:Като човек, който изпитва дълбоко отвращение към всякакви оръжия, ми е интересно да чета какви емоции раждат те в хора, които ги влече да се занимават с тях. Хм...Green Light написа: Но пък него най- малко го ползвам. Повече е гъзарията при мене. Такава е и гледната ми точка за тия ножчета. Красотата на оръжието. Тва нещо е правено с обич и с обич се притежава.
Изобщо чувствата които изпитваме към оръжието са странно нещо. Не е нежност, нали, чувството. Не е и свръзано с лукс и удобство. Не зная какво е. Някаква дума производна на любуване, но и любуване не е понеже не съзерцавам нито ножове, нито пистолети. Използвам ги(върху мишени и печени агнета
). Но в това да използвам именно този нож или моя си пистолет има удоволствие. И кръвожадността няма много общо. Даже май поезията има повече. Отплеснах се.
Боев, ще ми е интересна тая легенда, ако се сетиш.
Ножове
Re: Ножове
- Green Light
хехехеwindcolours написа:Като човек, който изпитва дълбоко отвращение към всякакви оръжия, ми е интересно да чета какви емоции раждат те в хора, които ги влече да се занимават с тях. Хм...
Нали знаеш как като погледнеш една чаша отгоре и изглежда като се едно е кръг. Пък отстрани ти прилича на правоъгълник.
Като погледнеш оръжията откъм Хирушима и Нагасаки ти приличат на едно, пък ако ги видиш откъм ловеца, който живее във всеки един от нас, изглеждат като нещо друго.
Такива ми ти работи.
- windcolours
мен ме интересува именно ловеца. За онези, които ги влече Хирушима - да ги мислят психиатрите....Green Light написа:хехехеwindcolours написа:Като човек, който изпитва дълбоко отвращение към всякакви оръжия, ми е интересно да чета какви емоции раждат те в хора, които ги влече да се занимават с тях. Хм...
Нали знаеш как като погледнеш една чаша отгоре и изглежда като се едно е кръг. Пък отстрани ти прилича на правоъгълник.
Като погледнеш оръжията откъм Хирушима и Нагасаки ти приличат на едно, пък ако ги видиш откъм ловеца, който живее във всеки един от нас, изглеждат като нещо друго.
Такива ми ти работи.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Пак зависи от много неща. И според мен преди всичко от резонанса и посоката му. Това, което е у теб, може да не съвпада или да съвпада с това, което "ти се казва" в поезията или някакво изкуство.Green Light написа:Не си била пияна, значи. Не е бил тоя час. Но пък намерихме доказателство, че настроението е важното, а поезията следва.Мнемозина написа: Но има и едни други, които снощи не успях да пребродя.
Но може да съвпада по лош начин, което именно беше случаят.
Както и да е, идеята ми е, че ти например в тая тема лесничко се предаде.
Panta rhei...
- windcolours
Или на ловни трофеи.vyara написа:Ловеца на храна...windcolours написа:
мен ме интересува именно ловеца.
И към тях нямам интерес.windcolours написа:Или на ловни трофеи.vyara написа:Ловеца на храна...windcolours написа:
мен ме интересува именно ловеца.
- windcolours
Преди години дядо ми е живял и работил в Русе и Силистра и се е подвизавал като ловец в района. В стария ни апартамент се мотаеха чифт рога на лопатар и препариран фазан. Веднъж ми разказа как отишъл на лов за сърни и ранил смъртоносно една. Отишъл до нея- тя лежала и дишала тежко. От очите и капели сълзи. Дядо ми подал пушката си на другия ловец и му казал, че не иска повече да я докосва. Така приключила ловната му кариера.vyara написа:
И към тях нямам интерес.
- Green Light
Имаше лека вътрешна борба. Дали, викам си, да не я заколя Мнемозина? Дали да я коля, дали да не я коля и на. Накрая не те заклах.Мнемозина написа:
П.П. А впрочем атаката беше от камъни и вино, малко житие на творец, но пък здравичко, и накрая за капак час за постоянно пиянство, "може и от добродетел". Тежичка ви беше атаката за човек с нож. Непоропорционална. (Тук ножа е дим, а думите удрят)
Просълзих се.Green Light написа:Имаше лека вътрешна борба. Дали, викам си, да не я заколя Мнемозина? Дали да я коля, дали да не я коля и на. Накрая не те заклах.Мнемозина написа:
П.П. А впрочем атаката беше от камъни и вино, малко житие на творец, но пък здравичко, и накрая за капак час за постоянно пиянство, "може и от добродетел". Тежичка ви беше атаката за човек с нож. Непоропорционална. (Тук ножа е дим, а думите удрят)
Виж какво кънти в главицата ми пак, почти поетично е, даже и елемент на хладно оръжие има:
Студено, дявол да го вземе!
Студът те реже като ножици!
Човек за да се посъвземе,
са нужни барем две госпожици!
Panta rhei...
- Green Light
Ей, Христо Смирненски, нали? Ами не е имало климатици за Христо и човека кво да прави. Тука има климатици и хич никакви госпожици.Мнемозина написа:
Просълзих се.
Виж какво кънти в главицата ми пак, почти поетично е, даже и елемент на хладно оръжие има:
даGreen Light написа:Ей, Христо Смирненски, нали? Ами не е имало климатици за Христо и човека кво да прави. Тука има климатици и хич никакви госпожици.Мнемозина написа:
Просълзих се.
http://www.bis.bg/entry.php?id=129726
От студ обръщаш се на мумия!
И при това проклето време
иди, че не върши безумия!
"Спаси си деня!" - Green Light
- windcolours
- Глас в пустиня
Предпочитам нещо такова - почти универсален. Става за всичко - дупчене, дране, разфасоване, обезкостяване, дялкане, подостряне и т.н.Piqndurnik написа:... Аз предпочитам двойка - голям, тежък и малък, много остър. Още по-функционално е брадвичка + среден, остър нож.

Мина ми мерака да ползвам брадвички, ножовки, секачи. Сега разфасовам през хрущялите. Може и да не ти се вярва, но с обикновен кухненски нож се справям с цяло прасе от дупченето до слагането на пакетчетата с месото във фризера.
- Глас в пустиня
Чух я в един филм и до сега си мислех, че е художествена измислица. Става въпрос за някакво индианско племе което изобразява двете животни винаги от двете различни страни на разни предмети - хищникът и жертвата. Въпросът е, защо заекът стои спокоен и пуши лула докато пантерата го дебне? Отговор - защото знае, че е по-умен от нея.Green Light написа:...
Боев, ще ми е интересна тая легенда, ако се сетиш.
- сър Айвънхоу
воаляQuid написа:вземете си мачете . някак е по авторитетно мамка му.
имало у оръжейните магазини.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Кукри - сега узнах и дургото наименование на мачетето.сър Айвънхоу написа:воаляQuid написа:вземете си мачете . някак е по авторитетно мамка му.
Благодаря Сър, че подадохте линк.
http://www.oragie.net/machetes.htm
Неф написа:Кукри - сега узнах и дургото наименование на мачетето.сър Айвънхоу написа:воаляQuid написа:вземете си мачете . някак е по авторитетно мамка му.
Благодаря Сър, че подадохте линк.
Не, не, неееееее! Не се сдържах вече!
Мачете/Кукри
Кукри
Мачете
И двете най- вероятно идват от -Махайра, че и ятагана и сумати разновидности още...
Все пак- траките са били преди всички
Е, преди тях са били египтяните с техният копеш, гърците го преработили малко и станало копис, махайра и т.н.
Последно промяна от Ън на 08.10.10, 15:35, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- сър Айвънхоу
ъхъ... приличат си по това, че могат да се "маскират", демек пребоядисат!Ън написа: блондинка/брюнеткаНе, че не си приличат
Bella Ciao
Bella Ciao
Най-купуваносър Айвънхоу написа:воаляQuid написа:вземете си мачете . някак е по авторитетно мамка му.
01. Кукри COLD STEEL
и цената е на промоция...
от 69 на 39
слънце е
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Ън,
слънце,
ти на мен ли се смееШ?
разликата между блондинка и брюнетка не ме интересува,
но
искам подробно обяснение за мачете - кукри.
И сравнението: кръгла-плоска четка по ми се ивжда подходящо.
Кукри не е ли вид мачете?

http://www.pushka.eu/product/%D0%9C%D0% ... Cold-Style
мачете
http://machete.pushka.eu/
мачете-кукри
http://kukri.pushka.eu/

слънце,
ти на мен ли се смееШ?
разликата между блондинка и брюнетка не ме интересува,
но
искам подробно обяснение за мачете - кукри.
И сравнението: кръгла-плоска четка по ми се ивжда подходящо.
Кукри не е ли вид мачете?
http://www.pushka.eu/product/%D0%9C%D0% ... Cold-Style
мачете
http://machete.pushka.eu/
мачете-кукри
http://kukri.pushka.eu/
Ти що се смееш,сър Айвънхоу написа:
ъхъ... приличат си по това, че могат да се "маскират", демек пребоядисат!
аз поне си казвам, че не знам и се радвам, че научавам нещо ново.
А всъщност ти ме подведе. Щото и ти не знаеш, което знае Ън.
А разликата между блондинка и брюнетка се състои в това, което си мислят мъжете за тях.
- сър Айвънхоу
тотално си се заблудила, малката!Неф написа: Ти що се смееш,
аз поне си казвам, че не знам и се радвам, че научавам нещо ново.
А всъщност ти ме подведе. Щото и ти не знаеш, което знае Ън.
неее... за разликата може да е сигурен човек, само, ако погледне под пъпа на мацката, за да е сигурен каква е...Неф написа:А разликата между блондинка и брюнетка се състои в това, което си мислят мъжете за тях.
Bella Ciao
Bella Ciao
Не, бе- не на тебе, а на оня "умник", който казва на мачетето кукриНеф написа:Ън,
слънце,
ти на мен ли се смееШ?
Кукрито и мачетето си приличат, но все пак имат доста забележими разлики. За кукрито е характерна извивката- "криле на сокол", при мачетето я няма. Кукрито си е древно оръжие и основно такова, мачетето е по скоро инструмент за рязане на тръстика
Всички тия оръжия имат един древен източник най- вероятно- египетския копеш. Префасониран от гърците в копис, траките- махайра, бразилците- мачете, непалците- кукри, българите по- късно- каракулак, турците- ятаган...

Ън, сърдечно благодаря.
Формира нови знания у мен и съм доволна.
Поизчетох това-онова вече.
И днес не мина без да науча нещо ново.
наздраве
п.п. и за каракулака сега научавам,
е две на две все пак
терминология
наздраве
п.п. и за каракулака сега научавам,
е две на две все пак
терминология
Последно промяна от Неф на 08.10.10, 17:48, променено общо 1 път.
- сър Айвънхоу
баси как се мазниш... а човека е женен... и си обича жената...Неф написа:Ън, сърдечно благодаря.
наздраве
Bella Ciao
Bella Ciao
и аз обичам Ния, ако не си разбрал вече, обявих го публично.сър Айвънхоу написа:баси как се мазниш... а човека е женен... и си обича жената...Неф написа:Ън, сърдечно благодаря.
наздраве
А ти не бягай от отговорност. Не стига, че прикрих невежеството ти по собствения ти линк ...
айде, наздраве
- сър Айвънхоу
бе, колкото и да заявяваш, че обичаш, когото и да е, много женството в нашата мила рОдина си е престъпление, а Ън-чо не може да стане престъпник... не му отива някакси...Неф написа:
и аз обичам Ния, ако не си разбрал вече, обявих го публично.
А ти не бягай от отговорност. Не стига, че прикрих невежеството ти по собствения ти линк ...
айде, наздраве
и не бягам от нищо... кОпнах линк, който казваше, че там има мачете... да не мислиш, че чета всичко, което тургам тука... че за какво сте вие тогава?
Bella Ciao
Bella Ciao
тематично
ръкавица ли ми хвърляш?сър Айвънхоу написа:бе, колкото и да заявяваш, че обичаш, когото и да е, много женството в нашата мила рОдина си е престъпление, а Ън-чо не може да стане престъпник... не му отива някакси...Неф написа:
и аз обичам Ния, ако не си разбрал вече, обявих го публично.
айде, наздраве
и не бягам от нищо... кОпнах линк, който казваше, че там има мачете... да не мислиш, че чета всичко, което тургам тука... че за какво сте вие тогава?
теб няма със стихове да те галя,
избери оръжието
п.п. Нали все пак ще се снимаш за мен,
ще ти дам жокер:
с огнестрелните нямаш шанс,
избери кукри
- сър Айвънхоу
Re: тематично
кой кого ще снима ще видим...Неф написа: ръкавица ли ми хвърляш?
теб няма със стихове да те галя,
избери оръжието
п.п. Нали все пак ще се снимаш за мен,
ще ти дам жокер:
с огнестрелните нямаш шанс,
избери кукри
и да ти кажа... не си познала за огнестрелните... избирам пистолет... малокалибрен, щото да не развалям хубавото ти челце...
Bella Ciao
Bella Ciao
Некви искрици прехвърчат тук:bigsmile:, е нема лошо, ако се харесват младите- да се вземат!сър Айвънхоу написа:Неф написа:

Ън написа:Некви искрици прехвърчат тук:bigsmile:, е нема лошо, ако се харесват младите- да се вземат!сър Айвънхоу написа:Неф написа:
не бой се, всичко е загубено
за Айвъна
Любимият ми нож!-

Страхотна стомана, кован, тежък, балансиран, добре ляга в ръката, с чирени от еленов рог.
Ковал го е дядо ми, след това притежание на баща ми, сега мое.
Само канията му съм правил аз, че старата се беше сдухала
Полски нож, малък и удобед, много добре се заточва, страхотен трион за рязане на кости, също дръжка от еленов рог.

Страхотна стомана, кован, тежък, балансиран, добре ляга в ръката, с чирени от еленов рог.
Ковал го е дядо ми, след това притежание на баща ми, сега мое.
Само канията му съм правил аз, че старата се беше сдухала
Полски нож, малък и удобед, много добре се заточва, страхотен трион за рязане на кости, също дръжка от еленов рог.

Що бе?Той е добро момче.Неф написа:
за Айвъна

нали, направо в челото ми се прицели миличкияЪн написа:Що бе?Той е добро момче.Неф написа:
за Айвъна
мен и през ум не ми мина да го убивам,
а само да му пре-дам урок
п.п. Това си ни е от зодията,
агресивно добрички сме
- Piqndurnik
Хубав изглежда. Не му ли е, обаче, малко тънка дръжката? Удобен ли е така?БоЕВ написа: Предпочитам нещо такова - почти универсален. Става за всичко - дупчене, дране, разфасоване, обезкостяване, дялкане, подостряне и т.н.
Ама не можеш да насечеш държа с кухненския нож.БоЕВ написа: Мина ми мерака да ползвам брадвички, ножовки, секачи. Сега разфасовам през хрущялите...
Наздраве 
- сър Айвънхоу
тъй де... нъл се уговорихме на твойта изложба да са видим...Ън написа:Некви искрици прехвърчат тук:bigsmile:, е нема лошо, ако се харесват младите- да се вземат!сър Айвънхоу написа:Неф написа:
тъкмо ще си пробвам пистолета
Bella Ciao
Bella Ciao