Пак ще се срещнем...

Все същите
Аватар
Житената Питка
BOFH

Пак ще се срещнем...

Мнение от Житената Питка »

(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Неф

Re: Пак ще се срещнем...

Мнение от Неф »

Житената Питка написа:http://www.youtube.com/watch?v=MeMtmoK9 ... re=related
а така :lol:

но пък нашите момчета са по-добри
http://www.youtube.com/watch?v=zKNUx3XU8_4
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

:lol:
Добре де, няма да си придиряме сега.
То да е било само това, дето е било "усвоено" тогава...

Помисли си само, че иначе е можело изобщо и да не я чуем тая песен. Би било по-тъжно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Всъщност тази толкова българска песен, не е българска. Както повечето италиански песни и тя е прескочила границата на Апенините . Оригиналът е на „Ле Орме” под название „Аmico di ieri” и няма нищо общо с българския текст, написан от Михаил Белчев. Но ФСБ е запазил автентичната музика до последния акорд.
те никога не са криели, че не е тяхна, т.е. че е кавър или както там се казва
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Ако верно те интересува шо се получава така можеш да погледнеш ей тая тема в дира или пък само първите и три-четири постта:

clubs.dir.bg/showflat.php?Board=forty&Number=1951255607&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1
Аватар
Житената Питка
BOFH

БоЕВ написа:
Ако верно те интересува шо се получава така можеш да погледнеш ей тая тема в дира или пък само първите и три-четири постта:

clubs.dir.bg/showflat.php?Board=forty&Number=1951255607&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1
Насилих се и го изчетох цялото (до един момент дори ми беше интересно), но не разбирам каква е връзката?!
(\__/)
(='.'=)
Аватар
Глас в пустиня

Житената Питка написа:
БоЕВ написа:

Насилих се и го изчетох цялото (до един момент дори ми беше интересно), но не разбирам каква е връзката?!
Евала, аз не съм изчел цялата тема, а само документалистиката в началото!

Връзката(според мен) е тази:
...На изпълнителите на Държавната концертна дирекция /и не само на тях/, трябва да се обърне внимание на обстоятелствата, че се увличат в изпълнението на много чужди, най-често западни пиеси без превод на български език.

По този начин въздействието на дадената творба се ограничава само до въздействието на мелодията, а освен това, когато се прекалява с поднасянето на чужди пиеси, чужди танци, чужди филми и т. н., на практика се насажда в душите на младите хора преклонение пред западната култура и пренебрежение към родната социалистическа култура.

Ние смятаме, че в програмите на нашите естрадни състави трябва да се включват много повече български творби, от съветски автори и от другите социалистически страни.

Естрадните изпълнители трябва да са патриоти на нашата Родина, да възпяват социализма, а доколкото се изпълняват творби от задгранични автори, това трябва да става с хубав превод на текстовете...
Аватар
Житената Питка
BOFH

Разбрах те сега, но не мисля че е такъв случая.
Прави ли ти впечатление, че са "преведени" все крайно неизвестни в България изпълнители? Например никой не се е хванал да изпее на български език Smoke On The Water на Deep Purple (която е издадена горе-долу по същото време), според мен това не е никак случайно - твърде популярна е. Виж обаче на Amico di ieri изпълнена от Le Orme (аз за тази група чух за първи път преди няколко дни) са посегнали.
Иначе ми е много ясно че в момента ФСБ ще имат позиция "Ние никога не сме крили", но и не са издали книга по въпроса де, нали? :grin:
БоЕВ написа:Евала, аз не съм изчел цялата тема, а само документалистиката в началото!
Е и аз само това де, не цялата тема. :blum:
(\__/)
(='.'=)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Неф написа:
а така :lol:

но пък нашите момчета са по-добри
http://www.youtube.com/watch?v=zKNUx3XU8_4
ама италианците са по-хубави :winkw: поне на мене повече ми харесват
и аз не знаех , че е кавър тази песен, но всъщност кавърите са доста нормално нещо...май поцял свят...

...по повод на разговора междъ Боев и Житената питка бих искала да кжа, след повече от година живот в чужда страна, че България е била една сравнително нормална държава през 80-те на миналия век, а и сега през 2010...колкото и да не ни се вярва
:-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа: ама италианците са по-хубави :winkw: поне на мене повече ми харесват
и аз не знаех , че е кавър тази песен, но всъщност кавърите са доста нормално нещо...май поцял свят...

...по повод на разговора междъ Боев и Житената питка бих искала да кжа, след повече от година живот в чужда страна, че България е била една сравнително нормална държава през 80-те на миналия век, а и сега през 2010...колкото и да не ни се вярва
:-)
Горчивата истина е, че ако тогава не е била обявена като кавър, това излиза чисто плагиатство.

Друг е въпросът, че не знам доколко им е било възможно тогава да я обявят така. Просто не знам.
Може да сме били сравнително нормална държава, но в това отношение нещата, мисля, са били малко особени.
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:
Горчивата истина е, че ако тогава не е била обявена като кавър, това излиза чисто плагиатство.

Друг е въпросът, че не знам доколко им е било възможно тогава да я обявят така. Просто не знам.
Може да сме били сравнително нормална държава, но в това отношение нещата, мисля, са били малко особени.
ами да де, плагиатството и то е нормално за всяко общество или държава...но май все, и преди и сега, искаме да сме малко особени...както ти каза...защото normal it's boooring :winkw:
всъщнот плагиатството е в изобилие в телевизията, музиката, киното...
знаят ли всички хора котио гледат Море от любов, Стани богат, или как беше онова...Аз не съм по-умен от 10 годишно хлапе, че са същите като в други страни, само, че на български. Въпреки, че то си пише
...
От друга страна съм особено доволна, че много интересни предавания по бг телевизии са орогинални...любимия ми Сблъсък например :-)
а Бяла тишина и тя си е оригинал, нали?
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:ами да де, плагиатството и то е нормално за всяко общество или държава...но май все, и преди и сега, искаме да сме малко особени...както ти каза...защото normal it's boooring :winkw:
всъщнот плагиатството е в изобилие в телевизията, музиката, киното...
знаят ли всички хора котио гледат Море от любов, Стани богат, или как беше онова...Аз не съм по-умен от 10 годишно хлапе, че са същите като в други страни, само, че на български. Въпреки, че то си пише
...
От друга страна съм особено доволна, че много интересни предавания по бг телевизии са орогинални...любимия ми Сблъсък например :-)
а Бяла тишина и тя си е оригинал, нали?
Не, не е нормално.
Не и по нашето време от развитието на цивилизацията - защото е имало периоди, в които това кой е съчинил нещо не е било от значение (между другото, има твърдения, че с интернет пак ще влезем в нещо такова).

Но това, за което говориш ти, не е плагиатство, защото тия предавания е обявено, че се правят според съответния модел.
Тоест - проблемът с авторството има финансова страна (която при тия предавания е решена), но и морална. И плагиатството не се приема за редно.

За "Сблъсък"... хм, не бих се гордяла толкоз, честно казано.

А "Бяла тишина" си е оригинална, да.
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа: Не, не е нормално.
Не и по нашето време от развитието на цивилизацията - защото е имало периоди, в които това кой е съчинил нещо не е било от значение (между другото, има твърдения, че с интернет пак ще влезем в нещо такова).

Но това, за което говориш ти, не е плагиатство, защото тия предавания е обявено, че се правят според съответния модел.
Тоест - проблемът с авторството има финансова страна (която при тия предавания е решена), но и морална. И плагиатството не се приема за редно.

За "Сблъсък"... хм, не бих се гордяла толкоз, честно казано.

А "Бяла тишина" си е оригинална, да.
ако се постулира, че всичко, което съществува в едно общество е нормално, защо да не е нормално тогава? Фактът че има проблем с авторството и финансова страна доказва, че го има...
Да, знам за предаванията разбира се...но за Кой е по-умен от... не знаех и не е като да не сме го гледали, ама не го започват всеки път с думите 'Ние сме имитатори, оригиналът е от еди къде си'...нали разбираш за какво говоря?
а имаче винаги може да се намери, измисли теория според която плагиатсвото не е нормално на този етап от развитието на цивилизацията :-)
сега май е по-трудно да плагиатства заради водопадите от информация...
а за Сблъсък ме разкри :shy: :lol: да, исках да напиша гордея наистина, но написах, че съм доволна...как пък ме разкри?!
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа: ако се постулира, че всичко, което съществува в едно общество е нормално, защо да не е нормално тогава? Фактът че има проблем с авторството и финансова страна доказва, че го има...
Да, знам за предаванията разбира се...но за Кой е по-умен от... не знаех и не е като да не сме го гледали, ама не го започват всеки път с думите 'Ние сме имитатори, оригиналът е от еди къде си'...нали разбираш за какво говоря?
а имаче винаги може да се намери, измисли теория според която плагиатсвото не е нормално на този етап от развитието на цивилизацията :-)
сега май е по-трудно да плагиатства заради водопадите от информация...
а за Сблъсък ме разкри :shy: :lol: да, исках да напиша гордея наистина, но написах, че съм доволна...как пък ме разкри?!
По интонацията ти личеше. :blum:

Първо, не може всичко, което съществува в едно общество, да се постулира като нормално. Тоест то при нас е така донякъде, но не бива. Така нормални са и кражбите, и убийствата, корупцията, и много други обществено приемливи нещица.

А плагиатството не е нормално, по принцип говоря, защото си е вид кражба. Докато за нас е важно кой е авторът на нещо, така ще бъде. Не е редно да се представяш за автор на нещо, на което не си.

За ФСБ специално нямам спомен дали тогава са обявявали автори на музиката и текста и какво точно са казали за тая песен, наистина не знам какъв е случаят.
Но тогава по принцип доста си се е взимало отвън, без да може това да се каже явно - поради тукашната конюнктура. Упадъчност, западни влияния и какви ли още не глупости.
Мисля, че и "Всяка неделя" - или поне Кеворкянското поведение - е плод на такива "заимствания", и други какви ли не идеи.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Житената Питка написа:...
Прави ли ти впечатление, че са "преведени" все крайно неизвестни в България изпълнители? Например никой не се е хванал да изпее на български език Smoke On The Water на Deep Purple ...
Ми то в дикиментацията си пише:
Има институти, ръководени от Министерството на просветата и културата, които допускат на техните сцени или екрани да се показват упадъчни буржоазни танци.

"Туистът", който сега всички осъждат, бе игран продължително време пред многохилядна публика в Държавния цирк. Той бе показан в предаванията на телевизията, бе изпълняван от някои чуждестранни артисти, поканени от Държавната концертна дирекция. И сега оркестрите в някои ресторанти, като например този в ЦУМ, свирят "Туист", а късните нощни посетители на това заведение масово го танцуват.

В същото време на наша сцена почти не гастролират редица изтъкнати, със световна слава съветски естрадни изпълнители. Поради това съветската естрада сега е малко позната на нашата публика.

Крайно време е това ненормално положение да се поправи.

До нашите подиуми и екрани трябва да се даде широк достъп на изтъкнатите естрадни изпълнители от СССР и другите социалистически страни.

Следва да се канят и добри изпълнители от капиталистическите страни, но що се отнася до тези със съмнителен репертоар, съответните органи трябва да бъдат много по-прецизни и взискателни.

Разбира се, ние не си представяме, че по пътя на забраната и с други административни мерки може да се спре буржоазното влияние в областта на музиката и танците.

Решаващото средство за това ние виждаме в създаването на хубави съвременни български песни и танци, които да се противопоставят на идващите от Запад.
Кофти е да си го признаем, но всичко сочи на там, че точно нащо поколение е тотално манипулирано - някой, някъде е решавал какво да харесваме, какво да мислим,какво да правим, кога да плачем, кога да се смеем. Погледни дори и в нашето форумче отношението формирано към "съветската музика и култура" на какво високо ниво е, да не говорим в национален мащаб.
А още по кофти е че наследниците на хората писали тия "напътствия" продължават да рисуват сценарии относно политиката и икономическите отношения в наши дни - винаги в точния момент ни подават точния спасител и месия.
Много ми се иска, обаче, да попитам някой комунист ей така в очите - как един човек става бивш.
Жалкото е, че тези младежи не изхождат само от семействата на бивши хора а и от работнически и дори от комунистически семейства.
Карай!
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа: Първо, не може всичко, което съществува в едно общество, да се постулира като нормално. Тоест то при нас е така донякъде, но не бива. Така нормални са и кражбите, и убийствата, корупцията, и много други обществено приемливи нещица.
Ех Ех! Не може, не бива, не трябва...нали знаеш, че точно ние българите най не ги обичаме тези думи...или поне така аз си мисля, че пак ние сме най...
Защо да не мога да си постулирам? или да си теоритизирам...Виж сега като включа и малко от любимата ми статистика :winkw:

Всякакви обществени явления, които съществуват в повече от една трета от обществата от първия и втория свят и имат стойности близки до средно аритметичните в рамките на две стандартни отклонения, се определят като нормални.

Обаче това си е чисто плагиатство щото вече съм гледала Матрицата и там го имаше това, че когато са направили първата матрица идеална, без кражби, убийства и лошотии, тя не била упешна и хората загинали...
Това е много интересна теория между другото и се съмнявам, някой да е успял да докаже, че е несъстоятелна
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Кофти е да си го признаем, но всичко сочи на там, че точно нащо поколение е тотално манипулирано - някой, някъде е решавал какво да харесваме, какво да мислим,какво да правим, кога да плачем, кога да се смеем. Погледни дори и в нашето форумче отношението формирано към "съветската музика и култура" на какво високо ниво е, да не говорим в национален мащаб.
Истината е, че нито нашето, нито което и да било друго поколение е можело да бъде манипулирано чак дотолкова фатално в културните си вкусове.

В крайна сметка всичко си дойде на мястото с чалгата. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа: Ех Ех! Не може, не бива, не трябва...нали знаеш, че точно ние българите най не ги обичаме тези думи...или поне така аз си мисля, че пак ние сме най...
Защо да не мога да си постулирам? или да си теоритизирам...Виж сега като включа и малко от любимата ми статистика :winkw:

Всякакви обществени явления, които съществуват в повече от една трета от обществата от първия и втория свят и имат стойности близки до средно аритметичните в рамките на две стандартни отклонения, се определят като нормални.

Обаче това си е чисто плагиатство щото вече съм гледала Матрицата и там го имаше това, че когато са направили първата матрица идеална, без кражби, убийства и лошотии, тя не била упешна и хората загинали...
Това е много интересна теория между другото и се съмнявам, някой да е успял да докаже, че е несъстоятелна
А, за лично ползване всичко можеш да си постулираш.
Можеш да решиш, че си написала "Битие и време" или пък "Следобедът на един фавн" (само да уточня, от Дебюси, не от Маларме :blum:) ... всичко може. :lol:
Последно промяна от Мнемозина на 09.10.10, 21:10, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа:
!
Същите тези клубари, които оценяват руската музика и култура са фенове и на много представители на западната музикална индустрия. Както и на български музиканти. Лично аз слушам с удоволствие и редица от фолклорните песни, които ти пускаш. Какво лошо има в това? Все стойностна музика. Виж, напълно справедливо е да се възмущаваме срещу чалгата, защото тя често е белег за по-ниска култура. Но за руската музика и култура не мога да се съглася.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:
Sweety написа: Ех Ех! Не може, не бива, не трябва...нали знаеш, че точно ние българите най не ги обичаме тези думи...или поне така аз си мисля, че пак ние сме най...

А, за лично ползване всичко можеш да си постулираш.
Можеш да решиш, че си написала "Битие и време" или пък "Следобедът на един фавн"... всичко може. :lol:
:-) Със сигурност не е за лично ползване, като доказателство може да се провери колко милиона хора са гледали Матрицата...аз не намерих де, но трябва да са някъде между 300 000 000 и 1 милиард, без тези които са го гледали между 10-50 пъти...хахаха. Не знам колко хора са чели Битие и време, но сигурно са по-малко...но ако някой направи филм по него :winkw: може да го гледат милиони!
...
Между другото бях чула, че Матрицата е плагиатствана от някакъв немски филм :lol:
Аранжиметнът на "Пак ще се срещнем..." все пак е по-хубав от италианския, но просто защото тази песен е по-нова, пък И лат каза, че те никога не са крили, че е кавър...ама може и да лъжат нали? :?
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:
:-) Със сигурност не е за лично ползване, като доказателство може да се провери колко милиона хора са гледали Матрицата...аз не намерих де, но трябва да са някъде между 300 000 000 и 1 милиард, без тези които са го гледали между 10-50 пъти...хахаха. Не знам колко хора са чели Битие и време, но сигурно са по-малко...но ако някой направи филм по него :winkw: може да го гледат милиони!
...
Между другото бях чула, че Матрицата е плагиатствана от някакъв немски филм :lol:
Аранжиметнът на "Пак ще се срещнем..." все пак е по-хубав от италианския, но просто защото тази песен е по-нова, пък И лат каза, че те никога не са крили, че е кавър...ама може и да лъжат нали? :?
Ако всичкото това го изписа, за да ги оправдаеш - нямаше смисъл.
От това стават нито по-малко добра, нито по-малко значима група.

Но плагиатството си е друга тема и си е плагиатство. И то си е определено като такова в разни закони за авторски, патентни и прочие права. И си има вратички за измъкване съответно.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Не ви ли прави впечатление лекотата с която заклеймявате и громите чалгата. Досущ като в директивата на ЦК на БКП за борбата с упадъчната западна музика.:cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:Не ви ли прави впечатление лекотата с която заклеймявате и громите чалгата. Досущ като в директивата на ЦК на БКП за борбата с упадъчната западна музика.:cool:
И като теб - съветската. :huhthink:

:blum:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Някаква препоръка ще направиш ли като как да се справим с това негативно и упадъчно явление сред прогресивната ни младеж?:lol:
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа:... Виж, напълно справедливо е да се възмущаваме срещу чалгата, защото тя често е белег за по-ниска култура. Но за руската музика и култура не мога да се съглася.
Права си - руска чалга няма.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:Не ви ли прави впечатление лекотата с която заклеймявате и громите чалгата. Досущ като в директивата на ЦК на БКП за борбата с упадъчната западна музика.:cool:
И като теб - съветската. :huhthink:

:blum:
Съветската отдавна трябваше да отиде на бунището на историята, но за сега таварищ путин доста усърдно я реанимира.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Някаква препоръка ще направиш ли като как да се справим с това негативно и упадъчно явление сред прогресивната ни младеж?:lol:
Че къде съм казала, че е упадъчно?
Сега като се замислям, тя ще да е израз на патриотизма ни. Възвръщане към изконно нашето, самобитното... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа:
Sweety написа:
?
Ако всичкото това го изписа, за да ги оправдаеш - нямаше смисъл.
От това стават нито по-малко добра, нито по-малко значима група.

Но плагиатството си е друга тема и си е плагиатство. И то си е определено като такова в разни закони за авторски, патентни и прочие права. И си има вратички за измъкване съответно.
Не, не го изписах за да ги оправдавам :lol: аз дори не ги харесван много..само малко...
еее стига де!..и тука ли не съм писала по темата? и не съм разбрала за какво говориш? а толкова се старах :winkw:
...извинявай Мнемо, ама плагиатството си е точно за тази тема
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа:
windcolours написа:... Виж, напълно справедливо е да се възмущаваме срещу чалгата, защото тя често е белег за по-ниска култура. Но за руската музика и култура не мога да се съглася.
Права си - руска чалга няма.:lol:
всичко има...и тук, и в Русия, и в Америка. Човек си подбира каквото му харесва. Изобщо не мога да се съглася,че някой може да ме изманипулира да харесам нещо си и да слушам само това. Близки хора с години се опитваха да ме научат да слушам джаз, но така и не успях да развия музикалния си вкус към тази музика. И в джаза има хубави парчета де.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

windcolours написа: всичко има...и тук, и в Русия, и в Америка. Човек си подбира каквото му харесва. Изобщо не мога да се съглася,че някой може да ме изманипулира да харесам нещо си и да слушам само това. Близки хора с години се опитваха да ме научат да слушам джаз, но така и не успях да развия музикалния си вкус към тази музика. И в джаза има хубави парчета де.
аз пък донякъде харесвам и чалга, по-рядко отколкото често де, и може и на опера да се случи да отида, но от това лято слушам dub щото няма много думи :-)
а бе уинди, как така няма да слушаш джаз пък ти бе?! ти се прави поне, заради близките хора, явно с акласни хора, защото нали това се определя като класна музика :winkw:
я пусни някое парченце джаз дето става за слушане :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Всъщност има различни направления на джаза и докато някои ми допадат, други са дотолкова истерични, че са последното нещо /заедно с хеви-метъла/, на което бих желала да си рендосвам ушите и мозъка.... Хъм, пускала съм Джейми Кълъм например тук..или Ренди Крофорд...сегинка ще ги постна пак:-)
Последно промяна от windcolours на 09.10.10, 22:13, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа: Не, не го изписах за да ги оправдавам :lol: аз дори не ги харесван много..само малко...
еее стига де!..и тука ли не съм писала по темата? и не съм разбрала за какво говориш? а толкова се старах :winkw:
...извинявай Мнемо, ама плагиатството си е точно за тази тема
Добре, сега ще ти кажа какво казваш ти.
Ти твърдиш, че плагиатството не съществува като такова, защото щом го има, трябва да се приеме за нормално това да не се знае кой е сътворил/измислил/написал нещо.

Пък аз ти казах, че може би вървим към това, но във всички случаи не сме стигнали там все още, а през 80-те години съвсем пък не е било така. Сега ще добавя, че то ще е в резултат на - или ще даде като резултат - обезценяване на самия творчески (или интелектуален - това за научните открития) - акт на откриването на нещо ново.

Също така ти казвам, че във всички случаи не е честно някой да събира лаври на чужд гръб, каквито и да са лаврите. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Sweety написа: я пусни някое парченце джаз дето става за слушане :winkw:
Jamie Cullum - What a difference a day made
http://www.youtube.com/watch?v=F1r6GcPqFSo

Randy Crawford - One day I will fly away
http://www.youtube.com/watch?v=VdM3NHDU7Mk
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Мнемозина написа: Добре, сега ще ти кажа какво казваш ти.
Ти твърдиш, че плагиатството не съществува като такова, защото щом го има, трябва да се приеме за нормално това да не се знае кой е сътворил/измислил/написал нещо.

Пък аз ти казах, че може би вървим към това, но във всички случаи не сме стигнали там все още, а през 80-те години съвсем пък не е било така. Сега ще добавя, че то ще е в резултат на - или ще даде като резултат - обезценяване на самия творчески (или интелектуален - това за научните открития) - акт на откриването на нещо ново.

Също така ти казвам, че във всички случаи не е честно някой да събира лаври на чужд гръб, каквито и да са лаврите. :bigsmile:
"Не, аз говорех за друго" както казваш ти...да не стане плагиатство
Плагиатство съществува и то е нормално доколкото е част от нас и обществото ни и е съществувало и ще съществува...а не, че нещо положително или го оправдавам
Исках да кажа, особено като прочетох коментарите на Боев за политическия апект...и комунистите и т.н., че и в този случай на недоказано за сега плагиатство, търсим и намираме някакво преекспониране и обвинение, което пак да ни доведе до някакво нихилистично национално себеотрицание...
А всъщност точно онази година, точно такова плагиатстване със сигурност се е случило повече от десет пъти
...на мене сега ми стана любопитно да разбера цялата история с тази песен...просто любопитно...нормално
:winkw: ...ще има ли иск за пари от авторски права, на колко ще ги оценят ако има такива, ще повдигне ли Мнемо този въпрос някъде в обществото, за да могат италианците да си получат авторските права, защото тя не е толкоз толеранта лъм плагиатството, колкото съм аз...нормално... :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

windcolours написа:
Sweety написа: я пусни някое парченце джаз дето става за слушане :winkw:
Jamie Cullum - What a difference a day made
http://www.youtube.com/watch?v=F1r6GcPqFSo

Randy Crawford - One day I will fly away
http://www.youtube.com/watch?v=VdM3NHDU7Mk
мееерси! :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:... тя ще да е израз на патриотизма ни....
Темата с кибритите и запалките е друга!:lol:
Аватар
Глас в пустиня

windcolours написа:Човек си подбира каквото му харесва.
ОК! Защо не се съгласим че на слушащите чалга така им харесва и да ги оставим на мира?!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа: "Не, аз говорех за друго" както казваш ти...да не стане плагиатство
Плагиатство съществува и то е нормално доколкото е част от нас и обществото ни и е съществувало и ще съществува...а не, че нещо положително или го оправдавам
Исках да кажа, особено като прочетох коментарите на Боев за политическия апект...и комунистите и т.н., че и в този случай на недоказано за сега плагиатство, търсим и намираме някакво преекспониране и обвинение, което пак да ни доведе до някакво нихилистично национално себеотрицание...
А всъщност точно онази година, точно такова плагиатстване със сигурност се е случило повече от десет пъти
...на мене сега ми стана любопитно да разбера цялата история с тази песен...просто любопитно...нормално
:winkw: ...ще има ли иск за пари от авторски права, на колко ще ги оценят ако има такива, ще повдигне ли Мнемо този въпрос някъде в обществото, за да могат италианците да си получат авторските права, защото тя не е толкоз толеранта лъм плагиатството, колкото съм аз...нормално... :winkw:
Обяснявам пак:
Точно затова ти казах, че "плагиатството по принцип" е тема, различна от конкретния случай.
Защото не му знаем историята - която и на мен ми е интересна, но едва ли ще научим. И заради спецификата на тогавашната ситуация у нас.

Поради което, уви, бедните италианци ще си останат незащитени от моето мощно влияние върху обществото, докато не се докаже, че са били ощетени. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Всяка тема е друга. То не остана една да е същата. :lol:

Какво ще палиш? :roll:
Panta rhei...
Неф

Мнение от Неф »

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Всяка тема е друга. То не остана една да е същата. :lol:

Какво ще палиш? :roll:
огън
да го прескачаме
и да се сгреем най-вече
"Спаси си деня!" - Green Light
Публикувай отговор