Противоречиво и неделно

Все същите
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Странно. Прочетох всичко няколко пъти и стигнах до извода, че трябва да съм двуизмерен, пердест (не педераст) , дебилен не-човек. Защото никога не съм имала вътрешни перотиворечия. Тях си ги създават хората, но и така смятам, че не са често явление (ББ не се брои)

Все пак противоречие е да приемеш за верни взаимно изключващи се твърдения - това няма нищо общо нито с комплексите, нито с дилемите или терзанията. И не, не мисля, че са движеща сила и биха довели до някакъв прогрес.
Неф

Мнение от Неф »

http://logika.start.bg/article.php?aid=16982
Законът за противоречието (латинското lex contradictionis) е един от четирите основни закона на формалната логика, който може да бъде интерпретиран по следния начин: не могат да бъдат едновременно истинни две противоположни мисли за един и същи предмет взет в едно и също време и в едно и също отношение.
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Неф написа:http://logika.start.bg/article.php?aid=16982
Законът за противоречието (латинското lex contradictionis) е един от четирите основни закона на формалната логика, който може да бъде интерпретиран по следния начин: не могат да бъдат едновременно истинни две противоположни мисли за един и същи предмет взет в едно и също време и в едно и също отношение.
С други думи - няма логика да в даден момент за един и същи човек две противоположни мисли да са едно временно истини (т.е. да е налице вътрешно противоречие) :bigsmile:
Аватар
vyara

Re: Противоречиво и неделно

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа: Не се карам, а задавам въпрос. Ти чети.
Не съм искала толкова много да те засегна. Мислех, че просто си говорим.

Как беше в детската градина - извинявай, мило другарче, повече никога няма да правя така. :grin:
Къде пък казах, че съм засегната? Странни са понякога диалозите с теб.
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

БоЕВ написа:
Неф написа:... комплексите...
Комплексите са страх, ужас, вцепенение, зацикляне
Те не могат да бъдат двигател
:good:

абсолютно!
Те са изгорялата свещ,
скъсаната гарнитура,
счупения сегмент,
строшеното бутало.

Следва основен ремонт!
Шлайфане на главата, бутала първи ремонт, после втори.... :grin:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Nejimaki-dori написа:Странно. Прочетох всичко няколко пъти и стигнах до извода, че трябва да съм двуизмерен, пердест (не педераст) , дебилен не-човек. Защото никога не съм имала вътрешни перотиворечия. Тях си ги създават хората, но и така смятам, че не са често явление (ББ не се брои)

Все пак противоречие е да приемеш за верни взаимно изключващи се твърдения - това няма нищо общо нито с комплексите, нито с дилемите или терзанията. И не, не мисля, че са движеща сила и биха довели до някакъв прогрес.
Изобщо не си двуизмерен. Бе ти си момиче, май - "двуизмерна" не си.
Точно 38,1 см си широка, 22 см висока и един пиксел дебела. Тва е. Ама дали си педераст не знам. Май си. Щом толкова лезбийци има, все трябва да има и една педерастка.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Мнемозина написа:
vyara написа: Не се карам, а задавам въпрос. Ти чети.
Не съм искала толкова много да те засегна. Мислех, че просто си говорим.

Как беше в детската градина - извинявай, мило другарче, повече никога няма да правя така. :grin:
Къде пък казах, че съм засегната? Странни са понякога диалозите с теб.
Странници в странна страна, странни диалози в странен ритъм редят.
Публикувай отговор