?
- snowprincess
?
мислите ли, че кризата на средната възраст застига всеки
знаете ли какви са симптомите и
или смятате, че е глупост измислена от психолозите

? - най-краткото писмо, писано някога, се е състояло само от една въпросителна, а е казвало толкова много.
Сноу,
не съм очаквала точно ти да речеш, че психолозите могат да измислят глупост.

не е глупост
не се усеща от всеки
не се разбира от всички
не се вкопчвай в този израз!
Сподели проблема, ако искаш точни отговори,
защото смятам, че вече си изчела доста по въпроса.
п.п. Средната възраст вече не е точно средната, летвата се снишава прогресивно.
Сноу,
не е глупост
не се усеща от всеки
не се разбира от всички
"Спаси си деня!" - Green Light
- majemela4ka
- Обратна връзка:
Re: ?
НЕкои му викат криза, други порастване, трети "време за фонда "И аз съм човек!"", четвърти теглят калема...snowprincess написа:мислите ли, че кризата на средната възраст застига всеки
за психо-тата не е глупост, а бизнес:winkw:
- windcolours
- snowprincess
на проблема му направих шах и мат с пешкатаНеф написа:? - най-краткото писмо, писано някога, се е състояло само от една въпросителна, а е казвало толкова много.
Сноу,
не е глупост
не се усеща от всеки
не се разбира от всички
a писах "глупост" като вариант за отговор

- snowprincess
majemela4ka написа:НЕкои му викат криза, други порастване, трети "време за фонда "И аз съм човек!"", четвърти теглят калема...snowprincess написа:мислите ли, че кризата на средната възраст застига всеки
гладни ще умрат ако чакат българина да отиде на психолог и да пита какво и защо му се случва

- snowprincess
pred gimnaziqta sum i chakam da pribera golqmata, posle shte pisha pakwindcolours написа:Сноу, ти си човекът, от когото очаквам отговори на тези въпроси, а не самите въпроси
Тия кризи в наше време вече нямат отчетлива възрастова граница...А и както казва моята леля: някои скачат от пубертета директно в старческото слабоумие.

Е, защо на психолог бе, Сноу?snowprincess написа:majemela4ka написа:НЕкои му викат криза, други порастване, трети "време за фонда "И аз съм човек!"", четвърти теглят калема...snowprincess написа:мислите ли, че кризата на средната възраст застига всеки
гладни ще умрат ако чакат българина да отиде на психолог и да пита какво и защо му се случва
Не мислиш ли, че психиатрите са по- запознати с проблема.
Все пак психология се учи от сульо и пульо в ненамсиколкоси университета в БГ.
Бог знае на къф ще попаднеш...
Извинявай, нали- нищо лично, аз много уважавам твоето желание и старание към тази професия, но болшинството ти колеги са гола вода.
При жена ми на летището работят две психоложки...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

да,snowprincess написа: на проблема му направих шах и мат с пешката
и ти си шахматист като мен.
Шахът е игра с търпение, тактика, усет, нюх, хитрост, изчакване, алабализми, които не са за нашия темперамент.
За справки: Негово Величество Ън!
разбрах те Сноу.
Стана ти ясно, че тоя отговор: глупост - го отхвърлих.
Относно постъпката ти, не я адмирирам,
но аз постъпвам точно по същия начин!!
Кризата на средната възраст много умело може да се използва за оправдание на какво ли не.
Същевременно може да бъде сериозен фактор, или по-точно добавка към дерица други фактори, водещи до някои външни изяви/действия.
такиватимиработи
И що не зададе тоя въпрос преди да си матирала играча?
Последно промяна от Неф на 14.10.10, 18:27, променено общо 1 път.
- majemela4ka
- Обратна връзка:
eee, НЕ чакатsnowprincess написа:
активно убеждават Ората, че са в криза, обаче чакат да навършат средна възраст, та с по-голяма вероятност да имат нЕкоя кинта:winkw:
а нЕкои пишат и кратки словесни форми за възхвала на левитрата:rotfl24:
мразИМ нЕкой да ми вика, че не съм у ред и че съм в криза
предпочитам да ми викат, че съм си ок, ама още не го знам и ще извадят на светло моето щастливо аз
- never mind
Всъщност по интересно ми е кое е точно средата?? Щото по прости сметки би трябвало да сме я подминали и да палим мотореткатаsnowprincess написа:мислите ли, че кризата на средната възраст застига всеки
Пък и таз криза не се ли отнасяще само за мъжете??
Кви кризи, кви 5 лева, ний през икономическата минахме, па оцеляхме, ся накаква психологическа ХИЧ нема ни се опре
има такова нещо според мен
засяга всекиго различному
мисля, че напоследък много хора, поне сред моите познати, за сега, много добре им се отразява, започват да спортуват, да се опитват да живеят по-здравословно.
преди години като бях на работа в офис сред мъжете между 45-50 се отразяваше странно еднакво - сещате се...
сега ми се струва, че по-разумно някак ни понася, ако успеем да не изпаднем в дупка
примери са ми Елби и Ън. Искам като тях да си я карам кризата на средната възраст, ако въобще са в такава де
засяга всекиго различному
мисля, че напоследък много хора, поне сред моите познати, за сега, много добре им се отразява, започват да спортуват, да се опитват да живеят по-здравословно.
преди години като бях на работа в офис сред мъжете между 45-50 се отразяваше странно еднакво - сещате се...
сега ми се струва, че по-разумно някак ни понася, ако успеем да не изпаднем в дупка
примери са ми Елби и Ън. Искам като тях да си я карам кризата на средната възраст, ако въобще са в такава де
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
за да се усмихнеш поне малко, ето ти симптомите
"Каква разлика между мъж, изживяващ кризата на средната възраст, и клоун в цирка?
Клоунът знае, че е облечен в смешни дрехи"
Затова пък менопаузата при мъжете - деликатно наречена криза на средната възраст - е напълно предсказуемо явление. Всички разбират, че е настъпила, когато мъжът си купи авиаторски слънчеви очила, кожени ръкавици за шофиране, присади си коса, тръгне да си купува мотор или червена спортна кола и започне да носи смешни дрехи."...
от книгата "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз
Клоунът знае, че е облечен в смешни дрехи"
Затова пък менопаузата при мъжете - деликатно наречена криза на средната възраст - е напълно предсказуемо явление. Всички разбират, че е настъпила, когато мъжът си купи авиаторски слънчеви очила, кожени ръкавици за шофиране, присади си коса, тръгне да си купува мотор или червена спортна кола и започне да носи смешни дрехи."...
от книгата "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз
- snowprincess
Не, Ън.Ън написа: Е, защо на психолог бе, Сноу?
Не мислиш ли, че психиатрите са по- запознати с проблема.
Все пак психология се учи от сульо и пульо в ненамсиколкоси университета в БГ.
Бог знае на къф ще попаднеш...
Извинявай, нали- нищо лично, аз много уважавам твоето желание и старание към тази професия, но болшинството ти колеги са гола вода.
При жена ми на летището работят две психоложки...
"Психиатър - това е лекaр, който работи с психично болни хора - по-точно с тези, които имат нарушение на психиката. Функциите му са свързани с лечение, диагностика, профилактика и експертиза на психичните заболявания.. Основното лечение е в психиатричните болници чрез лекарствени препарати
Психолог – това е специалист без медицинско образование (той няма право да изписва лекарства и билки).. По принцип, психологията е наука изясняваща как функционира психиката на човека, неговите механизми и прояви.. Ето защо психолога изследва, анализира, класифицира психически здрави хора, корегира тяхното поведение, изследва начина, по който си взаимодействат различните личности, но не лекува.
Психотерапевт - лекар, който осигурява медицинска помощ опиращ се основно на немедикаментозно лечение.. Но като правило, психотерапевтите работят с психично здрави хора (в изключителни случаи, т. нар. "гранични състояния" - неврози, депресии и т.н.) Психотерапия – това е „лекуване чрез думи”, връшане назад в миналото, в съкровенните обятия на пациента. Психотерапевта има за цел да отвори очите на клиента към субективната картина на проблема, и да потърси в душата му средства, ресурси необходими за решаването на проблема
Психоаналитик - специалист, който владее терапевтичния метод психоанализа. Според "Речник на психоанализата" тя е метод на изследване, основащо се до голяма степен на откриването на безсъзнателните мисли, действия и продукти на въображението (мечти, фантазии, лъжи), на субекта
Невролог - лекар, занимаващи се с диагностика, профилактика и лечение на заболявания на периферната нервна система ( инсулти и т.н.) От тази гледна точка психологическите и психиатричните проблеми на пациента остават извън сферата на професионалния му интерес"
psychotherapy.blog.bg
ти можеш ли да разпознаеш кои стоматолози са добри и кои хич ги няма
защото аз знам кои психолози и психотерапевти са добри

коиsnowprincess написа: защото аз знам кои психолози и психотерапевти са добри
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- snowprincess
не човека/играча, а проблема матирахНеф написа:да,snowprincess написа: на проблема му направих шах и мат с пешката
и ти си шахматист като мен.
Шахът е игра с търпение, тактика, усет, нюх, хитрост, изчакване, алабализми, които не са за нашия темперамент.
За справки: Негово Величество Ън!
разбрах те Сноу.
Стана ти ясно, че тоя отговор: глупост - го отхвърлих.
Относно постъпката ти, не я адмирирам,
но аз постъпвам точно по същия начин!!
Кризата на средната възраст много умело може да се използва за оправдание на какво ли не.
Същевременно може да бъде сериозен фактор, или по-точно добавка към дерица други фактори, водещи до някои външни изяви/действия.
такиватимиработи
И що не зададе тоя въпрос преди да си матирала играча?

Оооо, и на мен са ми ясни понятията. И все пак това са сухи определения. Истината е по- различна.snowprincess написа: Не, Ън.![]()
"Психиатър - това е лекaр, който работи с психично болни хора - по-точно с тези, които имат нарушение на психиката. Функциите му са свързани с лечение, диагностика, профилактика и експертиза на психичните заболявания.. Основното лечение е в психиатричните болници чрез лекарствени препарати
Психолог – това е специалист без медицинско образование (той няма право да изписва лекарства и билки).. По принцип, психологията е наука изясняваща как функционира психиката на човека, неговите механизми и прояви.. Ето защо психолога изследва, анализира, класифицира психически здрави хора, корегира тяхното поведение, изследва начина, по който си взаимодействат различните личности, но не лекува.
Психотерапевт - лекар, който осигурява медицинска помощ опиращ се основно на немедикаментозно лечение.. Но като правило, психотерапевтите работят с психично здрави хора (в изключителни случаи, т. нар. "гранични състояния" - неврози, депресии и т.н.) Психотерапия – това е „лекуване чрез думи”, връшане назад в миналото, в съкровенните обятия на пациента. Психотерапевта има за цел да отвори очите на клиента към субективната картина на проблема, и да потърси в душата му средства, ресурси необходими за решаването на проблема
Психоаналитик - специалист, който владее терапевтичния метод психоанализа. Според "Речник на психоанализата" тя е метод на изследване, основащо се до голяма степен на откриването на безсъзнателните мисли, действия и продукти на въображението (мечти, фантазии, лъжи), на субекта
Невролог - лекар, занимаващи се с диагностика, профилактика и лечение на заболявания на периферната нервна система ( инсулти и т.н.) От тази гледна точка психологическите и психиатричните проблеми на пациента остават извън сферата на професионалния му интерес"
psychotherapy.blog.bg
ти можеш ли да разпознаеш кои стоматолози са добри и кои хич ги няма
защото аз знам кои психолози и психотерапевти са добри
Психиатрите са в голяма степен и психолози и психотерапевти.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Матирала си играча, каквото и да значи това;snowprincess написа: не човека/играча, а проблема матирах![]()
не си го отсвирила - добре,
Няма да смесваме спортовете.
има човек - има проблем
няма - няма
п.п. Другия път го туширай,
отразява се здравословно и на двамата играчи
Дано днес си с чувство за хумор.
Когато ми е тежко, най-умея да се присмивам на себе си.
Последно промяна от Неф на 14.10.10, 20:51, променено общо 1 път.
Психиатрите винаги назначават медикаментозно лечение!
А за тези медикаменти не ми се говори.
НО
всеки един психолог трябва да може да прецени до къде се простират възможностите му,
и,
когато разбере, че лицето се нуждае от медикаментозно лечение да го насочи към лекар психиатър!
Това се нарича професионализъм!
Сега тук ние си говорим празни приказки,
тъй като изобщо не знаем за що иде реч!
А това са съвсем сериозни проблеми!
НО
всеки един психолог трябва да може да прецени до къде се простират възможностите му,
и,
когато разбере, че лицето се нуждае от медикаментозно лечение да го насочи към лекар психиатър!
Сега тук ние си говорим празни приказки,
тъй като изобщо не знаем за що иде реч!
А това са съвсем сериозни проблеми!
- snowprincess
психиатрите се занимават с болни от - афективни разстройства, шизофрения, алкохолизъм и наркомании, олигофрения и епилепсия, неврози, личностови разстройства, пост-травматично стресово разстройство, емоционални и поведенчески разстройства у децата, психоорганични състояния... но не със здрави хора, те не са психотерапевтиЪн написа: Оооо, и на мен са ми ясни понятията. И все пак това са сухи определения. Истината е по- различна.
Психиатрите са в голяма степен и психолози и психотерапевти.
на здравите хора не им трябват лекарства

- snowprincess
по принцип ли питашlatrevw написа:коиsnowprincess написа: защото аз знам кои психолози и психотерапевти са добри
тук няма да напиша имена, ако искаш на лична бележка
трябва да знам какъв е проблема, за да кажа кой може да помогне

- snowprincess
точно така еНеф написа:Психиатрите винаги назначават медикаментозно лечение!
НО
и,

ами да, всеки застига, може би по различно време, но всеки
симптомите най-често са от либовен характер - влюбвания или фантазми, сълзи, сополи, понякога развод, понякога не
или пък раждане на бебе
или пък залитане по здравословния живот и пр. и пр. резки промени в светогледа и в поведението
аз мисля, че моята я изживях около 33-40, дълго и силно ме друса
симптомите най-често са от либовен характер - влюбвания или фантазми, сълзи, сополи, понякога развод, понякога не
или пък раждане на бебе
или пък залитане по здравословния живот и пр. и пр. резки промени в светогледа и в поведението
- snowprincess
аз още не съм, но наблюдавам някои хора около мен здраво ги тресе, но не подозират какво точно им се случва, не искат съвети и не търсят отговори, просто искат промяна, каквато и да е, но да не е вече съществуващото, а нещо ново, което да ги направи като с магическа пръчка на момента щастливиshshtt написа:ами да, всеки застига, може би по различно време, но всеки
или пък раждане на бебе

брат ми завърши психоаналитикsnowprincess написа:
понякога се допитва до мене
ще умрат гладни, щото българите сме свикнали да имаме приятели
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
ъхъnever mind написа: Пък и таз криза не се ли отнасяще само за мъжете??
почват да си купуват моторетки по 1000 коня близо
и да ходят по срещи с гимназистки
Re: за да се усмихнеш поне малко, ето ти симптомите
що ма изпревари бре?!Неф написа: Затова пък менопаузата при мъжете - деликатно наречена криза на средната възраст - е напълно предсказуемо явление. Всички разбират, че е настъпила, когато мъжът си купи авиаторски слънчеви очила, кожени ръкавици за шофиране, присади си коса, тръгне да си купува мотор или червена спортна кола и започне да носи смешни дрехи."...
аз нещо за кранчето на душа да съм повдигал въпрос?! нема девойка дет не го е оставила в положение да си намокриш краката /на подвижния/ сутрин или да те полее отгоре студена вода
ма не съм написал книга за това да се жалвам, нали
snowprincess написа:Ето защо психолога изследва, анализира, класифицира психически здрави хора, корегира тяхното поведение,
- majemela4ka
- Обратна връзка:
не знам, най-вероятно не съм права, но така го възприемам - опит да върнем времето назад, да се подмладим и пак да сме мама и тати на 25majemela4ka написа:на ей тва не му е в онзи списък мястото:shocked:shshtt написа: или пък раждане на бебе
казвам го не за да засегна някого, а защото често си мисля колко гот би ми било сега да гледам бебе
въй! с туй мнение под моя пост се почувствах заможна не от вчера:lol:Sweety написа:бе тая криза на средната възраст, както и финансовата, май ги застига тези които могат да си я позволят, тези които не могат да си плащат на психотерапевт и за любовници май по-бързо и лесно излизат от нея
но съм съгласна - като са те затиснали битови проблеми и не можеш да си вдигнеш главата, само ти е до кризи на средната възраст
макар че в дозата е разковничето - ако си предозирал драсваш директно за марс и майната му на всичко
- snowprincess
Какво значение има дали моя милост смята че кризата застига вски или не застига всеки? Не, не застига всеки - йогите, например, не ги застига.snowprincess написа:мислите ли, че кризата на средната възраст застига всеки
Знам какви са симптомите й - искаш да изглеждаш и да се чувстваш по-млад, щото изведнъж си осъзнал, че дълго време си дрямал и не си живял, както е трябвало.
Не смятам, че е глупост измислена от психолозите.
- windcolours
Много добре описа състоянието ми, с тази разлика, че така и не успявам да намеря общ език с другите майки по градинките и изобщо не се развличам с тях. А и когато отглеждаш сама детето и няма с кого да споделиш отговорността, и дори на кого да го оставиш, за да изчезнеш поне за ден-два, в теб се натрупват негативни емоции. Е, понякога успявам къде с добро, къде с подкуп да убедя майка ми да го гледа някой и друг ден, но обикновено това струва нерви и пари.shshtt написа:да бе, много е изморително да нямаш никакво лично време
пък и изолацията - никъде не можеш да отидеш спокойно, приятелите те зарязват и само със себеподобни чат пат се развличаш
но сега мисля че не би ми тежало толкова и също мисля да помагам на хлапетата ако ми позволят
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте