Въпрос към ловците

Все същите
Аватар
windcolours

Въпрос към ловците

Мнение от windcolours »

Предполагам, че ги има тук, така че бих искала да ме светнат по един въпрос.
Чувала съм, че бракониери разсипват отрови в горите, за да омаломощават животните и не знам си какво. Имате ли представа дали това е мит или реална практика? Ако се прави - какви вещества се използват в такива случаи?
/спокойно, никого няма да тровя, но т.к. бера гъби, горски плодове и събирам билки, искам да знам каква е ситуацията/
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

...аз ако има мечки не ходя в тая гора :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Sweety написа:...аз ако има мечки не ходя в тая гора :winkw:
притеснявам се, че горските дарове може да съдържат отровни вещества, попаднли там заради човешка глупост...И колкото и добре да различаваш гъбите, да се натровиш като нищо с тях само защото са расли на отровен терен..туй то...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

windcolours написа:
Sweety написа:...аз ако има мечки не ходя в тая гора :winkw:
притеснявам се, че горските дарове може да съдържат отровни вещества, попаднли там заради човешка глупост...И колкото и добре да различаваш гъбите, да се натровиш като нищо с тях само защото са расли на отровен терен..туй то...
малеее..ти още ли си будна? :-)
добре де, тия животно дето иксат да ги тровят бракониерите ядат ли гъби?...ако да, купувай ги и не се страхувай, ако не...сигурно пак ще се страхуваш, но по-малко :lol: ...
П.С. всъщност само си чешя езиците, уинди :-) ...извинявай...съгласна съм с тебе....нали виждаш, че нищо не знам за това, ама имам идея все пак за решение на проблема :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Sweety написа: добре де, тия животно дето иксат да ги тровят бракониерите ядат ли гъби?...ако да, купувай ги и не се страхувай, ако не...сигурно пак ще се страхуваш, но по-малко :lol: ...
П.С. всъщност само си чешя езиците, уинди :-) ...извинявай...съгласна съм с тебе....нали виждаш, че нищо не знам за това, ама имам идея все пак за решение на проблема :winkw:
не става дума дали животните ядат гъбите, а хората. А ако гъбоците растат на място, където е бил хвърлен стрихнин...сещай се...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ей сега ще дойде един ловец и ще каже - аз разсипвам едисикаква отрова едисикъде. М?
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Всъщност може да го каже в 3-то лице, множествено число :lol: не всички ловци са бракониери.
Интересуват ме фактите.
Последно промяна от windcolours на 15.10.10, 11:53, променено общо 2 пъти.
esti

Мнение от esti »

Sweety написа: П.С. всъщност само си чешя езиците..
Забележителна анатомия имаш. :rotfl24::blum:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа:
Sweety написа: П.С. всъщност само си чешя езиците..
Забележителна анатомия имаш. :rotfl24::blum:
нарпаво мечта за всеки мъж... или проклятие... :rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Неф

Мнение от Неф »

Едва ли разсипват и нахвърлят отрова. Така няма начин животните да я изядат.

Но знам със сигурност, че преди години в боровата горичка срещу нашата вила
залагаха отровни кокали. Навярно за вълци, лисици и знам ли какво. Кой ги залагаше също не знам. Трябва да питам татко, ако искаш. И стари ловци ще питам и ще ти кажа.

Само резултата от тия отровни кокали да спомена - едно от кучетата на баща ми бе яло и умря! :? Минаха 10-тина години. Сега не знам дали още практикуват това залагане из горите. Имам съмнение, че не. Но ще питам!
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Неф написа:Едва ли разсипват и нахвърлят отрова. Така няма начин животните да я изядат.

Но знам със сигурност, че преди години в боровата горичка срещу нашата вила
залагаха отровни кокали. Навярно за вълци, лисици и знам ли какво. Кой ги залагаше също не знам. Трябва да питам татко, ако искаш. И стари ловци ще питам и ще ти кажа.

Само резултата от тия отровни кокали да спомена - едно от кучетата на баща ми бе яло и умря! :? Минаха 10-тина години. Сега не знам дали още практикуват това залагане из горите. Имам съмнение, че не. Но ще питам!
четох из ловджийските форуми, и до ден днешен се случва да се натрови ловджийско куче и то със стрихнин, който е забранен от 20 год и е изключително трудно да се намери. Преди време го използвали в борбата с вълците, но покрай тях дали фира и много други животни и в крайна сметка го забранили.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

не се ли оскъпява дивеча мама му стара с тия разходи за дрога се чудя сега....
не ми се верва у африка някой да метка отрови у саваната.:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Quid написа:не се ли оскъпява дивеча мама му стара с тия разходи за дрога се чудя сега....
не ми се верва у африка някой да метка отрови у саваната.:cool:
тровят не заради месото, а заради кожите и другите там ловни трофеи. Не на всеки му стиска да излезе в гората срещу мечка, но едва ли ще откаже да се въргаля после върху кожата й пред камината:winkw:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

налага се извода че

преди да се метка човек по разни кожи трябва да пита

тва животно тровено ли е или е стреляно или е тровено и стреляно?

нещата трябва да са си екологични...
:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Неф

Мнение от Неф »

Въпрос към певците

нов прочит на заглавието;
и това при положение, че вече писах в нея :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не съм чувал. Но съм само кандидат- ловец. Но има кого да питам. Ако кажеш.
Аватар
Глас в пустиня

Re: Въпрос към ловците

Мнение от Глас в пустиня »

windcolours написа:Предполагам, че ги има тук, така че бих искала да ме светнат по един въпрос.
Чувала съм, че бракониери разсипват отрови в горите, за да омаломощават животните и не знам си какво. Имате ли представа дали това е мит или реална практика? Ако се прави - какви вещества се използват в такива случаи?
/спокойно, никого няма да тровя, но т.к. бера гъби, горски плодове и събирам билки, искам да знам каква е ситуацията/
Няма логика в питането ти!:-)
Но, като се има предвид, че си жена ще се опитам да разсъждавам на глас.:winkw:

Не съм видял до сега сърнела поникнала върху разлагащ се труп на животно.
Нито пък съм видял хищник да пасе трева, та да се сипе отрова направо върху ливадата(да тровиш тревопасни с отрова за да им вземеш кожата, а не месото е тъпо и немислимо).
Отровни примамки са се слагали по времето на Николай Хайтов за регулиране на броя хищници на квадратен км. Днес и това няма кой да го направи, защото съвременните авджии или са чакали(мършояди) по природа, или са манекени отишли в дружинката да си разходят скъпраските костюми и скъпите си орУжия, макар да е ясно, че добрият ловец ще се справи и с дочен костюм, а работата която ще ти свърши нож за 300лв ще ти я свърши и нож от лист на механична ножовка, същото е и с брадва от 500лв и такава изработена от лист ресорна стомана.
Ловът днес е поза - не чакай отговори от ловци на такива сложни въпроси.:bigsmile:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

а въпросите към любовниците какви са
или да си гледам кризата
и фитнеса
:blum:
Аватар
windcolours

Re: Въпрос към ловците

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа:
windcolours написа:Предполагам, че ги има тук, така че бих искала да ме светнат по един въпрос.
Няма логика в питането ти!:-)
Но, като се има предвид, че си жена ще се опитам да разсъждавам на глас.:winkw:

Не съм видял до сега сърнела поникнала върху разлагащ се труп на животно.
Нито пък съм видял хищник да пасе трева, та да се сипе отрова направо върху ливадата(да тровиш тревопасни с отрова за да им вземеш кожата, а не месото е тъпо и немислимо).
Отровни примамки са се слагали по времето на Николай Хайтов за регулиране на броя хищници на квадратен км. Днес и това няма кой да го направи, защото съвременните авджии или са чакали(мършояди) по природа, или са манекени отишли в дружинката да си разходят скъпраските костюми и скъпите си орУжия, макар да е ясно, че добрият ловец ще се справи и с дочен костюм, а работата която ще ти свърши нож за 300лв ще ти я свърши и нож от лист на механична ножовка, същото е и с брадва от 500лв и такава изработена от лист ресорна стомана.
Ловът днес е поза - не чакай отговори от ловци на такива сложни въпроси.:bigsmile:
какви сърнели върху трупове....охххххх...карай.....
Неф

Мнение от Неф »

Питах мой близък от северозападнала България, възрастен ловец е и знае много, дори всичко.
Днес бе на лов точно като му се обадих, но все пак ми обясни накратко как стоят нещата. Повече утре и после ще ти споделя лично.

За успокоение да ти кааж, че не е била отрова, такава, за каквато се съмняваш.
Първо защото е забранена, но най-важното защото вече ловците нямат стимул да отстрелват вреден дивеч- разбирай вълци и и чакали, защото не им ги плащат вече!
Никой не залага и отровни кокали. Това е било някога и то на отделни хранилки- има друго наименование, но го забравих, ще питам пак.
Най-вероятно е от натровена почва от тежки метали щом е около София. И в съчетание с влага и други увреждащи гъбата фактори, тя става токсична.

Защото ако е била гъба-двойник, т.е. отровна, нямаше сега да четеш тук.
Извинявай. :kiss:

Ще ти обясня повече утре в Скайп!

п.п. И разбирам да не те бях предупредила вечерта да не ядеш гъби, пък то...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Знам симптомите на отравянето със стрихнин-и дума да не става, че съм била в досег с тази отрова.
В момента съм в Родопите- гъби до шия!!! Радост за всеки гъбар!:bigsmile:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

а аз се чудех кво пуши :rotfl24:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Публикувай отговор