Терористично предупреждение за България
- windcolours
Терористично предупреждение за България
...Така се казва статията, която ме сепна докато си пиех чая тази сутрин
http://dnes.dir.bg/news/afganistan-al-k ... 07861?nt=4
http://dnes.dir.bg/news/afganistan-al-k ... 07861?nt=4
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- windcolours
- windcolours
досега май не сме получавали директна заплаха? Или сме? Не знам. Обаче баща ми работеше в Москва, когато взривиха метрото. Беше в следващия влак по същата линия. И докато не стана ясно,че е жив и здрав... ......... После и аз отидох там, и през месеца, който прекарах в руската столица, пак имаше терористичен акт на място, което посещавахме често.
Оттогава ми е останало едно такова тягостно усещане, когато стане дума за тероризъм. Особено, когато се возя в метрото.
Оттогава ми е останало едно такова тягостно усещане, когато стане дума за тероризъм. Особено, когато се возя в метрото.
Май не сме, обаче като сме си сложили главата в торбата, положението си е ясно.windcolours написа:досега май не сме получавали директна заплаха? Или сме? Не знам. Обаче баща ми работеше в Москва, когато взривиха метрото. Беше в следващия влак по същата линия. И докато не стана ясно,че е жив и здрав... ......... После и аз отидох там, и през месеца, който прекарах в руската столица, пак имаше терористичен акт на място, което посещавахме често.
Няма как да не е тягостно, дори и за хора, които досега са били далеч от подобни ситуации, но пък от друга страна няма смисъл да го мисли човек кой знае колко.
Както и каквото и да било друго.
П.П. Освен възможните и невъзможни хубави неща обаче.
Panta rhei...
- windcolours
Мнемозина написа:Май не сме, обаче като сме си сложили главата в торбата, положението си е ясно.windcolours написа:досега май не сме получавали директна заплаха? Или сме? Не знам. Обаче баща ми работеше в Москва, когато взривиха метрото. Беше в следващия влак по същата линия. И докато не стана ясно,че е жив и здрав... ......... После и аз отидох там, и през месеца, който прекарах в руската столица, пак имаше терористичен акт на място, което посещавахме често.
Няма как да не е тягостно, дори и за хора, които досега са били далеч от подобни ситуации, но пък от друга страна няма смисъл да го мисли човек кой знае колко.
Както и каквото и да било друго.
П.П. Освен възможните и невъзможни хубави неща обаче.
- windcolours
Не ходя по митинги, но преди 7г. имаше един против изпращнето на български контингент в Ирак и го посетих. Мисля, че човек трябва първо да си е оправил своята кочина и след това да се опитва да оправя чуждите. Ама понеже нали всичко Мара втасала в БГ, трябва и световен ред да въдворяваме. За самочувствие.Ън написа:Аз па не знам чий го дървим там...
Тъпо е, политика, политика...
Тъпа политика.
Хубаво де, що Американците не си признаят, че не харесват талибани, муджахидини, разни други елементи и съвсем официално да ги изтрият.
Зор, маскирани зад тяхната "Война срещу тероризма" с полуцивилизовани средства, излишен разход на жива сила и т.н., вкарвайки сума ти марионетни държави в тая игра, да ни набутват между шамарите.
И що? Щото са демократични и загрижени за правата на човека, равенството и бла, бла, бла.
Пълни глупости. За един следобед, могат да изпукат толкова детски градини, училища, джамии, пътна инфраструктура, комуникации и въобще жива сила, че никой никога няма да чуе за талибани, Ал Кайди и т.н. Те ще са някъде ...в VI век, точно там, където искат да бъдат. Дори и без използване на оръжия за масово поразяване.
Всичките им западни подръжници с нежна покана - като нас...или си ходите "у вас" и толкова.
Ама не, зор да ги убиват по-малко и демократично..с алиби, висок морал и чувство за справедливост. Лицемерна история.
Тъпа политика.
Хубаво де, що Американците не си признаят, че не харесват талибани, муджахидини, разни други елементи и съвсем официално да ги изтрият.
Зор, маскирани зад тяхната "Война срещу тероризма" с полуцивилизовани средства, излишен разход на жива сила и т.н., вкарвайки сума ти марионетни държави в тая игра, да ни набутват между шамарите.
И що? Щото са демократични и загрижени за правата на човека, равенството и бла, бла, бла.
Пълни глупости. За един следобед, могат да изпукат толкова детски градини, училища, джамии, пътна инфраструктура, комуникации и въобще жива сила, че никой никога няма да чуе за талибани, Ал Кайди и т.н. Те ще са някъде ...в VI век, точно там, където искат да бъдат. Дори и без използване на оръжия за масово поразяване.
Всичките им западни подръжници с нежна покана - като нас...или си ходите "у вас" и толкова.
Ама не, зор да ги убиват по-малко и демократично..с алиби, висок морал и чувство за справедливост. Лицемерна история.

Лицемерна е меко казано, щото нали първо забъркват кашата, а едва след това си надяват предлога като лицемерна маска. Ами подмолните ЦРУ-йски подклаждания на конфликти тук-там? Това не е просто лицемерно, това е свръх... чак не намирам подходяща дума.Йон написа: Ама не, зор да ги убиват по-малко и демократично..с алиби, висок морал и чувство за справедливост. Лицемерна история.
- Глас в пустиня
- Piqndurnik
Така и така водят война, по-добре да си е на тяхната територия. Поне основната част.БоЕВ написа:Мюслитата не са създадени да живеят в мир, нито пък религията им го позволява.
Никой не е на сигурно или пък в безопасност - винаги ще се намери някоя арабеска дето да иска да те убие за да докаже че неговия бог е велик.
Наздраве