Баба Яга написа:esti написа:Gaspode написа:
А това е днешната кулинарна изненада - лесно, но за сметка на това страашно Фкусно. Няма да показвам снимки от след като го опитахме, щото то не остана много за снимане

Какво е това?
Карамелизирани праскови?:roll:
Дай моля рецепта, ако не е някаква фамилна тайна?
И аз моля, поне от един час се облизвам пред снимката.

Рецептата е супер тайна. Едвам я намерих снощи от бг-мамите

Ставало и с праскови, и със сливи, но ние я направихме с ябълки. По-вкусна е отколкото красива, да ви кажа. И води до пристрастяване

:bigsmile::bigsmile:
Ето това е рецепката:
Ябълков сладкиш с карамел
3 яйца
2ч.ч.захар
125гр.масло
1ч.ч.брашно
4-5 големи ябълки
1 пак.бакпулвер
В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..
А това е лина от бг-мамите :). Там има и сминки на производствения процес. На яднете няма, щот тогава не ти е до сминки
Сори за закъснението - не бях видял, че питате. То нямаше и да видя де, ако Латревю не ми беше казала, че се облизвате тука... та на нея можете да благодарите