ех!!!:bigsmile:
Време за снимки
- windcolours
- windcolours
Re: :)))
Ти ме бъркаш с някого. Аз съм проз консуматорНеф написа: п.п. Гасподе, цяло пакетче масло не е ли множко?
Дегустатор по нАучному
Рецепката пуснах линк от къде съм я краднАл - ку имаш питанки можеш да питаш директно първоизточника в мам(к)ите :). Ние сложихме масло на око. Иначе спазвахме рецепката. Но съм готов с някои подобрения:
* 2чч захар са множко според мен.
* няма да навредят малко смлени орехи върху ябълките преди да се залеят с тестото
* Тенкс за сминките да не забравя да кажа
* при поднасянето една топка сметанов сладолеТ отгоре може само да подобри нещата.
* трябва да се прави двойна доза (поне)
* трябва да се пробва с праскови, сливи и други зеленчуци
* за сминките благодаря казах ли?
С подобренията ти ще е много по-добре,Gaspode написа:Ти ме бъркаш с някого. Аз съм проз консуматорНеф написа: п.п. Гасподе, цяло пакетче масло не е ли множко?
Дегустатор по нАучному
Рецепката пуснах линк от къде съм я краднАл - ку имаш питанки можеш да питаш директно първоизточника в мам(к)ите :). Ние сложихме масло на око. Иначе спазвахме рецепката. Но съм готов с някои подобрения:
* няма да навредят малко смлени орехи върху ябълките преди да се залеят с тестото
* при поднасянето една топка сметанов сладолеТ отгоре може само да подобри нещата.
орехи мислех да включа по принцип.
Масло също на око, пакетче ми се струва много, а и какво е маслото?
Мамите не ги чета, затова благодаря на теб и само на теб.
Наздраве!
"Спаси си деня!" - Green Light
Ми наздраве. Отивам кафе да си правя...Неф написа: С подобренията ти ще е много по-добре,
орехи мислех да включа по принцип.
Масло също на око, пакетче ми се струва много, а и какво е маслото?
Мамите не ги чета, затова благодаря на теб и само на теб.
Наздраве!
И за сминките май забравих да каже мерси - супер готини са, особено печурките
Маслото най-добре да е от мляко. Наш`то беше такова. От позната крава при това
И орехите от познат орех най-добре
И ся, преди да ми е излезнало име, и аз мамите НЕ ГИ ЧЕТА - просто аз съм търсачката в къщи
Тва е
- windcolours
Орехите е по-добре да са по-целички така и да са набучкани в карамела.Gaspode написа:
Ти ме бъркаш с някого. Аз съм проз консуматор
Дегустатор по нАучному
Много хубав става и щрудел с карамелизирани ябълки, обаче си е малко връткаво.
Panta rhei...
Gaspode написа: кво може да се направи с ябълки, че ги имаме доста и почнаха да се развалят
Е, се аз ли да ви уча, бе?! Ми кат са ви много ябълките и не знаете кво да ги правите- пращате към Пловдив! Или ми забравихте адреса?vyara написа: Трябва да оползотворявам зеленчука, че гние.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Нямат търговски вид, другарю, таковата. Нема се излагаме я! Пък и не са чак толкоз много, лошото на единия сорт е, че е нетраен и гният на поразия (може пък да е от непръскане на овощята). Другия пък горкия няма търговски вид (и той от непръскане срещу червеи и плюещи мухи разни). Ама не мога сичко аз да окрякам из двора, то сал едните домати едва успявах. Сега съм си поръчала лози дето растат на поразия и не се пръскат. Много хитро!Ън написа:Gaspode написа: кво може да се направи с ябълки, че ги имаме доста и почнаха да се развалятЕ, се аз ли да ви уча, бе?! Ми кат са ви много ябълките и не знаете кво да ги правите- пращате към Пловдив! Или ми забравихте адреса?vyara написа: Трябва да оползотворявам зеленчука, че гние.
Плододават, опитах ги преди около месец. Бяло е гроздето и много сладко. Абе чудни са, двама мои комшии имат. Като ми казаха кога са ги засаждали и като гледам какви яки стъбла и буйни израстъци са направили, чак не вярвам, че са толкова млади лозичките. А аз едни от мосю бриколаж си бях засадила, ама те горките едва растат.Gaspode написа:Кви са па тез лози? Плододават ли? А плододаденото заяденеставали?vyara написа: Сега съм си поръчала лози дето растат на поразия и не се пръскат. Много хитро!
Ън, ти кажи кво ш`ги правиш ку ти ги пратя, аз после ш`ти пращам сминки... така по-готино ще стане, мисля
Гъсподией, ето ти още една рецепта за ябълков сладкиш, хем по-постен и хем отиват повече ябълки:
http://www.3o4o.net/forum/viewpost.php?p=266738
ама на три пъти слагам сместа, не знам тогава що съм писала два. И канелата я тургам при брашното, а лимонят при ябълките. Това са поправките. Много вкусен и лесен.
ама на три пъти слагам сместа, не знам тогава що съм писала два. И канелата я тургам при брашното, а лимонят при ябълките. Това са поправките. Много вкусен и лесен.
Ся ку дадеш и линк от къде си поръчваш много сладките и без пръскане лозички, цена няма да имашvyara написа:Гъсподией, ето ти още една рецепта за ябълков сладкиш, хем по-постен и хем отиват повече ябълки:
Чудя ти се. Сладкиша явно не е чак толку вкусен, щом остава до другия ден
Да, бе! Някои неща са по-вкусни като престоят.Gaspode написа:Ся ку дадеш и линк от къде си поръчваш много сладките и без пръскане лозички, цена няма да имашvyara написа:Гъсподией, ето ти още една рецепта за ябълков сладкиш, хем по-постен и хем отиват повече ябълки:
Чудя ти се. Сладкиша явно не е чак толку вкусен, щом остава до другия ден
Лозичките ще ми ги носят от едно село в Русенско - Пиргово. Ама тяхна колежка живеела там и ги взема от един разсадник в селото. Та те ще й поръчат на нея и ще ми ги донесат.
Разбрах. Начи аз трябва да поръчам на теб, ти на не разбрах точно кой, но е намесена колежка, което по принцип е добре, тя там в селото, разсадника... после по обратния път... всичко е ясно! Догодина наесен ще бера грозде.vyara написа: Да, бе! Някои неща са по-вкусни като престоят.
Лозичките ще ми ги носят от едно село в Русенско - Пиргово. Ама тяхна колежка живеела там и ги взема от един разсадник в селото. Та те ще й поръчат на нея и ще ми ги донесат.
Колко лозички ще искаш? Другата седмица ще ходя на село и ще помоля да поръчат още.Gaspode написа:Разбрах. Начи аз трябва да поръчам на теб, ти на не разбрах точно кой, но е намесена колежка, което по принцип е добре, тя там в селото, разсадника... после по обратния път... всичко е ясно! Догодина наесен ще бера грозде.vyara написа: Да, бе! Някои неща са по-вкусни като престоят.
Gaspode написа:Разбрах. Начи аз трябва да поръчам на теб, ти на не разбрах точно кой, но е намесена колежка, което по принцип е добре, тя там в селото, разсадника... после по обратния път... всичко е ясно! Догодина наесен ще бера грозде.vyara написа: Да, бе! Някои неща са по-вкусни като престоят.
Аз пък искам да засадя лозички за грозде без семки.
Моето дребосъче обожава грозде, но да няма семки.
Верче, идеи да имаш от къде и как?
"Спаси си деня!" - Green Light
4, добре. Метни на ЛБ ГСМ за всеки случай, че съм го затрила твоя. Като ги взема ще се разберем допълнително.Gaspode написа:Чудя се между 3-4 и 10-тина. Нека се спрем на 3-4. 4. Среща във Велико Търново?vyara написа: Колко лозички ще искаш? Другата седмица ще ходя на село и ще помоля да поръчат още.
- Глас в пустиня
- Green Light
- snowprincess
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Искаш ли още един вкусен, лесен, умерено постен - обаче не яде много ябълки?vyara написа:Гъсподией, ето ти още една рецепта за ябълков сладкиш, хем по-постен и хем отиват повече ябълки:
Мислех, че съм го пускала тук, но не май не съм.
Panta rhei...
Аз трябва да завъдя некви десетрти сортове... ма ще видим как и кога :)БоЕВ написа: Плододават на четвъртата година - по-ранни просто няма. Какъв сорт е - "Сторгозия", "Плевен" или някакъв друг - винен или десертен?
Имах две асмички от винен бял, много ароматно и сладко грозде с прилично едра и сбита чепка, но за съжаление измръзнаха на шестата или седмата година и това ме депресира. Не искам вече да влагам толкова енергия и чувства в нещо толкова не трайно.
Иначе лозите които харесам си ги засаждам от пръчка. Старите хора му викат - дупни пръчка, пий винце. Вземаш напролет от пръчките дето се изрязват, избират се по-ячки и задължително с чепче, прави се дупка и се поставя. След няколко седмици вече има "пеперуда". Попитай някой от твоите съседи, няма начин да не знаят как става.
- snowprincess
на бяла в двора имаме 10-15 десертни сортове, ама трябва да говориш с татко, щото аз нищо не разбирамGaspode написа:Аз трябва да завъдя некви десетрти сортове... ма ще видим как и кога :)БоЕВ написа: Плододават на четвъртата година - по-ранни просто няма. Какъв сорт е - "Сторгозия", "Плевен" или някакъв друг - винен или десертен?
Имах две асмички от винен бял, много ароматно и сладко грозде с прилично едра и сбита чепка, но за съжаление измръзнаха на шестата или седмата година и това ме депресира. Не искам вече да влагам толкова енергия и чувства в нещо толкова не трайно.
Иначе лозите които харесам си ги засаждам от пръчка. Старите хора му викат - дупни пръчка, пий винце. Вземаш напролет от пръчките дето се изрязват, избират се по-ячки и задължително с чепче, прави се дупка и се поставя. След няколко седмици вече има "пеперуда". Попитай някой от твоите съседи, няма начин да не знаят как става.
Неф, ние имаме без семки