Понеделнишка питанка!
Понеделнишка питанка!
Умеете ли като е сложно да го сторите по-просто?
Превод: мързела ли е основен двигател на прогреса и нововъденията?
Лека и спорна ПЕТница!
Лека и спорна ПЕТница!
Re: Понеделнишка питанка!
Не.Звеневия написа:Умеете ли като е сложно да го сторите по-просто?
Лека и спорна ПЕТница!
Не.
И на теб!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не случайна е приказката "Накарай мързеливото на работа, та да те научи на акъл"Звеневия написа:Умеете ли като е сложно да го сторите по-просто?
Лека и спорна ПЕТница!
Успешна и на теб:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
ЩО?vyara написа:
Не.
Не.
И на теб!
ЩО?
БЛГДР!
Баси, коку си многословна!
Е те това важи АБСОЛЮТНОfrisky lioness написа: Не случайна е приказката "Накарай мързеливото на работа, та да те научи на акъл"![]()
Честно казано, искрено се надявах, че ще подминем този точно шаблон!frisky lioness написа: Не случайна е приказката "Накарай мързеливото на работа, та да те научи на акъл"
Ще ми се да познавам човек, който е способен да не си усложнява живота.Звеневия написа:ЩО?vyara написа:
Не.
Не.
И на теб!
ЩО?
БЛГДР!
Баси, коку си многословна!
За втория въпрос ти кажи що не?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ти НЕ си мързелива, щом толкуз често си жулиш прозорците:blink::shocked:, което ме подсеща за една статия в NG от миналата година за нанотехнологиите. Шъ знайш, че тази част със стъклата, дето нямали нужда от миене и се слагали на небостъргачи, ще да я е измислил някой кат мен или поне мъжът на някоя кат мен, дето я недолюбват тази работа с прозорците:blum::winkw:4avdar4e написа:Е те това важи АБСОЛЮТНОfrisky lioness написа: Не случайна е приказката "Накарай мързеливото на работа, та да те научи на акъл"![]()
за мен

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Защо да е шаблон? Аз намирам истина в почти всяка една поговорка, за която се сетяЗвеневия написа:Честно казано, искрено се надявах, че ще подминем този точно шаблон!frisky lioness написа: Не случайна е приказката "Накарай мързеливото на работа, та да те научи на акъл"
Като например тази, че на който му е къс акъла, са му дълги краката

СЕМОА - само папкам и акам! Дали да си запаля една цигарка?vyara написа: Ще ми се да познавам човек, който е способен да не си усложнява живота.
Обикновенно при достигането на нова методика за извършване на нещо рутинно, познато и досадно, ако щеш, се изминава нелек път на опити и грешки... Това на мързеливия едва ли ще му е по сърце, ако именно той е първопроходник на действието.vyara написа:За втория въпрос ти кажи що не?
Казано е "...да те научи на акъл," а не " да ти го покаже, как да стане..."
Аз преди години фърчах залудо, гледаха ме като ископаемо - сега съдейки по талията ми, съм станАл мързел!
Да бе, виж за какви работи се главоболиш нон стоп. И това ако не е усложняване на живота...че и на тоз на останалите - като на моа например. Ама аз съм хитра, виж как не се хабя твърде.Звеневия написа:СЕМОА - само папкам и акам! Дали да си запаля една цигарка?vyara написа: Ще ми се да познавам човек, който е способен да не си усложнява живота.![]()
Мързеливите не са непременно по-умни. Най-много да измислят по-дълга пръчка на шляпалката за мухиЗвеневия написа:Обикновенно при достигането на нова методика за извършване на нещо рутинно, познато и досадно, ако щеш, се изминава нелек път на опити и грешки... Това на мързеливия едва ли ще му е по сърце, ако именно той е първопроходник на действието.vyara написа:За втория въпрос ти кажи що не?
Казано е "...да те научи на акъл," а не " да ти го покаже, как да стане..."
Аз преди години фърчах залудо, гледаха ме като ископаемо - сега съдейки по талията ми, съм станАл мързел!
А, не е вярно! Прогресът се дължи основно на мързела! От мен да го знаеш:winkw:vyara написа: Мързеливите не са непременно по-умни. Най-много да измислят по-дълга пръчка на шляпалката за мухи(или както там се казва орудието).
Айде, няма да съ връщам към темата за евреите, че няма време...
Мързи ме да споря4avdar4e написа:А, не е вярно! Прогресът се дължи основно на мързела! От мен да го знаеш:winkw:vyara написа: Мързеливите не са непременно по-умни. Най-много да измислят по-дълга пръчка на шляпалката за мухи(или както там се казва орудието).
Айде, няма да съ връщам към темата за евреите, че няма време...
- Piqndurnik
Опитвам се. Не винаги успявам, но поне се опитвам. Цаката му е да се разбие на отделни по-прости нещица, и те, ако не са достатъчно прости - пак. От опит знам, че сложните решения водят до проблеми в бъдеще.
И тук една теоремка от студентските години: всяка задача има едно елегантно, просто и невярно решение
И тук една теоремка от студентските години: всяка задача има едно елегантно, просто и невярно решение
Наздраве 
-
Ржевски
1.Опитвам се и често успявамЗвеневия написа:Умеете ли като е сложно да го сторите по-просто?
Лека и спорна ПЕТница!
2.Да.
-
опърничава
1. Уча се.Звеневия написа:Умеете ли като е сложно да го сторите по-просто?
Лека и спорна ПЕТница!
2. Не! Живият, будният ум.
Мога, но само понякога. Гениалното е просто. Е, не винаги, разбира се.Звеневия написа:Умеете ли като е сложно да го сторите по-просто?
Лека и спорна ПЕТница!
Не. Точно обратното. Понякога можеш да си улесниш живота, но не благодарение на мързела, а въпреки него. Поне при мен е така... За съжаление... А ми се мързелува много- признавам.
Спорна и на теб.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- сър Айвънхоу
Моят девиз е:Звеневия написа:Умеете ли като е сложно да го сторите по-просто?
Лека и спорна ПЕТница!
" Пет минути мислене спестяват най-малко два часа къртовски труд!"
Естествено, че мързелът е основния двигател на прогреса! След това се нареждат гъзарията и женските капризи...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao