vimeo.com/16335945
аре честит ви
аре честит ви
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
ден на Будителите бре 
манете ги тея католически празници меркантилни
що ли па никой се не обади
бая изчаках
Деня на народните будители
"Денят на народните будители възниква в трудното време на душевна разруха след Първата световна война. За българското общество е рухнал възрожденският идеал. За мнозина е ясна реалната заплаха от разпадане на националната ни ценностна система. В такъв момент, българите се вглеждат в делата на онези, които, в трудно време, с мощта на своята мисъл, са връщали равновесието и духовната стабилност на народа."
манете ги тея католически празници меркантилни
що ли па никой се не обади
Деня на народните будители
"Денят на народните будители възниква в трудното време на душевна разруха след Първата световна война. За българското общество е рухнал възрожденският идеал. За мнозина е ясна реалната заплаха от разпадане на националната ни ценностна система. В такъв момент, българите се вглеждат в делата на онези, които, в трудно време, с мощта на своята мисъл, са връщали равновесието и духовната стабилност на народа."
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Пък да ви кажа аз две вечери подред вечерях на маса с мишки, големи мишки..или малки плъхове...гумени естествено, ама като истински, и имам два огромани паяка из хола си, единия се разполага на много ефектна черна паяжина и се чудя дали да не го оставя за постоянно...
и изобщо за първи път в живота ми имам и украса за Халоин!
и го научиха малкия какичките в занималнята тикви да дълбае и имаме и тиква!
ами готино беше...защо пък не, още един празник, още един повод за празнуване и напиване
Дори и да няма пари човек за разните му джунджурии винаги ще се намери някоя тиква да сложиш чаена свещичка вътре и е супер свещник това...най вече натурален!...нали съм зелена
Trick or treat
Happy Halloween!
na всички
P.S.
бе в БГ май се казва Хелоин, нали?
голям зор ми беше, щото като кажа Хелоин никoй не ми разбира...на англ. било Халоин
и изобщо за първи път в живота ми имам и украса за Халоин!
и го научиха малкия какичките в занималнята тикви да дълбае и имаме и тиква!
ами готино беше...защо пък не, още един празник, още един повод за празнуване и напиване
Дори и да няма пари човек за разните му джунджурии винаги ще се намери някоя тиква да сложиш чаена свещичка вътре и е супер свещник това...най вече натурален!...нали съм зелена
Trick or treat
Happy Halloween!
na всички
P.S.
бе в БГ май се казва Хелоин, нали?
голям зор ми беше, щото като кажа Хелоин никoй не ми разбира...на англ. било Халоин
Блажени са бедните духом
Аз пък по повод на хелуинските тикви и прочия, обясних на моя син, че ние си имаме наш празник за гонене на злите сили и че това са кукерите. Разни страни, разни обичаи. Него повече го развълнува въпроса има ли наистина таласъми и разни зли сили, а аз му казах не.
Баща им им направи тиквен фенер, все пак, много хубав, а Вяра тази сутрин още в леглото нарисува тъквената жена, а до довечера каза, че щяла да напише разказ. Тръпна в очакване.
Баща им им направи тиквен фенер, все пак, много хубав, а Вяра тази сутрин още в леглото нарисува тъквената жена, а до довечера каза, че щяла да напише разказ. Тръпна в очакване.
Снощи 4-5 пъти звъняха групички маскирани деца.
За първи път толкова масово празнуване на Хелуин тук забелязвам.
п.п. Карам си днес в няколкоминутно чудене що в това слънце всички са с фарове?!
И по едно време загрявам - леле, станало 1-ви ноември, пали и ти.
Навикът с гасенето им обаче се е изпарил, сумати коли паркирани на светлини;
добре, че ми е умна моята и пищи
За първи път толкова масово празнуване на Хелуин тук забелязвам.
п.п. Карам си днес в няколкоминутно чудене що в това слънце всички са с фарове?!
И по едно време загрявам - леле, станало 1-ви ноември, пали и ти.
Навикът с гасенето им обаче се е изпарил, сумати коли паркирани на светлини;
добре, че ми е умна моята и пищи
"Спаси си деня!" - Green Light
- Глас в пустиня
Обаче пък е хубаво да има хора, които не губят усещането, че абсурдите са абсурди.
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=171944&srcpos=9
Така че - не мрънкам, радвам се.
П. Може и "настане месец, вечер изгрее..."
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=171944&srcpos=9
Така че - не мрънкам, радвам се.
П. Може и "настане месец, вечер изгрее..."
Panta rhei...