Време за снимки
- windcolours
бива си я гледката от Асеновата крепост...на мен обаче сърцето и очите ми останаха на Момчиловата крепост. Неописуемо е..не публикувам снимка тук, защото нито една от многото, направени от 4-ма фотографи, не успя да улови магията на морето от разноцветни гори наоколо.
Холи, била ли си там?
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
хубави са ти натрапваницитеholi_day написа:една неистинска панорама
не ме слушай мен, просто харесвам всичко естествено, отвсякъде ме заливат с красиви пейзажи, красиви филми, много захар ми идва
ей на, брезите на Ън са истински, снимките на Боев също и вълнуват много, Ягина е извън класацията затова хич не я и споменавам
дразни ме в нет-а това състезание кой ще пусне снимка с най-много ефекти и най-ярки цветове
но вероятно просто не разбирам
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Глас в пустиня
Реално погледнато естествено е само когато отидеш там и го видиш. Със собствените си очи - такова, каквото го виждаш с тях.latrevw написа:
не ме слушай мен, просто харесвам всичко естествено, отвсякъде ме заливат с красиви пейзажи, красиви филми, много захар ми идва
ей на, брезите на Ън са истински, снимките на Боев също и вълнуват много, Ягина е извън класацията затова хич не я и споменавам
дразни ме в нет-а това състезание кой ще пусне снимка с най-много ефекти и най-ярки цветове
но вероятно просто не разбирам
Всичко останало е превод. През нечии други ръце, души, мисли, апарати и т.н.
Panta rhei...
Кошница, горното течение на Арда...БоЕВ написа: Това е красиво - къде е снимано?
Днес бях започнал един пост в темата ти за Венеция и исках да те питам защо не пускаш по-често снимки тук, но предположих, че може би си професионалист и не искаш току-така ги размяташ из нета.
Любител съм, дори папарака ми е сапунерка - G5.
Ето още две от същото място:

Кърти, чисти, извозва...
Тъй си е... обаче и стиховете са превод, изражение на чувства през човек. Просто е начин да споделим това, което виждаме. Макар и подсладено или вгорчено...Мнемозина написа: Реално погледнато естествено е само когато отидеш там и го видиш. Със собствените си очи - такова, каквото го виждаш с тях.
Кърти, чисти, извозва...
О, да, разбира се. Всяко изкуство е превод, точно това исках да кажа, само че вместо "думи" съм написала "души".itcome написа:Тъй си е... обаче и стиховете са превод, изражение на чувства през човек. Просто е начин да споделим това, което виждаме. Макар и подсладено или вгорчено...Мнемозина написа: Реално погледнато естествено е само когато отидеш там и го видиш. Със собствените си очи - такова, каквото го виждаш с тях.
Не е голяма грешка все пак.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Красиво е!itcome написа:...
Кошница, горното течение на Арда...
Любител съм, дори папарака ми е сапунерка - G5.
...
Като спомена, че отиваш да снимаш във Венеция направо се окорих - викам си - тоя пич е някакъв супер профи.
Предполагам, че говориш за модел на Канон - изтървал съм последните няколко години от развитието на диг. фотография - каноните имат такива размери на картината. И все пак ми се струва че ги кръцваш леко по дължина и си засилил сатурацията. В мрачни дни понякога и аз го правя за подсилване и акцент точно на багреницата от цветове.
Никога не съм ходил в тоя район, но страшно ми прилича на речните долини в Стара планина.
Канон да... казвам сапунерка на всичко което си прибира пишката с моторче :)БоЕВ написа: Красиво е!
Като спомена, че отиваш да снимаш във Венеция направо се окорих - викам си - тоя пич е някакъв супер профи.
Предполагам, че говориш за модел на Канон - изтървал съм последните няколко години от развитието на диг. фотография - каноните имат такива размери на картината. И все пак ми се струва че ги кръцваш леко по дължина и си засилил сатурацията. В мрачни дни понякога и аз го правя за подсилване и акцент точно на багреницата от цветове.
Никога не съм ходил в тоя район, но страшно ми прилича на речните долини в Стара планина.
Панорамки са и трите, от 2 до 8 кадъра (който си няма широк ъгъл импровизира). Засилен контраст и намалена светлина. Губя пиксели за сметка на ефект. Ама то си беше такова - разкошно шарен кич за душата :)
Този го беше определил като най хубавото място за снимане на есен... ето линк:
http://www.evgenidinev.com/seen/rhodope_fall_08/
Инак имах шанса да снимам с хубав папарак... ми той сам си може да го... виж(без обработки е кадъра):

Кърти, чисти, извозва...
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Боев, айде сега дай да видим тия нощните снимки.БоЕВ написа:Това е много тънка хитринка.itcome написа:Камък... самоснимачка и 5 сек експозиция.
Понякога, когато снимам нощем, прибягвам до самоснимачката и аз.
И
моля,
за по-непросветените, малко инфо за тия 5 сек. експозиция
"Спаси си деня!" - Green Light
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- windcolours
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Ми като не ми остава време да снимам, из архивите ще ровя.Баба Яга написа:
Хубаво е че си отворил архива.Бяха започнали да ми липсват снимките ти.
Почти утро е, навън е тъмно, но като видях снимката с дървото неволно погледнах през прозореца и се ослушах за виенето на вятъра.
Много ми харесаха.
Сега ставам от компа и отивам да си изваря джибрите останали от винцето на ракия, снощи заредих казана и остава да го пална. Трябва да намеря време и да прибера няколко стотин килограма царевица от складовете на кооперацията за да има напролет с какво да храня пернатите дето ще ми осигурят суровина за всички кулинарни специалитети от темата на ЪН.
- Глас в пустиня
Целият живот е превод. От най-ранна детска възраст. Влияния, внушения, уроци ...Мнемозина написа:
Реално погледнато естествено е само когато отидеш там и го видиш. Със собствените си очи - такова, каквото го виждаш с тях.
Колцина рискуват да експериментират и да добият собствен опит?
Малолетните и лудите! Еднакво неосъзналите зависимостта от средата.
Всеки придобива собствен опит. Без него не би могъл да разбере преводите. А понякога дори и с него не ги разбира.Елинида написа:Целият живот е превод. От най-ранна детска възраст. Влияния, внушения, уроци ...Мнемозина написа:
Реално погледнато естествено е само когато отидеш там и го видиш. Със собствените си очи - такова, каквото го виждаш с тях.
Колцина рискуват да експериментират и да добият собствен опит?
Малолетните и лудите! Еднакво неосъзналите зависимостта от средата.
Panta rhei...
Ух, че хубаво!
Плитката е оплела цялата кула, не виждаш ли?
Липсва този, който се катери по нея.
Последно промяна от Мнемозина на 06.11.10, 10:11, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Днешната събота :))
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.
Re: Днешната събота :))
"Спаси си деня!" - Green Light
:))))
Теменужкиии Неф, обичам ги.
Дори и да си ги хапвам.
Благодаря за снимките.
Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.