Опит за мислене

Все същите
Аватар
vyara

Опит за мислене

Мнение от vyara »

Вчера, докато разлиствах една рекламна брошура за нови книги, едно заглавие ми се стори интригуващо.

Може и да сте чули вече за Достена Лаверн - българка, жунралистка и доктор на политическите и антропологически науки, дипломирана във Франция. Книгата й "Експертите на прехода" е сериозно и интересно антропологично проучвание на експертния елит - хората, членове на какви ли не организации, финансирани отвън, но претендиращи за независимост и които все са близо до управляващите в момента, и които нито сменят лицата си, нито съдържанието на експертното си говорене, които редовно гледаме и четем и които експертно наставляват мисълта ни за това или онова.
Още не съм си купила книгата, но ми е любопитно дали има някой, който я е чел. Предполагам, че за хората, интересуващи се от политика, ще представлява интерес.
Ето малко по-подробно за книгата, ако имате търпение, от предговора ще се ориентирате достатъчно добре за какво става въпрос.
http://www.book.store.bg/p46055/ekspert ... avern.html

Ще се радвам ако някой я прочете преди да го направя аз, да сподели.
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Може това да съм аз, ако ми обясниш какво привлече вниманието ти, и с какво? С други дума защо това да не е поредната западна гледна точка? Много защо-та, много посочване на необясними абсурди и никаква симпатия или спокойно обяснение на процеси.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:Може това да съм аз, ако ми обясниш какво привлече вниманието ти, и с какво? С други дума защо това да не е поредната западна гледна точка? Много защо-та, много посочване на необясними абсурди и никаква симпатия или спокойно обяснение на процеси.
Научно обяснение на процеси. Научно изследване, покрепено с документи, факти и цитати. Не съм разгръщала книгата, но това прочетох. За мен научните подходи са много по-ценни, защото са несубективни. Липсата на претенции за несубективност, това, че е гледна точка повече отвън, такива неща. Може да прочетеш и само предговора, с нищо не те ангажира това, нито твоята гледна точка е задължително да се сменя.
Чакай да ти кажа още нещо, което пак вчера по повод на друго заглавие с много бурен положителен читателски отклик прочетох - "Понякога всичко, от което се нуждаем е нова гледна точка". Е, може би на мен това така ми изглежда - полезна нова гледна точка.
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Кажи на Гринлайт "нова гледна точка" и му гледай сеира.
Ами влиза в списъка.
Аз много съвестно го следвам, но да знаеш че има известно малко забавяне. Обичате ли Брамс например на Бийд(в съавторство със Саган) наскоро я свърших.
Аватар
Мнемозина

Re: Опит за мислене

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Вчера, докато разлиствах една рекламна брошура за нови книги, едно заглавие ми се стори интригуващо.

Може и да сте чули вече за Достена Лаверн - българка, жунралистка и доктор на политическите и антропологически науки, дипломирана във Франция. Книгата й "Експертите на прехода" е сериозно и интересно антропологично проучвание на експертния елит - хората, членове на какви ли не организации, финансирани отвън, но претендиращи за независимост и които все са близо до управляващите в момента, и които нито сменят лицата си, нито съдържанието на експертното си говорене, които редовно гледаме и четем и които експертно наставляват мисълта ни за това или онова.
Още не съм си купила книгата, но ми е любопитно дали има някой, който я е чел. Предполагам, че за хората, интересуващи се от политика, ще представлява интерес.
Ето малко по-подробно за книгата, ако имате търпение, от предговора ще се ориентирате достатъчно добре за какво става въпрос.
http://www.book.store.bg/p46055/ekspert ... avern.html

Ще се радвам ако някой я прочете преди да го направя аз, да сподели.
Не съм я чела още, но снощи ми говориха за тази книга. Вероятно ще я прочета в някакъв момент.
Този, който ми говори за нея, имаше известни възражения - например това, че казаното там било просто събиране на публични тайни. Но доколкото самият той е много наясно с това кой кой е, много е възможно за мен да речем доста неща да са нови.
Другото възражение на този човек беше, че това е поредната оценка на хора и на случващото се в България, направена от страна на българин, който живее в чужбина - а тези оценки често са резки и крайни, малко от позицията на "всичкознаещия".

"Антропологическо изследване" е много специфично нещо, между другото, и тези проучвания по принцип не претендират за абсолютна истинност. В тяхното "дъно" стои виждането за многото истини - и те обикновено са наясно, че представят само една от тях. Но доколко тук това е спазено и доколко онези горе възражения срещу книгата ще съвпаднат с моето мнение не мога да знам, преди да съм я прочела.
Последно промяна от Мнемозина на 28.10.10, 18:53, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

значи гледай сега аз какъв опит за мислене ще ти направя...Мноого трябва да се внимава като се използват термини като научно изледване или пък научно обяснение на процеси...не заради друго, ами заради това, че все пак трябва да стане сяно за коя наука говори някой...
политическа?! икономическа? (па даже и не се казва политическа наука, ми даже политически науки, моля ти се...те много щото :blink: )

ако искаш нещо за наука да четеш..може и Аристотел...физика и метафизика...и това е! :winkw:
(Е вярно, че съм малко пристрастна)
...
Хубаво е да се знаят факти, исторически...ама за това има ТВ и документалистика,
Аз напр. просто нямам нито време нито пък желание да седна да чета подобни книги
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

vyara написа:... Достена Лаверн - българка, жунралистка и доктор на политическите и антропологически науки, дипломирана във Франция...
От прочелите я няма да съм аз. Нямам вяра на журналистиката, особено пък френската, независимо дали авторката е от български произход със звънкото българско име Достена Лаврен.
Всичко което излиза от фракофонските среди или пък от Франция по адрес на българите и България са лъжи или клевети.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
vyara написа:... Достена Лаверн - българка, жунралистка и доктор на политическите и антропологически науки, дипломирана във Франция...
От прочелите я няма да съм аз. Нямам вяра на журналистиката, особено пък френската, независимо дали авторката е от български произход със звънкото българско име Достена Лаврен.
Всичко което излиза от фракофонските среди или пък от Франция по адрес на българите и България са лъжи или клевети.
Ама аз като чета предговора, много е вероятно вътре да се разказва за това колко дървени и продажни са т.нар. български интелектуалци в наше време. :blum:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Ама аз като чета предговора, много е вероятно вътре да се разказва за това колко дървени и продажни са т.нар. български интелектуалци в наше време. :blum:
хм... гледай сега... щом са я допуснали до нашия си роден книжен пазар, значи не разказва истината... или поне не ЦЯЛАТА истина...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
хм... гледай сега... щом са я допуснали до нашия си роден книжен пазар, значи не разказва истината... или поне не ЦЯЛАТА истина...
Е не е точно така. Вече какви ли истини не ни сполитат тук.
А и няма в тия неща ЦЯЛА истина.
Има моя, твоя, нечии други истини и на практика е невъзможно да се съберат всичките на едно място.

Много близо, между другото, до някакво събиране на много-много-много истини, са двата тома на екип под шапката на Вера Мутафчиева "Историята, населена с хора".
Огромни тухли са, но е адски интересно.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа: Много близо, между другото, до някакво събиране на много-много-много истини, са двата тома на екип под шапката на Вера Мутафчиева "Историята, населена с хора".
Огромни тухли са, но е адски интересно.
Всичко на Вера Мутафчиева ми е интересно, прочетох, че е под формата на интервюта. Щом казваш АДСКИ интересно, отивам да си я купя.

Благодаря, че сподели.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:...

Ето на, пак познах!
Какъв е смисълът да чета "разказ" за нещо което липсва по наще земи от началото на 1945-та.:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:... Вера Мутафчиева...
Чии истини Мнемо?

На 10 юни 2008 г. е установено, че Вера Мутафчиева е сътрудник на 6-то управление на Комитета за държавна сигурност от 1969 година

След Деветосептемврийския преврат от 1944 година Министерство на вътрешните работи попада под прекия контрол на Българската комунистическа партия (БКП). Сред първите нейни цели е преобразуването на Държавна сигурност в репресивна политическа полиция по съветски образец. Съставът ѝ е подменен и разширен и тя взима активно участие в последвалия непосредствено след преврата масов терор, при който са избити няколко десетки хиляди души. Държавна сигурност играе основна роля и в ликвидацията на политическата опозиция през 1947 година

Комунизмът е секта Мнемо, няма бивш комунист както няма и бивш негър. Не вярвам на човек сътрудничил дълги години на най-мръсната служба от репресивният апарат. Единственото нещо което може да каже такъв човек са само лъжи, клевети и манипулации - замитане на следите под миловидният предтекст за осветяване на истината.
Пъффф :mad:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:

Ето на, пак познах!
Какъв е смисълът да чета "разказ" за нещо което липсва по наще земи от началото на 1945-та.:grin:
Ми щото може вътре да пише точно това, което мислиш, пък ти да го пропуснеш.
Макар че написано от франкофон може пък да се окаже невярно? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:... Вера Мутафчиева...
Чии истини Мнемо?

На 10 юни 2008 г. е установено, че Вера Мутафчиева е сътрудник на 6-то управление на Комитета за държавна сигурност от 1969 година

След Деветосептемврийския преврат от 1944 година Министерство на вътрешните работи попада под прекия контрол на Българската комунистическа партия (БКП). Сред първите нейни цели е преобразуването на Държавна сигурност в репресивна политическа полиция по съветски образец. Съставът ѝ е подменен и разширен и тя взима активно участие в последвалия непосредствено след преврата масов терор, при който са избити няколко десетки хиляди души. Държавна сигурност играе основна роля и в ликвидацията на политическата опозиция през 1947 година

Комунизмът е секта Мнемо, няма бивш комунист както няма и бивш негър. Не вярвам на човек сътрудничил дълги години на най-мръсната служба от репресивният апарат. Единственото нещо което може да каже такъв човек са само лъжи, клевети и манипулации - замитане на следите под миловидният предтекст за осветяване на истината.
Пъффф :mad:
Ееее, ама бива ли толкова лесно да се хващаш сега? :lol:

По времето на комунизма, БоЕВ, най-гадното е било гледането на света в черно и бяло. Ако ти сега като антикомунистически щурм ще правиш същото, нищо не правиш.

А Вера Мутафчиева е и си остава велика.
Когато ми покажеш донос, написан и подписан от нея - ама донос, който е опропастил нечий живот - тогава може и да започна да говоря с теб по темата.

Общо взето е ясно кое какво е в тия досиета, стига да искаш да го видиш. Или да прочетеш тук-там.
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

ко го мислиш толко... те О-рата са го измислили :lol:
Безработен купи яхтите на Диневи
:rotfl24:
е това ни е и държавата и съда и "бизнесмените" и институциите
:drink:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Глас в пустиня

По времето на комунизма,....
Най-готиното в цялата тая история е, че комунистите и техните маши не могат вече да ти се месят толкова брутално в живота.
А това кой в какви мотове и легенди ще вярва или не си е въпрос на личен избор па ако щеш и на възпитание.
Доносът които не е унищожил съдба по-малко донос ли е?
Признак на лошо възпитание е да величаеш безскрупулен кариерист продал душата си в услуга на дявола само и само да се изкачи без проблеми по йерархичната стълбица.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Дори и да е била доносничка, защо тябва да престана да харесвам книгите и? Един приятен и запомнен слънчев септемврийски ден в Перник прочетох грамаданска биографична статия- интервю за нея и много ми хареса и живота и. Сега като знам че е била доносник, малко по- малко ми харесва. Но не разбирам защо трябва да разлюбя книгите и?
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:Дори и да е била доносничка, защо тябва да престана да харесвам книгите и? Един приятен и запомнен слънчев септемврийски ден в Перник прочетох грамаданска биографична статия- интервю за нея и много ми хареса и живота и. Сега като знам че е била доносник, малко по- малко ми харесва. Но не разбирам защо трябва да разлюбя книгите и?
аз пък не вярвам, че е била. това, че са я водили там в някакво досие и са си мислили, че им сътрудничи въобще не значи че е било така.
поредният булшит и по тази логика има ли сравнително известен човек от миналото за когото да не са казали, че има досие?
нямаме аз, ти и Боев и други като нас, защото на никого не сме интересни :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

А пък агент Гоци си тъкми партийка.
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-g ... 0580?nt=11
Да се смее ли човек, да реве ли, да мисли ли и кво да мисли въобще като матряла един и същ.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:А пък агент Гоци си тъкми партийка.
Да се смее ли човек, да реве ли, да мисли ли и кво да мисли въобще като матряла един и същ.
АБВ- Ахтунг, Бейби- Втасахме я!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

:-) хе! ами Greeny нито книга с къси разкази пише, нито партиен лидер иска да стане...и гоце няма да го чака, я
...айде бе Greeny, колко искаш да ти се умилкват/умилкваме за да направиш нещо, а?
за твоята партия специално ще си идвам да гласувам, и за никoй друг!
ти нали, таковата, цяла фирма управляваш, па една България ли ще ти се опре?!
...
обаче от друга страна ти , Боев и лат сте ми много интересни, та знам ли...
искам да кажа, че аз вече вяра на никого нямам...за нищо!...за почти нищо де
:winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:

По времето на комунизма,....
Най-готиното в цялата тая история е, че комунистите и техните маши не могат вече да ти се месят толкова брутално в живота.
А това кой в какви мотове и легенди ще вярва или не си е въпрос на личен избор па ако щеш и на възпитание.
Доносът които не е унищожил съдба по-малко донос ли е?
Признак на лошо възпитание е да величаеш безскрупулен кариерист продал душата си в услуга на дявола само и само да се изкачи без проблеми по йерархичната стълбица.
Ами всъщност точно с това пак продължават да ни се месят, вадейки като досиета неща, които не са досиета и слагайки всичко в един кюп.
Да, по-малко донос е и сега ще ти обясня защо: всички, които са били пускани да излязат в чужбина (особено по разни конференции и прочие сборища), после са били длъжни са пишат доклади - къде са ходили, с кого са се срещали, за какво са говорили с чужденците, или особено пък ако са се срещали с невъзвращенци. Всеки от тях е пишел такъв доклад - но какво е пишел вътре е съвсем различно. Немалко хора, да не кажа повечето обаче, са давали като доклад доста обрани и про форма информации. И тези хора сега като ги изкарват доносници - познай кой и защо го прави и дали не стават пак жертви на същите онези, дето са ги карали да пишат доклади, пък си остават винаги невинни горките.
Това е простичко казано.

А признак на лошо възпитание според мен е да ми противоречиш. :blum:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ън написа: АБВ- Ахтунг, Бейби- Втасахме я!
Агенти за Болшевишко Възстановяване
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:Дори и да е била доносничка, защо тябва да престана да харесвам книгите и?
Всеки има право да харесва каквото си ще дори това да води и до парадокси.
Например: Всички харесваме другарят Че, но едва ли са много тия дето ги кефи факта, че е разстрелвал бременни жени.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:... вадейки като досиета неща, които не са досиета...
И ти точно как го разбра това?:-)
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:А пък агент Гоци си тъкми партийка.
Някак си странно тая новина се свързва с разговора за ДС(политическата полиция).
Това е следващият проект с месиански уклон имащ за цел да събере доверието на немислещият електорат, разчитайки на харизма, клевети и манипулации с едничката цел - да не сдадем властта.

Четох че това формирование можело да се нарече - старт от скрапа - лица служили на различни идеи партии и цветове.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:... вадейки като досиета неща, които не са досиета...
И ти точно как го разбра това?:-)
Четейки и питайки. И опитвайки да разбера.

Например много ми е интересно... нали всеки имал право да отиде и да си види досието? Много хора си ги видяха - само че какво са гледали там и им е било интересно, ако то съдържа нещата, които те са писали?
Тая разлика правиш ли я?

Ако прочетеш онези томове, за които говорех по-горе, ще видиш как хората са били шантажирани и то зловещо понякога. Както е било при Луджев - детето му се е нуждаело от операция в чужбина и шантажът е бил "ще ви пуснем да го оперирате, ако".
Детето му е починало, уви, преди да тръгнат.
А ако не беше? Ами ако беше се пречупил - заради живота и здравето на детето си? Би ли го осъдил заради това?
Изобщо като съдиш всички накуп, какво правиш?
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Изобщо като съдиш всички накуп, какво правиш?
Като питаш да ти кажа, съжалявам само за закъснението.

Престъпен е лешоядският призив:"Да забравим миналото! Стига сме ровили! Вече сме европейци! Да вървим напред!"

Истината трябва да се каже такава каквато е и който има поне капка съвест да преклони глава, да се извини и разграничи от делата на предците си, та поне малко от малко да бъдат удовлетворени жертвите, защото гроб се не забравя така лесно и рано или късно ще се стигне до търсенето на ново възмездие.

Хвърли поглед върху това:

http://www.marica.bg/show.php?id=21735
...Но без покаяние няма прошка и помирение. Да кажат наследниците на убийците: Нашите деди, нашите бащи извършиха престъпление, сгрешиха. Трябва да се извини и партията, която си смени името...
А разказът на този дядо е живо свидетелство, че комунисти/партизани са действали от криминално битови подбуди, а не от политически. Комунистите са били и са си останали криминално престъпни елементи и след като не искат сами да се покая, то това трябва да им бъде казано точно и ясно в очите.

www.marica.bg/show.php?id=24233

пп Обърни внимание на датите.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:...
Ами ти така не ровиш в миналото, а издаваш постановления направо. Всички, които ти си решил - под ножа.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Ами ти така не ровиш в миналото, а издаваш постановления направо. Всички, които ти си решил - под ножа.
Хех - много го харесвам тоя момента, когато на жертвите започне да им се вменяват чувства за вина.:lol:

Можеш да ме обявиш и за некрлофил, но това едва ли ще повлияе на някого или на нещо. Истината е една - рано или късно, с мое или без мое участие, комунизмът ще бъде обявен за престъпна и античовешка идеология, а носителите му за престъпници.

Цитат, пак от авторката на книгата:
Възприемането на тази идея – комунистическата – да не подбират средствата, за да установят съветската власт, от която повечето след това не са доволни, това смятам, че е причината – комунистическата идея. И след като станат партизани чувството за самосъхранение, той вече, за да запази живота си и за да се нахрани, той трябва да убива и да граби. Но след това защо са убийствата? Липса може би на християнско възпитание, изчезва всичко човешко у тях, за да отсече на чичо си главата или за да убият братовчедите си, да оберат богатите, да ги убият след това, за да не повдигат след това въпроса, че са им взели парите, те се превръщат в зверове! Тръгнали по тоя наклон – да установят народната власт. А освен това Георги Димитров нарежда през октомври да се избият видните стопани, земеделци, личности, за да не пречат на налагането на новата власт. Това е повеля на партията!
:-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Хех - много го харесвам тоя момента, когато на жертвите започне да им се вменяват чувства за вина.:lol:
Ей сега можеш да се върнеш към този момент от разговора и да почнем отначало.
Понеже изобщо не четеш какво ти се пише и говориш за съвсеееем други неща. :lol:

По твоята логика комунист си и ти, щото не си се гръмнал от възмущение заради това, че си се родил в комунистическо време.
Аз съм по-милостива и ще ти кажа, че не си.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Мнемозина написа:
Ей сега можеш да се върнеш към този момент от разговора и да почнем отначало.
Понеже изобщо не четеш какво ти се пише и говориш за съвсеееем други неща. :lol:

По твоята логика комунист си и ти, щото не си се гръмнал от възмущение заради това, че си се родил в комунистическо време.
Аз съм по-милостива и ще ти кажа, че не си.
Разговорът ни все повече взема да прилича на развален грамофон.:lol:

Щом ти приемаш, че е нормално да се секат човешки крайници и най-вече глави на дръвник и то с проста брадва ОК, но не искай от мен и аз да съм безразличен към подобен род злодеяния, защото това не са единични и изолирани случай, а си е система, планирана и в унисон с партийната повеля. Факти и доказателства бол. Честен или добър комунист си е оксиморон отвсякъде. Всички тия изстъпления и престъпления не са ставали без знанието на парт елит по места, нещо повече, ставали са по тяхна препоръка. Та да си дойдем на думата - казвам го пак, защото първият път никой не ме чу - не е възможно да вярваш в диктатурата на пролетариата, в господството на мнозинството над малцинството в постигането на тия цели по революционен път и чрез въоръжена борба водеща до терор и насилие и в същото време да твърдиш, че има комунист който да не е знаел, че има терор и насилие.
Защо написах това ли? Защото, за да осъзнаеш низостта на тоя дето е служил и доносничил на такива човекоподобни е необходимо да познаваш господарите на които е служил.
Лично аз, не бих "простил" или пък "разбрал" човек "продал" се на режима независимо от причините - защото по тоя начин ще обезлича стоицизма и героизма с който мнозина са приели съдбата си но не са се пречупили.
Защо да се гръмна?:-) Вярно, не съм могъл да избера кога и къде да се родя, но никога не съм симпатизирал и още повече пък служил на режима. Дори и когато бачках като трудовак в каналите с криминалния контингент на родината - а, просто можех да направя като Коритаров. Не, не позна, няма да се гръмна, по скоро бих гръмнал тези дето ме навряха в каналите, защото, много добре знам, че тия мамини синчета дето служеха на скатано по радиорелейките и на други тънки службици просто не ме превъзхождат с нищо.
Капиши?:-)
Всичко се плаща в тоя живот, но най-лошото е, че за престъпленията на тия дюмбели ще плащат децата и внуците им с жалкото си и неадекватно съществуване лишено от протекция и привилегии.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа: Разговорът ни все повече взема да прилича на развален грамофон.:lol:
Е нали същото ти казах и аз?
То с тебе на тия теми все така ни се получава, понеже ти не говориш за това, за което говоря аз, пък аз не ща да говоря за твоето. Не ща бе!
Не ща!

Изверги е имало винаги, имало е и времена, които са били особено благодатни за тях. Но не всички, живели в такива времена са изверги.
Дедукцията е неуместна в такива случаи, това ти казвам през цялото време.
Panta rhei...
Неф

да помислим и за други неща

Мнение от Неф »

примерно:

“Колкото по-просветлени ставаме, толкова ни е по-трудно да намерим хора, които да ни разбират.
Колкото повече познания постигаме, толкова по-вероятно е да живеем сами."
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа: Разговорът ни все повече взема да прилича на развален грамофон.:lol:
Е нали същото ти казах и аз?
То с тебе на тия теми все така ни се получава, понеже ти не говориш за това, за което говоря аз, пък аз не ща да говоря за твоето. Не ща бе!
Не ща!

Изверги е имало винаги, имало е и времена, които са били особено благодатни за тях. Но не всички, живели в такива времена са изверги.
Дедукцията е неуместна в такива случаи, това ти казвам през цялото време.
Няма как да говориш само за едното без да намесиш другото, когато всички знаем, че всичко е едно.:winkw:
Шегата на страна, не можеш да изолираш и поставяш в стерилна среда дадени събития и действия и да ги лишаваш от естественото им обяснение. А именно - виновна за всичко е комунистическата идеология(прозрение до което е стигнала и авторката на книгата). Тя(идеологията) прави от хората зверове, убийци и престъпници. Кажи ми - къде комунистите не са вършили зверства, та да мога да се съглася с теб, че извращенията са изолирани и еденични случай?!

ВНИМАНИЕ! Този архив съдържа сцени на комунистически терор и преднамерено планувана политика на масово изтребване, такива каквито ги е запечатил фотоапаратът - брутални, садистични, човеконенавистни.

Част първа - Китай и Тибет>>>

Част втора - Азия и Куба>>>

Част трета - Европа>>>
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ало... ало... Алооо!
Боев, там ли си?
Чуваме ли се? :blum:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

БоЕВ написа:терор и преднамерено планувана политика
прочети оруел
"1984"
там ще намериш и отговорите
и не е само за комунягите
май това се опитва да ти каже мнемо
щот под тая летва трябва да сложим и бая други религии
оУбаче странно защо навсякъде се виждат именно тези постулати :lol:
значи са универсум
нещо кат пръстена на арабела за държавно и световно устройство :lol:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Ало... ало... Алооо!
Боев, там ли си?
Чуваме ли се? :blum:
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

sandmaN написа:
БоЕВ написа:терор и преднамерено планувана политика
прочети оруел
"1984"
там ще намериш и отговорите
и не е само за комунягите
май това се опитва да ти каже мнемо
щот под тая летва трябва да сложим и бая други религии
оУбаче странно защо навсякъде се виждат именно тези постулати :lol:
значи са универсум
нещо кат пръстена на арабела за държавно и световно устройство :lol:
Не обичам фантастика.:bigsmile:
А, бе, дай първо да оправим комунягите пък сетне ще нищим И другите религии.
Публикувай отговор