Моля ви, когато имате време, изслушайте тази удивителна жена.
Благодаря!
ПП Има субтитри на български, само трябва да изберете езика от менюто под клипа.
Знаете ли, знаете ли, знаете ли.... Ами, да- знаем. А решението къде е? "Корени и филизи" Това е утопия. Както политиците се отделят от обикновенните хора, така и тя след 38г. при маймуните е започнала да мисли различно. Но не арогантно като политиците, а точно обратно. И малко наивно. Добре е да има хора като нея да бият камбаната, но този звън трябва да достигне до правилното място, а то не е моите уши. Или твоите. Щото ние нищо не можем да направим. Освен да си чешем езиците. Така мисля аз.vyara написа:http://www.ted.com/talks/jane_goodall_o ... _apes.html
Благодаря!
ПП Има субтитри на български, само трябва да изберете езика от менюто под клипа.

Не си прав.Ън написа: Знаете ли, знаете ли, знаете ли.... Ами, да- знаем. А решението къде е? "Корени и филизи" Това е утопия. Както политиците се отделят от обикновенните хора, така и тя след 38г. при маймуните е започнала да мисли различно. Но не арогантно като политиците, а точно обратно. И малко наивно. Добре е да има хора като нея да бият камбаната, но този звън трябва да достигне до правилното място, а то не е моите уши. Или твоите. Щото ние нищо не можем да направим. Освен да си чешем езиците. Така мисля аз.
Добро утро, впрочем!
Какво се опитваш да ни кажеш Верче?vyara написа:http://www.ted.com/talks/jane_goodall_o ... _apes.html
Благодаря!
Не мисля, че "Корени и филизи" е утопия! Ако може някой да спаси нещо, то тоя някой са децата. И трябва да се работи с тях, да бъдат подстрекавани да мислят самостоятелно, да се развиват, а не като нас да растат под стъклен похлупак и да се съревновават в "папагалстването" - кой ще заучи най-точно определена фраза, строфа, начин на живот.Ън написа: Знаете ли, знаете ли, знаете ли.... Ами, да- знаем. А решението къде е? "Корени и филизи" Това е утопия. Както политиците се отделят от обикновенните хора, така и тя след 38г. при маймуните е започнала да мисли различно. Но не арогантно като политиците, а точно обратно. И малко наивно. Добре е да има хора като нея да бият камбаната, но този звън трябва да достигне до правилното място, а то не е моите уши. Или твоите. Щото ние нищо не можем да направим. Освен да си чешем езиците. Така мисля аз.
Добро утро, впрочем!