Кое е най-хубавото...

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Ън написа:
БоЕВ написа:Всичко това което съм
го дължа на улицата.
Оооо, аз пък на баща ми дължа много!
Разбита психика, съсипани нерви... Абе, много му дължа...
Какво да ти кажа: - целта е една, а пътищата различни!? Клиширано е.
Неф

Мнение от Неф »

Ън написа: Разбита психика, съсипани нерви... Абе, много му дължа...
А да, верно,
и това!
Но мислех, че тук само за хубавите неща иде питането? :roll:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Хм...може би щеше да е също толкова интересно, ако въпросът бе "кое е най-лошото, което сте научили от родителите си...."
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: Кое е най-хубавото...

Мнение от Stranniche »

...
Последно промяна от Stranniche на 18.11.10, 18:38, променено общо 1 път.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

тази тема, или по-точно повечето отговори ме изнервят
родителите ни са ни изгледали и опазили, докато се научим да го правим сами

в началото на учебната година в класа на малката ми дъщеря, родителите на едно момиченце катастрофираха, бащата умря на място, а майката след дълга кома сега е в инвалидна количка и с пълна амнезия, едната му баба се грижи за него, а другата отиде да работи в гърция, защото ще трябват пари за всяко нещо - да отгледат детето, за лечение и рехабилитазия на майката
та, дори това момиченце ще каже ако го попитат, че родителите му са го научили на нещо хубаво до 9 годишната му възраст

а вие всичко сами сте научили
няма да чета тук
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:тази тема, или по-точно повечето отговори ме изнервят

в началото на учебната година в класа на малката ми дъщеря, родителите на едно момиченце катастрофираха, бащата умря на място, а майката след дълга кома сега е в инвалидна количка и с пълна амнезия, едната му баба се грижи за него, а другата отиде да работи в гърция, защото ще трябват пари за всяко нещо - да отгледат детето, за лечение и рехабилитазия на майката
та, дори това момиченце ще каже ако го попитат, че родителите му са го научили на нещо хубаво до 9 годишната му възраст

няма да чета тук
Стига бе, Сноу! Ми, помисли малко! И в затвора хранят, обличат затворниците, грижат се да не се нарянят, покрив над главата им осигуряват!!! Ама не знам някой затворник за това да е бил благодарен на надзирателите си и да ги е обичал!!!!
Ти просто не можеш да си представиш какво е най- големият ти враг да ти е в къщата! Да се прибираш постоянно със свито сърце и да излизаш с облекчение.
Ми, не са имали всички късмет като твоя да растат в нормално семейство! Що не го приемеш, а скачаш веднага?
Пфууу, и аз няма да чета тек!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

няма да чета тук
Ако беше наблюдавала жизнения цикъл на моето семейство едва ли би го посочила като положителен пример. Лъжи, скандали, извънбрачни връзки, тайни, предразсъдъци, липса на смислена комуникация с децата по важни въпроси... От всичко по много. И в крайна сметка съсипан брак, окончателна раздяла, алкохол, травматизирани деца, които дори не общуват помежду си.
Не отричам направеното от родителите ми за мен, но далеч не всичко е с положителен знак.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

няма да чета тук
Сноу, съжалявам за момиченцето. Ако можех, бих взела някое такова детенце и бих направила всичко, което е по силите ми, за да има по-добър живот. Само да можех да преодолея тъпите държавни разпоредби :twisted:.

Колкото до родителите, всеки случай е индивидуален. Не мога да смъмря Ън и да му кажа колко трябва да е благодарен на баща си. И ти не си и в неговите обувки, за да го съдиш.

Колкото и кощунствено да звучи, повечето хора създават деца не заради самите деца, а заради собственото си удоволетворение и щастие.
Понякога не отиват по-далеч от това, опитват се да моделират децата си според собствените си представи и пропускат да ги видят като отделни душички.
Присъстващите правят изключение. :grin:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Колкото и кощунствено да звучи, повечето хора създават деца не заради самите деца, а заради собственото си удоволетворение и щастие.
Понякога не отиват по-далеч от това, опитват се да моделират децата си според собствените си представи и пропускат да ги видят като отделни душички.
Присъстващите правят изключение. :grin:
Говори ми говори ми, ся съм педиатър /до неска замествах една ОПЛ в детска предимно практика/. Чудя се, ако Цар Ирод е всеизвестното нарицетелно за изтребване на ъъъъъ младенци, дали има някакъв в историята /дори и мистичната/ аналог, който е изтребвал майки:twisted: /предимно нашенски, от чужденки впечатления нямам/, че да се прекръстя набързо поне тук:lol:
Майтап бе другари...българската майка юнашка е много.... юнашка и нищо че .... /прости ма Господи:lol:/. Това всъщност е естествен отбор, но жалко за дечицата...На никой не му се става доброволно[/quote] олигофрен или леке, ама нейсе кой та пита:cool:
Наздраве.:lol:
Заместването посвърши, утре за Козя стена при мълниите и мъглата хип-хип урррррррррррррррра:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Чудя се, ако Цар Ирод е всеизвестното нарицетелно за изтребване на ъъъъъ младенци, дали има някакъв в историята /дори и мистичната/ аналог, който е изтребвал майки:twisted:
За майките само Христос съм чувала, че е казвал "Вземете децата - майките сами ще дойдат". :roll:

:blum:
Последно промяна от Мнемозина на 18.11.10, 21:48, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ше додат дуки. Много хора не създават деца а се размонажават просто, заради нагон примерно, заради ..да не кажат хората, че сме нещо ялови и така нататъка. Странниче горе каза.
Примерно - маймуната не можи български език да говори като хората, а решила че се опраскала, та и забременяла на сичкото отгоре /отново подчертавам че нямам впредвид малцинствени жени, а чисти етнически нашенки/. После хъката мъката родила / при доцент най-малко/. И карай...Маймуната я тегли към клона, а Човечето иска нещо повече от внимание. И се почва....Това е с две думи.
Маймуната е расово непълноценна или аде.... по меко казано няма особено значение за еволюцията. Мене за бебенцата и малките деца ме е яд.
Какво ще напишат де в бъдещия зочо...какво ме научиха мама мармозетка и тате шибек /ако се върти наоколу/. Ми на нищо. Паднаха от клона преди да навърша пълнолетие. За щастие:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Еее, не преувеличаваш ли сега с художествена цел?
Чак пък толкова, че и масово да е - не ми се вярва...
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

не. картинката не е оптимистична, това е обикновенния човечец както казваше пешо стоянов, обикновения човечец с някви кинти да допълня и от това с определено самочуствие. в кабинетите идват сякви, тея най често. доброволно и за глупости нерядко. те имат претенции / не без основание/ да са представителната извадка от реалния зочо, тоя в реала:mad: много са бе многоооооо..... и са затова се ядосвам.
Аватар
Глас в пустиня

Кент-е, ти си шовинист!:shocked:

:rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Братчед много офце, имат нужда от овчари, а кандитдати няма, само ГМО:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:Кент-е, ти си шовинист!:shocked:

Как шовинист, бе, от българско вероизповедание били шебеците... ти се обърка нещо тая вечер. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Kent написа:Братчед много офце, имат нужда от овчари, а кандитдати няма, само ГМО:lol:
Чернобил е виновен брат.:-)

Бой, сриганье и сръПска музика в умерени дози профилактично по веднъж месечно.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:

Как шовинист, бе, от българско вероизповедание били шебеците... ти се обърка нещо тая вечер. :blum:
нема такова нещо!:-)

Шовинизъм>>>
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

а боев мислех че иносказателно ползаш думата шовинист, знам и за шовен, поназнайвам де
де ми съпреничът тука санародниците, просто е мноооооого как да кажа спцефично изживяване
като глеам как маймуните си увреждат живо и здраво родените деца, човешки наследници и божи синове и дъщери
от простотия
понеже децата са на бог
а не на родителите си,
т.к. не са собственост по смисъла на закона
а само отговорност до една възраст
сигурно го има и по света - но аз тука работя , за нося отговорности определени за което, и от тука споделям
колкото и да ме смяташ за несънародник
и на мене определено няма да ми е густо след пеесе години да се прескачат в българистан клоуни и дегенерати
в см. полагам усилия да не стане така, и ще ми е неприятно ако загубя играта
нека да са хора
пък като кавито искат да се определят
ивропейци, марсиянци или китайци
на маймуните им е мястото в зоопарка е не в републиката ни нели:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Kent написа:...
на маймуните им е мястото в зоопарка е не в републиката ни нели:lol:
Трябваше да уточня че пояснението в линка е само за Мнемозина(не съм се объркал, знам за какво говоря един вид).:bigsmile:

Иначе , горе-долу сме на едно мнение по въпроса с приматите.

И за републиката си прав - в държавата ни трябва да има място за всеки етнос, но когато представител от даден етнос започне да се навдига над българския, немедлено трябва да бъде скъсяван с една глава.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

е да е да....оставям ви, в къщи се заформя скандал
щото раницата на ирена е 10 кила* а мойта девет,
та можи цяла нощ да пренареждаме.
уютна вечер, приятни разговори и топли сънища на зочо:-)
* при жена ми са отбрнителните гранати и маймунките, а при мене рез.пълнител и оптиката за СВТ-то затова:lol:
майтап бе
чао
и хубав УЙкенд:lol:
много ви обичам приятелчета:-)
Аватар
Глас в пустиня

Kent написа:е да е да....оставям ви, в къщи се заформя скандал
щото раницата на ирена е 10 кила* а мойта девет,
та можи цяла нощ да пренареждаме.
уютна вечер, приятни разговори и топли сънища на зочо:-)
* при жена ми са отбрнителните гранати и маймунките, а при мене рез.пълнител и оптиката за СВТ-то затова:lol:
майтап бе
чао
и хубав УЙкенд:lol:
много ви обичам приятелчета:-)
Пожелавам ви сухо време.

www.youtube.com/watch?v=Wbo0RNIc7NU&feature=related

пп Тая песен ще си я метна и в мойта тема.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:

Шовинизъм>>>
Я чети пак. :lol:
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

няма да чета тук
четеш само твоята истина, затова се изнервяш
ама никой не е съвършен и винаги прав, ти също

тоя пример за какво го изтипоса
нямаше нужда от него
всеки е заобиколен с такива
това, че не ти го навира в носа, не значи, че не живее до, около или в такъв кошмар

някой път, ей така за разнообразие, погледни по-далеч от носа си - и прочети написаното от другите

акцентът в тая тема е невидим - освен целенасочените усилия за родителско възпитание, родителите и то най-често без да съзнават, поставят децата си в ситуация, в която избират, създават и следват свои начини на поведение. и това е "наученото", а не да ти издикламират как трябва да постъпват

мъ така и така няма да го прочетеш, пиша го за себе си това горното
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:
Мнемозина написа:

Шовинизъм>>>
Я чети пак. :lol:
От линка: Шовинизмът е крайно и сляпо поддържане на собствената група, съчетано със злонамереност и омраза към съперничеща група.:grin:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

върнах се да прочета коментарите
има една фраза от Алиса в страната на чудесата: Никога не знам за какво мисля, докато не го произнеса на глас!
това често се отнася и до нас
понякога знаем, че чувстваме гняв, но не знаем защо
изнервих се, защото прочетох страховете си - ами ако един ден децата ми ме мразят, а аз във всеки един момент мисля, че правя най-доброто за тях и няма грам мисъл или желание да им навредя
написах този пример с момиченцето, за да създам мислена картина - по-добре ли е да бяха мъртви родителите ни, по-добре ли щяхме да живеем, децата ни по-добре ли ще живеят без нас
те са били хора като нас - със същите страхове, проблеми, очквания и надежди, и са правили всичко, което са смятали за добре, не са искали да се чувстваме зле
някой може ли да гарантира, че постъпва винаги правилно и не греши в отношенията си с децата
прочетете се отново и си помислете как ще се чувствате ако тези думи са написани от вашите деца за вас
не искам да се карам с вас, само пиша какво съм почувствала
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа:изнервих се, защото прочетох страховете си - ами ако един ден децата ми ме мразят, а аз във всеки един момент мисля, че правя най-доброто за тях и няма грам мисъл или желание да им навредя
не е необходимо да гледаме по-лошото, на всички ни е ясно, че има и по-лошо.

но е факт, че родителите често грешат, няма как, а и има много, които не им пука, че грешат. така че децата не са длъжни да обичат родителите си само защото са им такива. могат и да ги мразят. част от въртележката е. но и никога не можеш да избягаш от тях. все ще те влече към тях, винаги ще ти е милно, мен това ме изумява. е има изключения, разбира се.
аз избягвах да пиша в тази тема, защото в началото започна толкова захарасано, че... нито на риболов, нито на любов към книгите, нито на белот са ме научили. знам, че са искали да ме възпитават по начин, който те са мислели, че е най-добрия. радвам се, че малко съм се отклонила от начертания от тях път. и колкото и да е изтъркано, има само едно важно нещо. ако децата знаят, че ги обичаш, всичко ще ти простят. всеки скандал, всяка омраза отминава, ако знаеш, че те обичат. аз затова като родител се опитвам по-честичко да им го казвам, въпреки че не съм от най-любвеобвилните майки. Трябва да са убедени, че ги обичам, това е.
на моите родители, мисля, за това й не им търся вече кусури, знам, че и лошото пак са го правили, защото са искали тяхното най-добро за мен.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
esti

Мнение от esti »

snowprincess написа: някой може ли да гарантира, че постъпва винаги правилно и не греши в отношенията си с децата
прочетете се отново и си помислете как ще се чувствате ако тези думи са написани от вашите деца за вас
А кой ти гарантира правото децата да те жалят, когато си ги тормозил (волно или неволно) само, защото си родител?
Няма безплатен обяд.
Всяка грешка се заплаща и с две ръце се моля грешките и плащането да е за моя сметка, не за сметка на детето ми.

Иначе по темата, какво да кажа...
Всичко, което знам и мога го дължа на родителите си.
Дори и това на което не са ме учили специално също го дължа на тях, защото съм го усвоила благодарение на възможностите на техните гени.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

snowprincess написа:върнах се да прочета коментарите
има една фраза от Алиса в страната на чудесата: Никога не знам за какво мисля, докато не го произнеса на глас!
това често се отнася и до нас
понякога знаем, че чувстваме гняв, но не знаем защо
изнервих се, защото прочетох страховете си - ами ако един ден децата ми ме мразят, а аз във всеки един момент мисля, че правя най-доброто за тях и няма грам мисъл или желание да им навредя
написах този пример с момиченцето, за да създам мислена картина - по-добре ли е да бяха мъртви родителите ни, по-добре ли щяхме да живеем, децата ни по-добре ли ще живеят без нас
те са били хора като нас - със същите страхове, проблеми, очквания и надежди, и са правили всичко, което са смятали за добре, не са искали да се чувстваме зле
някой може ли да гарантира, че постъпва винаги правилно и не греши в отношенията си с децата
не искам да се карам с вас, само пиша какво съм почувствала
Тежки мисли са това Принцесо.
Можем да се молим само да сме(били) най-добрите. Не отстъпвам обаче от род. контрол и задължения, дори това да ми струва цупене и мръщене. На мойте старци съм им простил отдавна каквото е имало за прощаване и съм ги приел такива каквито са, готов съм във всеки един момент да застана до тях когато имат нужда от това, но, за съжаление вече не са ония "перфектните" от детските ми спомени - оказа се че си имат слабости, че и те са хора като всички останали.:bigsmile:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

БоЕВ написа: На мойте старци съм им простил отдавна каквото е имало за прощаване и съм ги приел такива каквито са, готов съм във всеки един момент да застана до тях когато имат нужда от това, но, за съжаление вече не са ония "перфектните" от детските ми спомени - оказа се че си имат слабости, че и те са хора като всички останали.:bigsmile:
Именно! :goodpost:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:
snowprincess написа:изнервих се, защото прочетох страховете си - ами ако един ден децата ми ме мразят, а аз във всеки един момент мисля, че правя най-доброто за тях и няма грам мисъл или желание да им навредя
не е необходимо да гледаме по-лошото, на всички ни е ясно, че има и по-лошо.

но е факт, че родителите често грешат, няма как, а и има много, които не им пука, че грешат. така че децата не са длъжни да обичат родителите си само защото са им такива. могат и да ги мразят. част от въртележката е. но и никога не можеш да избягаш от тях. все ще те влече към тях, винаги ще ти е милно, мен това ме изумява. е има изключения, разбира се.
аз избягвах да пиша в тази тема, защото в началото започна толкова захарасано, че... нито на риболов, нито на любов към книгите, нито на белот са ме научили. знам, че са искали да ме възпитават по начин, който те са мислели, че е най-добрия. радвам се, че малко съм се отклонила от начертания от тях път. и колкото и да е изтъркано, има само едно важно нещо. ако децата знаят, че ги обичаш, всичко ще ти простят. всеки скандал, всяка омраза отминава, ако знаеш, че те обичат. аз затова като родител се опитвам по-честичко да им го казвам, въпреки че не съм от най-любвеобвилните майки. Трябва да са убедени, че ги обичам, това е.
на моите родители, мисля, за това й не им търся вече кусури, знам, че и лошото пак са го правили, защото са искали тяхното най-добро за мен.
И мен ме изумява. Предполагам че психологията ще ни унизи отново като каже че изпитваме привързаност заради несигурността си и желанието да се харесаме, а никой в тоя живот не ни обича безусловно, освен наште старци. Та затова заради егоизъм винаги ни е мило. Но това би го казала психологията. Наука. На науката трябва да се забрани да говори за обичта. И за омразата.
Където се говори за психология, там въпроса е към и за Сноупринцес, но не и в това мнение. Като го писах си мислех за Томас Харис и Ханибал Лектър. "Психологията не е наука" бил казал Лектър- Харис. Може би тва е имал предвид. Да анализираш обичта означава да я разделиш на по- лоши чувства, защото по- добри просто няма. Кому е нужно, тогава? На къде води?
Много сме си добре със сегашното равновесие. И с майките и с децата ни: "Трябва да са убедени, че ги обичам, това е." Ми тва е.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

на чест и достойнство
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
jumbles

Мнение от jumbles »

да бъда себе си
Аватар
Глас в пустиня

jumbles написа:да бъда себе си
Драго ми е да те видя!
Аватар
jumbles

Мнение от jumbles »

Драго ми е да те видя!
и на мен ми баш драго да те заваря тук :bigsmile:
Аватар
Глас в пустиня

jumbles написа:
Драго ми е да те видя!
и на мен ми баш драго да те заваря тук :bigsmile:
Къде се изгуби - разкажи.:bigsmile:
Аватар
jumbles

Мнение от jumbles »

Къде се изгуби - разкажи.:bigsmile:
оооу никъде не съм се губила ... просто си трайкам

принципно прдпочитам мълчинката пред заигравката на пинг понг с думи )
Аватар
Глас в пустиня

jumbles написа:
оооу никъде не съм се губила ... просто си трайкам

принципно прдпочитам мълчинката пред заигравката на пинг понг с думи )
В една отдавнашна дискусия за приятелството някой беше споменал че приятел е този с когото можеш да помълчиш.:bigsmile:
А на пинг-понга това му е готиното, че, когато вземе някой много да ти вдига топката, винаги можеш да му я върнеш със забивка.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

само да вметна
баща ми не ме е научил да чета
като типично момче не знаех да чета преди училище
научих се по-късно
но да чета жадно ме научи баща ми
жаждата е от него
това казвах
и пак ще го кажа
и пак
нека е сладникаво
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:само да вметна
баща ми не ме е научил да чета
като типично момче не знаех да чета преди училище
научих се по-късно
но да чета жадно ме научи баща ми
жаждата е от него
това казвах
и пак ще го кажа
и пак
нека е сладникаво
Баща ми за първи път ми прочете 1-2 глави от "Мечо Пух".
После я научих почти наизуст. :-) Велика книга.
И "Вождът на червенокожите" на О.Хенри ми чете. Заливаще се от смях.
Публикувай отговор