Не това премеждие имах предвид.windcolours написа:а, нищо особено-наложи се да спим в една стая с айвъна:blum:Ън написа: ЕИ, имаше и малко премеждия, Уинди ще ви разкаже за тях
Изложба
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Голяма мъка ми е да снимам на закрито или пък при лоши светлинни условия. Това е проблем на моя модел паналайка. Мъча с вградената, защото никой не дава гаранция че външна изобщо ще сработи. Хич ме няма в снимането и синхронизирането на светкавица.сър Айвънхоу написа:уф... ако знаеш как съм ядосан на светкавицата...БоЕВ написа: Мерси!
Високо качество.
нещо не се сработи с новия апарат и половината снимки трябваше сериозно да ги коригирам, за да заприличат поне на нещо...
щото половината от тия, дето сложих, изобщо не се гордея с тях...
- сър Айвънхоу
честно казано, ако бях се доверил на вградената, сега нямаше да имам тия ядове...БоЕВ написа: Голяма мъка ми е да снимам на закрито или пък при лоши светлинни условия. Това е проблем на моя модел паналайка. Мъча с вградената, защото никой не дава гаранция че външна изобщо ще сработи. Хич ме няма в снимането и синхронизирането на светкавица.
скъса ми нервичките още в петък вечер таз светкавица...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
- сър Айвънхоу
хехе... тарикаааат... таз струва едни 400 лева... аналога й струва 740... познай дали ще я сменям скоро...БоЕВ написа: Сменяй с друга.
Вградената, при мен, има обхват от 3 до 7 метра и софт за корекция на блика, та когато снимаш от по-близо да не "пържи" лицата. За сега ме удовлетворява.
инак и моята вградена е с подобни характеристики, като твоите
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Нямах представа какъв модел е и колко струва.сър Айвънхоу написа:хехе... тарикаааат... таз струва едни 400 лева... аналога й струва 740... познай дали ще я сменям скоро...БоЕВ написа: Сменяй с друга.
Вградената, при мен, има обхват от 3 до 7 метра и софт за корекция на блика, та когато снимаш от по-близо да не "пържи" лицата. За сега ме удовлетворява.
инак и моята вградена е с подобни характеристики, като твоите
Можеш да й оставиш и цената, ама така че да се вижда, щото по нищо друго няма да разбереш колко струва.
Шегувам се, да не се вържеш сега ей.
- сър Айвънхоу
що да се вързвам бе?! по-добре тебе да вържа!БоЕВ написа:
Шегувам се, да не се вържеш сега ей.
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
- сър Айвънхоу
БоЕВ написа:Наздраве - да вържем кънките здраво!сър Айвънхоу написа:що да се вързвам бе?! по-добре тебе да вържа!БоЕВ написа:
Шегувам се, да не се вържеш сега ей.![]()
а, наздраве! ма мое да идеш да видиш и прАсето... знайш ли кво мезе става от него...
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
тва на човек да му излезе име на пещерняк е много кофти.....Жалко, че Кента не беше наоколо, та поне "вината" да я припишат на дваматаЪн написа:Не това премеждие имах предвид.windcolours написа:а, нищо особено-наложи се да спим в една стая с айвъна:blum:Ън написа: ЕИ, имаше и малко премеждия, Уинди ще ви разкаже за тях
Значи, Ън тъкми пражолите, овнИшките, а ние обикаляме и разглеждаме града. Добре, ама те забележителностите свършиха и край езерото Клептуза изведнъж взорът ни попадна върху две туристически табели. Ама табели като сУънце ви казвам! Пещера Лепеница 9км. Големи, с добър правопис и нещо шареничко. Имахме още час и половина до срещата с пражолите и дори без да го обсъждаме решихМЕ да я посетим, защото време бол, пък няма как да го уплътним. И потеглямеееееее. Скоро след като напуснахме границите на Велинград, пътят недвусмислено придоби каменисто-кален характер, а по едно време подчертано воднисто-кален характер....Но в табелите нямаше и намек за този грозен факт. Почти бяхме на ръба да се откажем и ето ни пред пещератааааааааааа.
Нахлузихме по една миньорска кска, аз запретнах до колене крачолите на панталона си, на Гаспод половинката унило погледна обувките си с токчета, самия Гаспод се въоръжи с фотопарата на Айвъна и проникнахме в земните недра....съвсем ентусизирано дори!
Както и да е, на връщане се подлъгахме по съвета на пещерняците, че пътя през Ракитово е по-добър и запърпорихме в тази посока. Пътят се оказа по-лош и дълъг от очакваното. НавигатОрето и шофьорът не различиха един камък, камъкът не различи приближаващия се автомобил, последва сблъсък, двете страни дадоха свидни жертви и само Господ помогна на Гаспод да долазим с колата до първия автосервиз във Велинград. Ън чу пещера, счупена кола, направи връзка с Уинди и никаква сила не беше в състояние да го убеди, че не съм единствения подстрекател и за пещерната авантюра и последвалите технически проблеми.
И докато преглъщах овнешките мръвки, ме гледаше лошо през масата въпреки, че Гаспод нееднократно му повтори,че не съм аз подбудителя за аварията
Ма ко ся...вина поемаме всякакви, нали така беше:lol:
Последно промяна от windcolours на 21.11.10, 18:11, променено общо 2 пъти.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- сър Айвънхоу
надявам се в това "МЕ" не включваш и мен... щото аз кротко си снимах кончета и други интересни неща, когато двамцата с Гаспода ми казахте:windcolours написа:решихМЕ
- Айде качвай се в колата! Ш'тъ водим у пещерата, да та пуашим с Ламята!
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
не помня да сме казали такова нещо, но ако трябва ще се пожертвам паксър Айвънхоу написа:надявам се в това "МЕ" не включваш и мен... щото аз кротко си снимах кончета и други интересни неща, когато двамцата с Гаспода ми казахте:windcolours написа:решихМЕ
- Айде качвай се в колата! Ш'тъ водим у пещерата, да та пуашим с Ламята!
- windcolours
Не е заради шаржа- истинаха ми пържолите, а аз се подпалих... вътрешно...windcolours написа:абе ако е заради шаржа-направо си кажи:lol::blum:Ън написа:Сега ще видим дали и другите ще повярват...windcolours написа:въпреки, че Гаспод нееднократно му повтори,че не съм аз подбудителя за аварията![]()
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- windcolours
и на мен през цялото време тия пържоли ми бяха в главата, ку искаш да знаеш:blum:Ън написа:Не е заради шаржа- истинаха ми пържолите, а аз се подпалих... вътрешно...windcolours написа:абе ако е заради шаржа-направо си кажи:lol::blum:Ън написа:Сега ще видим дали и другите ще повярват...windcolours написа:въпреки, че Гаспод нееднократно му повтори,че не съм аз подбудителя за аварията![]()
с една дума велинградчани да си оправят пътната мрежа и да спрат да дезинформират туристите относно състоянието на пътните артерии, водещи до тур. забележителности.
- windcolours
изчаках тактично Ън да обърне първото уиски, да се поотпусне и чак тогава му го връчих. Наистина голям смях падна:lol: Добре,че не паднаха глави:lol:БоЕВ написа:
3о4о е много добре представено.
Мярнах и Любо нейде из навалицата.
Видях дори и изненадата в очите на Ън когато получи шаржа на Уйнди.
Дори спомена,че ще му отива на визитката
Шаржа е супер!!!windcolours написа:изчаках тактично Ън да обърне първото уиски, да се поотпусне и чак тогава му го връчих. Наистина голям смях падна:lol: Добре,че не паднаха глави:lol:БоЕВ написа:
3о4о е много добре представено.
Мярнах и Любо нейде из навалицата.
Видях дори и изненадата в очите на Ън когато получи шаржа на Уйнди.
Дори спомена,че ще му отива на визитката
Много си го харесах!!!
Впрочем, да правиш шарж е много трудно- аз не мога. Това си е друг вид изкуство, в което съм напълно бос.
Уинди, благодарности на баща ти специално!!!
Моя вуйчо е архитект и навремето ме учеше да рисувам. Даже си пазя едни въглени от него подарени...

- windcolours
да те чуе Гасподето как наричаш колата му.....Ън написа:"На крива ракета космоса и пречи"windcolours написа:
с една дума велинградчани да си оправят пътната мрежа и да спрат да дезинформират туристите относно състоянието на пътните артерии, водещи до тур. забележителности.:blum::blum:
Хе-ехе...Тва не е кола, а опел. Немците правят опели, за да има по- лоши коли от фордовете. Мдаааа.... Така казват хората....windcolours написа:да те чуе Гасподето как наричаш колата му.....Ън написа:"На крива ракета космоса и пречи"windcolours написа:
с една дума велинградчани да си оправят пътната мрежа и да спрат да дезинформират туристите относно състоянието на пътните артерии, водещи до тур. забележителности.:blum::blum:

- Глас в пустиня
Не знам! Раздвоен съм. Гаспод си пада поЪн написа:Сега ще видим дали и другите ще повярват...windcolours написа:въпреки, че Гаспод нееднократно му повтори,че не съм аз подбудителя за аварията![]()
и въобще не бих повярвал на такава лъкардия. Обаче. Обаче в описанието на пътя имаше и вода, та като нищо Гаспод-я може да отишъл да се гмурка - знам ли. Раздвоен съм.пп На мен ми е чудно откъде бе, аджеба, ги извадиха тия каски и гащеризони ей така от нищото.
А, де!БоЕВ написа:Не знам! Раздвоен съм. Гаспод си пада поЪн написа:Сега ще видим дали и другите ще повярват...windcolours написа:въпреки, че Гаспод нееднократно му повтори,че не съм аз подбудителя за аварията![]()
и въобще не бих повярвал на такава лъкардия. Обаче. Обаче в описанието на пътя имаше и вода, та като нищо Гаспод-я може да отишъл да се гмурка - знам ли. Раздвоен съм.
пп На мен ми е чудно откъде бе, аджеба, ги извадиха тия каски и гащеризони ей така от нищото.
Много е странна цялата история! На постановка ми прилича! А аз си чаках два часа и вътрешно се ядях от яд, ама на кой да му пука за мене...

- windcolours
ми тя е стопанисвана пещерата - пещерняци от Ракитово ти осигуряват каска с челник, събират ти еди-колко си лева и накрая телюбезно те дезинформират относно състоянието на "шосетата" наоколо:-)БоЕВ написа:Не знам! Раздвоен съм. Гаспод си пада поЪн написа:Сега ще видим дали и другите ще повярват...windcolours написа:въпреки, че Гаспод нееднократно му повтори,че не съм аз подбудителя за аварията![]()
и въобще не бих повярвал на такава лъкардия. Обаче. Обаче в описанието на пътя имаше и вода, та като нищо Гаспод-я може да отишъл да се гмурка - знам ли. Раздвоен съм.
пп На мен ми е чудно откъде бе, аджеба, ги извадиха тия каски и гащеризони ей така от нищото.
- Глас в пустиня
- windcolours
сър Айвънхоу написа:моля!Ън написа:сър Айвънхоу написа:готово! качих всичките!
ако някой е пропуснал преди малко линка, то може да разгледа всички снимки от тук: Изложбата на Ън!
:lol::lol:
Браво!
Мерси!!!
извинявам се, ако бях малко груб...
накрая ще се изпокарате покрай тия снимки...
големи сте скици
не беше чак толкоз груб, ама едно такова мър- мър-мър-мърмор
и някакви линкове..и лат и ън и те за някакви линкове съ дърпат
а бе...
днес цял ден животът ми е изложбата на Ън!
едни кюфтета направих..и тва е...и докато ги правех пак гледах снимки..и сега гледам
ама изобщо и не се оплаквам
Блажени са бедните духом
е що бе?! би трябвало да е по-спокоен тогава..БоЕВ написа:Сега разбирам защо Айвън е изнервен.windcolours написа:а, нищо особено-наложи се да спим в една стая с айвъна:blum:Ън написа: ЕИ, имаше и малко премеждия, Уинди ще ви разкаже за тях
освен ако не го е набила де..
всъщност него има ли го на снимка някъде да му зърна очичките на тоя...пич?
Блажени са бедните духом
windcolours написа: и на мен през цялото време тия пържоли ми бяха в главата, ку искаш да знаеш:blum:
пържолите, а?
Блажени са бедните духом
- Глас в пустиня
Sweety написа: е що бе?! би трябвало да е по-спокоен тогава..
освен ако не го е набила де..![]()
![]()
![]()
![]()
всъщност него има ли го на снимка някъде да му зърна очичките на тоя...пич?
Седим на масата в ресторанта, подредени "Роднина, милиционер, роднина, милиционер..."
Айвънъ после ме гледа така:shocked::shocked::shocked: и вика недоумявам що зет ти на мен ми даде своя визитка.
А аз- Мии сигурно щото те е преценил, че имаш болни яйчници:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
А после се сетих, че то си е очевидно- г-жа Айвън страда от хормонален дисбаланс- космясала е яко! И цялото и лице е в косми!
Тъй че, Айвъна е тва- с голямата брада...

Трябва да ти кажа, че на почти всички посетители им правеше голямо впечатление твоята картина, а аз на презентацията на нея наблегнах, и Гаспода чак ти завидя, Елби и Уини щяха да я крадат, тъй че няма как- ще трябва да дойдеш да я видиш!Remmivs написа:Сърдечни поздрави, друже!
Да си жив и здрав и винаги така сърцат и така богат!
Наздраве и хвала!
Последно промяна от Ън на 22.11.10, 09:22, променено общо 1 път.