Споделяте ли

Все същите
Аватар
Мнемозина

Споделяте ли

Мнение от Мнемозина »

с приятелите си неща, за които си говорим тук? С реалните си приятели имам предвид. И какво им казвате - "в интернет пишат" или как?

Тукашните приятелства реални ли са всъщност, ако не можеш да ходиш по сбирки и да видиш хората?
Знам, че сте го писали някога някъде това, поне повечето от вас, но... кажете ми го пак.
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Споделяте ли

Мнение от frisky lioness »

Мнемозина написа:с приятелите си неща, за които си говорим тук? С реалните си приятели имам предвид. И какво им казвате - "в интернет пишат" или как?

Тукашните приятелства реални ли са всъщност, ако не можеш да ходиш по сбирки и да видиш хората?
Знам, че сте го писали някога някъде това, поне повечето от вас, но... кажете ми го пак.
Аз вече го казах. Тук като че е малко по-различно. Определчно си мисля, че не само аз, а и другите, тук сме свободни да споделим неща, които не бихме с приятелите си, например, или с роднина:winkw:

Много често говоря за вас. Цитирам някого от вас.

"Пък една моя интернетска дружка..." или "А един съфорумец...", "Вчера една клубарка....", "Вчера в клуба...."

До такава степен, че един ден: "Вчера в офиса....еди какво си" и продължих да разказвам, докато в един момен се светнах, пък и син ми ме спря с отметката, че всъщност говоря за клуба...Аз му викам:"Ами аз нали там (в клуба) работя, та....зат'ва":grin::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:с приятелите си неща, за които си говорим тук? С реалните си приятели имам предвид. И какво им казвате - "в интернет пишат" или как?

Тъй като аз фактически имам един приятел, с когото най-често се виждам, няма чак какво толкова да си разправяме за клуба:blum:

Понякога споделям с хора извън клуба разни неща, които сме обсъждали, новости, които съм научила от вас, ей такива работи. Не и "ние си говорихме" за ... кексове, примерно :winkw:

За мен тукашните приятелства понякога дори са по-реални от тези с хора, които виждам два пъти в годината.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа: Аз вече го казах. Тук като че е малко по-различно. Определчно си мисля, че не само аз, а и другите, тук сме свободни да споделим неща, които не бихме с приятелите си, например, или с роднина:winkw:

Много често говоря за вас. Цитирам някого от вас.

"Пък една моя интернетска дружка..." или "А един съфорумец...", "Вчера една клубарка....", "Вчера в клуба...."

До такава степен, че един ден: "Вчера в офиса....еди какво си" и продължих да разказвам, докато в един момен се светнах, пък и син ми ме спря с отметката, че всъщност говоря за клуба...Аз му викам:"Ами аз нали там (в клуба) работя, та....зат'ва":grin::winkw:
А пък аз не смея.
Ще вземе на някого да му хареса и да ме пита къде е това и да вземе да наднича.
Май наистина и аз съм по-откровена тук, отколкото в реалния си живот. :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:

Тъй като аз фактически имам един приятел, с когото най-често се виждам, няма чак какво толкова да си разправяме за клуба:blum:

Понякога споделям с хора извън клуба разни неща, които сме обсъждали, новости, които съм научила от вас, ей такива работи. Не и "ние си говорихме" за ... кексове, примерно :winkw:

За мен тукашните приятелства понякога дори са по-реални от тези с хора, които виждам два пъти в годината.
А, и аз съм с един приятел фактически, но се налага да се виждам и с разни приятелки и затова.
Да, може би са по-реални тукашните приятелства, но... не знам.
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
А пък аз не смея.
Ще вземе на някого да му хареса и да ме пита къде е това и да вземе да наднича.
Май наистина и аз съм по-откровена тук, отколкото в реалния си живот. :huhthink:
Да бе, ще надничат...:winkw:На хората на нашата възраст им се вижда странно това, да се завързват връзки, приятелства, запознанства по този начин. Мислят си, че е присъщо само на тийнейджъри (изкелифещих се додет я напиша тази дума)или на хора, които имат проблеми в семействта си или липса на такива, на семейства де, не на проблеми:winkw:Мислят си, че хората посещават само разни места специализирани за запознанства, кой за да кръшне и да ....нещо чуждо, кой за да убие самотата, кой ей така за шоу....

Нас тук ни смятат за......и аз не знам какво. Едно от нещата е "хора без работа":-):winkw:

Освен това са малко тези, дето като надникнат и решават да остнат. Струваме им се много затворени като общество, а това първоначално е притеснително, посля нямат нужното време, желание,, интерес или всичко това накуп, за да останат малко по-задълго и да станат част от нас, което всъщност си има и някакви предимства:grin::cool:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: А, и аз съм с един приятел фактически, но се налага да се виждам и с разни приятелки и затова.
Аз съм едно такова сиво софийско говедо, за което пиенете на кафе през работно време е чиста загуба на време и разпиляване на емоции. :shy: Това не е от вчера, такава съм от студентските години. Ако имам някаква дупка, предпочитам да седна сама с книжка някъде навън, отколкото да дрънкам. Пък и като съм в компания съм опасна за околните и посудата. Снощи гледахме "Господари на ефира" и там се подиграваха на един, че ако му вържели ръцете, нямало да може да говори. А детето вика: Мамо, тоя съвсем като теб! :rotfl24:
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа:Тукашните приятелства реални ли са всъщност, ако не можеш да ходиш по сбирки и да видиш хората?
Стремя се да правя разлика между он- и оф-лайн общуване.
С хората, които определям като свои приятели съм преживяла доста неща -
имали сме време да споделим пътувания, добри и лоши мигове (щото групичката ни се заформи когато бяхме на по 15-16). Общо взето - знаем си и добрите и лошите черти, гаджетата и т.н. Няма как да не е различно просто.
Ако има нещо интересно споделям да - "в един форум"...
И те споделят. И за форумни серщи споделяме.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа: Да бе, ще надничат...:winkw:На хората на нашата възраст им се вижда странно това, да се завързват връзки, приятелства, запознанства по този начин. Мислят си, че е присъщо само на тийнейджъри (изкелифещих се додет я напиша тази дума)или на хора, които имат проблеми в семействта си или липса на такива, на семейства де, не на проблеми:winkw:Мислят си, че хората посещават само разни места специализирани за запознанства, кой за да кръшне и да ....нещо чуждо, кой за да убие самотата, кой ей така за шоу....

Нас тук ни смятат за......и аз не знам какво. Едно от нещата е "хора без работа":-):winkw:

Освен това са малко тези, дето като надникнат и решават да остнат. Струваме им се много затворени като общество, а това първоначално е притеснително, посля нямат нужното време, желание,, интерес или всичко това накуп, за да останат малко по-задълго и да станат част от нас, което всъщност си има и някакви предимства:grin::cool:
Странно, мен пък точно, е, не затвореността, но съществуването на някакво постоянно ядро ме привлече при вас.
И изненадата, че всичко изброено от теб в първата част не е вярно. Много приятна изненада всъщност беше.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: А, и аз съм с един приятел фактически, но се налага да се виждам и с разни приятелки и затова.
Аз съм едно такова сиво софийско говедо, за което пиенете на кафе през работно време е чиста загуба на време и разпиляване на емоции. :shy: Това не е от вчера, такава съм от студентските години. Ако имам някаква дупка, предпочитам да седна сама с книжка някъде навън, отколкото да дрънкам. Пък и като съм в компания съм опасна за околните и посудата. Снощи гледахме "Господари на ефира" и там се подиграваха на един, че ако му вържели ръцете, нямало да може да говори. А детето вика: Мамо, тоя съвсем като теб! :rotfl24:
Аз съм на периоди в това отношение.
Пиенето на кафе, когато имам работа (щото работното време е силно относително при мен) понякога ме изнервя, а понякога е много полезно нещо.
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:И изненадата, че всичко изброено от теб в първата част не е вярно. Много приятна изненада всъщност беше.
Нали? Малцина са избраните:winkw:

Само тези, които са имали очи да видят:-)

Търпение е нужно и постоянство (почти като при диетите, но пък е приятно:winkw::grin:за разлика от тях)
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:

авторско право има
а да не се съдиме са
не може да се цитира нищо докато не се откупят правата
баси :cool:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Случвало се е. Казвам - говорихме. Споменавала съм за форума, но не съм канила никого тук. Почти всичките ми дружки пишат някъде. Форуми дал Интернет бол. Когато трябваше да оставим децата при родителите ми за една вечерна клубна сбирка, казах - наши приятели от София. :grin:
Няма разлика, за мен. Аз съм си аз, навсякъде.
:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Niya написа::
Ма много ти е свеж аватара, бе....:-):winkw:
Изображение

Аватар
Niya

Мнение от Niya »

frisky lioness написа:
:lol: :lol: Също като мен. :blum: Този ми е любимец.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Niya написа:
frisky lioness написа:
:lol: :lol: Също като мен. :blum: Този ми е любимец.
Ти си ПО:-):kiss:
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Мнемозина написа:Тукашните приятелства реални ли са всъщност, ако не можеш да ходиш по сбирки и да видиш хората?
Стремя се да правя разлика между он- и оф-лайн общуване.
С хората, които определям като свои приятели съм преживяла доста неща -
имали сме време да споделим пътувания, добри и лоши мигове (щото групичката ни се заформи когато бяхме на по 15-16). Общо взето - знаем си и добрите и лошите черти, гаджетата и т.н. Няма как да не е различно просто.
Ако има нещо интересно споделям да - "в един форум"...
И те споделят. И за форумни серщи споделяме.
Младежките ми приятелства съвпадат с професионалната ми среда. А най-любимите ми от тях се изнесоха в чужбина и ги виждам най-много веднъж годишно.
Време за такива точно споделяния изобщо не остава. А и не мисля, че успяват да пишат във форуми.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

caliostro написа: авторско право има
а да не се съдиме са
не може да се цитира нищо докато не се откупят правата
баси :cool:
Ти затова ли все си толкоз лаконичен? :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Niya написа:

Случвало се е. Казвам - говорихме. Споменавала съм за форума, но не съм канила никого тук. Почти всичките ми дружки пишат някъде. Форуми дал Интернет бол. Когато трябваше да оставим децата при родителите ми за една вечерна клубна сбирка, казах - наши приятели от София. :grin:
Няма разлика, за мен. Аз съм си аз, навсякъде.
:grin:
И аз уж все съм си аз навсякъде. Обаче на, виж какво се получава. :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:
Уф, моят аватар така и не стана актуален тая година и май няма и да стане. Ама като ме мързи да търся друг...
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
frisky lioness написа:
Уф, моят аватар така и не стана актуален тая година и май няма и да стане. Ама като ме мързи да търся друг...
напротив!! много е актуален!! очите ми тая зима копнеят за сняг...
just perfect
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Мнемозина написа:
frisky lioness написа:
:lol: :lol: :lol: Никога не е късно и за едното и за другото. :blum:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Споделям най-вече с мъжа ми и тогава казвам: "в моя форум така и така..." Нямам представа дали той някога е надзъртал тук. Пред останалите казвам: "в един форум прочетох...", "в интернет видях едикакво си..." Никога не назовавам точно форума, то не че някой ме пита, де. Но предпочитам това да си е мое местенце и вие да сте си само за мене :grin::kiss:
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Уф, моят аватар така и не стана актуален тая година и май няма и да стане. Ама като ме мързи да търся друг...[/quote]

Той аватара за сняг ли бил, бре...пък аз мислих че си фенка да раждаш близначета - момченце и момиченце :grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:

Споделям най-вече с мъжа ми и тогава казвам: "в моя форум така и така..." Нямам представа дали той някога е надзъртал тук. Пред останалите казвам: "в един форум прочетох...", "в интернет видях едикакво си..." Никога не назовавам точно форума, то не че някой ме пита, де. Но предпочитам това да си е мое местенце и вие да сте си само за мене :grin::kiss:
Моят мъж чете тук и си говорим за вас.
А иначе пред другите мълча по същите причини като тебе.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Kent написа: Той аватара за сняг ли бил, бре...пък аз мислих че си фенка да раждаш близначета - момченце и момиченце :grin:
За сняг, за сняг.
С родилната дейност смятам, че съм приключила. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

А иначе пред другите мълча по същите причини като тебе.[/quote]

хм...и с Жената си говорим. За Вас. И се виждаме с тоз-оня..но рядко...разстояния, кво да правиш. Но тя не пише. Сигурно не е настъпил момента. Вероятно, ако реши се пак и се накани да напише нещо, то сигурно ще е дошъл Съдния ден или нещо още по-интересно ще предстои.. като да речем "... ха-ха-ха ... Последни Поръчки, моля ... 12 минутки до края на света" :twisted:
Последно промяна от Kent на 06.02.07, 20:42, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Да, аз споделям. На най- добрите си приятели съм казвал, че пиша във форум и съм ги канел и тях. Не искат.

Аз приемам тукашните приятелства за реални.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:

А иначе пред другите мълча по същите причини като тебе.
Интересно ми е дали като те чете тук, те вижда по различен начин и дали научава нещо ново за теб, например. Понеже си казвала, че в реалния живот си мълчалива...
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
frisky lioness написа:
Нали знаеш, че аз винаги имам идеи за нечий аватар :lol::winkw:

Ето едно предложение, свързано с две от любовите ти :winkw:

Изображение

Ето едно, което на мен лично най-много ми хареса от серията "жена и котка" (щото нали по някакъв критерий търся :lol:)

Изображение

И едно, така да се каже, художествено отклонение:
Изображение

Мога да търся и още, само кажи. :-):kiss:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Интересно ми е дали като те чете тук, те вижда по различен начин и дали научава нещо ново за теб, например. Понеже си казвала, че в реалния живот си мълчалива...
Да, и това особено в началото много го възмущаваше. :lol:
И досега ми се сърди, като се замълча вкъщи (то не че има възможност де, най-малкото децата не ме оставят).
Иначе мога с дни да си мълча, ама това е някакъв вид мързел и наистина трябва да го преодолявам. :shy:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:...
Много са хубави, благодаря.
Ще почакам още малко, докато открия себе си сред тях. :lol: :kiss:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Всъщност, преди малко се замислих, че твоите подписи и аватари винаги са някакви закачливи и анимирани. Помня онова с пингвините от стария форум, бившия ти аватар с цветята и това гаргите.... Май не се учудвам, че тези не ти допадат. Изглеждаш някак сериозна и уравновесена, а аватарите ти все с някаква закачка. Май нещо такова трябваше да търся. Изложих се тоз път...:grin:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
vyara написа:
Да, и това особено в началото много го възмущаваше. :lol:
И досега ми се сърди, като се замълча вкъщи (то не че има възможност де, най-малкото децата не ме оставят).
Иначе мога с дни да си мълча, ама това е някакъв вид мързел и наистина трябва да го преодолявам. :shy:
Аз пък искам да се науча да мълча :lol:
Сериозно искам.
Изображение
esti

Мнение от esti »

Говоря за тук, като обикновено казвам "В един форум..", Във форума в който пиша.." и така...
На никого от близки, роднини и приятели не съм дала адреса.
Тук е моя оазис.
Моята лична територия.
Макар, че за най-близките ми, които знаят с какъв ник съм не е трудно да ме намерят ако искат (като Вечето и гугъла:blum:)

А тукашните ми приятелства са виртуални, но това не е причина да ги чувствам, като нереални.
Държа на тях.
Много.
esti

Мнение от esti »

frisky lioness написа: ....тийнейджъри (изкелифещих се додет я напиша тази дума)
Интересно след като написа "изкелифещих се", какво ли ти се е случило....:grin::blum:
Фриски, голям си образ ма :kiss:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Всъщност, преди малко се замислих, че твоите подписи и аватари винаги са някакви закачливи и анимирани. Помня онова с пингвините от стария форум, бившия ти аватар с цветята и това гаргите.... Май не се учудвам, че тези не ти допадат. Изглеждаш някак сериозна и уравновесена, а аватарите ти все с някаква закачка. Май нещо такова трябваше да търся. Изложих се тоз път...:grin:
Да, слагам си ги такива, защото като се разпиша насЮрЬОзно и прекалено сЮрЬОзно става.
Като се натуткам, и аз ще си потърся насам-натам, но сега не успявам. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Хм, всички приятелства са донякъде реални и донякъде имагинерни.

На въпроса - на някои казвам, че пиша тук (то пък моето - едно писане:shy:), на други - не. както и много неща си казвам по форумите, и много други - не.
Така че - не виждам принципна разлика. Всъщност най-много си говоря сама на себе си, и още не съм се опознала...:winkw::-)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Не! 3о4о си е само мой, и е само за мен!:mad:
Дори когато сядам в и-нет клуб, след това трийвам хисторито, за да не се "вмъкне" някой любопитко подире ми. :unibrow:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

разказвала съм много пъти
реални са, знам, че има хора тук, на които мога да разчитам и те на мен също
Изображение
Публикувай отговор