Ученическите протести
Ученическите протести
Чета как във Варна полицаите не можели да се справят с ученическите протести. За ваканцията. И се чудя да се радвам ли, че сегашните тийнове проявяват повече активност в защита на "правата" си, или да се нервя, че са захванали такава тема, вместо да протестират срещу купищата други безумия в образУвателната ни система.
Quo vadis?
Quo vadis?
- Green Light
Не те разбрах точно кво казваш, но ми е ясно, че не си прав. Ся, ку обичаш, обясни кво си казал, за да ти кажа точно къде бъркаш. Мерси.Green Light написа:Бе аре, марш в училище! Марш всички деца при класната. Да попитат първо за какво си струва да протестираме. После да си извадят тетрадките да си запишат каквото им кажат, и чак тогава да обявяват тема на протеста.
Малка им е ваканцията. Аалеле мале, какво, КАКВО да правим сега!?
при всички случаи се радвам че проявяват активност и най-после правят нещо заедно
че има по-важни неща от ваканцията, за които да протестират няма спор
но те са им трудни за формулиране
горните класове биха могли, но са малко мотивирани, защото вече излизат от системата и са заети със собственото си бъдеще, нямат време а и не искат да си рискуват оценките и подготовката
по-малките ученици освен за ваканция за друго не могат да се сетят без чужда помощ - деца са си
горните класове биха могли, но са малко мотивирани, защото вече излизат от системата и са заети със собственото си бъдеще, нямат време а и не искат да си рискуват оценките и подготовката
по-малките ученици освен за ваканция за друго не могат да се сетят без чужда помощ - деца са си
- Green Light
Темата на протеста е смешна. Дори това само по себе си, означава тесен мироглед и значи - липса на образование.Gaspode написа:Не те разбрах точно кво казваш, но ми е ясно, че не си прав. Ся, ку обичаш, обясни кво си казал, за да ти кажа точно къде бъркаш. Мерси.Green Light написа:Бе аре, марш в училище! Марш всички деца при класната. Да попитат първо за какво си струва да протестираме. После да си извадят тетрадките да си запишат каквото им кажат, и чак тогава да обявяват тема на протеста.
=> обратно в клас да се научат. История, литература... и като научат, да измислят друга тема, па да си протестират.
- Green Light
Бе аз май по принцип съм против площадната активност.shshtt написа:при всички случаи се радвам че проявяват активност и най-после правят нещо заедно
(Напоследък.
Навремето не бях. Бях в блокадата на МЕИ в стачките против Луканов. Готина ваканция стана)
Аха. 10х. Но пък като погледнеш, за кво протестират франсетата, примерно? За некви си години за песния. Ква е разликата с ваканцията? Не протестират, да кажем, за спасяване на пингвините от хишните бели мечки или нещо друго такова...Green Light написа: Темата на протеста е смешна. Дори това само по себе си, означава тесен мироглед и значи - липса на образование.
=> обратно в клас да се научат. История, литература... и като научат, да измислят друга тема, па да си протестират.
- Green Light
Начи, Гасподе, има хора които протестират срещу забраната на лова на малки тюленчета с чукове. Всякакви кретени, протестират срещу всякакви неща. Трябва ли аз да одобря една глупост заради факта че някъде другаде има по- голяма.Gaspode написа:Аха. 10х. Но пък като погледнеш, за кво протестират франсетата, примерно? За некви си години за песния. Ква е разликата с ваканцията? Не протестират, да кажем, за спасяване на пингвините от хишните бели мечки или нещо друго такова...Green Light написа: Темата на протеста е смешна. Дори това само по себе си, означава тесен мироглед и значи - липса на образование.
Green Light написа: Начи, Гасподе, има хора които протестират срещу забраната на лова на малки тюленчета с чукове. Всякакви кретени, протестират срещу всякакви неща. Трябва ли аз да одобря една глупост заради факта че някъде другаде има по- голяма.
точно!!!
абсолютна тъпня, да не говорим, че ваканцията им беше такава и миналата година, това, че е имало някоя събота и неделя в повече, не означава, че сега някой ги е ощетил.
ужасно се вбесявам на това, че децата били много натоварени и нямали време за почивка. че нали ги виждам, имат толкова енергия и сила, жадни са за всичко. и последното, което иска едно дете е да си почива
ако си лягат рано и стават рано, децата имат сили планина да повдигнат.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Чай ся. Честно казано, на никой от протестиращите срещу избиването на тюленчета, не му пука за тюленчетата. Просто това е модно и е начин да се почуства важен. Хората протестират само за неща, които ги касаят пряко. И то обикновено такива, които им нарушават "правата". Тва ми беше мислата. Децата протестират за ваканция, възрастните за пенсии, къде е разликата? Може би трябва просто да се радваме, че сегашните тийнове намират смелост да протестират, докато ние и като ученици и сега си приказваме в клубчетата и нищо не правим реално...Green Light написа:Начи, Гасподе, има хора които протестират срещу забраната на лова на малки тюленчета с чукове. Всякакви кретени, протестират срещу всякакви неща. Трябва ли аз да одобря една глупост заради факта че някъде другаде има по- голяма.Gaspode написа:Аха. 10х. Но пък като погледнеш, за кво протестират франсетата, примерно? За некви си години за песния. Ква е разликата с ваканцията? Не протестират, да кажем, за спасяване на пингвините от хишните бели мечки или нещо друго такова...Green Light написа: Темата на протеста е смешна. Дори това само по себе си, означава тесен мироглед и значи - липса на образование.
глупости. ай сега, по социализъма беше друго, малко трудно беше да протестираш, аз тази дума я научих при демокрациятаGaspode написа: Може би трябва просто да се радваме, че сегашните тийнове намират смелост да протестират, докато ние и като ученици и сега си приказваме в клубчетата и нищо не правим реално...
ще ти кажа какво ме радва при тийновете. това, че в много училища има деца, които се организират и събират пари за разните му благотворителни каузи. и то не защото някой учител им е дал идеята.
имам тук пред мен една рисунка на Йонито, за домашно снощи я рисува, но я забрави в къщи
темата е "какво не искате никога да се случва на другите хора"
листа е разделен на няколко кутийки с рисунка и текст, изброявам само текста, че не знам как се сканира с тъпия принтер - "убийства - не!", "деца без родители - не!", "без пистолети", "без гладни деца"
ми как сега това да не радва повече от един протест за по-дълга ваканция?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Да де, ама сега уж не е трудно. Пък протестите ни се свеждат до подписи под петиции май.latrevw написа:
глупости. ай сега, по социализъма беше друго, малко трудно беше да протестираш, аз тази дума я научих при демокрацията
ще ти кажа какво ме радва при тийновете. това, че в много училища има деца, които се организират и събират пари за разните му благотворителни каузи. и то не защото някой учител им е дал идеята.
имам тук пред мен една рисунка на Йонито, за домашно снощи я рисува, но я забрави в къщи
темата е "какво не искате никога да се случва на другите хора"
листа е разделен на няколко кутийки с рисунка и текст, изброявам само текста, че не знам как се сканира с тъпия принтер - "убийства - не!", "деца без родители - не!", "без пистолети", "без гладни деца"
ми как сега това да не радва повече от един протест за по-дълга ваканция?
А за благотворителност не ми се говори.
виж, не искам да се заяждам, но има един такъв момент, който не мога да отмина - за да се възмущаваш от нещо, че не е както трябва, трябва да започнеш от себе си. не можеш да говориш в множествено число, включвайки себе си и да мърмориш, че не протестираме. ти кога протестира и срещу какво се изправи? когато го правиш и едновременно с това виждаш всички останали мърди, тогава ще приема за оправдано възмущението ти. аз трябва да зпаона от себе си, ти от теб и т.н. тогава евентуално биха могли да започнат да се случват разни неща.Gaspode написа: Да де, ама сега уж не е трудно. Пък протестите ни се свеждат до подписи под петиции май.
А за благотворителност не ми се говори.
Хм.Green Light написа:Темата на протеста е смешна. Дори това само по себе си, означава тесен мироглед и значи - липса на образование.Gaspode написа:Не те разбрах точно кво казваш, но ми е ясно, че не си прав. Ся, ку обичаш, обясни кво си казал, за да ти кажа точно къде бъркаш. Мерси.Green Light написа:Бе аре, марш в училище! Марш всички деца при класната. Да попитат първо за какво си струва да протестираме. После да си извадят тетрадките да си запишат каквото им кажат, и чак тогава да обявяват тема на протеста.
От една страна е така, темата на протеста изглежда смешна.
Само че тя е симптом на доста други глупости - като тази, че заради матурите почти през целия май не се учи. И не учат не само тези, които имат матури, ами всички.
Вярно е, че децата не могат да стигнат до дъното на проблема и да го формулират, обаче него си го има.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Re: Ученическите протести
Все отнякъде трябва да се започне.Gaspode написа:Чета как във Варна полицаите не можели да се справят с ученическите протести. За ваканцията. И се чудя да се радвам ли, че сегашните тийнове проявяват повече активност в защита на "правата" си, или да се нервя, че са захванали такава тема, вместо да протестират срещу купищата други безумия в образУвателната ни система.
Quo vadis?
На тоя етап е важно да разберат, че могат и когато е нужно трябва да протестират.
Дали е по тяхна инициатива или е от чужд подбудител е без значение. Сега хвърлят пиратки, а когато станат на наще години - молотов. Радвам им се. То е и точно повторение на написаното в Библята - че и последният роден в робство трябва да умре, та да могат бегълците да се настанят в "обетованата земя" и да започнат нов живот.
Наща психика, наща същност е обременена и уплашена. След 14.01. няма вече истински протести - полицейщината взе страха на хората.- сега с арестите на ученици правят същото - опитват се да ги уплашат, да ги направят аморфна маса каквато сме ние. Няма да успеят, знам го!
Радвам им се.
- majemela4ka
- Обратна връзка:
Мнемозина написа: Хм.
От една страна е така, темата на протеста изглежда смешна.
Само че тя е симптом на доста други глупости - като тази, че заради матурите почти през целия май не се учи. И не учат не само тези, които имат матури, ами всички.
Вярно е, че децата не могат да стигнат до дъното на проблема и да го формулират, обаче него си го има.

Е, айде поне без молотов.БоЕВ написа:
Все отнякъде трябва да се започне.
На тоя етап е важно да разберат, че могат и когато е нужно трябва да протестират.
Дали е по тяхна инициатива или е от чужд подбудител е без значение. Сега хвърлят пиратки, а когато станат на наще години - молотов. Радвам им се. То е и точно повторение на написаното в Библята - че и последният роден в робство трябва да умре, та да могат бегълците да се настанят в "обетованата земя" и да започнат нов живот.
Наща психика, наща същност е обременена и уплашена. След 14.01. няма вече истински протести - полицейщината взе страха на хората.- сега с арестите на ученици правят същото - опитват се да ги уплашат, да ги направят аморфна маса каквато сме ние. Няма да успеят, знам го!
Радвам им се.
Обаче си спомням как все ни обясняваха какви сме простаци и как един цивилизован протест не можем да направим.
И гледах онзи ден италианците как протестират и хич не им пука...
Абе хулиганства ми се.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Не става. Това е част от играта. С "мирен протест" нищо не се получава. Решения се вземат когато някой се почувства застрашен, а мирните протести не застрашават и теслата остава винаги у протестиращите.Мнемозина написа:
Е, айде поне без молотов.
Не мисля така. Понякога е въпрос просто на упоритост. Но то и това ни липсва.БоЕВ написа:Не става. Това е част от играта. С "мирен протест" нищо не се получава. Решения се вземат когато някой се почувства застрашен, а мирните протести не застрашават и теслата остава винаги у протестиращите.Мнемозина написа:
Е, айде поне без молотов.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Упоритост?!Мнемозина написа:...
Не мисля така. Понякога е въпрос просто на упоритост. Но то и това ни липсва.
Каква е ползата да викаш месеци наред под прозорците на парламента а ония да гледат от вътре и да се хилят самодоволно. Салем трябва да гори. Само така се стига до вземането на решения.
Теслата пак ще е у протестиращите, а стигането на решения ще е все така несигурно.БоЕВ написа:Упоритост?!Мнемозина написа:...
Не мисля така. Понякога е въпрос просто на упоритост. Но то и това ни липсва.
Каква е ползата да викаш месеци наред под прозорците на парламента а ония да гледат от вътре и да се хилят самодоволно. Салем трябва да гори. Само така се стига до вземането на решения.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Нищо подобно.Мнемозина написа:
Теслата пак ще е у протестиращите, а стигането на решения ще е все така несигурно.
Преди да се стигне до свинщини искащи ответна реакция по улиците много ще се мисли.
аз бих им предложила да протестират и срещу:Green Light написа:
Темата на протеста е смешна. Дори това само по себе си, означава тесен мироглед и значи - липса на образование.
- домашните
- контролните
- краткото голямо междучасие
- забраната да се пуши в училище
just perfect
- Green Light
- пълния членbead_ написа:аз бих им предложила да протестират и срещу:Green Light написа:
Темата на протеста е смешна. Дори това само по себе си, означава тесен мироглед и значи - липса на образование.
- домашните
- контролните
- двойките и изобщо безобразието - да те изпитват, когато не знаеш
- неизвинените
- "И кратко" също е много гадно
прав си, прав си. образователният министър трябва сериозно да се замисли за поста си при такива блестящи идеи у конкуренциятаGreen Light написа:- пълния членbead_ написа:аз бих им предложила да протестират и срещу:Green Light написа:
- домашните
- контролните
- неизвинените
just perfect
- Глас в пустиня
Така се създават роби и се възпитава овчедушие.Green Light написа:- пълния членbead_ написа:аз бих им предложила да протестират и срещу:Green Light написа:
- домашните
- контролните
- неизвинените
Училището не е светая светих, та да не можеш да протестираш срещу промяната на правилата. Да, точно промяна, защото ваканцията никога не е била толкова кратка, ако беше кратка по принцип, и учениците протестираха водени от мързел за по-голяма то щеше да е друга картинката.
Това е все едно работодателските орг. да намалят дните на платеният годишен отпуск без резонно обяснение за това. Не че мнозина от нас не биха го приели безропотно и това де.
- Green Light
Овчедушие се възпитава когато излъжеш някого че има правото да управлява, а след това го удариш по носа за да си заеме мястото.БоЕВ написа:Така се създават роби и се възпитава овчедушие.
Училището не е светая светих, та да не можеш да протестираш срещу промяната на правилата. Да, точно промяна, защото ваканцията никога не е била толкова кратка, ако беше кратка по принцип, и учениците протестираха водени от мързел за по-голяма то щеше да е друга картинката.
Това е все едно работодателските орг. да намалят дните на платеният годишен отпуск без резонно обяснение за това. Не че мнозина от нас не биха го приели безропотно и това де.
Овце ще бъдат всички хвърляли коктейли молотов, много скоро след като победят. Защото след победата ги чака мирис на бедност и липса на култура, образование, болници, всичко това което си мислят че защитават. И когато видят че са изпуснали влака, тогава ще наведат глави и ще се превърнат в овце.
Хората които са възпитавани в това да изпълняват задълженията си, няма да се почувстват излъгани, те знаят как да се оправят и те овце няма да станат, Боев.
ако повече учене създава роби вероятно си прав.БоЕВ написа:
Така се създават роби и се възпитава овчедушие.
.
п.п. да оставиш децата да растат без дисциплина и правейки каквото им хрумне е като да оставиш дръвчето в двора да плододава без подрязване, белосване и пръскане. а ти не си такъв човек, нали?
just perfect
този разговор отива към секс без физически контакт.... май... да се предложи - непорочно зачатие, чистота, вечност...bead_ написа:...да оставиш дръвчето в двора да плододава без подрязване, белосване и пръскане. ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
за тебе знаем - ти искаш дъъългиии ваканции и северни нощиELBI написа:този разговор отива към секс без физически контакт.... май... да се предложи - непорочно зачатие, чистота, вечност...bead_ написа:...да оставиш дръвчето в двора да плододава без подрязване, белосване и пръскане. ...
just perfect
- Green Light
Впрочем за "правата" на работниците и отстъпките на работодателите също мисля нещо според мен - любопитно. Боев, ти си мислиш, че размера на отпуската е някаъв успех на обединената воля на работниците или с други думи демокрация в действие. Да, демокрация в действие е, но слушай какво действие.
Имах период в който фирмата ми се налагаше сред море от себеподобни. Тогава бяхме 11 човека и бях решил да работим и извънработно време, ако клиента има нужда. Аз на моите хора плащах извънредния труд според една таблица която обсъдихме, но към клиентите цените бяха същите, остсъпките бяха същите и всичко си беше същото. Това даде резултат и клиенти които бяха важни за мен ни затрупаха от работа. Така продължи доста време. Може би година или година и половина. После... бе стана важно да спазваме кодекса така както е. Така или иначе поетата работа си вървеше, само че вече не ставаше да работим събота и неделя. Най- много разрешавах да останат по един час след работа.
Цялата работа ти я разказвам заради това че установих, че вършим абсолютно същата работа за старите си клиенти + допълнетелната работа за новите и то само в петдневната работна седмица от 8и половина до 5. Без да плащам извънредни.
Извода за мен е че ако се намалят почивките, производителността пада. Това е, така работи принципа на управление от народа. Управляваме се само в посока по- голяма производителност и повече принадена стойност. Такива са и "извоюваните синдикални победи" - минимално необходимото за най- добър бач.
Сигурен съм че ако в световен мащаб всички работници се вдигнат за да поискат намаляване на отпуските си, работодателите няма да се съгласят без бой.
Имах период в който фирмата ми се налагаше сред море от себеподобни. Тогава бяхме 11 човека и бях решил да работим и извънработно време, ако клиента има нужда. Аз на моите хора плащах извънредния труд според една таблица която обсъдихме, но към клиентите цените бяха същите, остсъпките бяха същите и всичко си беше същото. Това даде резултат и клиенти които бяха важни за мен ни затрупаха от работа. Така продължи доста време. Може би година или година и половина. После... бе стана важно да спазваме кодекса така както е. Така или иначе поетата работа си вървеше, само че вече не ставаше да работим събота и неделя. Най- много разрешавах да останат по един час след работа.
Цялата работа ти я разказвам заради това че установих, че вършим абсолютно същата работа за старите си клиенти + допълнетелната работа за новите и то само в петдневната работна седмица от 8и половина до 5. Без да плащам извънредни.
Извода за мен е че ако се намалят почивките, производителността пада. Това е, така работи принципа на управление от народа. Управляваме се само в посока по- голяма производителност и повече принадена стойност. Такива са и "извоюваните синдикални победи" - минимално необходимото за най- добър бач.
Сигурен съм че ако в световен мащаб всички работници се вдигнат за да поискат намаляване на отпуските си, работодателите няма да се съгласят без бой.
- Глас в пустиня
Ваканцията е право, а не задължение. Да възпитаваш само в изпълнение на задължения и ограничаване на права си е въдпитаване в послушание и робство.Green Light написа: Хората които са възпитавани в това да изпълняват задълженията си, няма да се почувстват излъгани, те знаят как да се оправят и те овце няма да станат, Боев.
Не съм съгласен и с твърдението , че има родени да управляват и такива да изпълняват. След молотовките идват експертите - овцете се съгласяват че точно определени хора са родени да ги управляват. Непогрешимо.
- Глас в пустиня
Ваканцията е право, а не задължение.bead_ написа:ако повече учене създава роби вероятно си прав.БоЕВ написа:
Така се създават роби и се възпитава овчедушие.
.
п.п. да оставиш децата да растат без дисциплина и правейки каквото им хрумне е като да оставиш дръвчето в двора да плододава без подрязване, белосване и пръскане. а ти не си такъв човек, нали?
Ако учениците протестираха против матурите(не че не го правиха и това де), против домашните и изпитванията, против дисциплината в час(всъщност аз съм и за въвеждане на униформи) - просто нямаше да ги подкрепям, а щях да ги критикувам.
- Глас в пустиня
Сигурно си прав!Green Light написа:Впрочем за "правата" на работниците и отстъпките на работодателите също мисля нещо според мен - любопитно. Боев, ти си мислиш, че размера на отпуската е някаъв успех на обединената воля на работниците или с други думи демокрация в действие. Да, демокрация в действие е, но слушай какво действие.
Има една наука - трудова медицина се казва. И според нейните изследвания са установени праговете на "полезност". Сиреч колко време в денонощието/месеца/годината един човек може да бъде максимално концентриран и съответно с максимално висока производителност.
Ти, явно, си го установил по "трудния" начин.
Същото е и с учениците - колкото повече ги натоварваш, толкова повече пада вероятността да запаметят/научат/усвоят нещо.
къде пък пише, че е право?!?БоЕВ написа:
Ваканцията е право, а не задължение.
.
Член 28: Възпитание и образование
Всяко дете има право на образование, като задължение на държавата е, да направи безплатното посещение на основното училище задължително, да развие различни форми на допълнително образование и да направи достъпно посещението на висши училища за децата в съответствие с техните способности. Необходимата дисциплина в училищата не трябва да накърнява правата и преди всичко достойнството на децата. Съвместната работа за развитието на децата трябва да поощрява отстояването на това право.
Член 29: Образователни цели
Образованието способства за пълното разгръщане на личността, на таланта, както и на душевните и физически способности на детето. Образованието подготвя детето за живота като гражданин с осъзната отговорност в едно свободно общество и подкрепя зачитането на детето от неговите родители, неговата културна идентичност, но и толерантността и разбирането за ценностните представи на другите хора.
just perfect
- never mind
Уф, големият е абсолютен антиGaspode написа:Чета как във Варна полицаите не можели да се справят с ученическите протести. За ваканцията. И се чудя да се радвам ли, че сегашните тийнове проявяват повече активност в защита на "правата" си, или да се нервя, че са захванали такава тема, вместо да протестират срещу купищата други безумия в образУвателната ни система.
Quo vadis?
Говорихме се, че им се чуди на тия, дето протестират, вместо да си седнат на трибуквието и да учат. Той протестира лично срещу чалгаджийницата около нас. Недоволен е, че на пробния тест за матурата не е отговорил на 3!!! въпроса. Болен ходи на у-ще, за да не изпуска /не за друго, тва си е от чист мързел, класната каза, че ако и почете ... ех...../
Не, бе, не го хваля, чудя му се
Най-идиотското е, че просто ме сащисва с разсъжденията си. В живота му има няколко приоритета: учене, снимане, гаджето, екология. Понякога в разбъркан ред..
Та така с тийновете, аз имам един под ръка и няколко в близката околност, но и те мислят подобно...
- snowprincess
- сър Айвънхоу
на това се казва: културен шокsnowprincess написа:Мнемозина написа: Абе хулиганства ми се.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Истината е, че, май не го пише никъде.bead_ написа:къде пък пише, че е право?!?БоЕВ написа:
Ваканцията е право, а не задължение.
.
Член 28: Възпитание и образование
Всяко дете има право на образование, като задължение на държавата е, да направи безплатното посещение на основното училище задължително, да развие различни форми на допълнително образование и да направи достъпно посещението на висши училища за децата в съответствие с техните способности. Необходимата дисциплина в училищата не трябва да накърнява правата и преди всичко достойнството на децата. Съвместната работа за развитието на децата трябва да поощрява отстояването на това право.
Член 29: Образователни цели
Образованието способства за пълното разгръщане на личността, на таланта, както и на душевните и физически способности на детето. Образованието подготвя детето за живота като гражданин с осъзната отговорност в едно свободно общество и подкрепя зачитането на детето от неговите родители, неговата културна идентичност, но и толерантността и разбирането за ценностните представи на другите хора.
Не съм много добре запознат с училищно-правните въпроси. Имам обаче познания по търговско, вещно и авторско право. Принципът е еднакъв за всички. Та, тоя цитата дето си постнала ме замисли и направих справка.
Правилник за прилагане на закона за народната просвета>>>
Виж раздел 3 чл 93 - МОН е длъжен да осигури, а министърът да определи => щом едно нещо е задължение за едни, то същото нещо е право за други, т.е. въпросът с дните на ваканцията е дискусионен, а по презумция в правото когато има неясното или нещо не е посочено изрично в закон или наредба се взема това което се е наложило като правило по обичайното право, т.е. в обичайно правен аспект се е наложило ваканцията да е 10дни => въпросът е дискусионен и когато министърът едностранно съкращава драстично дните на ваканцията, то учениците имат право да протестират. Интересно ще ми е да чуя мнение на експерти като колко дни е минимума за почивка и възстановяване между указаните в правилника срокове.
Май малко объркано стана.
Ама правните въпроси са така - объркани.