Писал ли е
Писал ли е
някой ода за умората?
Понякога те смазва и замъглява погледа.
А понякога е толкова пречистваща и нещата, видени през нея, изглеждат кристално ясни.
А понякога е толкова пречистваща и нещата, видени през нея, изглеждат кристално ясни.
Panta rhei...
- Житената Питка
- BOFH
Re: Писал ли е
Аз... веднъж... не я довърших - бях много уморен.Мнемозина написа:някой ода за умората?
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
-
Megi_Koleva
Ами не знам дали е писал някой. Аз лично със сигурнаост не съм- сигурно защото съм била преуморена...Ама умората е нещо прекрасно...Мнемозина написа:някой ода за умората?
Житената Питка написа:Аз... веднъж... не я довърших - бях много уморен.Мнемозина написа:някой ода за умората?
А началото какво беше?
Не, не, не ми казвай, мисля, че се сещам.
Panta rhei...
- Житената Питка
- BOFH
"О, уморо!Мнемозина написа:
А началото какво беше?
..."
(\__/)
(='.'=)
(='.'=)
За епитетите питах.Житената Питка написа:"О, уморо!Мнемозина написа:
А началото какво беше?
..."
Макар че винаги съм подозирала каква поетична душа си.
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ода не, но епопея мога да напиша.
Само че ужасно ми се спи.
Два и половина през нощта, а имам още работа за часове...
Разрешаваш ли поезията да я оставя за друг път?
Само че ужасно ми се спи.
Два и половина през нощта, а имам още работа за часове...
Разрешаваш ли поезията да я оставя за друг път?
Последно промяна от Stranniche на 01.12.10, 09:31, променено общо 1 път.
- сър Айвънхоу
Stranniche написа:
Само че ужасно ми се спи. Два и половина през нощта, а имам още работа за часове...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Stranniche
- Обратна връзка:
Вярно - елигия беше жанрът.Мнемозина написа: Да, и аз снощи се сетих, че може би не одата е жанрът.
Но ми дойде на ум само за елегия.
Не може ли да поотложиш?
До сутринта трябва да редактирам - по-точно да пренапиша - един безумен текст, на който се опитвам да схвана идеята, ако има такава. Трябва да си гениален, за да сътвориш такава глупост
Блоковете са затворили очи, само моят прозорец свети, чува се приспивната песен на дъжда по балконите, на масата има бутилка ЧВ...
Хехе, ей за това говорех в една предишна жална тема, дето я пуснах.Stranniche написа:
Вярно - елигия беше жанрът.
До сутринта трябва да редактирам - по-точно да пренапиша - един безумен текст, на който се опитвам да схвана идеята, ако има такава. Трябва да си гениален, за да сътвориш такава глупост. Еразъм Ротердамски неслучайно е написал "Възхвала на глупостта".
Блоковете са затворили очи, само моят прозорец свети, чува се приспивната песен на дъжда по балконите, на масата има бутилка ЧВ...
Чувстваш се глупава сега, нали?
Panta rhei...
- Житената Питка
- BOFH
- windcolours
не, че е по темата за умората, но беше едно от първите неща, които ми попаднаха пред очите сутринта : "Две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост. За Вселената не съм сигурен." А. АйнщайнStranniche написа:
До сутринта трябва да редактирам - по-точно да пренапиша - един безумен текст, на който се опитвам да схвана идеята, ако има такава. Трябва да си гениален, за да сътвориш такава глупост. Еразъм Ротердамски неслучайно е написал "Възхвала на глупостта".
Най-обичам да ми възхваляват някакво четиво, филм, песен, тотално неразбираеми за средностатичстическия ум, какъвто претендирам да имам, и да ми внушават, че са гениални...и аз да се чувствам по-далеч от гениалността повече от всякога...
Ч'ай ся Мнемо да не изскърца със зъби, че само спамя. Ще взема да й отговоря на въпроса: аз не съм
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Айнщайн ли беше казал нещо за гениалните неща и баба си?windcolours написа: не, че е по темата за умората, но беше едно от първите неща, които ми попаднаха пред очите сутринта : "Две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост. За Вселената не съм сигурен." А. Айнщайн
Най-обичам да ми възхваляват някакво четиво, филм, песен, тотално неразбираеми за средностатичстическия ум, какъвто претендирам да имам, и да ми внушават, че са гениални...и аз да се чувствам по-далеч от гениалността повече от всякога...
Ч'ай ся Мнемо да не изскърца със зъби, че само спамя. Ще взема да й отговоря на въпроса: аз не съм
Май се надспамваме.
- windcolours
тук е по-лесно отколкото в тема на Боев или Ън:lol:Stranniche написа:
Айнщайн ли беше казал нещо за гениалните неща и баба си?
Май се надспамваме.
а иначе-да - http://www.obekti.bg/dnes/9-iq/1822-lub ... ticleFocus
На мен пък в техните теми ми е по-лесно да спамя.windcolours написа:тук е по-лесно отколкото в тема на Боев или Ън:lol:Stranniche написа:
Айнщайн ли беше казал нещо за гениалните неща и баба си?
Май се надспамваме.
а иначе-да - http://www.obekti.bg/dnes/9-iq/1822-lub ... ticleFocus
Panta rhei...
Чакай да поспамя и аз - това са клишета, за неразбираемите гениални неща.windcolours написа:не, че е по темата за умората, но беше едно от първите неща, които ми попаднаха пред очите сутринта : "Две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост. За Вселената не съм сигурен." А. АйнщайнStranniche написа:
Неразбираемите неща са такива само когато не искаш да ги разбереш.
Но понякога наистина се иска малко повече усилие.
Panta rhei...
- windcolours
ъхъ, чакам сега Странниче да пише дали е положила необходимите усилия:lol:Мнемозина написа: Чакай да поспамя и аз - това са клишета, за неразбираемите гениални неща.
Всъщност не е баш клише. Понякога и при най-добро желание не си в състояние да разбереш нещо. Знаеш ли колко огромно желание имах да разбера математиката, за да избегна слабите оценки?. И колко усилия съм положила? Ама тц. Не стана. Нямам математически заложби. До ден днешен сънувам контролни по математика.
- Green Light
- snowprincess
За Странниче съм сигурна не само за усилията, ами и за разбирането.windcolours написа:ъхъ, чакам сега Странниче да пише дали е положила необходимите усилия:lol:Мнемозина написа: Чакай да поспамя и аз - това са клишета, за неразбираемите гениални неща.
Всъщност не е баш клише. Понякога и при най-добро желание не си в състояние да разбереш нещо. Знаеш ли колко огромно желание имах да разбера математиката, за да избегна слабите оценки?. И колко усилия съм положила? Ама тц. Не стана. Нямам математически заложби. До ден днешен сънувам контролни по математика.
Баш клише си е, особено когато става дума за изкуство.
Макар че добрата наука много се доближава до изкуството.
Няма начин да разбереш дали ще разбереш нещо, без поне да опиташ да го разбереш. А това, което казваш в началото предполага предварително отказване. Не е ли така?
Panta rhei...
- windcolours
когато става дума за изкуство, обикновено става дума за вкус.Мнемозина написа: За Странниче съм сигурна не само за усилията, ами и за разбирането.
Няма начин да разбереш дали ще разбереш нещо, без поне да опиташ да го разбереш. А това, което казваш в началото предполага предварително отказване. Не е ли така?
Имам познат, който е голям фен на "интелектуалната музика и интелектуалните бендове" както сам ги определя. Покрай него съм слушала какви ли не истерични джаз компилации, които той възхваляваше като гениални, а аз получавах сърдечна аритмия от тях. Не мога да разбера, нито да харесам този вид музика. Значи ли че не съм положила усилия?
ПП Всъщност мисля, че има връзка между гениалното и простото, а не толкова трудноразбираемото.
Да, и за вкус става дума, и за много още неща.windcolours написа:когато става дума за изкуство, обикновено става дума за вкус.Мнемозина написа: За Странниче съм сигурна не само за усилията, ами и за разбирането.
Имам познат, който е голям фен на "интелектуалната музика и интелектуалните бендове" както сам ги определя. Покрай него съм слушала какви ли не истерични джаз компилации, които той възхваляваше като гениални, а аз получавах сърдечна аритмия от тях. Не мога да разбера този вид музика. Значи ли че не съм положила усилия?
Но не за средностатистически ум.
Няма изкуство, което да се прави за ум над средностатистическия.
Panta rhei...
- windcolours
значи даже средностатистически ум не съм... успокоение ми е това, че човек цял живот се учи. Дано към 90-те поне ги схвана тия двойни интеграли. и Кандински.Мнемозина написа: Да, и за вкус става дума, и за много още неща.
Ами да кажа още веднъж: става дума не за ум, а за отворени сетива и непредубеденост.windcolours написа:значи даже средностатистически ум не съм... успокоение ми е това, че човек цял живот се учи. Дано към 90-те поне ги схвана тия двойни интеграли. и Кандински.Мнемозина написа: Да, и за вкус става дума, и за много още неща.
Ако тръгваш към нещата по този начин, няма как да ги харесаш.
Ако при всеки свой досег с книга, филм, музика, поезия, човек и т.н. търсиш доказване на това колко си умна или колко не си - пътят ти не съвпада с моя. За мен най-хубаво е когато човек приеме изначалната си глупост и просто гледа света наоколо.
Panta rhei...
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Та коя книга казваше че трябва да прочета?:lol:windcolours написа: Най-обичам да ми възхваляват някакво четиво, филм, песен, тотално неразбираеми за средностатичстическия ум, какъвто претендирам да имам, и да ми внушават, че са гениални...и аз да се чувствам по-далеч от гениалността повече от всякога...
- windcolours
Да прочетеш! Не съм изиксвала да я харесаш!:blum:БоЕВ написа:Та коя книга казваше че трябва да прочета?:lol:windcolours написа: Най-обичам да ми възхваляват някакво четиво, филм, песен, тотално неразбираеми за средностатичстическия ум, какъвто претендирам да имам, и да ми внушават, че са гениални...и аз да се чувствам по-далеч от гениалността повече от всякога...