............

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

............

Мнение от Ън »

............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 08:03, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

И кое точно те притеснява? Доколкото ми е известно, светът непрекъснато отива от лошо към зле.:winkw:

Защо да не се увеличава потреблението? Ще ти се май китайския народ да си седи гол, бос и гладен - ама - нъцки! ся и те почват коли да карат - атмосферата да ми замърсяват, природни ресурси да изчерпват и т.н..-вместо само да бачкат за купичка ориз - прав си - на зле отиват нещата...:grin::blum:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:И кое точно те притеснява? Доколкото ми е известно, светът непрекъснато отива от лошо към зле.:winkw:

Защо да не се увеличава потреблението? Ще ти се май китайския народ да си седи гол, бос и гладен - ама - нъцки! ся и те почват коли да карат - атмосферата да ми замърсяват, природни ресурси да изчерпват и т.н..-вместо само да бачкат за купичка ориз - прав си - на зле отиват нещата...:grin::blum:
Не, бе... Не ме притесняват китайците. Притеснявам се, че всички ще загинем. И то скоро. Китайци, българи, патагонци... Природата ни го подсказва. По- точно: Натяква ни го! Това не е фактор, който можем да игнорираме.
А имаме/хме мечти: Да покорим нови светове... И в същото време се самоунищожаваме.
Като деца сме в мечтите си, а убийци в реалността...

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
Mila написа:И кое точно те притеснява? Доколкото ми е известно, светът непрекъснато отива от лошо към зле.:winkw:

Не, бе... Не ме притесняват китайците. Притеснявам се, че всички ще загинем. И то скоро. Китайци, българи, патагонци... Природата ни го подсказва. По- точно: Натяква ни го! Това не е фактор, който можем да игнорираме.
А имаме/хме мечти: Да покорим нови светове... И в същото време се самоунищожаваме.
Като деца сме в мечтите си, а убийци в реалността...
Ама потребяваш, нали? Кво да прайш. И аз потребявам... и замърсявам. Срам ме е, но тези, които най-много трябва да се спрат нямат спиране...
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Какво имаш предвид - глобалното затопляне ли?

Честно казано, тези неща не ме вълнуват много. Разбира се, че цивилизацията ни ще загине - както и много други преди нас. Това е обективен процес. Един човек, или някаква групичка хора нищо не могат да направят. В същото време е ясно, че никой не е в състояние да предскаже края - поне никой от нас - участниците...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: ... но тези, които най-много трябва да се спрат нямат спиране...
Точно това имам предвид: Няма спиране! Скачаме в пропаста и никой не може да ни спре...

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа: В същото време е ясно, че никой не е в състояние да предскаже края - поне никой от нас - участниците...
Не е точно така. Краят е много по- близо отколкото ни се ще и учените го доказват.

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:
Mila написа: В същото време е ясно, че никой не е в състояние да предскаже края - поне никой от нас - участниците...
Не е точно така. Краят е много по- близо отколкото ни се ще и учените го доказват.
Наистина ли има доказателства?
Това ме заинтригува - знаех си аз, че е крайно време да се прекрати тази нелепост...:blum:

:grin:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:
[unknown] написа:
Наистина ли има доказателства?
Това ме заинтригува - знаех си аз, че е крайно време да се прекрати тази нелепост...:blum:

:grin:
Не е смешно...за съжаление.

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
Точно това имам предвид: Няма спиране! Скачаме в пропаста и никой не може да ни спре...
Да, защото на нас цивилизованите ни харесва да си караме колите, да купуваме боклуци, да хвърляме боклуци. Промити са ни мозъците и си затваряме очите, щото имаме "належащи проблеми" като тези от другата ти тема.
Знаеш ли колко литра вода се използват за производството на 1 кг пластмаса - 550 литра. И изобщо колко много водни ресурси отиват за неща, които изхвърляме или без които спокойно можем да минем. Кофти тема. Спирам.
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

vyara написа:
[unknown] написа:
Да, защото на нас цивилизованите ни харесва да си караме колите, да купуваме боклуци, да хвърляме боклуци. Промити са ни мозъците и си затваряме очите, щото имаме "належащи проблеми" като тези от другата ти тема.
Знаеш ли колко литра вода се използват за производството на 1 кг пластмаса - 550 литра. И изобщо колко много водни ресурси отиват за неща, които изхвърляме или без които спокойно можем да минем. Кофти тема. Спирам.
Виж сега, истината е, че на този етап няма какво друго да направим. И на мен не ми е много весело, обаче няма друг начин - всички пътища водят натам. И ако това е краят - ОК. Това е! Това не е просто някакъв каприз - това са един куп наслагвания, в духа и в съзнанието, а и донякъде (мисля), такава е била и Божията воля. Не че съм против разни екологични движения, но поне тези, които са ми известни ми звучат доста повърхностно.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:
vyara написа:
[unknown] написа:
Виж сега, истината е, че на този етап няма какво друго да направим. И на мен не ми е много весело, обаче няма друг начин - всички пътища водят натам. И ако това е краят - ОК. Това е! Това не е просто някакъв каприз - това са един куп наслагвания, в духа и в съзнанието, а и донякъде (мисля), такава е била и Божията воля. Не че съм против разни екологични движения, но поне тези, които са ми известни ми звучат доста повърхностно.
Абе, хич не ми дреме на мен за екологичните двежения. Не тяхните пропаганди ме притесняват. Притесняват ме фактите. Не можем да си затваряме очите пред повишаващата се температура, топенето на полярните шапки, изтъняването на озоновият слой и т.н. Аз просто искам да живея! Аз, близките ми, децата ми! Само това искам...

А, и да не пропусна да уточня: Бог не съществува!

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа:
Mila написа:
vyara написа:
[unknown] написа:
Абе, хич не ми дреме на мен за екологичните двежения. Не тяхните пропаганди ме притесняват. Притесняват ме фактите. Не можем да си затваряме очите пред повишаващата се температура, топенето на полярните шапки, изтъняването на озоновият слой и т.н. Аз просто искам да живея! Аз, близките ми, децата ми! Само това искам...

А, и да не пропусна да уточня: Бог не съществува!
Прекалено е "развито" обществото ни. Преди векове е било съвсем реално група хора да се самоиздържа/изхранва и прочие... В момента не става. За съжаление всички сме в кюпа - щом сме тръгнали да скачаме ще скочим всички. Дори и някой да се скатае на някоя тучна полянка само ще си удължи агонията. В крайна сметка пак ще стигне дотам, докъдето и останалите.
Оптимист съм, за справка :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:
Добре е като светоусещане. :-)
А, аз съм песимист, за съжаление... Или реалист?!:(

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа:
Gaspode написа:
Добре е като светоусещане. :-)
А, аз съм песимист, за съжаление... Или реалист?!:(
Е та не знаеш ли - песимистът бил добре осведомен оптимист :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Глас в пустиня

Re: За овцете казват, че

Мнение от Глас в пустиня »

[unknown] написа:накъдето ги поведе водачът на стадото-натам вървят. Ако водачът се хвърли в някоя пропаст, цялото стадо ще го последва. Не знам дали са толкова тъпи или толкова доверчиви овцете. Не знам дори дали това е истина...
Както и да е...

Не за овцете ми е мисълта, а за нас хората. Аз само някаква аналогия такава си правя...

Гледах едно предаване за производителите на самолети. Значи, произвеждат се самолети, които не влизат веднага в употреба, а ги складират в огромни депа, по простата причина, че от тези самолети НЯМА НУЖДА! Те са ИЗЛИШНИ, защото има свръхпроизводство. В тези депа могат да престоят с години, след което някой от тях влизат в употреба, но други отиват ЗА СКРАБ! И каква е логиката???

Аааа, ето я логиката: Производството НЕ МОЖЕ да спре! Ако спре, ще колабира и ще загине. И не само производството на самолети.

Производството трябва ПОСТОЯННО да се увеличава в световен мащаб, потреблението трябва ПОСТОЯННО да се увеличава, в противен случай икономиката ще колабира /пак в световен мащаб/ и
ние ще загинем. Ще изчезнем като цивилизация, защото трябва постоянно да бълваме продукти, с които да се задоволяваме! Тоест, трябва постоянно да си тъпчем търбусите и да ак*ме. Е, тва е ла****та логика...

Та пак да се върна на моята аналогия с овцете:
Скочиха ли вече нашите водачи в пропастта?
Мисля, че ДА...
И ние ги следваме, нали...
Дори и да не искаме, стадото наречено "Човешка цивилизация" вече скача в пропастта и дори някой от "овцете" в него да не искат да скачат, следващите зад тях ще ги стъпчат и пометат към бездната...

П.П.
Колко човешки поколения ще има още? Дали това на децата ни няма да е последното?
Митове! Овцете никак не са глупави, при тях просто по-силно е развито стадното чувство, да не забравяме обаче, че и човека е стадно животно.:-)

Логиката е там, че да съществува нашата цивилизация, икономиката трябва да работи(справка САЩ - 1929г), трябва да работи около потенциала си и в същото време да бележи ръст от 4 до 6% годишно....а това няма как да стане, следват кризи, една от налудничавите теории за справяне с тая ситуация е да се премине изцяло на продукти за еднократна употреба + рециклиране. В момента икономическия крах е много по осезаем отколкото еко катаклизъм. Убеден съм, че ще бъдем свидетели на рухването на старата ик. система, трескаво се търсят решения за нови енергоносители, хибриди и др....когато гигантите колабират, ще ни се иска да е било екокатастрофа, защото съм питал и друг път, но никой не ми е отговарял, представи си живота без петрол, без ток, без стоките в магазина...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа: Оптимист съм, за справка :)
И аз така.:-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

В Китай има забрана 1 семейство да има повече от 1 дете - така се опитват да си решат проблема с пренаселеността и разпределението на ресурсите. Освен това далеч не пренебрегват велосипеда като превозно средство на къси разстояния - не заради екологията, наистина, но просто е по-удобно. Тъй че проблемът не е само в Китай ами...

Проблемът е друг - в Япония например, в един от водещите университети бяха разработили друг източник на енергия - далеч не толкова вреден за околната среда. Обаче ако го въведат по целия свят, разни американци и пр. идиоти, които са инвестирали в нефта и командват света :guns:, ще загубят много пари...
Последно промяна от Stranniche на 06.02.07, 23:52, променено общо 1 път.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Stranniche написа:

В Китай има забрана 1 семейство да има повече от 1 дете - така се опитват да си решат проблема с пренаселеността и разпределението на ресурсите. Освен това далеч не пренебрегват велосипеда като превозно средство на къси разстояния - не заради екологията, наистина, но просто е по-удобно. Тъй че проблемът не е само в Китай ами...

Проблемът е друг - в Япония например, в един от водещите университети бяха разработили друг източник на енергия - далеч не толкова вреден за околната среда. Обаче ако го въведат по целия свят разни американци и пр. идиоти, които са инвестирали в нефта и командват света, ще загубят много пари... :guns:
Ами, именно: Овенът скача в бездната и ни повлича всички останали...
Те, американците, са най- върлите противници с/у договорите за ограничаване на вредните емисии унищожаващи озоновия слой...

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
[unknown] написа:накъдето ги поведе водачът на стадото-натам вървят. Ако водачът се хвърли в някоя пропаст, цялото стадо ще го последва. Не знам дали са толкова тъпи или толкова доверчиви овцете. Не знам дори дали това е истина...
Както и да е...

Не за овцете ми е мисълта, а за нас хората. Аз само някаква аналогия такава си правя...

Гледах едно предаване за производителите на самолети. Значи, произвеждат се самолети, които не влизат веднага в употреба, а ги складират в огромни депа, по простата причина, че от тези самолети НЯМА НУЖДА! Те са ИЗЛИШНИ, защото има свръхпроизводство. В тези депа могат да престоят с години, след което някой от тях влизат в употреба, но други отиват ЗА СКРАБ! И каква е логиката???

Аааа, ето я логиката: Производството НЕ МОЖЕ да спре! Ако спре, ще колабира и ще загине. И не само производството на самолети.

Производството трябва ПОСТОЯННО да се увеличава в световен мащаб, потреблението трябва ПОСТОЯННО да се увеличава, в противен случай икономиката ще колабира /пак в световен мащаб/ и
ние ще загинем. Ще изчезнем като цивилизация, защото трябва постоянно да бълваме продукти, с които да се задоволяваме! Тоест, трябва постоянно да си тъпчем търбусите и да ак*ме. Е, тва е ла****та логика...

Та пак да се върна на моята аналогия с овцете:
Скочиха ли вече нашите водачи в пропастта?
Мисля, че ДА...
И ние ги следваме, нали...
Дори и да не искаме, стадото наречено "Човешка цивилизация" вече скача в пропастта и дори някой от "овцете" в него да не искат да скачат, следващите зад тях ще ги стъпчат и пометат към бездната...

П.П.
Колко човешки поколения ще има още? Дали това на децата ни няма да е последното?
Митове! Овцете никак не са глупави, при тях просто по-силно е развито стадното чувство, да не забравяме обаче, че и човека е стадно животно.:-)

Логиката е там, че да съществува нашата цивилизация, икономиката трябва да работи(справка САЩ - 1929г), трябва да работи около потенциала си и в същото време да бележи ръст от 4 до 6% годишно....а това няма как да стане, следват кризи, една от налудничавите теории за справяне с тая ситуация е да се премине изцяло на продукти за еднократна употреба + рециклиране. В момента икономическия крах е много по осезаем отколкото еко катаклизъм. Убеден съм, че ще бъдем свидетели на рухването на старата ик. система, трескаво се търсят решения за нови енергоносители, хибриди и др....когато гигантите колабират, ще ни се иска да е било екокатастрофа, защото съм питал и друг път, но никой не ми е отговарял, представи си живота без петрол, без ток, без стоките в магазина...
Е, тва за овцете и аз си мислех, че не е точно така...
Обаче за другото... Дали икономически колабс или екологичен...Все лошо...:mad:

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

[unknown] написа: Обаче за другото... Дали икономически колабс или екологичен...Все лошо...:mad:
Да, лошо, ама лично аз смятам, че по-лесно ще се адаптирам към нов начин на живот/нова диета, отколкото да ми пораснат хриле, перки и люспи да речем.:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Stranniche написа: В Китай има забрана 1 семейство да има повече от 1 дете - така се опитват да си решат проблема с пренаселеността и разпределението на ресурсите.
Преподобният Малтус, размишлявал върху подобни проблеми в зората на капиталистическото производство, стига до извода - балансът между хора и храна се постига чрез два фактора; позитивни и превантивни. Превантивните са ограничаване на раждаемостта и др подобни откъслични мерки, а позитивните са войни, епидемии, глад, мор...всяка смърт е добре дошла - едно гърло по-малко.
Япония например, в един от водещите университети бяха разработили друг източник на енергия
Разработките ги има и чакат в някой сейф момента.:cool:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:
Stranniche написа: В Китай има забрана 1 семейство да има повече от 1 дете - така се опитват да си решат проблема с пренаселеността и разпределението на ресурсите.
Преподобният Малтус, размишлявал върху подобни проблеми в зората на капиталистическото производство, стига до извода - балансът между хора и храна се постига чрез два фактора; позитивни и превантивни. Превантивните са ограничаване на раждаемостта и др подобни откъслични мерки, а позитивните са войни, епидемии, глад, мор...всяка смърт е добре дошла - едно гърло по-малко.
Малтус е отврат - това е ясно. :bad:

Обаче не съм привърженик на създаването на огромно количество деца, ако няма с какво да се хранят.
Ако НЕ родиш едно дете, не значи че си лишил някого от живот. (Освен в случай на аборт - по принцип съм против абортите.)
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа: Да, лошо, ама лично аз смятам, че по-лесно ще се адаптирам към нов начин на живот/нова диета, отколкото да ми пораснат хриле, перки и люспи да речем.:grin:
Доказано е, че вие мъжете се развивате по-бавно.
Аз откога си имам раздвоен език и люспи по гърба, ехееее...:lol:
venus

Мнение от venus »

Stranniche написа:
БоЕВ написа:

Обаче не съм привърженик на създаването на огромно количество деца, ако няма с какво да се хранят.
Ако НЕ родиш едно дете, не значи че си лишил някого от живот. (Освен в случай на аборт - по принцип съм против абортите.)
Може ли да се намеся във Вашият разговор? Заинтересова ме едно изречение - за децата.
Каква е точно идеята - да се създават деца само ако има с какво да се хранят?
Аз на 20 години не зная утре ако родя дете дали след 5 ще съм жива да го храня. Т.е.?
Как трябва да се постъпва?

Аз съм привърженик на създаването на повече деца. Вярвам, че децата са нашето бъдеще и ако някой може да донесе нещо хубаво на света, то това са те :-)
Venus

Мнение от Venus »

[unknown] написа: П.П.
Натъжавам се да чета такива неща. Сетих се за филма "Терминатор"
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

venus написа:
Stranniche написа:
БоЕВ написа:

Може ли да се намеся във Вашият разговор? Заинтересова ме едно изречение - за децата.
Каква е точно идеята - да се създават деца само ако има с какво да се хранят?
Аз на 20 години не зная утре ако родя дете дали след 5 ще съм жива да го храня. Т.е.?
Как трябва да се постъпва?

Аз съм привърженик на създаването на повече деца. Вярвам, че децата са нашето бъдеще и ако някой може да донесе нещо хубаво на света, то това са те :-)
Добре си дошъл да се намесваш. :welcome:

"Да се хранят" го употребих като обобщение. Нямах предвид само храната.
Какво ще кажеш например за това, че у нас циганите раждат по много деца и го зарязват в домовете за сираци. Пътувала съм доста из страната, посещавайки точно тези домове - по едно време това ми беше работата. Това, което съм виждала не се поддава на описание. :shocked:
На всяко дете може да се случи родителите му да изпаднат в бедност, или - да не дава Бог, да си отидат от този свят. Това си е риск и никой не е виновен. Но когато родителят още от началото си знае, че не е в състояние да изгледа толкова деца, тогава защо ги ражда?
Да доведеш един живот на този свят си е отговорност.
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:
БоЕВ написа: Да, лошо, ама лично аз смятам, че по-лесно ще се адаптирам към нов начин на живот/нова диета, отколкото да ми пораснат хриле, перки и люспи да речем.:grin:
Доказано е, че вие мъжете се развивате по-бавно.
Аз откога си имам раздвоен език и люспи по гърба, ехееее...:lol:
Тъй де тъй, ама я си представи че сняг забръска...:winkw:
Публикувай отговор