Коледа

Все същите
Аватар
Sweety

Коледа

Мнение от Sweety »

...за коледни песни, коледни настроения и всякакви коледни чудеса...
jingle bells и тромбони
niiiiice :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Коледа

Мнение от Ън »

Sweety написа:...за коледни песни, коледни настроения и всякакви коледни чудеса...
jingle bells и тромбони
Не, не и не! Само не и джингъл белс! Баси! Сбъднат кошмар! :grin: И Всяка година по тва време- едно и също! :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Можеше да е по-зле - Last christmas на Джордж Майкъл:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Ън написа:
Sweety написа:...за коледни песни, коледни настроения и всякакви коледни чудеса...
jingle bells и тромбони
Не, не и не! Само не и джингъл белс! Баси! Сбъднат кошмар! :grin: И Всяка година по тва време- едно и също! :lol:
какво да направя като джингъл белс му е домашната на сина ми с тромбона?!...
ударението на ТРОМБОНИ...трябваше да напиша 'тромбони и джингъл белс' :lol:
...ама много ми хареса...хор от тромбони...и тва дядо Коледа ги е научил на това
П.С. сега точно търсих другата ми любима коледна песничка (Ън, не отварай следаващ линк!)
Блажени са бедните духом
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Sweety написа:
Ън написа:
jingle bells и тромбони
какво да направя като джингъл белс му е домашната на сина ми с тромбона?!...
ударението на ТРОМБОНИ...трябваше да напиша 'тромбони и джингъл белс' :lol:
...ама много ми хареса...хор от тромбони...и тва дядо Коледа ги е научил на това
П.С. сега точно търсих другата ми любима коледна песничка (Ън, не отварай следаващ линк!)
Искам да чуя всички тези песни! :lol:
Шегувам се, разбира се... :grin:

Изображение
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Честита Коледа
рецептата е следната...научавате думите...може и да ги четете като на караоке..и ПЕЕТЕ!...двама човека по-добре, трима още по-добре, четирима още по-добре и т.н.
...
сега като се сетя миналата коледа колко пъти я изпяхме тази песен..и на мене хич не ми се пееше тогава...ама заради детето...и после ми хареса :-) ...тъй че хич не се прИвземам...всичко това съм го преживяла
Блажени са бедните духом
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Sweety написа:Честита Коледа
рецептата е следната...научавате думите...може и да ги четете като на караоке..и ПЕЕТЕ!...двама човека по-добре, трима още по-добре, четирима още по-добре и т.н.
...
сега като се сетя миналата коледа колко пъти я изпяхме тази песен..и на мене хич не ми се пееше тогава...ама заради детето...и после ми хареса :-) ...тъй че хич не се прИвземам...всичко това съм го преживяла
www.youtube.com/watch?v=VjRzqDXMPFg&feature=related :crazy: :crazy: :crazy:

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Sweety написа:Честита Коледа
...
eeeee, че тази е супер бе!
аз бих я пяла с голямо удоволствие
:-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

имаше една прекрасна (за мен) анимация с еленчета на покрива, които с разл.инструменти свиреха коледна песничка
мн.любими ми бяха
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

готино...чак не прилича на Коледна:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

... искам да споделя колко съм доволна от избора на един Коледен подарък...днес го получих, отворих го да го видя и съм спокойна, че пътят му до торбата на дядо коледа е кратък от тук нататък...
Магическа пръчка
даже не се и вълнувам много дали човека ще го хареса толкова колкото аз, решението да измисля такъв подарък за човек, който си има всички дреболии беше брилиантно! :-)
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

windcolours написа:
готино...чак не прилича на Коледна:lol:
ама е! значи ли това, че не сте я чували?
...нямаше ли я в оня филм...пфу...как му беше името...пак един коледен, английски актъори, четири истории...
Блажени са бедните духом
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

holi_day написа:имаше една прекрасна (за мен) анимация с еленчета на покрива, които с разл.инструменти свиреха коледна песничка
мн.любими ми бяха
хехеехе намерих
в картичките на кю-то
http://www.icq.com/greetings/cards/66/ :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Ooc5eJc5SHA
Ф.Песоа

Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

holi_day написа:
holi_day написа:имаше една прекрасна (за мен) анимация с еленчета на покрива, които с разл.инструменти свиреха коледна песничка
мн.любими ми бяха
хехеехе намерих
в картичките на кю-то
http://www.icq.com/greetings/cards/66/ :lol:
хаха...кой ти е любимият 'мъжкар' тука?....върна ме назад
П.С. ти пък още ли си на ISQ? :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Sweety написа:... искам да споделя колко съм доволна от избора на един Коледен подарък...днес го получих, отворих го да го видя и съм спокойна, че пътят му до торбата на дядо коледа е кратък от тук нататък...
Магическа пръчка
даже не се и вълнувам много дали човека ще го хареса толкова колкото аз, решението да измисля такъв подарък за човек, който си има всички дреболии беше брилиантно! :-)

супер! готин сайт. не погледнах дали има доставка за БГ, но вече харесах нещо за сина ми, сега ако харесам и за Емо, ще те черпя :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Евридика

Мнение от Евридика »

http://www.unicreditbulbank.bg/bg/Media ... 05_12_2010

По темата - утре ще съм там, за поредна година.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Sweety написа:белс' :lol:
джингъл беЙлИс бих преглътнал
ама белс- не
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Sweety написа: ...нямаше ли я в оня филм...пфу...как му беше името...пак един коледен, английски актъори, четири истории...
"наистина любов"
Аватар
Sweety

Re: metal xmas :-)

Мнение от Sweety »

Remmivs написа:
http://www.youtube.com/watch?v=p54CMth4Jpg (целия албум кърти)
чудя се дали Ън го има...че нали се сещаш какво ми дойде на ума :winkw:
...
Коледния концерт в училището на сина ми го правят в една църква, много хубаво беше миналата година, може би защото ми беше за първи път... :lol: стана ми смешно като се сетя как приятно се изненадах...духовия оркестър като засвири We will we will rock you! :-)
...все пак това е начално училище
Блажени са бедните духом
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

we will rock you
:cool:

ps
още по темата

http://psevdonauka.wordpress.com/2010/1 ... %B3%D0%BE/
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Ето и от мен една коледна песничка, която ми носи много празнично настроение
Satatus Quo - It's Christmas Time
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

jingle bells и тромбони
http://www.youtube.com/watch?v=HFjI7gT1FvI
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

...и едно детско изпълнение...но за сега само текста
would it snow

would it snow,
would it snow,
santa, santa
don't say no

it's chricsmas day
hurarayey!!!
that's what good children
will actually say

would it snow,
would it snow,
santa, santa
don't say no

I could smell the cake
that my mother will bake
and I will look at a big, big
big snowflake

hurarayeyey
hurarayeyey
would it snow
would it snow
hurarayeyey
hurarayeyey
santa, santa
don't say no
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Житената Питка написа:
jingle bells и тромбони
мераклийско, дето казват направено...
Браво :-)
Блажени са бедните духом
Megi_Koleva

Мнение от Megi_Koleva »

Коледата е по- многопластово понятие. Вярно, че музиката винаги е нужна, най- вече на празник. Но с какво олицетворявате думата "Коледа", когато я чуете- какви са първите ви аналогии, асоциации, спомени, свързани с тази дума...?
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Ф.Песоа

Аватар
Елинида

Мнение от Елинида »

Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

бе...странно :roll:
забравихте ли че по тия краища се вика "рождество"
или всички сте католици туканка :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

и аз така се чудя от време на време

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... 1944917127

и въобще откакто се помня
Аватар
Nejimaki-dori

блонди написа:бе...странно :roll:
Бъркаш се нещо, смисълът на Коледа е друг. :) Коледата си е баш наша си.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Nejimaki-dori написа: Бъркаш се нещо, смисълът на Коледа е друг. :) Коледата си е баш наша си.
ми може.. :roll:
гледайки меркантилизираната вакханалия, подпийналия старец педерас и животнофил
/ покрай оня руския поне девчонка се въртеше, а покрай тоя само елени :lol: /
просто нема начин да не е наш :cool:
нема значение че хамериката примерно е на 200 години, а ние на 10 х 200 минимум..
предполагам пиеш Кока Кола (Coca Cola)
и празнуваш "Коледа вместо Рождество Христово, също Божик или Божич "
:grin: :winkw:

Рождество Христово

Името Коледа представлява побългарена форма на римското Календе. С "календе" римляните означавали първия ден на всеки месец. По силата на фонетични закони календи в българския език станало Коледа. За това много спомогнала и народната етимология свързваща я с глагола "коля", нали за празника се коли прасе.
Последно промяна от WALL-E на 05.12.10, 19:05, променено общо 1 път.
Аватар
Nejimaki-dori

блонди написа:
Коледа

Забравил си Коледарите, иначе щеше сетиш. :-)

П.П. Аз знам от баба си, че защото се КОЛЯТ прасета тогава, го наричат Коледа
Неф

Мнение от Неф »

Житената Питка написа:
jingle bells и тромбони
:lol:

жестоко
:grin:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Nejimaki-dori написа: П.П. Аз знам от баба си, че защото се КОЛЯТ прасета тогава, го наричат Коледа
ясно! ша пиеш прасе и ще колиш кока-кола :lol:
Неф

Мнение от Неф »

Коледата е възможна

Цяла година чакаме два–три основни празника да озарят сивото ни ежедневие. Първият от тях е рожденият ни ден, вторият е Нова година, съпроводена от Дядо Мраз. В последните години Новата година автоматично си влиза в представата за Коледа, особено като се има предвид, че е на има-няма пет дни разстояние и че дълги години е била сборен пункт на двата празника по идеологически причини. А на Коледа идва съответно Дядо Коледа.
Случва се понякога да се разочароваме от протичането на споменатите събития, макар и в повечето случаи те да си преминават доста добре, както доказват заснетите пиянски фотоси и скъпите ни спомени от въпросната дата или конкретния период.
С Коледата обаче нещата стоят някак по-различно. Тя никога, ама никога не е такава, каквато си очаквал да бъде, особено ако си преминал границата от 10-11 годинки. Все става така, че се правят планове за веселяшки вечери с роднини и приятели, за купища подаръци, приятни пожелания, струяща обич, коледни песнички, всеобща радост, щастие и дори посещение на близката църква за отчитане на религиозната страна на въпроса.
Плановете са си планове, но в интерес на истината едва ли са чак токова много хората, които сериозно свързват Коледата точно с появяването на бял свят на бъдещата най-експлоатирана фигура в културната история на човечеството (да – с по-силно влияние дори и от това на Мадона и Бил Гейтс), а именно на малкия Иисус. По-важно се оказва да се подаряват картички с Неговия лик и да се вдигат купони в Негова чест. Нищо лошо в това. Но за да мине Коледата безпроблемно, първо трябва на всяка цена да се изготви стратегия.
На първо място: доуточнете си какво точно мислите за Библейската история и ако в крайна сметка решите, че тя е просто чудесен фон за празничното настроение, преминете към следващото действие.
Внимателно проучете нагласите на околните, склонността им към мили жестове и готовността им да ви зарадват по Коледа, за да не се окаже, че някой ви подарява нещо или ви изпраща картичка, а вие го гледате трогнато и ужасно виновно, защото не ви е и минало през ум дори да му избирате каквото и да е. За всеки случай се запасете с картички, никога не се знае дали няма да ви потрябват инцидентно.
Сега внимателно: Празниците не са период, в който можете да наваксате за всички пропуснати обеди през годината. Вярно е, че Коледата у нас си се нарича Коледа (а не нещо, свързано с кръст или Христос) и неизменно се съпровожда от колене на прасе, напоследък за по-шикозно и по примера на страни-обект на подражание - евентуално и на представител на далече по-хилавия вид на пуйките. Въпреки това не се нахвърляйте като мечка-стръвница на всичките сарми, компоти, пити, боб, ошав, картофи и, на по-късен етап, пържоли, крилца, бутчета, луканки, шунки и кървавици. Неспазването на този съвет може да провали идеята за веселби, уют и приятни емоции около елхата.
Следва елхата. Без нея не може. По възможност най-голямата, до тавана, най-зелената, най-кичестата. Е, последен писък са изкуствените и заместители, но като ще е гарга да е рошава. Елхата трябва да си лъха на гора и да посипе пода с безброй иглички, които дълго да се чоплят от мокета след това.
Ако е само до елхата – добре. Но всяка година трябва да се търсят най-хубавите гирлянди, играчки, украси, джуджета, Снежанки, мигащи лампички и др. Ако прибавим Коледните венци за входната врата, вече станали модерни и у нас, заедно с ароматизираните свещи, покривките с еленчета и сурвачките, ще излезе, че ремонтът на банята от лятото ви е струвал далеч по-малко. Един съвет: преди да се захласнете по коледните джунджурийки отворете шкафа и ще откриете миналогодишните си покупки (и от по-миналата, и от по-по-миналата година), които едва ли са ви омръзнали, след като сте ги ползвали максимум две седмици и то преди 12 месеца.
Примирете се с идеята, че каквото и да правите, семейна идилия няма да има. Направете така, че да се видите с родата на Бъдни вечер, за да може Коледата да си остане за вас с най-близкия ви човек. Дано успеете да се отпуснете, отпочинете и да се позабавлявате след цялото това напрежение и тичане в трескавата подготовка на празника. И да не забравите да си пожелаете нещо. На Коледа стават чудеса! Поне така ни уверяват от телевизионния екран. Нищо не ни пречи да проверим.
Това в общи линии е главното около Коледата. За съществуването на Дядо Коледа, Дядо Мраз, Снежанка и елените вие си решавате. Не е научно доказано, че не са истински и ако си знаете, че ги има, не спорете излишно. Озъртайте се, може да ги засечете. Дотогава следвайте горните правила, получавайте си подаръците, задръствайте си телефона със SMS-и, гърмете си кутията с пиратки, пийте си ракията, шампанското и червеното вино, въобще – празнувайте си на воля. Наздраве! И бъдете щастливи!
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Nejimaki-dori

блонди написа: ясно! ша пиеш прасе и ще колиш кока-кола :lol:
В твоя чест ще се пробвам :rotfl24:
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

блонди написа:
Nejimaki-dori написа: Бъркаш се нещо, смисълът на Коледа е друг. :) Коледата си е баш наша си.
ми може.. :roll:
гледайки меркантилизираната вакханалия, подпийналия старец педерас и животнофил
/ покрай оня руския поне девчонка се въртеше, а покрай тоя само елени :lol: /
просто нема начин да не е наш :cool:
нема значение че хамериката примерно е на 200 години, а ние на 10 х 200 минимум..
предполагам пиеш Кока Кола (Coca Cola)
и празнуваш "Коледа вместо Рождество Христово, също Божик или Божич "
:grin: :winkw:

Рождество Христово

Името Коледа представлява побългарена форма на римското Календе. С "календе" римляните означавали първия ден на всеки месец. По силата на фонетични закони календи в българския език станало Коледа. За това много спомогнала и народната етимология свързваща я с глагола "коля", нали за празника се коли прасе.
едно време Дядо Коледа, Санта Клаус или както искаш му казвай, бил със зелени дрехи...обаче тия от Кока Кола го направили да е счервени и се получили супер реклами
:lol:
а за Римската империя, или добро или нищо! :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

блонди написа:бе...странно :roll:
Ще ме убиеш някой ден
от смях.
"Рождество", "Божич" и други подобни са все чужди наименования - у нас се Коледува. Коледува се от времето на Цар Колад и синовете му Брем и Болг. Дори в първите години на християнството по наще земи "коледуването" е било забранено под страх от църковно отлъчване и анатемосване, нещо повече, в 19-ти век вече Цар Колад и Рим-папа са едни от най страшните вампири върколаци в християнските ни суеверия .:bigsmile:

samoistina.com/3/brembolg.htm
Публикувай отговор