ново строителство в софия
ново строителство в софия
от миналата есен ми е влезнала една муха в главата - да сменя апартамента с по-голям, всяко чаве да си има стая.... ходих тук-там на огледи...малей!! цените са астрономически. качеството - ужасно. викам си - тия апартаменти са си вечно техни: скъпи, напукана мазилка, инфраструктура йок. не щеш ли за месец и нещо всички ги разпродали!!
кой ги купува и къде гледа - незнам. аз, обаче съм направо отчаяна от новото строителство. взех да се оглеждам за къща с двор...
кой ги купува и къде гледа - незнам. аз, обаче съм направо отчаяна от новото строителство. взех да се оглеждам за къща с двор...
just perfect
Re: ново строителство в софия
Тва го минавах на два пъти вече... Или днешните метри не са като някогашните, или аз нещо съм зле с мътиматикътъ... обаче в 72 квадрата имам място за спалня 2х2, а в 146 квадрата нямаше...bead_ написа:от миналата есен ми е влезнала една муха в главата - да сменя апартамента с по-голям, всяко чаве да си има стая.... ходих тук-там на огледи...малей!! цените са астрономически. качеството - ужасно. викам си - тия апартаменти са си вечно техни: скъпи, напукана мазилка, инфраструктура йок. не щеш ли за месец и нещо всички ги разпродали!!
Мога с дни да разправям на какво се нагледах...
Къща с двор е решението... или кооперация с още 2-3 семейства горе-долу на нашите години и деца :)
ПП. Ти нали щеше да се обаждаш за картите?
И аз стигнах до този извод, ама не мога да ги намеря тези подобни семейства. Но пък от друга страна намерих подходящи строителни фирми...Gaspode написа:
Къща с двор е решението... или кооперация с още 2-3 семейства горе-долу на нашите години и деца :)
Абе не е толкова отчайващо положението.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Това с днешните метри си е вярно. Когато се омъжих миналата година, родителите ми искаха да сменят жилището с нещо по-голямо - да има място "за гости". Ходили да гледат един апартамент от 200 кв.м. и какво се оказало - апартаментът малък, но повече от 100 м. било тераса - а терасата всъщност била покривът на долния апартамент.Gaspode написа: Тва го минавах на два пъти вече... Или днешните метри не са като някогашните, или аз нещо съм зле с мътиматикътъ... обаче в 72 квадрата имам място за спалня 2х2, а в 146 квадрата нямаше...
Мога с дни да разправям на какво се нагледах...
ПП. Ти нали щеше да се обаждаш за картите?
-
Venus
Ха, скъпа-прескъпа, защото терасата може да се "вкара" в жилището и тогава, тогава ще бъде такъв живот.....Stranniche написа: Това с днешните метри си е вярно. Когато се омъжих миналата година, родителите ми искаха да сменят жилището с нещо по-голямо - да има място "за гости". Ходили да гледат един апартамент от 200 кв.м. и какво се оказало - апартаментът малък, но повече от 100 м. било тераса - а терасата всъщност била покривът на долния апартамент.И всеки метър от този покрив се таксувал жилищна площ - скъпа и прескъпа.
- сър Айвънхоу
За съжаление цените не са и показателни за качеството...bead_ написа:от миналата есен ми е влезнала една муха в главата - да сменя апартамента с по-голям, всяко чаве да си има стая.... ходих тук-там на огледи...малей!! цените са астрономически. качеството - ужасно. викам си - тия апартаменти са си вечно техни: скъпи, напукана мазилка, инфраструктура йок. не щеш ли за месец и нещо всички ги разпродали!!
Обикновено луксозното изпълнение в строителството излиза не повече от 300-350 евро на квадрат... Ама цените на "готовите апартаменти" са... абе... знаете колко...
Препоръчвам ти да потърсиш някой, който е доволен от "строителя" си и се огледай къде строи в момента.
Има много качествени апартаменти, ама... за съжаление не се виждат на пръв поглед...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Gaspode написа: ... или кооперация с още 2-3 семейства горе-долу на нашите години и деца :)
Ами, ако предположим, че дотук сте две семейства, ние се кандидатираме за вакантното мястоMilia написа: И аз стигнах до този извод, ама не мога да ги намеря тези подобни семейства. Но пък от друга страна намерих подходящи строителни фирми...
- Green Light
Къща с двор води след себе си отопление и грижа за двора. ТОВА е скъпото. Цивилизовано отопление (октомври- май) с нафтово стопанство излиза около 5 хиляди на сезон. За двора грижата е поне 5 часа на седмица. Или съсед- дядо за 350 кинта на месец(и бабата пак за толкова да бърше прах и тва-онова. Вече съвсем глезотия, ама толкова даваш дотука, че за още 350 няма да ти дреме). Смятай и тотално изтощителната "първоначална инвестиция".
Ако всичко ти се връзва, ти си постигнала моята мечта
Май обема ще набъбне от желаещи до размери на небостъргач!Green Light написа:Gaspode написа: ... или кооперация с още 2-3 семейства горе-долу на нашите години и деца :)Ами, ако предположим, че дотук сте две семейства, ние се кандидатираме за вакантното мястоMilia написа: И аз стигнах до този извод, ама не мога да ги намеря тези подобни семейства. Но пък от друга страна намерих подходящи строителни фирми...
Школо - частно
Детска градина - частна
Клуб ресторант - частен
Басейн ??? - частен...
Един етаж за бизнес администрацията, и ако има сателитен нет на покрива, направо могат да ни изключат от регистрите!
Щях да забравя и двата генератора "Вятър-Електричество" до сателитната чиния.
Да не излезе като реклама де, но имам известни контакти с много добра строителна фирма, която в момента завършва страхотен комплекс в Студентски град - на страхотно място. Предприемача строи изключително качествено и на ниво - справка сградата срещу Интерпред е негово дело.
Та ако някой има интерес да пусне бележка да обяснявам още.
п.с. понеже още не знъм много за реда във форума, ако модераторите го сметнат за реклама до го изтрият:shy:
Та ако някой има интерес да пусне бележка да обяснявам още.
п.с. понеже още не знъм много за реда във форума, ако модераторите го сметнат за реклама до го изтрият:shy:
Иначе и аз съм за! - този вариант е най-добрия ако чевек има свободни средства за инвестиране:blum:Green Light написа:Gaspode написа: ... или кооперация с още 2-3 семейства горе-долу на нашите години и деца :)Ами, ако предположим, че дотук сте две семейства, ние се кандидатираме за вакантното мястоMilia написа: И аз стигнах до този извод, ама не мога да ги намеря тези подобни семейства. Но пък от друга страна намерих подходящи строителни фирми...
Ами кой ще е четвъртия за карето бридж, м?Green Light написа:Gaspode написа: ... или кооперация с още 2-3 семейства горе-долу на нашите години и деца :)Ами, ако предположим, че дотук сте две семейства, ние се кандидатираме за вакантното мястоMilia написа: И аз стигнах до този извод, ама не мога да ги намеря тези подобни семейства. Но пък от друга страна намерих подходящи строителни фирми...
има нови технолотии за отоплениеGreen Light написа:Къща с двор води след себе си отопление и грижа за двора. ТОВА е скъпото. Цивилизовано отопление (октомври- май) с нафтово стопанство излиза около 5 хиляди на сезон. За двора грижата е поне 5 часа на седмица. Или съсед- дядо за 350 кинта на месец(и бабата пак за толкова да бърше прах и тва-онова. Вече съвсем глезотия, ама толкова даваш дотука, че за още 350 няма да ти дреме). Смятай и тотално изтощителната "първоначална инвестиция".
един братчед ми ги разправя тези неща
сонда 40 м се прави и се отоплява далаверата с подпочвени води.
или се закопава далаверата в двора на метър дълбочина.
тарикатска работа.
и плащаш само тока на помпите които въртят водата
тва е най евтиното отопление
тоооо, ако издълбаеш землянка на 20 метра няма да трябва и за помпи да плащаш :)caliostro написа: има нови технолотии за отопление
тарикатска работа.
![]()
дабедаcaliostro написа:има нови технолотии за отоплениеGreen Light написа:Къща с двор води след себе си отопление и грижа за двора. ТОВА е скъпото. Цивилизовано отопление (октомври- май) с нафтово стопанство излиза около 5 хиляди на сезон. За двора грижата е поне 5 часа на седмица. Или съсед- дядо за 350 кинта на месец(и бабата пак за толкова да бърше прах и тва-онова. Вече съвсем глезотия, ама толкова даваш дотука, че за още 350 няма да ти дреме). Смятай и тотално изтощителната "първоначална инвестиция".
тарикатска работа.
![]()
а колко струва първоначалната инвестиция?
гледах разни сметки... ако минаваш от ток на термопомпа за около 30 години се изплаща
обаче е кеф - може и да охлажда през лятото :)
да се живее в голям град е пълно безумиеbead_ написа:от миналата есен ми е влезнала една муха в главата - да сменя апартамента с по-голям, всяко чаве да си има стая.... ходих тук-там на огледи...малей!! цените са астрономически. качеството - ужасно. викам си - тия апартаменти са си вечно техни: скъпи, напукана мазилка, инфраструктура йок. не щеш ли за месец и нещо всички ги разпродали!!
абсолютна кочина е
Кога почваме?Remmivs написа:Ами кой ще е четвъртия за карето бридж, м?Green Light написа:Gaspode написа: ... или кооперация с още 2-3 семейства горе-долу на нашите години и деца :)Ами, ако предположим, че дотук сте две семейства, ние се кандидатираме за вакантното мястоMilia написа: И аз стигнах до този извод, ама не мога да ги намеря тези подобни семейства. Но пък от друга страна намерих подходящи строителни фирми...
Сериозно
Веднага, след като изберете парцел!Gaspode написа:Кога почваме?Сериозно
братчеда ми каза че не било скъпо тваGaspode написа:дабедаcaliostro написа:има нови технолотии за отоплениеGreen Light написа:Къща с двор води след себе си отопление и грижа за двора. ТОВА е скъпото. Цивилизовано отопление (октомври- май) с нафтово стопанство излиза около 5 хиляди на сезон. За двора грижата е поне 5 часа на седмица. Или съсед- дядо за 350 кинта на месец(и бабата пак за толкова да бърше прах и тва-онова. Вече съвсем глезотия, ама толкова даваш дотука, че за още 350 няма да ти дреме). Смятай и тотално изтощителната "първоначална инвестиция".
тарикатска работа.
![]()
а колко струва първоначалната инвестиция?
гледах разни сметки... ако минаваш от ток на термопомпа за около 30 години се изплаща
обаче е кеф - може и да охлажда през лятото :)
е кеф е
дай за кеф да си хортуваме
То както е тръгнало май ще строим комплекс от затворен тип... няма да стигне една кооперацийка само :)Звеневия написа:Веднага, след като изберете парцел!Gaspode написа:Кога почваме?Сериозно
Аз по-нагоре го споменАх, като тенденция...Gaspode написа:То както е тръгнало май ще строим комплекс от затворен тип... няма да стигне една кооперацийка само :)Звеневия написа:Веднага, след като изберете парцел!Gaspode написа:Кога почваме?Сериозно
Май по-арно в някое село да се купи парцелчето и да се завърти нещо като конак! До три етажа, със сондата и басейна...
строежи мен ме вълнуват само извън кочината.Звеневия написа:Аз по-нагоре го споменАх, като тенденция...Gaspode написа:То както е тръгнало май ще строим комплекс от затворен тип... няма да стигне една кооперацийка само :)Звеневия написа:Веднага, след като изберете парцел!Gaspode написа:Кога почваме?Сериозно
Май по-арно в някое село да се купи парцелчето и да се завърти нещо като конак! До три етажа, със сондата и басейна...
три етажа е мноооо
макс 2 така поразчупено тарикатски
Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.caliostro написа:строежи мен ме вълнуват само извън кочината.Звеневия написа:Аз по-нагоре го споменАх, като тенденция...Gaspode написа:То както е тръгнало май ще строим комплекс от затворен тип... няма да стигне една кооперацийка само :)Звеневия написа:Веднага, след като изберете парцел!Gaspode написа:Кога почваме?Сериозно
три етажа е мноооо
Цена: 12 ?/кв.м.
До три етажа, Някой може да иска ателие...
- Green Light
Ами и аз съм Сериозен, господа. Може лека полека да започнем едно проучване. Аз ще се обадя на познато за да попитам за парцелGaspode написа:Кога почваме?Remmivs написа:Ами кой ще е четвъртия за карето бридж, м?Green Light написа:Gaspode написа: ... или кооперация с още 2-3 семейства горе-долу на нашите години и деца :)Ами, ако предположим, че дотук сте две семейства, ние се кандидатираме за вакантното мястоMilia написа: И аз стигнах до този извод, ама не мога да ги намеря тези подобни семейства. Но пък от друга страна намерих подходящи строителни фирми...
Сериозно
Ииии Звеневи това много готино бе- ще ми е на 10 минути от работата!!!!Звеневия написа:Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.caliostro написа:строежи мен ме вълнуват само извън кочината.Звеневия написа:Аз по-нагоре го споменАх, като тенденция...Gaspode написа:То както е тръгнало май ще строим комплекс от затворен тип... няма да стигне една кооперацийка само :)Звеневия написа:Веднага, след като изберете парцел!Gaspode написа:Кога почваме?Сериозно
три етажа е мноооо
Е ся, на някои работата им е на едно плъзвате от леглото...Lenny написа:Ииии Звеневи това много готино бе- ще ми е на 10 минути от работата!!!!Звеневия написа:Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.caliostro написа:строежи мен ме вълнуват само извън кочината.Звеневия написа:Аз по-нагоре го споменАх, като тенденция...Gaspode написа:То както е тръгнало май ще строим комплекс от затворен тип... няма да стигне една кооперацийка само :)Звеневия написа:Веднага, след като изберете парцел!Gaspode написа:Кога почваме?Сериозно
три етажа е мноооо
Където има ток и нет - става!
- Глас в пустиня
Такова нЯщо ще си инсталира едно аверче в южна Франция. Там общината ти става гарант за лизинг и ти прави някакви сериозни отстъпки откъм разни плащания към бюджета.caliostro написа:
има нови технолотии за отопление
тарикатска работа.
![]()
пп Проблемът май е, че не върши работа при много ниски температури.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Green Light
Не е зле да се види товаЗвеневия написа: Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.
пратих бележка...Green Light написа:Не е зле да се види товаЗвеневия написа: Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Е, ай ся билешкъ...Звеневия написа:пратих бележка...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
Трябва да се ВИДИ. Цената е супер изгодна. Подозрителна работа. В тоя район се строятЗвеневия написа:пратих бележка...Green Light написа:Не е зле да се види товаЗвеневия написа: Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.
1 пътища. А градоустройсвения план е вече готов, след 20г мъки.
2 има далекопроводи
3 нещо тъмно с наследници
Аре да се метнем да го видим.Green Light написа:Не е зле да се види товаЗвеневия написа: Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.
Утре? В петък след обяд?
- Green Light
Утре следобед. В петък съм командировкаGaspode написа:Аре да се метнем да го видим.Green Light написа:Не е зле да се види товаЗвеневия написа: Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.
Утре? В петък след обяд?
Ако додетете да живеете с нас - веднага те осведомявам...frisky lioness написа:Е, ай ся билешкъ...Звеневия написа:пратих бележка...:shocked:Таман взех да следя с интерес дискусията, че нали недвижимостите са ми хоби, и......."пратих бележка"
Свърза ли се брокерите!?Green Light написа:Утре следобед. В петък съм командировкаGaspode написа:Аре да се метнем да го видим.Green Light написа:Не е зле да се види товаЗвеневия написа: Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.
Утре? В петък след обяд?
Къде па ти бе? Земи се кротни малко... работа нямаш ли си? :)Green Light написа:Утре следобед. В петък съм командировкаGaspode написа:Аре да се метнем да го видим.Green Light написа:Не е зле да се види товаЗвеневия написа: Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.
Утре? В петък след обяд?
Бтв, ползваш ли кю?
- Глас в пустиня
100% има заровено куче!Green Light написа:Трябва да се ВИДИ. Цената е супер изгодна. Подозрителна работа. В тоя район се строятЗвеневия написа:пратих бележка...Green Light написа:Не е зле да се види товаЗвеневия написа: Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.
1 пътища. А градоустройсвения план е вече готов, след 20г мъки.
2 има далекопроводи
3 нещо тъмно с наследници
- Green Light
Амии, с моите си. Сега ще разберемЗвеневия написа:Свърза ли се брокерите!?Green Light написа:Утре следобед. В петък съм командировкаGaspode написа:Аре да се метнем да го видим.Green Light написа:Не е зле да се види товаЗвеневия написа: Парцел в Божурище, 7601 кв.м. срещу кв. “Максим Горки” До регулация.
Утре? В петък след обяд?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Готово бе. Ама не идваме за цена над 150-200 евра на кв. м.Звеневия написа:Ако додетете да живеете с нас - веднага те осведомявам...frisky lioness написа:Е, ай ся билешкъ...Звеневия написа:пратих бележка...:shocked:Таман взех да следя с интерес дискусията, че нали недвижимостите са ми хоби, и......."пратих бележка"
Запазете ми една стая да има къде да спа кат дода.
Аз ш'ставам селянка:-):winkw::winkw:както знайте:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.