БоЕВ написа:Gaspode написа:...
Но пък си е утопия от секъде...
Мисля че не е. В Читалище влизал ли си скоро?
Не съм, честно казано. Но пък читалищата в големите градове не са това, което са в по-малките. В Сф, поне външно, читалищата изглеждат пълни дупки. Има едно точно срещу наш`те - там съм ходил на разни извънкласни като ученичковец, имаше и киносалон, библиотека... Сега киносалона го ползват некви сектанти, библиотеката - не знам дали има дори вход до нея.... Ще го огледам по-подробно при първа възможност...
А е утопия, щото са необходими наистина много пари. И време. И нерви за борба с институциите.
Сутринта за пореден път си приказвахме в къщи за идиотщината училището да започва в 7 и половина. Голямото природно бедствие се буди едвам, според мен в първите 2 часа е неадекватен. За сметка на това мъкне чанта, която го повлича като опита да я метне на гръП...
Според мен би трябвало да почват училище в 9, да свършват към 3-4-5, като разните там "извънкласни" неща са включени в програмата. Да имат място за почивка и игра. Физическото да не е 2 часа в седмицата, а всеки ден да имат някаква физическа активност - като извънкласно, примерно, по интереси - танци, карате, футбол, плуване, квот`ще да е друго. Часовете да са на блокове - сега имат 45 минути нещо си и после търчат като улави през цялото училище до следващия кабинет - докато се наместят, проверят домашни, поизпита някой и друг и 45 минути минават. Пак тичане по коридорите... И през цябото време мъкне чантата, щото великото изобретение "шкафчета" още не е направено в Бг.
Ся само си представи какво е необходимо, за да стане туй - повече пространство, повече учители/възпитатели/секъв друК персонал, мат`рялна база,... утопия.
И знам, и ние сме били така. И да, като не ми харесва да го дам в часто училище. Или пък да си го уча в къщи (имаше неква такава тема) И т.н. и т.н.... Обаче. Това, че до сега е било по един начин не значи, че това е правилния начин, нали?