Коледни подаръци и вълшебства - Одеялца на надеждата 5 и 6

Все същите
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Коледни подаръци и вълшебства - Одеялца на надеждата 5 и 6

Мнение от majemela4ka »

Плетем задружно Oдеялца на надеждата 5 и 6, които ще дарим на ДБМ за благотворителните коледни базари. Идеята се появи във форума на бг-мама. Вече има три готови одеялца, четвъртото се сбира във Пловдив. Всеки може да се включи и с по една рибка/квадратче. Колкото повече човеци, толкова повече!:) Преждата е Джинс на ЯрнАРт, кука/куки 3 или 3,5 мм.

Изображение Одеялце №5

Действаме усилено по съединяването на квадратчетата, остава да се изплете канта. Готовото одеялце ще бъде предоставено на ДБМ, ако някой желае да го притежава да заповяда на Коледния благотворителен базар на 11 и 12 декември в Зала 4 на НДК - още инфо: http://www.facebook.com/event.php?eid=148402401872295

Албумът у ФейсбуХ
Още един албум у ФейсбуХ-а

Одеяло №6 Изображение

Дано се намери Човек с възможности и голямо желание да притежава одеялце от късчета любов...

:grin:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Коледни подаръци и вълшебства - Одеялца на надеждата 5 и

Мнение от bead_ »

това е страхотно! изглежда красиво отвън, но е по-красиво отвътре. браво на вас!
just perfect
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

За колко ще продавате едно такова одеалце
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

Ън написа:За колко ще продавате едно такова одеалце

Ън, няма да го продаваме ние, а мамМите от бг-мамМа. Ние го подаряваме.

Мога да ти кажа своето виждане за продажбата, както и да го претегля на кухненската везна и да сметна колко прежда е глътнало, приблизително колко струват пощенските/куриерските разходи от Варна, Лясковец, Силистра, Перник, Бургас... Младост-4, Надежда 5...
Не мога да изчисля откраднатите часове, вложените майсторлък и позитивна енергия на плетателите.

Ще ми се одеялцето да бъде продадено на търг, да се появят хора, за които 100-200-300 лв. са джобни пари.
Мисля си... Би било красиво украшение в кабинета на кмета или министър-председателя. Също в Народното събрание ще е съвсем на място, Когато го поглеждат, да се сещат за децата, мамите, татковците, семействата... и прочее.
Би подхождало да виси в някой мебелен салон, в магазин..., в кабинета на бизнесмен/бизнесдама, в студиото на сутрешния блок на някоя телевизия...

Благодаря, bead_!:grin:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

majemela4ka написа:
Ън написа:За колко ще продавате едно такова одеалце

Ън, няма да го продаваме ние, а мамМите от бг-мамМа. Ние го подаряваме.

Мога да ти кажа своето виждане за продажбата, както и да го претегля на кухненската везна и да сметна колко прежда е глътнало, приблизително колко струват пощенските/куриерските разходи от Варна, Лясковец, Силистра, Перник, Бургас... Младост-4, Надежда 5...
Не мога да изчисля откраднатите часове, вложените майсторлък и позитивна енергия на плетателите.

Ще ми се одеялцето да бъде продадено на търг, да се появят хора, за които 100-200-300 лв. са джобни пари.
Мисля си... Би било красиво украшение в кабинета на кмета или министър-председателя. Също в Народното събрание ще е съвсем на място, Когато го поглеждат, да се сещат за децата, мамите, татковците, семействата... и прочее.
Би подхождало да виси в някой мебелен салон, в магазин..., в кабинета на бизнесмен/бизнесдама, в студиото на сутрешния блок на някоя телевизия...
Начи, ето идея-
Подарявате едно одеялце на министър председателя. Медиите го отразяват. Той си прави пиар, вие също. Другите одеялца пускате на търг. 100%, че към търга ще има по- голям интерес.

Изображение
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

Ън написа: Начи, ето идея-
Подарявате едно одеялце на министър председателя. Медиите го отразяват. Той си прави пиар, вие също. Другите одеялца пускате на търг. 100%, че към търга ще има по- голям интерес.
Бихме му подарили, ако... има бебе, може би. :grin:

"Ние" нямаме толкова много одеялца - едно почти готово и второто до половината. А и нямаме нужда от ПР, за мин.-пред. не съм запозната.:winkw:

Обаче, ако ти или някой друг ГО познава, няма да откажа. Него или други хора, които да покажат/разкажат.

Все пак, благодаря за идеята, Ън!:grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мъжемелачке, най- много ми харесва това, че посвещаваш толкова време да твориш красиви неща. Даже не е и това. Най- много ми харесва че сте много и сте обединени от такова нещо.
Одеалцата са готини, и идейни както и всичко което пускаш тука.
Аз, лично участвам само в Българската Коледа. Човек трябва да избере по Коледа, тва си мисля, защото са десетки призивите, а нуждите - предполагам - хиляди.

П.П. Напоследък покрай коледната благотворителност съм се замислял за българите от старо време и техния начин. Евлоги Георгиев, Тодор Минков, сигурно още много...
И сега, и днес, наистина ако бих имал супер много пари за даване и гатанка за разрешаване "как да има най- голяма полза от тях" май - училище е верния отговор. Частно училище не само за най- богатите, с правила различни от държавните и общинските. Прощавай, тва е встрани от темата.
Няма да е толкова интересно като спасяването на ослепяващо красиво момиче с танци, но пък май, по- голяма полза от създаването на мрежа от "народни" частни училища не може да се измисли. За помощи говоря, нали, за благотворителност. Народа дето порастна тия 20 години е образован колкото тоя след Освобождението.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Човек с желание тук ще намерите, но човек с възможности и желание- едва ли. :lol:
И като ги пускат на търг, нека направят и онлайн търг. В аукро и/или аукцион.бг. Все пак трябва да има някаква идея за минимална цена.

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Мъжемелачке, най- много ми харесва това, че посвещаваш толкова време да твориш красиви неща. Даже не е и това. Най- много ми харесва че сте много и сте обединени от такова нещо.
Аз, лично участвам само в Българската Коледа. Човек трябва да избере по Коледа, тва си мисля, защото са десетки призивите, а нуждите - предполагам - хиляди.

П.П. Напоследък покрай коледната благотворителност съм се замислял за българите от старо време и техния начин. Евлоги Георгиев, Тодор Минков, сигурно още много...
И сега, и днес, наистина ако бих имал супер много пари за даване и гатанка за разрешаване "как да има най- голяма полза от тях" май - училище е верния отговор. Частно училище не само за най- богатите, с правила различни от държавните и общинските. Прощавай, тва е встрани от темата.
Няма да е толкова интересно като спасяването на ослепяващо красиво момиче с танци, но пък май, по- голяма полза от създаването на мрежа от "народни" частни училища не може да се измисли. За помощи говоря, нали, за благотворителност. Народа дето порастна тия 20 години е образован колкото тоя след Освобождението.
:good: :goodpost:

Веднъж и Грийнлайт да каже нещо смислено, начи :)
Но пък си е утопия от секъде...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

Gaspode написа:
Green Light написа:Мъжемелачке, най- много ми харесва това, че посвещаваш толкова време да твориш красиви неща. Даже не е и това. Най- много ми харесва че сте много и сте обединени от такова нещо.

:good: :goodpost:

:goodpost: Грийн! Кефиш с този плаМ/Н. Дано след дваесе годин, когато ще си мастит бизнесмен с купища кинти да си спомниш каквото си писал тук и да построиш училище за внуците!!

Утопия или не, си е готино да мислиш за децата, за образованието, за държавата...

:10x: Харесва ми накъде тръгна приказката! :grin:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

majemela4ka написа:
дай моля, линк към свястен онлайн магазин за прежди
нещо ме запали по плетенето ти :grin:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:... Частно училище не само за най- богатите, с правила различни от държавните и общинските. ....
Това е <Търговската гимназия> в Свищов, построена с дарение на <Димитър Хадживасилев>

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:...
Мисля че не е. В Читалище влизал ли си скоро?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:
Gaspode написа:...
Мисля че не е. В Читалище влизал ли си скоро?
Не съм, честно казано. Но пък читалищата в големите градове не са това, което са в по-малките. В Сф, поне външно, читалищата изглеждат пълни дупки. Има едно точно срещу наш`те - там съм ходил на разни извънкласни като ученичковец, имаше и киносалон, библиотека... Сега киносалона го ползват некви сектанти, библиотеката - не знам дали има дори вход до нея.... Ще го огледам по-подробно при първа възможност...

А е утопия, щото са необходими наистина много пари. И време. И нерви за борба с институциите.

Сутринта за пореден път си приказвахме в къщи за идиотщината училището да започва в 7 и половина. Голямото природно бедствие се буди едвам, според мен в първите 2 часа е неадекватен. За сметка на това мъкне чанта, която го повлича като опита да я метне на гръП...
Според мен би трябвало да почват училище в 9, да свършват към 3-4-5, като разните там "извънкласни" неща са включени в програмата. Да имат място за почивка и игра. Физическото да не е 2 часа в седмицата, а всеки ден да имат някаква физическа активност - като извънкласно, примерно, по интереси - танци, карате, футбол, плуване, квот`ще да е друго. Часовете да са на блокове - сега имат 45 минути нещо си и после търчат като улави през цялото училище до следващия кабинет - докато се наместят, проверят домашни, поизпита някой и друг и 45 минути минават. Пак тичане по коридорите... И през цябото време мъкне чантата, щото великото изобретение "шкафчета" още не е направено в Бг.
Ся само си представи какво е необходимо, за да стане туй - повече пространство, повече учители/възпитатели/секъв друК персонал, мат`рялна база,... утопия.

И знам, и ние сме били така. И да, като не ми харесва да го дам в часто училище. Или пък да си го уча в къщи (имаше неква такава тема) И т.н. и т.н.... Обаче. Това, че до сега е било по един начин не значи, че това е правилния начин, нали?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:

...
И очилата си сложих и пак прочетох, че Гаспода е на мойто мнение!? Не е болнични, не вярвам и пиян да е, всичко си му е наред. Странна работа.
Не ги разбирам тия четвъртъци.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Красиво.
Не зная дали наистина ще помогне на децата, но щом хората, които го правят, се чувстват добре от това... :-)
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

Stranniche написа:Красиво.
Не зная дали наистина ще помогне на децата, но щом хората, които го правят, се чувстват добре от това... :-)

Одеялце №4, което се събираше в Пловдив е готово!

Изображение

Не бях се замисляла за чувствата на хората, които го правят - Коледни инициативи на ДБМ. Ще взема да попрочета и аз.:grin:
Последно промяна от majemela4ka на 09.12.10, 10:28, променено общо 1 път.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

majemela4ka написа: Изображение

леле, колко е красиво!!!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

majemela4ka написа:

Изображение
разкошотияяяя:bigsmile:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:

леле, колко е красиво!!!
Никога не съм виждал по- красиво одеяло!!! Не съм си представял, че едно одеяло може да бъде толкова красиво!!!Прилича ми на слънчогледине на Ван Гог!

Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

majemela4ka написа:

Изображение:
браво на пловдивчанки! грее и сгрява това одеалце!
just perfect
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

:good: Страхотно!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

majemela4ka написа: Одеялце №4, което се събираше в Пловдив е готово!

Изображение
Иииииииийкво одеалцееее...Страшно! Чак ми се иска да си го наметна и така да си ходя с него :bigsmile: Браво!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Готино!
Бе готини неща от готини мадами. Мъжемелачки.

Има ли мъже във вашта група?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:Готино!

Няма. Само жени. То преди е имало и мъже, ама са ги смлели. :lol:

Изображение
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

Ън написа:
Green Light написа:Готино!

Няма. Само жени. То преди е имало и мъже, ама са ги смлели. :lol:

Има, има... На вас за к`во са ви мъже?!:blum:

Изображение

Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

majemela4ka написа:
Има, има... На вас за к`во са ви мъже?!:blum:

Изображение

ма много готини тез вашите мъже...ще проплетЪ и аз при такава мотивация :grin:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа:
latrevw написа:

леле, колко е красиво!!!
Никога не съм виждал по- красиво одеяло!!! Не съм си представял, че едно одеяло може да бъде толкова красиво!!!Прилича ми на слънчогледине на Ван Гог!
Че женките се лиготат иди-доди, ама ти па кво се бъгна неможах да разбера!:lol:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа: Че женките се лиготат иди-доди, ама ти па кво се бъгна неможах да разбера!:lol:
Тва е изкуство бе, камарад!
Миии...хареса ми :roll:

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа:
БоЕВ написа: Че женките се лиготат иди-доди, ама ти па кво се бъгна неможах да разбера!:lol:
Тва е изкуство бе, камарад!
Миии...хареса ми :roll:
И животът е изкуство.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

majemela4ka написа:Изображение
красиво е :bigsmile:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

windcolours написа:ма много готини тез вашите мъже...ще проплетЪ и аз при такава мотивация :grin:
:lol:
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

majemela4ka написа:
Stranniche написа:Красиво.

Изображение

Не бях се замисляла за чувствата на хората, които го правят - Коледни инициативи на ДБМ. Ще взема да попрочета и аз.:grin:
Усещането, че твориш такива красотии трябва да е чудесно!
Megi_Koleva

Re: Одеялце №5

Мнение от Megi_Koleva »

majemela4ka написа:Изображение

още снимки

Страхотно е- пъчуърк от плетени късчета !
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Мнение от majemela4ka »

Ън написа:Човек с желание тук ще намерите, но човек с възможности и желание- едва ли. :lol:
И като ги пускат на търг, нека направят и онлайн търг. В аукро и/или аукцион.бг. Все пак трябва да има някаква идея за минимална цена.
Цената на одеялцето е 150 лв. Днес по обяд още е било налично.
Дано не се наложи да го подаряваме на ББ:?
Публикувай отговор