ФСБ и още нещо
ФСБ и още нещо
Снощи на концерт на ФСБ, който беше велик, невероятен концерт и всички в залата се изкефиха на макс (както и музикантите - те вече са семейна формация, щото заедно с тримата мускетари свириха и синовете им) публиката бурно освирка името Бойко Борисов и неговият адрес/послание/писание/каквотоетам до състава. Този адрес бе явно замислено като пи-ар, но ... се превърна във фиаско и не можа да бъде прочетено. Горкият зам-министър на културата се опита да го предъвче поне 3-4 пъти, но всеки път като почваше, залата го освирка. Жалко, че Бойко не присъства да усети от народната любов. Жалко, че няма да го дават на живо, като му съобщават този факт!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Re: ФСБ и още нещо
Хехехе...ELBI написа:Снощи на концерт на ФСБ, който беше велик, невероятен концерт и всички в залата се изкефиха на макс (както и музикантите - те вече са семейна формация, щото заедно с тримата мускетари свириха и синовете им) публиката бурно освирка името Бойко Борисов и неговият адрес/послание/писание/каквотоетам до състава. Този адрес бе явно замислено като пи-ар, но ... се превърна във фиаско и не можа да бъде прочетено. Горкият зам-министър на културата се опита да го предъвче поне 3-4 пъти, но всеки път като почваше, залата го освирка. Жалко, че Бойко не присъства да усети от народната любов. Жалко, че няма да го дават на живо, като му съобщават този факт!
Подочух, че според последните проучвания рейтингът му бил под този на Станишев дори, и уж щели да ги огласяват, пък нещо не ги.
Panta rhei...
ама молим те - аз мислех, че хората ще спрат да свиркат на 2-3-4 опит онзи зам мин да прочете адреса, но не - беше на всеки опит като да викнеш "Само Ботев" в агитката на Локо Пд...или обратното... (да не давам други примери)shshtt написа:хахаха а стига бе! не мога да повярвам:rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
от снощи напълно вярвам на тези проучвания... даже недолюбвайки го ми стана мъничко мъчно...ала залата бе категорична.Мнемозина написа:Хехехе...ELBI написа:Снощи на концерт на ФСБ, който беше велик, невероятен концерт и всички в залата се изкефиха на макс (както и музикантите - те вече са семейна формация, щото заедно с тримата мускетари свириха и синовете им) публиката бурно освирка името Бойко Борисов и неговият адрес/послание/писание/каквотоетам до състава. Този адрес бе явно замислено като пи-ар, но ... се превърна във фиаско и не можа да бъде прочетено. Горкият зам-министър на културата се опита да го предъвче поне 3-4 пъти, но всеки път като почваше, залата го освирка. Жалко, че Бойко не присъства да усети от народната любов. Жалко, че няма да го дават на живо, като му съобщават този факт!
Подочух, че според последните проучвания рейтингът му бил под този на Станишев дори, и уж щели да ги огласяват, пък нещо не ги.
Не го жали, той ще понесе мъжки всичко това и ще довърши започнатото. Той знае, че това е плод на конформистки и мафиотски нагласи и ще разбие всички народни октоподи - до последното им мастило!ELBI написа: от снощи напълно вярвам на тези проучвания... даже недолюбвайки го ми стана мъничко мъчно...ала залата бе категорична.
Panta rhei...
О, благодаря ти за просветлението! Успокоих се. Е - после нека някой ми говори, че форуми, блогове и тем подобни не успокоявали душата и не просветлявали ума...Мнемозина написа:Не го жали, той ще понесе мъжки всичко това и ще довърши започнатото. Той знае, че това е плод на конформистки и мафиотски нагласи и ще разбие всички народни октоподи - до последното им мастило!ELBI написа: от снощи напълно вярвам на тези проучвания... даже недолюбвайки го ми стана мъничко мъчно...ала залата бе категорична.
Апропо, той, т.е. Той може ли да каже (напише правилно) думичката "конформистки" и
2. знае ли какво тя означава?
Той, т.е. Той може и знае всичко.ELBI написа: О, благодаря ти за просветлението! Успокоих се. Е - после нека някой ми говори, че форуми, блогове и тем подобни не успокоявали душата и не просветлявали ума...
Апропо, той, т.е. Той може ли да каже (напише правилно) думичката "конформистки" и
П.П. Може и да успее някак, но не и ако в близост стои думата "комплимент".
Или "комфорт".
Последно промяна от Мнемозина на 14.12.10, 12:04, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Мнемозина написа:Той, т.е. Той може и знае всичко.ELBI написа: О, благодаря ти за просветлението! Успокоих се. Е - после нека някой ми говори, че форуми, блогове и тем подобни не успокоявали душата и не просветлявали ума...
П.П. Може и да успее някак, но не и ако в близост стои думата "комплимент".
Бе не му е тук мястото, пък и аз Слави принципно не го харесвам. Но клипчето замисля...
на мен ми харесва клипа, за съжалениеGaspode написа:Бе не му е тук мястото, пък и аз Слави принципно не го харесвам. Но клипчето замисля...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
Дразни ме предвидимостта на тълпата. (Самоанализа показва че просто ме е страх да не съм и аз промит мозък от телевизия и вестници. Страх или мисъл все едно - дразня се. Марионетки)
Що се отнася до Слави Трифонов... "Слави Трифонов - скъпо представени евтини мисли"
Това мисля или по- точно това чувствам аз.
Що се отнася до Слави Трифонов... "Слави Трифонов - скъпо представени евтини мисли"
Очаквах друго от тълпата, да си призная. След толкова популизъм...Green Light написа:Дразни ме предвидимостта на тълпата. (Самоанализа показва че просто ме е страх да не съм и аз промит мозък от телевизия и вестници. Страх или мисъл все едно - дразня се. Марионетки)
Освен това не мога да разбера дали телевизията и вестниците правят кампания в тази посока. Поне в момента май са го оставили сам да се излага.
Ти с какво впечатление си?
Panta rhei...
Да, щеше да е значително по-вярно, ако не беше от него.Gaspode написа:Бе не му е тук мястото, пък и аз Слави принципно не го харесвам. Но клипчето замисля...
Мисля, че Слави е част от всичко това.
Не като директно участие, а като присъствие и влияние в публичното пространство.
Panta rhei...
- Green Light
Има официози има и опозиционни медии. Това е положението и това го знаем всички. Но като че ли през последната година всички го изоставят.Мнемозина написа:Очаквах друго от тълпата, да си призная. След толкова популизъм...Green Light написа:Дразни ме предвидимостта на тълпата. (Самоанализа показва че просто ме е страх да не съм и аз промит мозък от телевизия и вестници. Страх или мисъл все едно - дразня се. Марионетки)
Освен това не мога да разбера дали телевизията и вестниците правят кампания в тази посока. Поне в момента май са го оставили сам да се излага.
Ти с какво впечатление си?
Каза ми една приятелка, че такъв натиск върху медиите не е оказвал никой, включително Костов и Виденов. Директно и лично звъни. Мисля че общата тенденция в медиите е издразване от тия методи. Всички се кефят на издънките и ги пускат.
Ама това прави цялата работа една оперета. Медийна държавица, медийно общество, хартиен народ. МИСЛЕНЕТО къде е?
Аз сега на кое викам Ууу? На това дето бил рекъл няква глупост за снежинките ли? На кое виках осанна? Защо ги правя тия работи?... Бе... тъпо се чувствам да ги приказвам. Па и не си струва да пиша за политика и Суити да не ме харесва. Губя точки, па тоа Ън, Ремиус и кой ли не само тва чакат
Е, нямам представа ти на кое викаш Ууу.Green Light написа: Има официози има и опозиционни медии. Това е положението и това го знаем всички. Но като че ли през последната година всички го изоставят.
Каза ми една приятелка, че такъв натиск върху медиите не е оказвал никой, включително Костов и Виденов. Директно и лично звъни. Мисля че общата тенденция в медиите е издразване от тия методи. Всички се кефят на издънките и ги пускат.
Ама това прави цялата работа една оперета. Медийна държавица, медийно общество, хартиен народ. МИСЛЕНЕТО къде е?
Аз сега на кое викам Ууу? На това дето бил рекъл няква глупост за снежинките ли? На кое виках осанна? Защо ги правя тия работи?... Бе... тъпо се чувствам да ги приказвам. Па и не си струва да пиша за политика и Суити да не ме харесва. Губя точки, па тоа Ън, Ремиус и кой ли не само тва чакат
Но ми се струва, че сме подценили хората. Тълпата, ако щеш. И аз съм я подценила.
Не знам...
Добре, спирам, спирам, да не губиш повече точки.
Panta rhei...
- Green Light
Тълпата, хората, народа са ми много обширна тема на мене. Страхотна простотия съм видял и виждам и не си затварям очите за това, но си мисля и винаги съм си мислел че като способност да мислим заедно, имаме дар божи. Най- малкото заради преживените катастрофи, каквито биха изтрили други народи от картата. Все някога тва пипе ще свърши работа за общото благо. Може би не днес, може би не в демокрацията, но все някога.(ЕДИТ: Тука бих вкарал пак въпроса за обществените медии)Мнемозина написа:Е, нямам представа ти на кое викаш Ууу.
Но ми се струва, че сме подценили хората. Тълпата, ако щеш. И аз съм я подценила.
Не знам...
Добре, спирам, спирам, да не губиш повече точки.:lol::lol:
Както и да е.
Викам ууу не заради лапсуси и дебелашки изказвания а заради пропилените две години за реформи и заради нарастващата опасност популизма да ни бутне в бездната. Издънването на борда и едно евро = 5 лева не е чак толкова трудно и винаги си я има тая възможност. Тва шубелийско правителство като нищо ще го направи - "След нас и потоп"? Кой ако не ББ?
На тая "способност да мислим заедно" аз по-скоро бих й казала "колективен инстинкт, интуиция", нещо подобно, а не мислене. И смятам, че наистина го има това. Друг е въпросът, че всеки обяснява сам за себе си това, което смята, че мисли, по свой си начин.Green Light написа: Тълпата, хората, народа са ми много обширна тема на мене. Страхотна простотия съм видял и виждам и не си затварям очите за това, но си мисля и винаги съм си мислел че като способност да мислим заедно, имаме дар божи. Най- малкото заради преживените катастрофи, каквито биха изтрили други народи от картата. Все някога тва пипе ще свърши работа за общото благо. Може би не днес, може би не в демокрацията, но все някога.(ЕДИТ: Тука бих вкарал пак въпроса за обществените медии)
Както и да е.
Ето, да, и твоето ууу ако съвпада с онова на тълпата, защо се дърпаш?Green Light написа:Викам ууу не заради лапсуси и дебелашки изказвания а заради пропилените две години за реформи и заради нарастващата опасност популизма да ни бутне в бездната. Издънването на борда и едно евро = 5 лева не е чак толкова трудно и винаги си я има тая възможност. Тва шубелийско правителство като нищо ще го направи - "След нас и потоп"? Кой ако не ББ?
Да не говорим, че все още не съм сигурна какво всъщност казва тълпата - все пак публиката на концерт на ФСБ не е целия народ.
Абе противореча си, ама и ти си противоречиш, така че карай, лаф да става.
Panta rhei...
ъ...ами то...след това което прочетох в една друга тема, каквото и да пишеш, крайния резултат ще зависи от това какво ще каже Бейби...Green Light написа:....
Бе... тъпо се чувствам да ги приказвам. Па и не си струва да пиша за политика и Суити да не ме харесва. Губя точки, па тоа Ън, Ремиус и кой ли не само тва чакат
Блажени са бедните духом
...сега се сетих как някои биха определили публиката и изпълнителите на тоя концерт...феодални старциМнемозина написа: Да не говорим, че все още не съм сигурна какво всъщност казва тълпата - все пак публиката на концерт на ФСБ не е целия народ.
ами да, не може това да е тълпата
Блажени са бедните духом
- Green Light
В коя тема?Sweety написа:ъ...ами то...след това което прочетох в една друга тема, каквото и да пишеш, крайния резултат ще зависи от това какво ще каже Бейби...Green Light написа:....
Бе... тъпо се чувствам да ги приказвам. Па и не си струва да пиша за политика и Суити да не ме харесва. Губя точки, па тоа Ън, Ремиус и кой ли не само тва чакат![]()
- Green Light
Ами комплекс, нали ти казвам. Дърпам се от страх да не би да реагирам като дресиран.Мнемозина написа: ..
Ето, да, и твоето ууу ако съвпада с онова на тълпата, защо се дърпаш?
Да не говорим, че все още не съм сигурна какво всъщност казва тълпата - все пак публиката на концерт на ФСБ не е целия народ.
Противореча си, знам, за манталитета и народа. Така и се чувствам по тая тема - противоречиво.
Карай, да.
П.П. Това не е по темата, но си го мисля, та затва да си го кажа, нали тука е малко ала дупката от приказката за цат Траян и магарешките уши.
Аз и ти, като представители на определени групи, би трябвало да сме в противоречие в отношението си към правителство и програма за управление. Аз имам отговорности които са свързани с осигуряване работа и оттам на доходи за служителите си. Не е само тва но то е най- ясно изразено, нали? Представяш си как има някакви хора, те имат семейства, правят си планове, много кофти е даже лекичко зацикляне по въпроса с фирмените ерго техните доходи. Тая ми отговорност много зависи от програма на правителството ориентирана към предприемачеството - с две думи миниатюрни държавни приходи и значи миниатюрни държавни харчове. Ти очакваш обратното и то не е така от глезотия, ами заради изпълнението на твоите си отговорности, които едва ли са по- леки.
Ние с тебе можем да се разберем само ако говорим абстрактно, за общи неща, децата как да учат, в театъра какво трябва, кое е безперсктивно в енергетиката, е така. Изпаднем ли в конкретика няма шанс да се чуем.
Това е ясно. Пиша го заради липсата(поне на мен ми липсва) на медиатор в това противоречие. "Държавата" не се стреми да приближи интересите на тия групи, ами даже се оправдава с тях. Сочи едните на другите и вдига рамене "Нищо не мога да направя, те са виновни"
А не е да няма начин.
Айде заривам дупката.
Аз поначало съм със смесени чувства към тълпата... то сигурно си има дефиниция, щом има и психология на тълпата, обаче по принцип голяма група от всякакви хора може да реагира като тълпа. В това число и от феодални старци. И това не е непременно лошо.Sweety написа:...сега се сетих как някои биха определили публиката и изпълнителите на тоя концерт...феодални старциМнемозина написа: Да не говорим, че все още не съм сигурна какво всъщност казва тълпата - все пак публиката на концерт на ФСБ не е целия народ.
Абе противореча си, ама и ти си противоречиш, така че карай, лаф да става.![]()
![]()
![]()
ами да, не може това да е тълпата
Та... обикновено не влагам нито положителен, нито отрицателен смисъл, казвайки "тълпа".
Всъщност е важно като се събира една тълпа, заради кого или какво се събира. Май това е определящото.
Panta rhei...
А, дресиран не си, бъди спокоен. Ако ти трябва страничен поглед, де...Green Light написа:
Ами комплекс, нали ти казвам. Дърпам се от страх да не би да реагирам като дресиран.
Противореча си, знам, за манталитета и народа. Така и се чувствам по тая тема - противоречиво.
Карай, да.
П.П. Това не е по темата, но си го мисля, та затва да си го кажа, нали тука е малко ала дупката от приказката за цат Траян и магарешките уши.
Аз и ти, като представители на определени групи, би трябвало да сме в противоречие в отношението си към правителство и програма за управление. Аз имам отговорности които са свързани с осигуряване работа и оттам на доходи за служителите си. Не е само тва но то е най- ясно изразено, нали? Представяш си как има някакви хора, те имат семейства, правят си планове, много кофти е даже лекичко зацикляне по въпроса с фирмените ерго техните доходи. Тая ми отговорност много зависи от програма на правителството ориентирана към предприемачеството - с две думи миниатюрни държавни приходи и значи миниатюрни държавни харчове. Ти очакваш обратното и то не е така от глезотия, ами заради изпълнението на твоите си отговорности, които едва ли са по- леки.
Ние с тебе можем да се разберем само ако говорим абстрактно, за общи неща, децата как да учат, в театъра какво трябва, кое е безперсктивно в енергетиката, е така. Изпаднем ли в конкретика няма шанс да се чуем.
Това е ясно. Пиша го заради липсата(поне на мен ми липсва) на медиатор в това противоречие. "Държавата" не се стреми да приближи интересите на тия групи, ами даже се оправдава с тях. Сочи едните на другите и вдига рамене "Нищо не мога да направя, те са виновни"
А не е да няма начин.
Айде заривам дупката.
Иначе за дупката - не си съвсем прав. Точно в конкретиката ако се задълбаем, със сигурност ще бъдем в много голяма степен съгласни един с друг. Просто защото накрая ще се разбере, че става дума не за количеството на приходите или разходите, а за качеството им. За смислеността им.
И за това, че когато казват, че правят едно, а после в закона, който подготвят, пише обратното... нещо не е наред в главите им. Или в подбудите им.
Panta rhei...
- Green Light
Green Light написа:В коя тема?Sweety написа:ъ...ами то...след това което прочетох в една друга тема, каквото и да пишеш, крайния резултат ще зависи от това какво ще каже Бейби...Green Light написа:....
Бе... тъпо се чувствам да ги приказвам. Па и не си струва да пиша за политика и Суити да не ме харесва. Губя точки, па тоа Ън, Ремиус и кой ли не само тва чакат![]()
ами за тия презервативите бе...
Me and Rem четем статии...научни!...аз както винаги не вярвам и се съмнявам, предлагам in витро експеримент, ама Рем да го прави, щото тогава ще повярвам и ще бъде неманипулиран..надявам се...
той вика ама що in витро, нека да е in виво, па после неква злобна блонди го заплашва със жена му, в същото време и той си дава експертното мнение по скайпа, че щял да помогне за in виво експериментите, ама преди това и мене ме плаши с жена му...абе изобщо...та и аз затова казах, че и ако Бейби е инквизитор по отношение на експериметите, каквато явно е жената на Рем...и .т.н.
нещо разбра ли?
P.S. та гледай какви глупости пиша сега заради тях, ония двамата де, не жените им...
Блажени са бедните духом
- Green Light
е едното нящо нъл беше "неква злобна блонди"Sweety написа:па после неква злобна блонди го заплашва със жена му,
в същото време и той си дава експертното мнение по скайпа, че щял да помогне за in виво
P.S. та гледай какви глупости пиша сега заради тях, ония двамата де,
кви са ся тия "двамата"
ко беше Ф`чера щех а кажа, че си изтрещяла
ма понее днес ме боли глава и съм попълвал тестове и въпросници психологически и мноу яко се смях на въпросите...
та ми е весело ся и нема а кажа че си изтрещяла
коледа риииш ли
/снег дали риеш бре
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
хаха, чух за този концерт. т.е. за концерта нищо не чух - всеки говори за освиркванетоELBI написа:Снощи на концерт на ФСБ, който беше велик, невероятен концерт и всички в залата се изкефиха на макс (както и музикантите - те вече са семейна формация, щото заедно с тримата мускетари свириха и синовете им) публиката бурно освирка името Бойко Борисов и неговият адрес/послание/писание/каквотоетам до състава. Този адрес бе явно замислено като пи-ар, но ... се превърна във фиаско и не можа да бъде прочетено. Горкият зам-министър на културата се опита да го предъвче поне 3-4 пъти, но всеки път като почваше, залата го освирка. Жалко, че Бойко не присъства да усети от народната любов. Жалко, че няма да го дават на живо, като му съобщават този факт!
just perfect
поради това специално написах, че концертът бе страхотен. А не почнах с освиркването. То бе нещо като бонус изживяване към концерта. Особен бонус. А преди това цялата зала пя "Пак ще се срещнем" - ФСБ не го пяха. По-точно пяха го без микрофони. Атмосферата бе невероятна - най-хубавата от последните 5-6 концерта, на които ходих (Пако де Лусия, Смоуки, Сигнал, Джон Лорд и т.н.)bead_ написа:хаха, чух за този концерт. т.е. за концерта нищо не чух - всеки говори за освиркванетоELBI написа:Снощи на концерт на ФСБ, който беше велик, невероятен концерт и всички в залата се изкефиха на макс (както и музикантите - те вече са семейна формация, щото заедно с тримата мускетари свириха и синовете им) публиката бурно освирка името Бойко Борисов и неговият адрес/послание/писание/каквотоетам до състава. Този адрес бе явно замислено като пи-ар, но ... се превърна във фиаско и не можа да бъде прочетено. Горкият зам-министър на културата се опита да го предъвче поне 3-4 пъти, но всеки път като почваше, залата го освирка. Жалко, че Бойко не присъства да усети от народната любов. Жалко, че няма да го дават на живо, като му съобщават този факт!
значи сме били заедно на пакоELBI написа:Пако де Лусия, Смоуки, Сигнал, Джон Лорд
а на сигнал в бнр ли беше?!? не може да не съм те видяла...
just perfect
щом не може - не си ме видялаbead_ написа:значи сме били заедно на пакоELBI написа:Пако де Лусия, Смоуки, Сигнал, Джон Лорд
а на сигнал в бнр ли беше?!? не може да не съм те видяла...
споко де - не гледай така стреснато. Не така, не така..... В НДК беше
дааа, аз съм била на концерта им в бнр, а ти вероятно на следващата вечер в ндк. но като се замисли човек... пак сме били заедно по някакъв начин без да можем да се видимELBI написа:
just perfect
важно е усещането...bead_ написа:дааа, аз съм била на концерта им в бнр, а ти вероятно на следващата вечер в ндк. но като се замисли човек... пак сме били заедно по някакъв начин без да можем да се видимELBI написа:
Във Венеция затова са правели бал с маски - да "говорят" не дрехите, положението и установеното в нормите, а усещането...
винаги съм си мислела, че това е мода, въведена от по-грозничките жени, за да увеличат шансовете... в ерата на "клъцни/срежи" /специално го теглих да го видя/ балове с маски никой не прави, нали?ELBI написа:
Във Венеция затова са правели бал с маски - да "говорят" не дрехите, положението и установеното в нормите, а усещането...
just perfect
тц. Според мен може да е въведена от мъже, щото им е писнало от по-грозничките богати женички и са искали да усетят нещо различно (понякога различното, непознато е красиво, а красивото, но до болка познато - не до там...)bead_ написа:винаги съм си мислела, че това е мода, въведена от по-грозничките жени, за да увеличат шансовете... в ерата на "клъцни/срежи" /специално го теглих да го видя/ балове с маски никой не прави, нали?ELBI написа:
Иначе по-горното го бях чул в едно предаване за Венеция и нейния маскен бал. Беше много интересно. Жалко, че няма линкове към тези предавания